Lån utan säkerhet till låg ränta

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor
Jämför 40 långivare kostnadsfritt
Låna till vad du vill
Lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor
Jämför 40 långivare kostnadsfritt
Låna till vad du vill

Lån utan säkerhet innebär ett lån som inte är bundet till något speciellt objekt – utan att du får använda pengarna till det du behöver. Genom oss kan du jämföra lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor och hitta den lägsta räntan. När du söker lån genom säkerhet genom oss jämför vi bud från 40 långivare – med endast en kreditupplysning.

Vad är lån utan säkerhet?

Lån utan säkerhet innebär att lånet inte har någon pant – att det inte är bundet till ett specifikt objekt. Det finns många ord för lån utan säkerhet, exempelvis privatlån eller blancolån, men de betyder alla precis samma sak.

Objektet – en bil, bostad eller annan egendom – är det som i banktermer kallas säkerhet. Bolån har exempelvis alltid en säkerhet i form av bostaden du lånar pengar till, vilket är anledningen till att de har så pass låg ränta i förhållande till lånebeloppet. Ett annat vanligt lån med säkerhet är billån.

Lån utan säkerhet innebär i stället att räntan och villkoren baseras på din privatekonomi – och att lånet sedan betalas ut direkt till ditt bankkonto. Det är på så sätt en flexibel låneform.

Fördelar med att jämföra lån utan säkerhet hos oss

 • Jämför lån utan säkerhet hos över 40 långivare med en enda ansökan
 • Hitta lägsta möjliga räntan för just dig
 • Använd pengarna till vad du vill
 • Låna mellan 5 000–600 000 kronor.

Ansök kostnadsfritt direkt i formuläret för att komma igång! Du binder inte upp dig till något genom att jämföra lån utan säkerhet hos oss.

Varför ta ett lån utan säkerhet?

Den främsta anledningen till att låna pengar utan säkerhet är att du använda pengarna till vad som helst. Du är inte bunden till att köpa en bil eller en bostad för ditt lån, och just därför faller de flesta lån inom den här kategorin. Enligt statistik från Finansinpektionen är lån utan säkerhet den största låneformen inom kategorin konsumtionslån.

Lån utan säkerhet är vanligaste låneformen för det du behöver

Det är som sagt betydligt vanligare att låna pengar utan säkerhet än med säkerhet när det kommer till konsumtion. Lån med säkerhet omfattar oftast större belopp, som exempelvis en bostad eller en bil.

Swedbank har till exempel krav på att ett billån måste vara på minst 70 000 kronor. Föreställ dig då att din bil av någon anledning rasar och du är helt beroende av den för att kunna ta dig till jobbet. Men din ekonomi har inte utrymme till att köpa en helt ny bil. Du hittar däremot en begagnad bil för 40 000 kronor som du gillar. För att ha möjlighet till att köpa den begagnade bilen behöver du därför ett lån utan säkerhet.

Vanliga skäl till att låna pengar utan säkerhet kan vara:

Vem får ta lån utan säkerhet?

Kraven för att få låna pengar utan säkerhet är inte lika strikta som på framför allt bolån, där faktorer som sparkapital, anställningsform och antal personer i hushållet väger in mer. Eftersom beloppsgränsen för privatlån är lägre är inte risken för banken lika stor.

Alltid individuell bedömning när du lånar pengar utan säkerhet

Alla banker och långivare har sina egna villkor för lån utan säkerhet, men grundkriterierna är snarlika.

Du ska ha fyllt 18 år, varit bofast i Sverige sedan minst ett år tillbaka samt fri från skuldsaldo hos Kronofogden. Hur mycket du får låna och till vilken ränta är helt individuellt och beror främst på din taxerade inkomst. Men precis som med andra lån gynnas du av god kreditvärdighet och stabil ekonomi.

Krav för att låna utan säkerhet genom oss

Med hjälp av oss kan du låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Vi samarbetar med över 40långivare som har följande grundkrav för att kunna bevilja dig ett lån utan säkerhet:

 • Du måste vara 18 år eller äldre
 • Din månadsinkomst måste vara minst 8 400 kr före skatt
 • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
 • Du får inte ha, eller ha haft, något skuldsaldo hos Kronofogden det senaste halvåret.

