Bynk - hur fungerar Bynk?

Bynk är en flexibel och användarvänlig bank där privatpersoner kan låna upp till 300 000 kr utan säkerhet. Det är en digital bank som siktar på att erbjuda lån utan krångel.

Vad är Bynk?

Bynk bank grundades 2016. De erbjuder lån för att underlätta och förenkla människors privatekonomi. Bynk kallar sig för framtidens bank. Deras slogan, "Som en bank borde fungera", syftar på att du har många valmöjligheter. Som kund ska du enkelt kunna justera din amortering, dina betalningsvillkor eller storleken på ditt Bynk lån.

Du ansöker på hemsidan eller i Bynks app. Du sköter alla dina bankärenden online eller i Bynk-appen, som finns både för iOS och Android. Kundtjänst sköts till stora delar från Facebooks meddelandetjänst, Messenger.

Vem äger Bynk?

Bynk AB ägs både av anställda och av så kallade ängelinvesterare. Det är en investeringsform där små bolag enkelt kan ta in kapital från privata investerare. Bynks ägare Schibsted och LMK är två av de tyngsta namnen som investerat i banken. Schibsted äger även andra stora företag, bland annat Blocket, Lendo och Compricer.

Teamet som har skapat Bynk består av Mathias Johansson, Jonas Hultin och Dennis Ahlsen. De är utvecklare och entreprenörer som varit med och startat samt utvecklat Fintechbolag i många år.

Vad erbjuder Bynk för lån?

Hos Bynk kan du som privatperson låna mellan 10 000 och 300 000 kronor utan säkerhet. Räntan beror på ditt så kallade Bynkbetyg. Det är en siffra som räknas ut av datorer efter att du gjort en låneansökan och banken har gjort en kreditbedömning.

Du kan välja en återbetalningstid på mellan 3 och 12 år, och det är möjligt att få fyra betalningsfria månader per år. På så sätt kan du hoppa över en månadsbetalning om du tillfälligt har många extra utgifter. Det går även att pausa dina månadsbetalningar, eller justera din amortering i Bynks app.

Bynks ränta

Räntan ligger just nu mellan 3,95% och 19,95%. Efter en godkänd låneansökan betalas pengarna normalt ut till kontot inom en bankdag. Återbetalningen sker via autogiro, utan några fakturaavgifter. Pengarna dras den 26:e varje månad, eller nästföljande bankdag om det är en helgdag.

Det är alltid bäst att jämföra lån från flera olika banker innan du ansöker, så att du vet säkert att du får den allra bästa räntan. Om du ansöker direkt hos första bästa långivare, kan det bli mycket dyrare i slutändan.

Bynk-appen

Har du ett lån hos Bynk kan du när som helst utöka ditt lån direkt i appen, utan att behöva göra en ny ansökan. Det går även att betala av hela lånet när du vill, utan någon extra avgift.

I Bynks app kan du även se ditt Bynkbetyg och tjäna Bynkpoäng, som kan växlas in mot bland annat extra inbetalningar på lånet eller bättre villkor. Du får Bynkpoäng genom att betala din faktura i tid eller genom att använda olika tilläggstjänster. I dagsläget erbjuder Bynk enbart privatlån. Tanken är att det så småningom ska komma fler tjänster, som kreditkort och “Bynkspara”.

Grundkrav för ett Bynk lån

För att få låna hos Bynk bank måste du uppfylla dessa krav: Vara mellan 20 och 70 år gammal Ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor Vara folkbokförd i Sverige Ha ett svenskt personnummer Ha mobilt BankID för att kunna utföra ärenden online och i Bynks bank app Får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden Om du har fått ett lån beviljat har du 30 dagar på dig att bestämma om du vill ha lånet eller inte.

Bynk omdöme

Bynk får ett högt betyg av många låntagare. De säger att det fungerar precis som banken säger, utan något krångel eller dolda avgifter. Om man läser Bynk recensioner ser man att användarna generellt är väldigt nöjda. Bynk sägs leva upp till sin slogan, "som en bank borde fungera", och de flesta anser att kundtjänst och den service de erbjuder fungerar riktigt bra.

Varför du bör jämföra fler långivare med Sambla

Det går aldrig att säga att Bynk är bättre än någon annan långivare, eftersom de riktar in sig på olika människor. Vissa långivare har bättre villkor på olika typer av lån. Just därför bör du alltid jämföra flera långivare och deras olika låneerbjudanden, så att du kan hitta den långivare som passar dig bäst, och som ger dig bäst villkor.

När man besöker flera olika långivar för att jämföra dem, gör de varsin kreditupplysning på dig. Därför är det bäst att jämföra lån hos Sambla, eftersom det då enbart görs en enda kreditupplysning hos UC. Att ha många kreditupplysningar kan leda till att din kreditvärdighet försämras, och att du kan få sämre lånevillkor. Det är dessutom gratis att jämföra långivarnas villkor hos Sambla, och du förbinder dig inte till något.

Uppdaterat 19-11-12

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad: 134 794 kr eller 1 248 kr/månad fördelat på 108 månader.