Blancolån – lån upp till 600 000 kronor till lägre ränta

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Blancolån med låg ränta upp till 600 000 kronor
Helt kostnadsfri ansökan
Jämför blancolån hos över 40 banker och långivare
Blancolån med låg ränta upp till 600 000 kronor
Helt kostnadsfri ansökan
Jämför blancolån hos över 40 banker och långivare

Ett blancolån är ett banklån utan säkerhet – ett lån som du kan använda till precis vad du önskar. Ofta söker man blancolån för till exermpel en renovering, ett bilköp eller för att lösa andra dyra skulder. Oavsett vad du vill använda ditt blancolån till så kommer vi att hjälpa dig välja det bästa blancolånet med lägst ränta för just dig.

Så ansöker du om ett blancolån för att få låg ränta

Vi finns här för dig som vill hitta det bästa blancolånet. Vi samarbetar med över 40 banker och långivare som godkänner blancolån för att öka chansen till lägre ränta för dig. På så vis kan du tryggt välja det som passar din ekonomi bäst.

Fördelar med att söka blancolån genom oss

 • Vi samarbetar med över 40 olika banker och långivare
 • Det är helt kostnadsfritt att ansöka
 • Låna stort eller litet – sök blancolån mellan 5 000 och 600 000 kronor.
 • Det görs endast en kreditupplysning hos UC
 • Enkelt att samla befintliga lån
 • Du får personlig service
 • Du binder dig inte till någonting med en ansökan

Jämför blancolån för att få lägst ränta

När du fyller i formuläret och ansöker om blancolån via oss skickas din ansökan i väg till alla de banker och långivare vi samarbetar med. På så vis kan vi jämföra räntan på blancolånen och presentera de billigaste och bästa uppläggen för dig.

Från att du ansöker om ett blancolån tar det inte lång tid innan långivarna skickar in sina bud. Inom 24 timmar har vi sedan gjort en jämförelse för att få fram den bästa räntan.

Alltid det bästa blancolånet för dig – tryggt och säkert!

Dina uppgifter hanteras och skickas självklart säkert från oss till våra samarbetspartners. Vi samarbetar endast med seriösa långivare och för din trygghet står vi under tillsyn av Finansinspektionen. Genom att jämföra hos fler än 40 långivare så kan du på ett tryggt och säkert sätt få den bästa räntan.

Vad är blancolån?

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet, det innebär att du inte behöver ha en säkerhet att lämna för lånet. Lån med säkerhet, vilket också kallas hypotekslån och är till exempel bolån och billån, är lån där du då sätter din bostad eller bil i säkerhet till banken. Vad det innebär är att om du inte klarar av att betala tillbaka lånet så har banken rätt att ta din bostad eller bil som betalning.

Så genom att ta ett blancolån tar du ett lån utan att sätta något i pant. Du förväntas i stället betala av lånet till banken genom att månadsvis betala amortering och ränta.

Vad betyder blancolån?

Ordet blanco, eller blanko, kommer från spanskan och betyder vit eller blank. Även på svenska har ordet dubbla meningar, både skinande, alltså blankt, och tom – att något saknas. Det är exakt vad blancolån är, ett lån som saknar säkerhet.

Hur fungerar ränta på blancolån?

Eftersom blancolån saknar säkerhet baseras i stället räntan på dig och din ekonomi. Ser långivaren att du har hög inkomst och låga skulder erbjuder de dig oftast en lägre ränta – och tvärtom. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla långivare gör bedömningen individuellt – därför är det viktigt att alltid jämföra räntan på flera olika blancolån.

De allra flesta blancolån har rörlig ränta, vilket innebär att räntan kan sänkas och höjas i takt med svängningar på marknaden i stort.

Hitta blancolån till låg ränta – utan flera kreditupplysningar

En stor fördel med att använda en låneförmedlare som oss för att söka blancolån är att du genom en enda ansökan kan få erbjudanden hos över 40 långivare redan inom 24 timmar. De första svaren får du dessutom efter bara ett par minuter.

Jämför blancolån utan många kreditupplysningar

Utöver att du kan jämföra och få fram den bästa räntan så sker det enbart en (1) kreditupplysning hos UC.

Du som privatperson och låntagare vill alltid undvika att ha för många kreditupplysningar hos UC. Varje gång du tar en ny UC så kommer det ge en varningssignal till bankerna som ska låna ut pengar. Så genom att ta hjälp av oss kan du stärka din kreditvärdighet och samtidigt jämföra räntor på blancolån.

Så stora kan blancolån vara

Via oss kan du ansöka om blancolån från 5 000 till 600 000 kronor, men hur stort lån du kan få godkänt beror på din ekonomiska situation. Bankerna bedömer helt enkelt hur stort blancolån de tror du kan betala av varje månad inklusive ränta och amortering.

Enligt konsumentkreditlagen ska inte långivarna låna ut större blancolån än att du som långivare har råd att betala tillbaka det inklusive ränta inom löptiden.

Hur mycket får jag låna med ett blancolån?

När du väljer att jämföra blancolån så kommer bankerna göra en kreditprövning och utifrån din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga kommer de att erbjuda dig hela eller delar av lånebeloppet du har sökt.

Vi försöker självklart alltid hjälpa dig att få det blancolånet som du har sökt, till så bra ränta som möjligt!

Krav för att kunna söka blancolån

För att kunna söka blancolån upp till 600 000 kronor med endast en kreditupplysning genom oss krävs att du uppfyller våra grundkrav. Du måste vara:

 • 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige sedan 1 år
 • Ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor
 • Vara skuldfri hos Kronofogden.

Så länge du bockar av dessa krav kan vi hjälpa dig hitta blancolån till låg ränta så fort du lämnat in din ansökan.

Detta kan du använda ditt blancolån till

Blancolånet kan användas till det mesta. Vanligaste anledningarna hos oss på Sambla är att pengarna används till renoveringar, som att lägga om taket och bygga altan, eller till att samla flera lån och krediter i ett större lån – ett så kallas hopbakslån.

Genom att samla ihop lån så kan man förbättra sina räntevillkor samt få ner andra kostnader som uppläggningsavgifter och avi-kostnader. Utöver detta får du en ökad kreditvärdighet då bankerna värdesätter att sina kunder inte har utspridda lån.

Blancolån till kontantinsats

Att ta ett blancolån för att betala kontantinsatsen vid bostadsköp har blivit alltmer populärt. Anledningen till det är att Finansinspektionen införde nya regler 2010 som säger att du max får ta ett bolån upp till 85% av marknadsvärdet. Om du inte har resterande summa undansparat och vill låna pengar snabbt är blancolån ett snabbt och smidigt sätt att förverkliga bostadsdrömmen.

Det krävs dock att du har utrymme för ytterligare ett lån i bolånekalkylen.

Blancolån för att renovera

Ett renoveringslån är ett typ av blancolån som du kan använda till att rusta upp din fastighet. Genom att ta ett blancolån kan du använda lånet till renoveringen och sätta upp en amorteringsplan som passar dig. Du kan betala både material och hantverkare med hjälp av ett blancolån.

Även fast du får betala ränta på lånet så kan renoveringen öka värdet på fastigheten. Kolla med en lokal mäklare vad en renovering skulle innebära i form av värdeökning.

Ränta på blancolån – så hittar du blancolån med lägst ränta

Räntan du får på ditt lån sätts inte av oss utan av de 40 banker och långivare vi samarbetar med. Desto bättre kreditvärdighet du har – desto bättre ränta kan du få på ditt blancolån.

Att så pass många långivare tävlar om dig är väldigt fördelaktigt för dig som låntagare. Eftersom alla långivare sätter en individuell ränta varje gång du ansöker om blancolån, eller forbrukslån som det kallas i Norge, är det nämligen omöjligt att på förhand säga vilken långivare som kommer att ge dig blancolånet med den lägsta räntan.

Jämför alltid blancolån – och samla ihop dina tidigare lån

Genom att jämföra blancolån så kommer du få fram den absolut bästa räntan som du kan få på ett lån. Det är nästan alltid dyrare att själv gå direkt till bankerna.

Tips! Har du idag dyra blancolån så kan du välja att samla ihop dessa till ett större lån, då kan du ofta få ner räntan ytterligare. Vill du samla dina blancolån väljer du “Ja, jag vill samla mina lån” i ansökan.

Ta hjälp av en medlåntagare

Det går ofta att få blancolån med låg ränta om man står flera stycken på lånet. Det innebär nämligen en extra säkerhet för banken, då det är flera som står som återbetalningskyldiga för blancolånet. Allra bäst är det såklart om din medlåntagare har bättre ekonomi än vad du har – eftersom det blir än mer tryggt för långivaren.

Fast eller rörlig ränta på blancolån?

Räntan på ditt blancolån är rörligt och sätts individuellt av bankerna efter att de har gjort en kreditbedömning på dig. När du jämför räntan så hjälper vi dig få fram det mest fördelaktiga lånet utifrån ränta och totalkostnad.

Fördelar och risker med blancolån

Liksom vid alla krediter så finns det för- och nackdelar, samma gäller blancolån. Det absolut viktigaste för dig som låntagare är att du kan betala tillbaka lånet inom återbetalningstiden.

Fördelar med blancolån

De största fördelarna med att välja att ta ett blancolån är att det är lätt att få det samt att du kan använda pengarna till vad du vill. Så länge du känner att du klarar av att betala tillbaka ditt blancolån inom utsatt tid så är det ett fördelaktigt lån att ta.

Riskerna med blancolån

Riskerna generellt för lån utan säkerhet ligger hos långivaren. Det bli självklart en större risk för dom eftersom det inte finns någon säkerhet, som ett hus eller ett fordon att ta av om låntagaren inte skulle kunna betala tillbaka.

Den större risken på ett blancolån räknas i stället in i en ofta högre ränta än på ett bolån. Jämför du dina räntor så ökar chanserna för att få det bästa blancolånet.

Återbetalning av ditt blancolån

Att betala av lånet kallas för amortering, ett ord du säkert har hört talas om tidigare. Utifrån ditt val av amorteringstid får du en total månadskostnad som du ska betala till banken. Utöver amorteringen tillkommer ränta. Så amortering + ränta blir din totala månadskostnad.

Billigare varje månad – eller billigare totalt

En längre amorteringstid innebär ofta en lägre amorteringskostnad per månad, dock blir det dyrare i längden eftersom räntan betalas under en längre period. Ofta är det bra att hitta balansen som passar just dig.

Nedan kan du se tre exempel på hur amorteringen kan skilja sig åt beroende på vilken återbetalningstid du väljer på ditt lån.

Blancolån tabell

Desto kortare återbetalningstid av ditt blancolån, desto högre amortering betalar du per månad. Däremot behöver du inte betala ränta lika länge vilket gör att kostnaden hålls nere.

Betala av blancolån i förtid

Skulle det vara så att du får mer pengar över en månad och vill lösa ditt lån i förtid? Inga problem!

Du kan när du vill välja att lösa hela eller delar av ditt blancolån. Desto snabbare du betalar tillbaka – desto mindre total ränta kommer du att ha betalt. Vill du betala av ditt blancolån tidigare så kontakta oss eller ta kontakt direkt med din bank.

Samla dina blancolån

Är det så att du har blancolån sedan tidigare där återbetalningstiden håller på att löpa ut så kan du välja att samla ihop dessa lånen till ett större lån. Då får ofta du en längre tid att betala tillbaka – vilket innebär lägre månadskostnad – samt att du kan förbättra din kreditvärdighet genom att ha dina lån samlade hos en bank.

Hjälper dig att få bättre ekonomi på sikt

En annan stor fördel med att omförhandla och samla dina lån är att du kanske har en bättre ekonomi nu än när du tog lånet första gången. Skulle långivarna se att din kreditvärdighet är bättre nu så har de oftast inga problem att samla ihop dina lån till en mer förmånlig ränta – vilket innebär mer pengar över i plånboken för dig!

Blancolån med betalningsanmärkning

Bara för att du har betalningsanmärkningar sedan tidigare så är det inte helt kört att få ett blancolån genom oss. När du vill söka ett blancolån så skickas din ansökan iväg till över 40 banker och långivare, varav vissa kan godkänna lån med upp till 10 betalningsanmärkningar.

I stället för att lägga fokus på dina anmärkningar så tittar bankerna i stället på hur din återbetalningsförmåga ser ut idag. När svaren från bankerna har börjat trilla in så hjälper vi dig välja det bästa erbjudandet för just dig.

Du kan öka dina chanser till att få lånet genom att:

 • Undvik att göra flera kreditupplysningar under ett år
 • Samla ihop dina redan befintliga lån
 • Ha en medlåntagare när du söker blancolån

Blancolån utan kreditupplysning?

Om du har en sämre kreditvärdighet i dagsläget kanske du har lockats av att söka ett blancolån utan kreditupplysning. Till att börja med kan vi klargöra att det inte finns – eftersom en kreditupplysning alltid måste ske innan ett blancolån betalas ut enligt svensk lag.

Men det man ofta menar med blancolån utan kreditupplysning är att kreditupplysningen sker genom ett annat företag än UC. Tyvärr innebär detta ofta att avgifterna är högre – och vi rekommenderar dig hellre att jämföra blancolån genom oss för att hitta lägst möjliga ränta – med bara en kreditupplysning via UC.

Andra liknande lån

Ett blancolån är detsamma som ett privatlån, alltså ett lån utan säkerhet. Förr användes termen blancolån medan man idag oftast kallar det privatlån.

Vi erbjuder även följande lån och tjänster till dig:

 • Billån
 • MC-lån
 • Båtlån
 • Lån utan säkerhet
 • Lån med betalningsanmärkningar
 • Samlingslån
 • Låna till kontantinsats

Har du fortfarande frågor och funderingar kring vad ett blancolån är, hur du betalar av lånet och om du uppfyller kraven för att ansöka om ett lån? Då kan du nedan se vanliga frågor som handlar om blancolån. Skulle du efter det behöva hjälp så kontaktar du våra trevliga medarbetare så hjälper vi dig personligen!

Vanliga frågor och svar - Blancolån

Hur stort blancolån kan jag ta?

På Sambla kan du jämföra blancolån från 5 000 – 600 000 kronor.

Hur många blancolån får jag ha?

Istället för att ha flera blancolån bör du samla ihop dina lån till ett stort lån. Det kan ge dig bättre ränta, bättre kreditvärdighet och en bättre översikt över dina lån. Hur mycket du får låna beror på flera variabler som långivarna tar i beaktning, såsom inkomst, ålder, familjesituation mm. Hos Sambla kan du söka blancolån upp till 600 000 kronor.

Hur många banker och långivare jämförs vid ansökan om blancolån?

När du skickar in din ansökan om blancolån skickas den ut till över 40 banker och långivare för att du ska få den bästa räntan presenterad för dig.

Kan jag lösa mitt blancolån i förtid?

Du kan när du vill välja att betala tillbaka ditt blancolån. Väljer du att betala lånet i förtid måste du betala ränta för lånet för tiden fram till betalningen men inte för tiden efter.

Kan räntan ändras för ett blancolån?

Det finns två sorters ränta – rörlig och fast. Ett blancolån har i de allra flesta fall rörlig ränta. Det innebär att banken kan justera räntan om förutsättningarna på marknaden ändras. Däremot finns det väldigt mycket regleringar kring vad långivarna får göra. I praktiken innebär det att långivarna sällan ändrar sin ränta – om inte alla långivare i Sverige skulle göra det.

När betalas blancolån ut?

Alla långivare skiljer sig lite åt gällande utbetalningar av blancolån, men generellt får du pengarna inom 1-3 bankdagar från den dag då du signerat – vissa långivare betalar ut samma dag!

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån, även kallat ett privatlån, är ett konsumtionslån utan säkerhet. Du behöver alltså inte sätta något pant utan du bestämmer själv vad lånets syfte är – ofta används blancolån för att åka på resa, renovera eller betala tillbaka andra skulder.

Vilka grundkrav finns för blancolån hos Sambla?

För att ansöka om ett blancolån via Sambla krävs följande:

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Ha en månadsinkomst på minst 8400 kr.
 • Varit folkbokförd i Sverige i 1 år.
 • Inte haft något skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna.
Vilken bank och långivare har bäst ränta på blancolån?

Sambla samarbetar med över 40 långivare för att du ska få bästa möjliga ränta på ditt blancolån. Att så pass många långivare tävlar om dig är väldigt fördelaktigt för dig som låntagare. Eftersom alla långivare sätter en individuell ränta varje gång du ansöker om ett blancolån är det nämligen omöjligt att på förhand säga vilken långivare som kommer att ge dig blancolånet med lägsta räntan.

Är det bindande att ansöka om blancolån?

Nej! Det är aldrig bindande att jämföra ett blancolån hos Sambla. Det är helt kostnads- och bindningsfritt, så hittar du inget förslag på ett blancolån har det inte kostat dig något alls. En ansökan för blancolån blir först bindande när du gör ett val och väljer att gå vidare med långivaren.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler