Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som förmedlar kontakten mellan banker och kunder som vill låna pengar. Användningen av låneförmedlare maximerar sannolikheten att få ett lån med riktigt bra villkor ökar eftersom många banker tävlar om dig.

Vad gör en låneförmedlare?

En låneförmedlare lånar inte ut pengar till dig utan förmedlar kontakten mellan dig som kund och bankerna. Banken sätter låneräntan beroende på din betalningsförmåga och vilken risk långivaren upplever att det för med sig att låna ut till dig. Genom att jämföra flera banker ökar därför sannolikheten att du hittar ett så billigt blancolån som möjligt. Förutom att du snabbt hittar det bästa låneerbjudandet så registreras det bara en förfrågan i kreditupplysningsregistret.

Vilken låneförmedlare är bäst?

På Sambla gör vi allt för att erbjuda en så bra tjänst som möjligt, vi gör vårt absolut bästa och tycker själva att vi har en unik tjänst av mycket hög kvalité. I frågan om vi är bäst väljer vi att låta våra omdömen tala för sig. Vi har under 2018 erhållit betyget 9,6/10 på betygsajten Trustpilot, vilket är högst i branschen. Enligt det svenska folket har Sambla dragit det längsta strået!

Att jämföra med en låneförmedlare som Sambla

Så här går det till när du kostnadsfritt jämför lån med hjälp av låneförmedlaren Sambla:

1. Din ansökan granskas

När du fyllt i din ansökan på vår hemsida skickas den vidare till våra över 30 olika banker och långivare. De går igenom din ansökan och informationen som dyker upp vid kreditupplysningen – din inkomst, ålder och eventuella betalningsanmärkningar. Din chanser till en riktigt bra ränta ökar om du inkluderar en medlåntagare när du ansöker.

2. Bankerna lämnar sina bud

Bankerna lämna sina erbjudanden låneerbjudanden till rådgivaren på Sambla. Erbjudandena skickas oftast helt automatiskt, precis som när du ansöker om lån på egen hand. Banken skiljer inte på om låneförfrågan kommer via en låneförmedlare eller direkt från en kund när de tar ställning till din ansökan.

3. Det bästa erbjudandet presenteras

När bankerna har lämnat sin lägsta möjliga ränta på privatlån är det dags för dig att ta ställning till dessa. Du får ta del av de bästa erbjudandena direkt via vårt system på webbplatsen och per telefon. De bästa förslagen är i regel de med lägst effektiv ränta. Om du önskar ett större lån kan banken som erbjudit dig hela beloppet vara det bästa erbjudandet för dig. För att reda ut eventuella oklarheter hjälper en erfaren rådgivare dig.

4. Banken skickar lånehandlingarna

När du har valt det erbjudande du tycker är bäst skickar banken lånehandlingarna till dig – antingen via brev eller digitalt. Du kan ofta signera lånehandlningen med hjälp BankID. Även efter du tagit lånet hjälper Sambla dig om du har frågor.

5. Pengarna betalas ut

Inom ett par dagar har du pengarna på ditt konto.

Blir det dyrare att låna genom låneförmedlare än direkt hos banken?

Nej, bankerna skiljer inte på kunder som ansöker om lån via en låneförmedlare och kunder som ansöker direkt på deras hemsida. Du får erbjudanden från över 30 banker på samma tid som det tar att ansöka om ett lån. Tack vare att du jämför över 30 olika banker och långivare maximeras chanserna att du får ett så bra blancolån som möjligt. Det blir alltså billigare och smidigare för dig.

Hur tjänar en låneförmedlare pengar?

Samblas får betalt av banken som lånat ut pengarna. Ersättningen är densamma oavsett hur lånevillkoren ser ut. Sambla har därför inget intresse av att förmedla ett lån med högre ränta - ersättning är densamma för oberoende av villkoren. Våra rådgivare arbetar helt oberoende från de olika bankerna. Vårt enda intresse är att kunna förmedla lånet med lägsta möjliga ränta till dig.

Fördelar med att jämföra bankerna

Det kostar alltså inget extra att jämföra lån via Sambla. Det är därför klokt att jämföra bankerna när du ska låna sig pengar. Alla banker specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder. Det går därför inte att säga att någon bank är bättre än en annan när det gäller lån. Därför är det viktigt att man jämför olika låneerbjudanden för att hitta vilken bank som passar just dig bäst!

Om du som privatperson går till flera olika banker för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Uppdaterat 19-10-18

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad: 134 794 kr eller 1 248 kr/månad fördelat på 108 månader.