Lånekalkylator

 kr
5 000600 000
 %
1%40%
 mån
 år
1 år15 år

Annuitet

Rak amortering

 kr
 kr

Att betala per månad:

Effektiv ränta:

Total ränta och avgifter för lånet:

Genom att trycka på knappen ovan använder du belopp och återbetalningstid för att påbörja en lånejämförelse.

Få överblick med en lånekalkylator

När du ska låna pengar bör du alltid göra en ordentlig genomgång av hur lånet kommer att påverka din privatekonomi. En lånekalkyl låter dig enkelt se hur mycket du kommer betala varje månad och i vilken takt lånet kommer återbetalas. Det enklaste sättet att snabbt få en bra överblick är att använda en lånekalkylator!

Vad är en lånekalkyl?

En lånekalkyl är helt enkelt en detaljerad uträkning av ditt lån. Oavsett vad du ska låna till är det klokt att få en ordentlig överblick.

Genom lånekalkylatorn kan du räkna ut flera saker:

  • Månadskostnad
  • Effektiv Ränta
  • Total kostnad för lånet

Man kan även experimentera med olika återbetalningstider för att ta reda på vilken månadskostnad som passar en själv.

Ett tips är att använda uträkningen från lånekakylen till att göra en budgetkalkyl. Lån är oftast en förhållandevis stor kostnadspost, därför blir det en viktig del i en budgetkalkyl.

Pengar till låg ränta med en lånekalkyl

Om du inte använder dig av en lånekalkylator har du bara en procentsats att förhålla dig till – en siffra som kan upplevas som diffus. Behöver du exempelvis låna 100000 kr kan även en lite lägre ränteskillnad ändå innebära stora besparingar över tid. Därför är det viktigt att jämföra bankerna och långivarna så att du kan säkerställa dig om att du betalar en låg och rättvis ränta för just dig. Under 2018 sparade Samblas kunder i genomsnitt över 17 000 kronor.

Lånekalkylator för annuitetslån

Med hjälp av vår lånekalkylator kan du räkna på lånet genom att ange lånebelopp, lånets räntesats och om lånet är upplagt som ett annuitetslån eller ett lån med rak amortering. Du kan sedan enkelt se lånet amorteringsplan, totala räntekostnader och totalkostnad. Tabellen som visar lånets detaljer är lämplig att spara som en pdf-fil och skriva ut.

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.