Alternativ till att avbetala resa

Oavsett om du vill upptäcka ny vibrerande storstad eller föredrar att steka på en sandstrand så kommer nästa semesterresa kosta en hel del. Många researrangörer och flygbolag erbjuder därför resor på avbetalning. Det kan låta lockande, men det finns alternativ som kan innebära att du kommer billigare undan.

Att delbetala resan

Att delbetala en resa innebär helt enkelt att du inte betalar hela priset för resan i förhand, utan att du delar upp betalningen i ett antal delbetalningar. Hur lång tid du har på dig att betala av beloppet varierar, ofta mellan 3-36 månader. Det är ofta ett krav att du inte har någon betalningsanmärkning registrerad och att du har en fast inkomst.

Vilka erbjuder resor på delbetalning?

Ving, Apollo, TUI, Seat24 och Travellink erbjuder till exempel alla möjlighet till delbetalning. En del gör detta genom att samarbeta med en extern kreditgivare. Du kan då delbetala resan via till exempel Resurs Bank eller Klarna. Vill du istället ta ett reselån går det bra att kontakta oss på Sambla, oftast blir totalkostnaden lägre med ett privatlån istället för en delbetalning.

Räntefri delbetalning

Det annonseras ofta om räntefri delbetalning och det kan låta lockande. Men riktigt så fördelaktigt är det inte. Oftast gäller den räntefria delbetalningen bara en begränsad tidsperiod – ofta maximalt 12 månader. Det brukar även gömma sig dolda kostnader som avi- och uppläggningsavgift i det finstilta. Räntefritt är alltså inte samma sak som kostnadsfritt.

Alternativ till delbetalning

Ett alternativ till att köpa semestertrippen på avbetalning är att ansöka om ett privatlån för att finansiera resan. Det har flera fördelar:

Totalkostnaden blir ofta lägre

Ett privatlån har ofta en lägre totalkostnad än vad du får med en delbetalning. Delbetalningen brukar innebära att du får betala dyrare avgifter än vad du kanske tänker på. Kontrollera villkoren noga och gör jämförelsen själv. Glöm inte att jämföra med den effektiva räntan som tar med avgifterna i beräkningen.

Dra av ränteutgifterna i deklarationen

Delbetalningen består ofta av låg ränta men dyra avgifter. Du får inte göra avdrag för avgifterna i din deklaration, men däremot för ränteutgifter. Eftersom du betalar ränta på privatlånet kan det innebära ytterligare en fördel för privatlånet.

Skapa din egen drömresa

Med privatlånet är det helt upp till dig om du vill pussla ihop resan själv eller låta en resebyrå göra det åt dig. Kontakta Sambla så hjälper vi dig att jämföra långivarna. Du kan ansöka om ett lånebelopp mellan 5 000–600 000 kr!

Du kan eventuellt låna trots betalningsanmärkning

Det finns banker och långivare som kan bevilja privatlån även om du har betalningsanmärkningar. Kontakta oss på Sambla så tittar vi på dina möjligheter att låna till resan trots betalningsanmärkningar.

Samla tidigare smålån, delbetalningar och krediter

Om du har gamla smålån, delbetalningar och krediter kan det vara smart att samla ihop dessa till ett enda större och billigare privatlån när du ska låna till din resa. Vi på Sambla hjälper dig gärna. Kontakta oss idag!

Låna med Sambla

Innan du köper en resa på delbetalning bör du noga läsa igenom avtalsvillkoren för avbetalningen. Jämför den effektiva räntan med vad det kostar att ta ett privatlån. När du ska ta ett privatlån bör du alltid jämföra långivarnas erbjudanden först. Alla långivare specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder. Det går därför inte att säga att någon långivare är bättre än en annan när det gäller lån. Därför är det viktigt att jämföra olika låneerbjudanden för att hitta långivaren som passar just dig bäst. Självklart behöver du inte använda pengarna till endast en resa, utan du kan t.ex. även låna till renovering.

Jämför långivarna med Sambla

Alla specialiserar sig på olika typer av kunder, därför går det inte att säga att en långivare är bättre än en annan innan man faktiskt frågat dem om vad de kan erbjuda för ränta. Om du som privatperson går till flera olika långivare för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning hos UC på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning hos UC. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Uppdaterat 19-12-04

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.