Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som förmedlar kontakten mellan banker/långivare och kunder som vill låna pengar. Användningen av låneförmedlare maximerar sannolikheten att få ett lån med riktigt bra villkor ökar eftersom många långivare tävlar om dig.

Vad gör en låneförmedlare?

En låneförmedlare lånar inte ut pengar till dig utan förmedlar kontakten mellan dig som kund och långivarna. Långivaren sätter låneräntan beroende på din betalningsförmåga och vilken risk långivaren upplever att det för med sig att låna ut till dig. Genom att jämföra flera långivare ökar därför sannolikheten att du hittar ett så billigt blancolån som möjligt. Förutom att du snabbt hittar det bästa låneerbjudandet så registreras det bara en förfrågan i kreditupplysningsregistret.

Vilken låneförmedlare är bäst?

På Sambla gör vi allt för att erbjuda en så bra tjänst som möjligt, vi gör vårt absolut bästa och tycker själva att vi har en unik tjänst av mycket hög kvalité. I frågan om vi är bäst väljer vi att låta våra omdömen tala för sig. Vi har under 2018 erhållit betyget 9,6/10 på betygsajten Trustpilot, vilket är högst i branschen. Enligt det svenska folket har Sambla dragit det längsta strået!

Att jämföra med en låneförmedlare som Sambla

Så här går det till när du kostnadsfritt jämför lån med hjälp av låneförmedlaren Sambla:

1. Din ansökan granskas

När du fyllt i din ansökan på vår hemsida skickas den vidare till våra 35 olika banker och långivare. De går igenom din ansökan och informationen som dyker upp vid kreditupplysningen – din inkomst, ålder och eventuella betalningsanmärkningar. Din chanser till en riktigt bra ränta ökar om du inkluderar en medlåntagare när du ansöker.

2. Långivarna lämnar sina bud

Långivarna lämnar sina låneerbjudanden till handläggaren på Sambla. Erbjudandena skickas oftast helt automatiskt, precis som när du ansöker om lån på egen hand. Långivaren skiljer inte på om låneförfrågan kommer via en låneförmedlare eller direkt från en kund när de tar ställning till din ansökan.

3. Det bästa erbjudandet presenteras

När långivarna har lämnat sin lägsta möjliga ränta på privatlån är det dags för dig att ta ställning till dessa. Du får ta del av de bästa erbjudandena direkt via vårt system på webbplatsen och per telefon. De bästa förslagen är i regel de med lägst effektiv ränta. Om du önskar ett större lån kan långivaren som erbjudit dig hela beloppet vara det bästa erbjudandet för dig. För att reda ut eventuella oklarheter hjälper en erfaren medarbetare dig.

4. Långivaren skickar lånehandlingarna

När du har valt det erbjudande du tycker är bäst skickar långivaren lånehandlingarna till dig – antingen via brev eller digitalt. Du kan ofta signera lånehandlningen med hjälp BankID. Även efter du tagit lånet hjälper Sambla dig om du har frågor.

5. Pengarna betalas ut

Inom ett par dagar har du pengarna på ditt konto.

Blir det dyrare att låna genom låneförmedlare än direkt hos långivaren?

Nej, långivaren skiljer inte på kunder som ansöker om lån via en låneförmedlare och kunder som ansöker direkt på deras hemsida. Du får erbjudanden från över 35 långivare på samma tid som det tar att ansöka om ett lån. Tack vare att du jämför över 35 olika banker och långivare maximeras chanserna att du får ett så bra blancolån som möjligt. Det blir alltså billigare och smidigare för dig.

Hur tjänar en låneförmedlare pengar?

Sambla får betalt av långivaren som lånat ut pengarna. Ersättningen är densamma oavsett hur lånevillkoren ser ut. Sambla har därför inget intresse av att förmedla ett lån med högre ränta - ersättning är densamma för oberoende av villkoren. Våra medarbetare arbetar helt oberoende från de olika långivarna. Vårt enda intresse är att kunna förmedla lånet med lägsta möjliga ränta till dig.

Fördelar med att jämföra långivarna

Det kostar alltså inget extra att jämföra lån via Sambla. Det är därför klokt att jämföra långivarna när du ska låna sig pengar. Alla långivare specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder. Det går därför inte att säga att någon långivare är bättre än en annan när det gäller lån. Därför är det viktigt att man jämför olika låneerbjudanden för att hitta vilken långivare som passar just dig bäst!

Om du som privatperson går till flera olika långivare för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning hos UC på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning hos UC. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Uppdaterat 19-12-11

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.