Jämför lån utan säkerhet – så söker du

Att jämföra lån innebär att banker och långivare får konkurrera om att få dig som kund. Genom att jämföra lån utan säkerhet genom oss har du goda chanser att hitta ett lån med bättre villkor och lägre ränta – det säger sig självt. Prova vår tjänst i dag, det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något genom att skicka en ansökan.

Hitta lån utan säkerhet till låg ränta med oss:

1. Fyll i din ansökan

Du fyller enkelt i vårt formulär här med önskat lånebelopp och återbetalningstid. Det tar bara ett par minuter, sedan tar vi över.

2. Låt oss jämföra

Vi ger sedan alla våra partners chansen att komma med ett bud till dig – för att inom bara något dygn kunna presentera alternativet med lägst ränta för just dig.

3. Signera och få pengarna på kontot

Du signerar sedan lånet smidigt med hjälp av BankID, och du får sedan pengarna in på ditt konto inom bara 2–3 arbetsdagar.

Finns det något ett lån utan säkerhet inte får användas till?

Du kan låna pengar utan säkerhet till det mesta, men det finns undantag beroende på hur din ekonomi och dina befintliga lån ser ut.

Du får låna till kontantinsats – men inte till att utöka bolånet

Om du har ett bolån hos en bank kan du ta ett lån utan säkerhet till kontantinsatsen, förutsatt att det finns utrymme för det i bolånebankens kalkyl. Om du däremot tagit högsta möjliga bolån utifrån dina individuella förutsättningar – där kontantinsatsen redan är inräknad – är det inte troligt att du kan använda ett lån utan säkerhet för att köpa en dyrare bostad. I bankernas bolånesnurra ser du direkt hur stort bolån du kan ta och den bilden förändras för varje ytterligare lån du tar.

Hur skiljer sig lån utan säkerhet från lån med säkerhet?

Den främsta anledningen till att låna pengar utan säkerhet är att du får använda lånet till precis vad du vill. Du är inte bunden till att köpa en bil eller en bostad för ditt lån. De allra flesta lån på marknaden är just lån utan säkerhet. Låntagare använder oftast pengarna till konsumtion eller investeringar i hemmet av olika slag. Det handlar om alltifrån bilköp till att renovera verandan eller byta ut vitvarorna.

En säkerhet ökar tryggheten för banken

När du tar ett lån med säkerhet, även kallat hypotekslån, ökar tryggheten för banken, då det finns ett objekt att lösa in om du inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Eftersom lånebeloppet är knutet direkt till det specifika objektet kan du inte använda pengarna till något annat. Lån med säkerhet har i princip alltid lägre ränta än lån utan säkerhet.

Låt oss förklara med ett exempel:

Du lånar med säkerhet
Om du vänder dig till en bilhandlare eller en bank för att låna pengar till en ny eller dyrare begagnad bil, vill banken gärna ha en säkerhet för lånet i form av bilen. Det innebär att banken har rätt att ta tillbaka bilen och sälja den om du inte klarar återbetalningen.

Vanligtvis får du endast ta ett lån med säkerhet på 80 % av objektets pris. Den resterande delen måste finansieras på annat sätt. Den stora fördelen är att säkerheten ger dig lägre ränta.

Du lånar utan säkerhet
Ett lån utan säkerhet är samma sak som ett privatlån. Till skillnad från ett lån med säkerhet – som billånet ovan – är privatlånet inte knutet till ett objekt. Om du ska köpa en bil kan du låna 100 % av köpesumman och slipper lägga en kontantinsats på 20 %. Dessutom kan du alltid välja att köpa en billigare bil och använda resten av lånet till något annat.

Om du säljer bilen behöver du inte betala tillbaka lånet direkt, vilket är ett krav om du lånar med säkerhet. Ett lån utan säkerhet är alltså betydligt mer flexibelt, men har oftast lite högre ränta.

När är lån med säkerhet ett krav?

Billån hos vissa certifierade bilhandlare och bolån har alltid säkerhet som krav. Ibland har bankerna också ett relativt högt minimibelopp för sina lån med säkerhet. Vill du köpa en billigare bil på andrahandsmarknaden är alltså ett lån utan säkerhet ett bättre alternativ för dig. När du köper bil av en annan privatperson är dessutom ett lån utan säkerhet din enda möjlighet för att kunna låna till bilen.

Olika sorters lån utan säkerhet

Som vi nämnt är lån utan säkerhet alla sorters lån som saknar en säkerhet eller pant för lånet. Vi förmedlar privatlån, vilket är en sorts lån utan säkerhet med betydligt lägre ränta än många andra sorter. Till exempel är SMS-lån och snabb-lån också lån utan säkerhet – men till en betydligt högre ränta.

Dessa bör du undvika för att inte betala onödigt mycket för ditt lån. Jämför i stället lån utan säkerhet genom oss i form av ett vanligt privatlån.

Välj lån utan säkerhet före kredit

Även kreditkort och kontokredit kan man säga är lån utan säkerhet – eftersom krediten du handlar för blir ett slags lån. Ofta kan det vara låg ränta så länge du betalar räkningen på krediten inom tidsramen – men det blir i stället väldigt dyrt om du inte betalar i tid. Då är ett privatlån ett bättre alternativ.

Lån utan säkerhet och UC?

Vissa långivare i dag på nätet ger lån utan säkerhet och UC. Det innebär att de inte använder UC för att göra kreditprövning på dig. Dessa bör också undvikas eftersom de i regel har sämre villkor och högre ränta.

Välj i stället att jämföra lån utan säkerhet genom oss med endast en kreditupplysning från UC, så påverkas din kreditupplysning mindre.

Ränta på lån utan säkerhet

Generellt sett gör den högre räntan att privatlån är dyrare än lån med säkerhet. Men då vissa storbanker kräver åtaganden för att du ska kunna få lägsta möjliga ränta på ditt lån, kan ett lån utan säkerhet bli billigare över tid då du slipper betala avgifter och andra bankkostnader.

Den effektiva räntan visar den egentliga kostnaden

Den effektiva räntan – ränta plus uppläggningsavgifter och aviavgifter – visar lånets faktiska kostnad. Om den är högre hos storbanken som kan ge dig ett lån med säkerhet, kan du spara pengar på ett lån utan säkerhet med lite högre nominell ränta. Nedan förklarar vi med ett räkneexempel:

Lånebelopp: 150 000 kr Återbetalningstid: 8 år

Den röda linjen är lån utan säkerhet förmedlat genom oss och den mörka linjen är ett lån med säkerhet från en av Sveriges storbanker.

Återbetalning över tid

Den blå och röda summan, som du kan se längst ut till höger, anger det totala beloppet att återbetala efter hela lånets löptid. I exemplet har vi utgått från att du har god kreditvärdighet och fått ett lån via någon av våra samarbetspartners. För lånet via storbanken har vi utgått från ett billån där du inte är premiumkund, nyckelkund eller liknande, utan en helt vanlig kund hos storbanken. Effektiv ränta för det lånet uppgår till 4,68 %, vilket resulterade i att lånet utan säkerhet vi förmedlade blev billigare.

Billiga lån utan säkerhet – så förbättrar du dina chanser till låg ränta

Ju färre befintliga lån du har, desto bättre ränta kan du få på ett nytt lån utan säkerhet. Genom att baka ihop utspridda krediter i ett större samlingslån slipper du betala dyra avgifter och ränta på ränta. Och ett större lån ser alltid bättre ut än många små i bankens ögon, och du har sedan större chans att kunna få billiga lån.

Jämför och hitta lån utan säkerhet till lägre ränta

Dina befintliga lån har slagits ihop till ett, du har en anställning och tillräckligt god inkomst för att få ett lån utan säkerhet. Bra! Nu återstår den viktigaste delen för att få ett privatlån med lägst möjliga ränta  – att jämföra erbjudanden.

Då lån utan säkerhet generellt har högre ränta än lån med säkerhet, är varje procentenhet viktig för att du ska slippa betala mer än du måste. Därför vill du inte ta första bästa bud från första bästa bank.

Vår tjänst låter dig dessutom jämföra många långivare utan att flera kreditupplysningar tas – vilket annars hade försämrat dina chanser att få så låg ränta som möjligt på ett lån utan säkerhet.

Kreditupplysning för lån utan säkerhet

För att erbjuda ett lån krävs en kreditupplysning enligt svensk lag. Denna använder bankerna för att kunna bedöma hur din återbetalningsförmåga ser ut. När du ansöker om ett lån hos oss så sker endast en enda kreditupplysning hos UC.

Det finns aktörer som erbjuder lån utan UC, då används i stället ett annat kreditupplysningsföretag. Dessa har oftast en onödigt hög ränta och många dolda avgifter. Undvik dessa och se hellre till att jämföra många långivare med bara en kreditupplysning – så påverkas din kreditvärdighet mindre.

3 snabba tips för att få lån utan säkerhet med låg ränta

Vi jobbar dagligen med privatlån och våra rådgivare – som vi alltid erbjuder dig hjälp från när du ansöker – har mängder med tips för att få lån utan säkerhet till låg ränta. Men skulle vi koka ner det till 3 snabba tips skulle det vara:

 • Jämför innan du lånar
 • Undvik många kreditupplysningar – och vänta ut dem du har om du kan
 • Ta hjälp av en medlåntagare om du kan – det förbättrar ofta dina chanser

Lån utan säkerhet med betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning går det att söka ett lån utan säkerhet ändå. Vissa av våra partners accepterar upp till tio stycken. Samtidigt är det med stor sannolikhet något som kommer påverka dina chanser att få låg ränta, och därför är det alltid bra att vänta ut dem om du kan.

Om du måste låna med betalningsanmärkning bör du dock alltid jämföra först så att du får det bästa lånet som är möjligt för din nuvarande situation.

Andra former av lån utan säkerhet – som du bör se upp med

När vi i den här texten pratat om lån utan säkerhet har vi främst pratat om privatlån, men det finns även andra former av lån utan säkerhet på marknaden – där inte alla är så förmånliga för dig som låntagare.

SMS-lån utan säkerhet

SMS-lån är ett slags lån utan säkerhet, som ofta gäller mindre belopp med kort återbetalningstid. Generellt sätt är är den effektiva räntan mycket högre på SMS-lån – och det kan vara lätt att hamna i en skuldfälla på grund av den korta löptiden.

Genom oss kan du också söka om mindre lån utan säkerhet – från 5 000 kronor – men utan de höga avgifterna.

Lån utan säkerhet och UC

Det finns också flera långivare på nätet som marknadsförsig med att de erbjuder lån utan säkerhet och UC. Det innebär att de inte använder sig av UC för att göra en kreditprövning på dig – utan ett annat företag.

Det kan verka lockande om du redan tagit många kreditupplysningar hos UC – men den typen av långivare riktar sig oftast till de som har det tufft ekonomiskt och erbjuder därför sämre villkor. Jämför i stället lån utan säkerhet hos oss så tar vi endast en kreditupplysning hos UC trots att din ansökan går ut till många långivare.

Frågor och svar – Lån utan säkerhet

Vad innebär ett lån utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhet innebär att du inte binder upp lånet till någon egendom som ett hus eller en bil, istället får du använda lånebeloppet till vad du vill.

Kan jag få en bra ränta på ett lån utan säkerhet?

Ja det kan du få! Genom att använda Sambla när du söker ett lån utan säkerhet så kan du jämföra flera olika låneerbjudanden och välja det lånet med bäst ränta.

Går det snabbt att låna pengar utan säkerhet?

Ja! Inom 1-2 dagar efter att du har accepterat låneerbjudandet har du vanligtvis pengarna på kontot.

Om jag sedan tidigare har lån utan säkerhet, kan jag samla ihop dom då?

Självklart kan du samla ihop dina tidigare lån. Det spelar ingen roll om du har lån via storbankerna, vi hjälper dig samla ihop lånen till en bra ränta.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler