Kreditupplysning med Bisnode

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vad är Bisnode?
Vilka använder Bisnode?
Fördelar med Bisnode
Vad är Bisnode?
Vilka använder Bisnode?
Fördelar med Bisnode

Bisnode Sverige AB är en av de tre stora aktörerna vad det gäller kreditupplysningar i Sverige – tillsammans med bland annat UC AB och Sergel Kredittjänster AB. Företaget hämtar information om privatpersoner, branscher och företag. Det finns uppgifter om alla svenskar som är över 15 år i deras register. Uppgifterna används oftast för att bedöma kreditvärdigheten hos kunder som söker lån.

Vad är Bisnode?

Bisnode är ett företag som erbjuder affärs-, marknads- och kreditinformation. Kunderna är oftast företag som behöver underlag för att fatta beslut om att bevilja lån eller krediter. När du ansöker om ett lån så begär banken eller långivaren en upplysning på dig. Informationen gör det lättare att fatta beslut om man ska bevilja ett lån och vilken ränta samt vilka villkor du i så fall ska få.

Bisnode grundades i Sverige 1988 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Företaget ägdes till 70 % av Ratos AB och till 30 % av Bonnier AB men såldes 2020 till Dun & Bradstreet. Idag har man i koncernen ca 6000 anställda, där ca 2000 arbetar mot Bisnode.

Vilka uppgifter om mig finns i Bisnodes register?

Bisnode erbjuder bland annat kreditupplysningar för både privatpersoner och företag. Uppgifter om samtliga svenskar som har fyllt 15 år finns i registret.

Vid förfrågningar om privatpersoner ges bland annat följande information:

 • Namn och adress
 • Civilstånd
 • Taxerad inkomst
 • Fastighetsuppgifter – taxeringsuppgifter och lagfart, köpeskilling etc.
 • Uppgift om förvaltare
 • Skuldsanering
 • Skuldsaldo
 • Betalningsanmärkningar – skatter och allmänna avgifter, tredskodomar, konkursansökningar, betalningsförelägganden och utmätning återtaget gods
 • Näringsförbud
 • Beviljade lån/krediter
 • Konkurser och konkursförvaltare

Min upplysning

För att du ska få insyn i exakt vad för information Bisnode har om dig finns tjänsten Min Upplysning. Där kan du kostnadsfritt ta del av informationen som lämnas ut vid en kreditupplysning.

Var hämtar Bisnode sin information ifrån?

Bisnode hämtar sin data från ett stort antal olika källor. Vid förfrågningar om privatpersoner använder man sig bland annat av följande officiella källor:

 • Skatteverket
 • Tingsrätt
 • Kronofogden
 • Bank, kreditmarknadsbolag och kontokortsföretag
 • Lantmäteriet
 • Statistiska centralbyrån (SCB)

Hur länge finns mina uppgifter kvar?

Information i Bisnodes register lagras inte för alltid, efter en tid raderas den. En uppgift om betalningsanmärkning finns kvar i tre år efter den dag då anmärkningen registrerades. Information om tidigare förfrågan i registret finns kvar i ett år innan den gallras bort.

Hur påverkar kreditupplysningar hos Bisnode kreditvärdigheten?

De flesta större banker och långivare gör sina kreditupplysningar via Upplysningscentralen (UC). Eftersom varje upplysning där registreras så riskerar många kreditupplysningar att försämra kreditvärdigheten. En kreditupplysning via Bisnode registreras inte UC:s register. Därför påverkas inte kreditvärdigheten negativt av tidigare kreditupplysningar hos Bisnode om man senare vänder sig till en bank eller långivare som använder sig av UC. Kreditvärdigheten hos UC kallas för UC-score.

Vilka långivare använder sig av Bisnode kreditupplysning?

Bland annat följande långivare använder sig av Bisnodes kreditupplysning:

Säker Finans, Everyday+, Monetti, Kortlån.se, Primal Capital, Ferratum Bank, Mobillån, Snabbfinans, Risicum, Kreditkontot.se, Nano Kredit, Lånbutiken.se, Credit Star, Kredit 365, Strandia Finans, Nano Flex, Kundfinans, Klara Lån och Extra Kredit.

Dessa är bara ett axplock av de aktörer som använder Bisnode. En majoritet av aktörerna ovan riktar in sig på ett högrisk-segment av kunder – vilket Bisnode är duktiga på att tillhandahålla information om.

Bisnode AAA

Du kanske sett namnet på någon webbshop eller i annat sammanhang, det brukar stå längst ner på en webbplats som ett certifikat. Det är en vanlig ratingmodell för kreditvärdering av företag som Bisnode Kredit utfärdar. Ett aktiebolag ges ett kreditbetyg från C – AAA där AAA är det högsta kreditbetyget som går att få. Ett företag som får högsta betyg har varit verksamt i minst 10 år och har en omsättning på mer än två miljoner.’

Fördelar med att jämföra bankerna

Oavsett om du tar ett privatlån där UC, Bisnode eller Sergel Kredittjänster står för kreditupplysningen så bör du jämföra bankernas räntor och villkor innan du lånar. Alla banker specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder. Se därför till att kontakta Sambla när du exempelvis ska samla ihop lån för att undersöka vilken bank som passar just dig bäst!

Sambla är helt kostnadsfritt att använda sig av och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi kan hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Vanliga frågor och svar – Bisnode

Vilka är Bisnode?

Bisnode är en aktör som gör kreditupplysningar när du bland annat ansöker om lån.

Vilka långivare använder Bisnode?

Det finns flera av våra bankpartners som använder Bisnode, men vi använder också alltid UC.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler