Bynk – hur fungerar Bynk?

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Sambla förklarar Bynk
Så fungerar Bynk
Jämför räntor via Sambla
Sambla förklarar Bynk
Så fungerar Bynk
Jämför räntor via Sambla

Bynk är en flexibel och användarvänlig bank där privatpersoner kan låna upp till 500 000 kr utan säkerhet. Det är en digital bank som förmedlar både lån och erbjuder kontokredit.

Bynk AB har bytt namn till Rocker AB, där namnet Bynk fortfarande finns kvar som en del av företaget.

Vad är Bynk?

Bynk bank grundades 2016, men bytte 2020 namn till Rocker AB där Bynk istället blev ett varumärke för deras lån. De förmedlar lån för att underlätta och förenkla människors privatekonomi. Bynk kallar sig för framtidens bank. Deras slogan, “Som en bank borde fungera”, syftar på att du har många valmöjligheter. Som kund ska du enkelt kunna justera din amortering, dina betalningsvillkor eller storleken på ditt Bynk lån.

Du ansöker på hemsidan eller i Bynks app (Rocker-appen). Du sköter alla dina bankärenden online eller i Rocker-appen, som finns både för iOS och Android. Kundtjänst sköts till stora delar från Facebooks meddelandetjänst, Messenger.

Vem äger Bynk/Rocker?

Rocker AB (tidigare Bynk AB) ägs både av anställda och av så kallade ängelinvesterare. Det är en investeringsform där små bolag enkelt kan ta in kapital från privata investerare. Rockers ägare Schibsted och LMK är två av de tyngsta namnen som investerat i banken. Schibsted äger även andra stora företag, bland annat Blocket, Lendo och Compricer.

Teamet som har skapat Rocker består av Mathias Johansson, Jonas Hultin och Dennis Ahlsen. De är utvecklare och entreprenörer som varit med och startat samt utvecklat Fintechbolag i många år.

Vad erbjuder Bynk för lån?

Hos Bynk kan du som privatperson låna mellan 10 000 och 500 000 kronor utan säkerhet. Räntan beror på ditt så kallade Bynkbetyg. Det är en siffra som räknas ut av datorer efter att du gjort en låneansökan och banken har gjort en kreditbedömning.

Du kan välja en återbetalningstid på mellan 3 och 12 år, och det är möjligt att få fyra betalningsfria månader per år. På så sätt kan du hoppa över en månadsbetalning om du tillfälligt har många extra utgifter. Det går även att pausa dina månadsbetalningar, eller justera din amortering i Bynks app.

Bynks ränta

Räntan ligger just nu mellan 3,45% och 29,95%. Efter en godkänd låneansökan betalas pengarna normalt ut till kontot inom en bankdag. Återbetalningen sker via autogiro, utan några fakturaavgifter. Pengarna dras den 26:e varje månad, eller nästföljande bankdag om det är en helgdag.

Det är alltid bäst att jämföra lån från flera olika banker innan du ansöker, så att du vet säkert att du får den allra bästa räntan. Om du ansöker direkt hos första bästa långivare, kan det bli mycket dyrare i slutändan.

Rocker-appen

Har du ett lån hos Bynk kan du när som helst utöka ditt lån direkt i appen, utan att behöva göra en ny ansökan. Det går även att betala av hela lånet när du vill, utan någon extra avgift.

I Bynks app, som går under namnet Rocker-appen, kan du även se ditt betyg och tjäna poäng, som kan växlas in mot bland annat extra inbetalningar på lånet eller bättre villkor. Du får poäng genom att betala din faktura i tid eller genom att använda olika tilläggstjänster.

Rockerappen finns gratis eller som premium

Appen finns som en gratisvariant samt som två olika premiumvarianter. Mot en månadsavgift får du då itllgång till fler tjänster som ska hjälpa dig hålla koll på din ekonomi.

Tjänster från Bynk och Rocker

I dagsläget erbjuder Rocker privatlån, kontokredit och ett kostnadsfritt betalkort – Rockerkortet. De erbjuder även sparkonto med ränta.

Grundkrav för ett Bynk lån

För att få låna hos Bynk bank måste du uppfylla dessa krav:

  • Vara mellan 20 och 70 år gammal
  • Ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ha ett svenskt personnummer
  • Ha mobilt BankID för att kunna utföra ärenden online och i Bynks bank app
  • Får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
  • Om du har fått ett lån beviljat har du 30 dagar på dig att bestämma om du vill ha lånet eller inte.

Många av kraven för att kunna ta ett privatlån genom Bynk gäller också för att ansöka om kontokredit i nuvarande Rockerappen.

Läs också: Vad är Credway?

Bynk – recensioner och omdöme

Bynk får ett högt betyg av många låntagare. De säger att det fungerar precis som banken säger, utan något krångel eller dolda avgifter. Om man läser Bynks och Rockers recensioner ser man att användarna generellt är väldigt nöjda. Rocker sägs leva upp till sin slogan, “som en bank borde fungera”, och de flesta anser att kundtjänst och den service de erbjuder fungerar riktigt bra.

Varför du bör jämföra fler långivare med Sambla

Det går aldrig att säga att Bynk eller Rocker är bättre än någon annan långivare, eftersom de riktar in sig på olika människor. Vissa långivare har bättre villkor på olika typer av lån. Just därför bör du alltid jämföra flera långivare och deras olika låneerbjudanden, så att du kan hitta den långivare som passar dig bäst, och som ger dig bäst villkor.

Ansök enkelt om lån i vårt formulär så jämför vi över 40 banker och långivare med endast en enda UC!

Läs fler artiklar:

Vanliga frågor och svar – Bynk

Vad är Bynk?

Bynk har bytt namn till Rocker och är en bank som tänker på användarvänligheten först.

Är Bynk och Rocker samma sak?

Bynk heter numera Rocker.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler