Få överblick med en lånekalkylator

När du ska låna pengar bör du alltid göra en ordentlig genomgång av hur lånet kommer att påverka din privatekonomi. En lånekalkyl låter dig enkelt se hur mycket du kommer betala varje månad och i vilken takt lånet kommer återbetalas. Det enklaste sättet att snabbt få en bra överblick är att använda en lånekalkylator!

Vad är en lånekalkyl?

En lånekalkyl är helt enkelt en detaljerad uträkning av ditt lån. Oavsett vad du ska låna till är det klokt att få en ordentlig överblick. Du får reda på din månadskostnad när lånet är återbetalt.

Ett bra hjälpmedel är att använda dig av ett datorprogram som Microsoft Excel. Det låter dig själv bestämma hur din kalkyl ska se ut, men du kan även ladda ner färdiga mallar. Om du inte har Excel eller tycker det är för komplicerat så kan du använda dig av Samblas lånekalkylator som finns här på vår hemsida.

Ett tips är att använda uträkningen från lånekakylen till att göra en budgetkalkyl. Lån är oftast en förhållandevis stor kostnadspost, därför blir det en viktig del i en budgetkalkyl.

Pengar till låg ränta med en lånekalkyl

Om du inte använder dig av en lånekalkylator har du bara en procentsats att förhålla dig till – en siffra som kan upplevas som diffus. Behöver som exempel låna 100000 kr kan även en lite lägre ränteskillnad ändå innebära stora summor som du sparar över tid. Därför är det viktigt att jämföra bankerna och långivarna så att du kan säkerställa dig om att du betalar en låg och rättvis ränta för just dig. Under 2017 sparade Samblas kunder i genomsnitt över 17 000 kronor.

Samblas lånekalkylator

Med hjälp av vår lånekalkylator kan du räkna på lånet genom att ange lånebelopp, lånets räntesats och om lånet är upplagt som ett annuitetslån eller ett lån med rak amortering. Du kan sedan enkelt se lånet amorteringsplan, totala räntekostnader och totalkostnad. Tabellen som visar lånets detaljer är lämplig att spara som en pdf-fil och skriva ut.

Jämför bankerna med Sambla

När du ska låna bör du alltid jämföra bankernas erbjudanden innan du bestämmer dig. Alla banker specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder. Det går därför inte att säga att någon bank är bättre än en annan när det gäller lån. Därför är det viktigt att man jämför olika låneerbjudanden för att hitta vilken bank som passar just dig bäst!

Om du som privatperson går till flera olika banker för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Uppdaterat 18-12-12

 kr
 år
10 000600 000
Cirka månadskostnad:
3 210 kr
Nytt lånSamla lån
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad : 127 764 kr eller 1 183 kr/månad fördelat på 108 månader.
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet och dataskyddspolicyn
Bindningsfritt och gratis. Endast en kreditupplysning.