Smidig lånekalkyl med vår lånekalkylator

Vänligen ange den totala lånesumman för det lån du vill räkna på
kr
Räntan på lån kan ses som en månadsavgift till bankerna för att låna ut pengarna till dig. Våra partners erbjuder en ränta som bestäms utifrån din ekonomiska situation och kan variera. Du kan läsa mer om effektiv ränta här.
%
OBS: Räntan som väljs här används endast för räkneexemplet och kan inte garanteras vid en ansökan
Återbetalningstiden är hur länge ditt lån är planerat att återbetalas. Beroende på längd kan månadskostnaden för ditt lån ändras, där kortare återbetalningstid ofta innebär en högre månadskostnad.
år
Vissa banker har en uppläggningsavgift och/eller återkommande aviavgifter kopplade till ditt lån. Denna info hittar du oftast i villkorsdokumentationen för lånet eller på fakturan.
kr
Vissa banker har en uppläggningsavgift och/eller återkommande aviaavgifter kopplade till ditt lån. Denna info hittar du oftast i villkorsdokumentationen för lånet eller på fakturan.
kr
Vill du ansöka om ett lån baserat på räkneexemplet ovan?Fyll ut informationen på nästa sida
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Få en överblick på ditt lån
Gör en lånekalkyl
Lägst ränta via Sambla
Få en överblick på ditt lån
Gör en lånekalkyl
Lägst ränta via Sambla

När du ska låna pengar bör du alltid göra en ordentlig genomgång av hur lånet kommer att påverka din privatekonomi. En lånekalkyl låter dig enkelt se hur mycket du kommer betala varje månad och i vilken takt lånet kommer återbetalas. Det enklaste sättet att snabbt få en bra överblick är att använda en lånekalkylator!

Vad är en lånekalkyl?

En lånekalkyl är helt enkelt en detaljerad uträkning av ditt lån. Oavsett vad du ska låna till är det klokt att få en ordentlig överblick.

Genom lånekalkylatorn kan du räkna ut flera saker:

  • Månadskostnad
  • Effektiv Ränta
  • Total kostnad för lånet

Man kan även experimentera med olika återbetalningstider för att ta reda på vilken månadskostnad som passar en själv.

Ett tips är att använda uträkningen från lånekalkylen till att göra en budgetkalkyl. Lån är oftast en förhållandevis stor kostnadspost, därför blir det en viktig del i en budgetkalkyl.

Att tänka på

  • Tänk på att inte bara kolla på vad månadskostnaden för ditt lån blir, utan även se vad hela lånet kommer att kosta dig totalt.
  • Väljer du en kortare amorteringstid så kommer låneta att bli billigare för dig. Försökt betala av så snabbt din ekonomi klarar.
  • Den effektiva räntan är den verkliga kostnaden, här är alla avgifter inräknade.

Pengar till låg ränta med en lånekalkyl

Om du inte använder dig av en lånekalkylator har du bara en procentsats att förhålla dig till – en siffra som kan upplevas som diffus. Behöver du exempelvis låna 100000 kr kan även en lite lägre ränteskillnad ändå innebära stora besparingar över tid.

Därför är det viktigt att jämföra bankerna och långivarna så att du kan säkerställa dig om att du betalar en låg och rättvis ränta för just dig.

Lånekalkylator för annuitetslån

Med hjälp av vår lånekalkylator kan du räkna på lånet genom att ange lånebelopp, lånets räntesats och om lånet är upplagt som ett annuitetslån eller ett lån med rak amortering.

Du kan sedan enkelt se lånet amorteringsplan, totala räntekostnader och totalkostnad. Tabellen som visar lånets detaljer är lämplig att spara som en pdf-fil och skriva ut.

Få hjälp med att använda lånekalkylen

Känner du att termer som effektiv ränta, amorteringstid och annuitetslån gör att det kokar över i hjärnan? Låt istället oss på Sambla hjälpa dig att räkna ut exakt vad ditt lån kommer att kosta dig.

Kontakta oss via kundtjanst@sambla.se eller via telefon på 0770 22 01 80 så hjälper vi dig att sätta upp en lånekalkyl.

Vanliga frågor och svar – Lånekalkyl

Vad är en lånekalkyl?

En lånekalkyl är som det låter, en kalkyl där du kan se hur mycket du kan låna och vad kostnaderna skulle bli.

Hur kan jag ta reda på hur mycket jag kan låna?

Du kan använda vår lånekalkylator för att beräkna hur mycket du klarar av att låna och till vilken ränta.