Allt du måste veta om amorteringsfritt lån

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Fördelar med amorteringsfritt lån
Är amorteringsfritt dyrare?
Allt om amorteringsfria lån
Fördelar med amorteringsfritt lån
Är amorteringsfritt dyrare?
Allt om amorteringsfria lån

Ett amorteringsfritt lån är ett lån där du inte amorterar till en början. Det ger en lägre månadskostnad under tiden som amorteringsfriheten gäller. Det kan vara bra för dig om du vet att du kommer ha en tightare ekonomisk situation i närtid men att du kommer ha mer pengar i en nära framtid.

Vad betyder amorteringsfritt lån?

Att ta en amorteringsfritt lån betyder att du betalar mindre i början av låneperioden eftersom du då bara betalar ränta på lånet till en början. När den amorteringsfria perioden löper ut börjar du amortera och betala ränta. Hur lång den amorteringsfria perioden varar beror på vad du och banken kommer överens om – ett år är en typisk amorteringsfri period. Du kommer alltså aldrig att slippa undan amorteringen helt och hållet.

Amorteringsfria lån med Sambla

Vi på Sambla samarbetar med flera banker och långivare, men kan tyvärr inte erbjuda dig ett helt amorteringsfritt lån. Vi förespråkar en sund ekonomi och syftar till att hjälpa dig med din privatekonomi, inte försämra den genom att förmedla kostsamma lån.

Vi samarbetar med över 40 olika banker och långivare så att du kan vara trygg med att du får så låg ränta och så fördelaktiga villkor som möjligt. Du kan låna pengar utan säkerhet med låg amortering per månad, hela vägen upp till 600 000 kronor.

Vissa av våra långivare erbjuder upp till 1 års amorteringsfrihet. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa lånet för dina ändamål!

Amorteringsfritt bolån

Det finns möjlighet att ta ett bolån som är amorteringsfritt de första fem åren. För att få ett sådant lån krävs det att du flyttar till en nyproducerad bostad och att du är den första ägaren. Regeln om amorteringsfritt bolån finns för att stimulera bostadsbyggandet i Sverige.

Innan amorteringskravet infördes i juni 2016 var det inte ovanligt att bankerna erbjöd bolån som var helt amorteringsfria – men så är det alltså inte idag. Om du köper en bostad som inte är nyproducerad måste du i regel amortera. Amorteringskravet innebär att du måste amortera 1 % av det totala lånebeloppet per år om bolånet uppgår till 50–70 % av bostadens värde. Är lånet på mer än 70 % av bostadens värde måste du amortera minst 2 % per år.

Nackdelar med amorteringsfritt lån

När du skjuter upp ditt amorterande kommer totalkostnaden för lånet att bli högre. Det beror på att man måste betala ränta på skulden under hela lånets löptid, även under den period som är amorteringsfri – Bynk har till exempel ett koncept där man kan “pausa” sin månadsbetalning, d.v.s att du inte amorterar under en månad. Om du istället amorterar redan från början så blir räntekostnaden lägre på grund av lånets storlek hela tiden minskar. Om din ekonomi tillåter så är det alltså bättre att börja amortera redan från den första månaden.

Fördelar med amorteringsfritt lån

Det kan vara så att din ekonomiska situation just nu är mer ansträngd än vad du den kommer vara i framtiden. Din inkomst kanske är lägre än normalt, eller så kanske du har engångskostnader som du måste betala. Ett amorteringsfritt lån låter dig skjuta upp amorteringarna tills du har bättre betalningsförmåga – det kan vara en stor fördel.

Jämföra långivarna med Sambla

Oavsett om du är ute efter ett amorteringsfritt privatlån eller vill börja amortera direkt bör du alltid jämföra bankernas låneerbjudanden innan du tecknar ett lån. Alla banker specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder. Det går därför inte att säga att någon bank är bättre än en annan när det gäller lån. Därför är det viktigt att man jämför olika låneerbjudanden för att hitta de privatlån som är billigast!

Om du som privatperson går till flera olika banker för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Vanliga frågor och svar – Amorteringsfritt lån

Finns amorteringsfria lån?

Ja, det finns lån som är amorteringsfria. Vi rekommenderar dock alltid att du amorterar om du kan, då blir lånet billigare i längden.

Hur får jag ett amorteringsfritt lån?

Du kan antingen ansöka direkt om amorteringsfria lån, eller så kan du fråga banken om att få någon månad amorteringsfrihet.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler