Kreditupplysning med Bisnode

Bisnode Sverige AB är en av de tre stora aktörerna vad det gäller kreditupplysningar i Sverige – tillsammans med bland annat UC AB och Sergel Kredittjänster AB. Företaget hämtar information om privatpersoner, branscher och företag. Det finns uppgifter om alla svenskar som är över 15 år i deras register. Uppgifterna används oftast för att bedöma kreditvärdigheten hos kunder som söker lån.

Vad är Bisnode?

Bisnode är ett företag som erbjuder affärs-, marknads- och kreditinformation. Kunderna är oftast företag som behöver underlag för att fatta beslut om att bevilja lån eller krediter. När du ansöker om ett lån så begär banken eller långivaren en upplysning på dig. Informationen gör det lättare att fatta beslut om man ska bevilja ett lån och vilken ränta samt vilka villkor du i så fall ska få.

Bisnode grundades i Sverige 1988 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Företaget ägs till 70 % av Ratos AB och till 30 % av Bonnier AB. Idag har man ca 2400 anställda, 700 av dessa arbetar i Sverige. Verksamheten bedrivs i 18 länder.

Vilka uppgifter om mig finns i Bisnodes register?

Bisnode erbjuder bland annat kreditupplysningar för både privatpersoner och företag. Uppgifter om samtliga svenskar som har fyllt 15 år finns i registret.

Vid förfrågningar om privatpersoner ges bland annat följande information:

 • Namn och adress
 • Civilstånd
 • Taxerad inkomst
 • Fastighetsuppgifter – taxeringsuppgifter och lagfart, köpeskilling etc.
 • Uppgift om förvaltare
 • Skuldsanering
 • Skuldsaldo
 • Betalningsanmärkningar – skatter och allmänna avgifter, tredskodomar, konkursansökningar, betalningsförelägganden och utmätning återtaget gods
 • Näringsförbud
 • Beviljade lån/krediter
 • Konkurser och konkursförvaltare

Min upplysning

För att du ska få insyn i exakt vad för information Bisnode har om dig finns tjänsten Min Upplysning. Där kan du kostnadsfritt ta del av informationen som lämnas ut vid en kreditupplysning.

Var hämtar Bisnode sin information ifrån?

Bisnode hämtar sin data från ett stort antal olika källor. Vid förfrågningar om privatpersoner använder man sig bland annat av följande officiella källor:

 • Skatteverket
 • Tingsrätt
 • Kronofogden
 • Bank, kreditmarknadsbolag och kontokortsföretag
 • Lantmäteriet
 • Statiska Centralbyrån

Hur länge finns mina uppgifter kvar?

Information i Bisnodes register lagras inte för alltid, efter en tid raderas den. En uppgift om betalningsanmärkning finns kvar i tre år efter den dag då anmärkningen registrerades. Information om tidigare förfrågan i registret finns kvar i ett år innan den gallras bort.

Hur påverkar kreditupplysningar hos Bisnode kreditvärdigheten?

De flesta större banker och långivare gör sina kreditupplysningar via Upplysningscentralen (UC). Eftersom varje upplysning där registreras så riskerar många kreditupplysningar att försämra kreditvärdigheten. En kreditupplysning via Bisnode registreras inte UC:s register. Därför påverkas inte kreditvärdigheten negativt av tidigare kreditupplysningar hos Bisnode om man senare vänder sig till en bank eller långivare som använder sig av UC.

Vilka långivare använder sig av Bisnode kreditupplysning?

Bland annat följande långivare använder sig av Bisnodes kreditupplysning:

Säker Finans, Everyday+, Monetti, Kortlån.se, Primal Capital, Ferratum Bank, Mobillån, Snabbfinans, Risicum, Kreditkontot.se, Nano Kredit, Lånbutiken.se, Credit Star, Kredit 365, Strandia Finans, Nano Flex, Kundfinans, Klara Lån och Extra Kredit.

Dessa är bara ett axplock av de aktörer som använder Bisnode. En majoritet av aktörerna ovan riktar in sig på ett högrisk-segment av kunder - vilket Bisnode är duktiga på att tillhandahålla information om.

Bisnode AAA

Du kanske sett namnet på någon webbshop eller i annat sammanhang, det brukar stå längst ner på en webbplats som ett certifikat. Det är en vanlig ratingmodell för kreditvärdering av företag som Bisnode Kredit utfärdar. Ett aktiebolag ges ett kreditbetyg från C – AAA där AAA är det högsta kreditbetyget som går att få. Ett företag som får högsta betyg har varit verksamt i minst 10 år och har en omsättning på mer än två miljoner.'

Fördelar med att jämföra långivarna

Oavsett om du tar ett lån där UC, Bisnode eller Sergel Kredittjänster står för kreditupplysningen så bör du jämföra långivarnas räntor och villkor innan du lånar. Alla långivare specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder. Se därför till att kontakta Sambla när du exempelvis ska samla ihop lån för att undersöka vilken långivare som passar just dig bäst!

Sambla är helt kostnadsfritt att använda sig av och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi kan hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Uppdaterat 19-12-04

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.