Blancolån - Hitta lägsta räntan

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet som du kan använda till precis det du önskar – oftast till konsumtion eller för att samla befintliga lån och krediter. Oavsett vad du ska renovera, åka på resa, köpa bil eller betala av andra skulder så är blancolån en god lösning!

Blancolan

Vad är blancolån?

Ett blancolån, ofta kallat privatlån, är ett konsumtionslån utan säkerhet. Till skillnad från exempelvis ett bostadslån behöver du inte sätta något i pant och bestämmer själv lånets syfte. Det du köper kommer alltså inte vara pantsatt och stå som säkerhet för lånet, som t.ex. huset i ett bolån.

Jämför räntan på blancolån

Med Sambla är det enkelt att ansöka om ett blancolån på upp till 600 000 kronor och välja en amorteringstid som passar dig och din ekonomiska situation. Sedan jämför vi över 35 olika banker och långivare så att du ska kunna sova tryggt med vetskapen att du fått det bästa blancolånet med billigaste möjliga ränta (effektiv ränta 3,01-22,59%).

När du tar ett blancolån (privatlån) utan säkerhet baserar långivaren istället utlåningen och räntan du erbjuds på din förmåga att kunna betala tillbaka lånet. Räntor sätts alltid individuellt när du ansöker om ett blancolån. Därför tar långivaren en kreditupplysning hos UC för att kunna bedöma vilken kreditvärdighet du som låntagare har. Att låna utan säkerhet gör din ekonomiska situation mer flexibel.

Hitta Sveriges bästa blancolån

Kanske drömmer du om en motorcykel, en renovering hemma eller en resa till en paradisö. Vad du ska göra med pengarna vet bara du. Att göra en ansökan med Sambla är mycket enkelt. Det enda du behöver göra är att fylla i hur mycket du vill låna, från 5 000 till 600 000 kronor, och hur lång lånetid som passar dig. Sedan fyller du i dina personuppgifter samt din nuvarande lön (du kan inte ta ett blancolån utan inkomst) – det är allt som krävs. Därefter kommer över 35 olika banker och långivare att lämna sina erbjudanden inom 24 h.

Att så pass många långivare tävlar om dig är väldigt fördelaktigt för dig som låntagare. Eftersom alla långivare sätter en individuell ränta varje gång du ansöker om ett blancolån, eller forbrukslån som det kallas i Norge, är det nämligen omöjligt att på förhand säga vilken långivare som kommer att ge dig blancolånet med lägsta räntan.

Att göra jämförelsen med Sambla sparar dig mycket värdefull tid. Den stora fördelen är att det bara görs en enda kreditupplysning hos UC. I vanliga fall gör alltid varje bank och långivare en kreditupplysning på dig hos UC. Det kanske inte låter så dramatiskt men det kommer tyvärr påverka din kreditvärdighet negativt och det betyder en högre ränta för dig. Därför är det klokt att jämföra långivarna med Sambla. Jämför redan idag för att se vilken ränta du erbjuds på ditt blancolån.

Låna till kontantinsats

Att ta ett blancolån för att betala kontantinsatsen vid bostadsköp har blivit allt mer populärt. Anledningen till det är att Finansinspektionen införde nya regler 2010 som säger att du max får ta ett bolån upp till 85% av marknadsvärdet. Om du inte har resterande summa undansparat och vill låna pengar direkt är blancolån ett snabbt och smidigt sätt att förverkliga bostadsdrömmen.

Lös befintliga lån och krediter

För att samla lån dyra lån och krediter gör du en kostnadsfri ansökan om ett nytt lån utan säkerhet genom Sambla. Blancolånet du tar motsvarar totalbeloppet för dina befintliga smålån och krediter. Sedan använder du pengarna för att lösa de gamla lånen.

På så vis får du en betydligt lägre räntekostnad varje månad samtidigt som du slipper dolda kostnader såsom avi- och fakturaavgifter. Med färre antal lån kommer även din möjlighet att få bättre lånevillkor i framtiden att öka, vilket kommer att sänka dina månadskostnader ytterligare.

Eftersom du slipper betala höga räntor och dolda avgifter får du mer pengar över varje månad efter att du samlat dina lån. Pengar som du kan använda till att amortera på ditt nya blancolån så att du på så vis blir skuldfri snabbare.

Vad är det för skillnad på blancolån och medlemslån?

Storbanker som Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken erbjuder medlemslån, med en fast ränta runt 5 %, till alla som varit anslutna till vissa specifika fackföreningar (oftast ett LO- eller SACO-förbund) i minst sex månader. Räntan är förhandlad mellan banken och fackföreningen.

Kärt barn har många namn och medlemslån är egentligen ingenting annat än ett blancolån med förutbestämd ränta. För vissa är den fördelaktig men många fackanslutna kan få en lägre ränta än 5 %. Vi råder alla att göra en jämförelse med Sambla innan man bestämmer sig för medlemslånet. Det är stora chanser att du kan få ännu bättre villkor och du har ingenting att förlora. Inom 24 h kommer du att få dina bud från 35 olika banker och långivare.

Fördelar med att ta ditt blancolån genom Sambla:

  • Vi samarbetar med över 35 olika banker och långivare
  • Är en av de främsta sätten av hitta billiga billån
  • Det är helt kostnadsfritt
  • Det görs endast en kreditupplysning hos UC
  • Enkelt att samla befintliga lån
  • Du får personlig service
  • Du binder dig inte till någonting
  • Erbjuder privatlån med låg ränta

Hur får jag en ännu lägre ränta?

För att få en riktigt låg ränta när du tar ett blancolån krävs en god kreditvärdighet. När en långivare avgör vilken ränta du kommer att erbjudas väger de in din kreditrisk (anställningsform, boende, nuvarande lån, betalningsanmärkningar och antal kreditupplysningar) tillsammans med din betalningsförmåga (din inkomst och dina utgifter). Din kreditvärdighet är den enskilt viktigaste faktorn för att hitta marknadens billigaste blancolån.

Om du får en löneförhöjning blir din betalningsförmåga starkare, vilket gör det till en god idé att göra en ny jämförelse eftersom att din kreditvärdighet då har blivit bättre.

Det är också värt att tänka på att om du tagit ett större lån med hjälp av Sambla för att samla ihop dina smålån, avbetalningar och krediter kan det vara klokt att göra en ny jämförelse efter några månader. Uppgifter om lån uppdateras månadsvis och då syns inte dina gamla krediter längre. Färre lån leder ofta till högre kreditvärdighet.

Att på egen hand jämföra långivare ger dig en kreditupplysning hos UC för varje långivare du ansöker hos, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt. Då är det klokare att kostnadsfritt söka ett blancolån genom Sambla, vilket endast innebär en kreditupplysning hos UC trots över 35 låneerbjudanden.

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.

banker och långivare

Lån upp till 600 000 kr

Endast en kreditupplysning hos UC

Gratis & tar endast 2 minuter

Frågor och svar om Blancolån


Vad menas med lån utan säkerhet?


Vad är kraven för att ansöka om blancolån?När betalas blancolånet ut till mitt konto?


Vilken månadskostnad och ränta kommer jag få?


Visa fler frågor

Här är ett urval av våra 35 långivare

Ikano
Swedbank
Resurs bank
Ica banken
Coop MedMera bank
Santander
Forex bank
Wasa kredit
Lendify
Komplett
Spring Finance/Bluestep
Marginalen bank
Sevenday finans
SveaDirekt
KonsumentKredit
Lån & spar bank
Goodcash
Fellow finance
BYAX
Brocc
Collector bank
Euroloan
MoneyGo
Nordax
Avida bank
Nordnet
Remember bank
Moank
Instabank
Steg 1

Börja jämför

Fyll i din ansökan. Det tar runt 2 minuter och är helt kostnadsfritt.

Steg 2

Långivarna budar

Sambla sammanställer låneförslag från över 35 långivare. Första svaret har du oftast inom ett par minuter.

Steg 3

Välj låneförslag

Få det bästa låneförslaget skickat till din e-post (eller brevlåda).

Steg 4

Pengarna på kontot

Signera lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). Pengarna betalas sedan ut inom ett par dagar.