Alternativ till att avbetala resa

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Dyrt att delbetala resa
Alternativ till delbetalning via Sambla
Kom billigare undan genom ett reselån
Dyrt att delbetala resa
Alternativ till delbetalning via Sambla
Kom billigare undan genom ett reselån

Oavsett om du vill upptäcka en ny vibrerande storstad eller föredrar att steka på en sandstrand så kommer nästa semesterresa kosta en hel del. Många researrangörer och flygbolag erbjuder därför resor på avbetalning. Det kan låta lockande, men det finns alternativ som kan innebära att du kommer billigare undan.

Att delbetala resan

Att delbetala en resa innebär helt enkelt att du inte betalar hela priset för resan i förhand, utan att du delar upp betalningen i ett antal delbetalningar. Hur lång tid du har på dig att betala av beloppet varierar, ofta mellan 3-36 månader.

Det är ofta ett krav att du inte har någon betalningsanmärkning registrerad och att du har en fast inkomst.

Vilka erbjuder resor på delbetalning?

Ving, Apollo, TUI, Seat24 och Travellink erbjuder alla möjlighet till delbetalning.

En del gör detta genom att samarbeta med en extern kreditgivare. Du kan då delbetala resan via exempelvis Resurs Bank eller Klarna.

Vill du istället ta ett reselån går det bra att kontakta oss på Sambla, oftast blir totalkostnaden lägre med ett privatlån istället för en delbetalning.

Räntefri delbetalning

Det annonseras ofta om räntefri delbetalning och det kan låta lockande. Men riktigt så fördelaktigt är det inte. Oftast gäller den räntefria delbetalningen bara en begränsad tidsperiod – ofta maximalt 12 månader. Det brukar även gömma sig dolda kostnader som avi- och uppläggningsavgifter i det finstilta.

Alternativ till delbetalning

Ett alternativ till att köpa semestertrippen på avbetalning är att ansöka om ett privatlån för att finansiera resan. Det har flera fördelar:

Totalkostnaden blir ofta lägre

Ett privatlån har ofta en lägre totalkostnad än vad du får med en delbetalning. Delbetalningen brukar innebära att du får betala dyrare avgifter än vad du kanske tänker på. Kontrollera villkoren noga och gör jämförelsen själv.

Glöm inte att jämföra med den effektiva räntan som tar med avgifterna i beräkningen.

Dra av ränteutgifterna i deklarationen

Delbetalningen består ofta av låg ränta men dyra avgifter. Du får inte göra avdrag för avgifterna i din deklaration, men däremot för ränteutgifter. Eftersom du betalar ränta på privatlånet kan det innebära ytterligare en fördel för privatlånet.

Skapa din egen drömresa

Med privatlånet är det helt upp till dig om du vill pussla ihop resan själv eller låta en resebyrå göra det åt dig. Kontakta Sambla så hjälper vi dig att jämföra bankerna. Du kan ansöka om ett lånebelopp mellan 5 000 – 600 000 kr!

Du kan eventuellt låna trots betalningsanmärkning

Det finns banker och långivare som kan bevilja privatlån även om du har betalningsanmärkningar. Kontakta oss på Sambla så tittar vi på dina möjligheter att låna till resan trots betalningsanmärkningar.

Samla tidigare smålån, delbetalningar och krediter

Om du har gamla smålån, delbetalningar och krediter kan det vara smart att samla ihop dessa till ett enda större och billigare privatlån när du ska låna till din resa. Vi på Sambla hjälper dig gärna med att samla ihop dina lån, samtidigt som du kommer iväg på din drömresa.

Delbetala resa utan fast inkomst

Vissa aktörer kan erbjuda delbetalning av resa utan fast inkomst. Vet du om att du har det tufft ställt med inkomsten så bör du unvika att delbetala resan eller att ta ett privatlån.

Har du inte en fast inkomst så kan du få svårt att betala tillbaka din resa och du kan tyvärr hamna i en dålig ekonomiskt situation.

Hos Sambla har vi som grundkrav att du ska ha en inkomst på minst 8400 kronor per månad för att bli beviljad ett lån.

Låna pengar med Sambla

Innan du köper en resa på delbetalning bör du noga läsa igenom avtalsvillkoren för avbetalningen. Jämför den effektiva räntan med vad det kostar att ta ett privatlån. Välj sedan det som blir bäst för dig och din plånbok.

Landar du i att ett privatlån blir mer fördelaktigt för dig så är det viktigt att jämföra olika erbjudanden, allt för att inte du ska betala onödiga kostnader. Vi hjälper dig att jämföra lån upp till 600 000 kronor från över 40 banker och långivare.

Självklart behöver du inte använda pengarna till endast en resa, utan du kan t.ex. även låna till renovering.

Vanliga frågor och svar – Delbetala en resa

Är det smidigt att delbetala en resa?

Både ja och nej. Istället kan du jämföra privatlån för att se till att få bättre ränta och betala din resa direkt. Har du tidigare lån och krediter kan du samla dessa samtidigt och få ner den totala räntan.

Vad är alternativen till att delbetala en resa?

Privatlån, kreditkort och att spara ihop pengar är tre alternativ.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler