Bäst låneförmedlare 2024 – så tycker kunderna

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Jämför ränta med en låneförmedlare
Få bra villkor på ditt lån
Vilken låneförmedlare är bäst?
Jämför ränta med en låneförmedlare
Få bra villkor på ditt lån
Vilken låneförmedlare är bäst?

En låneförmedlare lånar inte ut pengar, utan är en kontaktlänk mellan dig som kund och långivaren. Via en låneförmedlare ökar dina chanser att få bra ränta och villkor på ditt lån, då din ansökan når ett stort antal långivare samtidigt. Kundnöjdheten hos förmedlingstjänster varierar kraftigt i Sverige. Här går vi igenom vilka som rankar högst 2024 och tittar närmare på fördelarna med att använda en låneförmedlare.

Varför använda en låneförmedlare?

Rätt låneförmedlare kan göra stor skillnad för hur dyrt ditt lån blir i slutändan. Du ansöker online på några minuter och därefter skickas uppgifterna till olika banker och långivare. Du kan sedan i lugn och ro gå igenom dina olika erbjudanden för att hitta det lån som passar din ekonomi och situation bäst.

Ju fler som erbjuder dig lån, desto bättre utgångsläge får du, då de alla konkurrerar om dig som kund. Det finns dock fler fördelar med att använda en bra låneförmedlare än att räntan pressas ner.

Därför är det bra att ansöka om lån via en låneförmedlare:

– Du sparar tid

Att kontakta och förhandla med ett 40-tal långivare en och en tar enormt mycket tid i anspråk. Låneförmedling innebär att din ansökan når alla dessa inom loppet av minuter. När svaren kommer in går det också mycket snabbt att få ett lån beviljat och pengarna utbetalda. Hos en bra låneförmedlare kan du ansöka om både privatlån och samlingslån där du bakar ihop dina befintliga krediter för att få ner den totala räntan.

– De tar endast en UC

Varje gång du ansöker om ett lån tas en kreditupplysning på dig. För många kreditupplysningar under kort tid kan försämra din kreditvärdighet – och därmed förutsättningarna för att få ett bra lån – avsevärt. När du ansöker via en låneförmedlare delar samtliga långivare på en och samma UC. Det gör att ditt kreditbetyg endast påverkas minimalt.

– Du får professionell rådgivning

De bästa låneförmedlarna har alltid kunnig kundsupport som kan guida och tipsa dig inför din ansökan. De hjälper dig att reda ut eventuella oklarheter kring ekonomiska termer och berättar mer om processen innan du ansöker.

– Du hittar den långivare som passar just dig

Alla banker specialiserar sig på olika typer av kunder. Det går därför inte att säga att någon bank är bättre än en annan när det gäller lån. Därför är det viktigt att du jämför olika erbjudanden för att hitta den bank som passar just dig bäst.

– Det kostar inget att ansöka

Kom ihåg att du aldrig binder upp dig till något genom att ansöka om lån via en låneförmedlare – det sker först när du signerar ett avtal med en långivare. Att ansöka är alltid helt kostnadsfritt för dig som kund då låneförmedlaren får betalt av den bank du eventuellt väljer att ingå ett avtal med.

Vilken är Sveriges bästa låneförmedlare?

Hur långt är ett snöre? Vilken tjänst som är bäst beror självklart på vilka parametrar du utgår ifrån. Men viktiga faktorer för att bedöma en låneförmedlingstjänst är exempelvis kundrecensioner, antal banker och långivare, lånebelopp, inkomstkrav och antal hjälpta kunder. Det är helt enkelt dessa saker de flesta är intresserade av och tittar på när de väljer låneförmedlare.

Sett till parametrarna ovan hamnar Sambla i topp år 2024, följt av låneförmedlare som Advisa, Lendo, Enklare och Zmarta.

# Sambla Advisa Lendo Enklare Likvidum Zmarta
Trustpilot – antal omdömen 23 392 st 3 917 st 2 818 st 7 042 st 1 939 st 20 452 st
Trustpilot – betyg (max 5) 4,8 4,7 4,5 4,7 4,6 4,6
Google Review – antal omdömen 2 556 347 1 259 1 116 61
Google Review – betyg (max 5) 4,8 4,6 4,6 4,5 2,9
Antal långivare 40 40 40 38 24 35
Hjälpta kunder 600 000+ 300 000+

Datan i tabellen är hämtad januari 2024. Ett streck (-) innebär att vi ej kunde hitta information för denna långivare.

Blir det dyrare att låna genom låneförmedlare än direkt hos banken?

Nej, bankerna skiljer inte på kunder som ansöker om lån via en låneförmedlare och kunder som ansöker direkt på deras hemsida. Via Sambla kan du få erbjudanden från över 40 långivare på samma tid som det tar att ansöka om ett lån separat. Tack vare att du jämför över 40 olika banker och långivare maximeras chanserna att du får ett så bra blancolån som möjligt. Det blir alltså billigare och smidigare för dig, oavsett om du vill ha ett samlingslån eller ett nytt lån.

Ökar mina chanser om jag ansöker via flera låneförmedlare samtidigt?

Svaret är nej, då varje ny förmedlingstjänst innebär en ny kreditupplysning. Satsa istället på att använda den förmedlingstjänst som samarbetar med flest banker och långivare när du vill ansöka om lån. I dagsläget ligger Sambla i topp med över 40 samarbetspartners.

Hur tjänar en låneförmedlare pengar?

Låneförmedlaren får betalt av banken som lånat ut pengarna. Ersättningen är densamma oavsett hur lånevillkoren ser ut. Eftersom ersättning är densamma oberoende av villkoren finns det inget intresse av att förmedla ett lån med högre ränta. Samblas rådgivare arbetar helt oberoende av de olika bankerna och har som ambition att förmedla lånet med lägsta möjliga ränta till dig.

Finns det låneförmedlare utan UC?

Kreditupplysning, eller UC, är en bra sak då det skyddar både långivaren och dig som kund från att ingå ett avtal som inte kan uppfyllas. Ytterst få – i Sverige endast en – låneförmedlare erbjuder förmedling av lån utan UC i dagsläget. Då handlar det dock om mindre belopp på max 30 000 kronor.

Låneförmedling via Sambla – så går det till

Att jämföra lån via Sambla går enkelt och smidigt. Du kan som mest ansöka om privatlån på 600 000 kronor hos oss. Behöver du hjälp på vägen finns vi alltid tillgängliga.

1. Din ansökan granskas

När du fyllt i din ansökan på vår hemsida skickas den vidare till över 40 olika banker och långivare. De går igenom din ansökan och informationen som dyker upp vid kreditupplysningen – din inkomst, ålder och eventuella betalningsanmärkningar. Dina chanser till en riktigt bra ränta ökar om du inkluderar en medlåntagare när du ansöker.

2. Bankerna återkommer med bud

Bankerna lämnar sina låneerbjudanden till rådgivaren på Sambla. Precis som när du ansöker om lån på egen hand skickas erbjudandena oftast helt automatiskt. Banken skiljer inte på om låneförfrågan kommer via en låneförmedlare eller direkt från en kund när de tar ställning till din ansökan.

3. Det bästa erbjudandet presenteras

När bankerna har lämnat lägsta möjliga ränta på sina privatlån är det dags för dig att ta ställning. Du får ta del av de bästa erbjudandena direkt via Samblas system på webbplatsen och per telefon. De bästa förslagen är i regel de med lägst effektiv ränta. Om du önskar ett större lån kan banken som erbjudit dig hela beloppet vara det bästa erbjudandet för dig. För att reda ut eventuella oklarheter kan du ta hjälp av en erfaren rådgivare.

4. Banken skickar lånehandlingarna

När du har valt det erbjudande du tycker är bäst skickar banken lånehandlingarna till dig – antingen via brev eller digitalt. Du kan oftast signera lånehandlingen med hjälp BankID. Även efter du tagit lånet hjälper Sambla dig om du har frågor.

5. Pengarna betalas ut

Inom ett par arbetsdagar har du pengarna på ditt konto.

Kom ihåg! Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Läs också: Därför kan du lita på Sambla tjänst

Samla lånen via en låneförmedlare

Självklart fungerar vår tjänst lika bra för att jämföra samlingslån som privatlån. När du ansöker om ett samlingslån för att baka ihop dina befintliga smålån tittar våra samarbetspartners mer på din ekonomi i dagsläget än på din historik. Det är en fördel om du haft ekonomiska problem under en tid men nu kommit på fötter.

För att få lägsta möjliga ränta på ditt samlingslån är det extra viktigt att använda en låneförmedlare som Sambla, så att du inte missar ett förmånligt erbjudande. Varje krona är som bekant viktig när det handlar om att vända en nedåtgående trend i privatekonomin. En medlåntagare kan också hjälpa dig att få ett lån till bättre villkor.

Vanliga funderingar om låneförmedlare

Vad gör en Låneförmedlare?

En låneförmedlare hjälper dig att jämföra flera olika banker och långivare när du vill låna pengar. Alltså att förmedla lån till sina kunder. Sambla är ingen bank och lånar inte själva ut några pengar, utan agerar som en mellanhand mellan bank och dig som låntagare.

Vilken är den bästa låneförmedlaren?

På Sambla gör vi allt för att våra kunder ska vara nöjda! Vem som är den bästa låneförmedlaren låter vi vara osagt, vi låter istället våra omdömen tala för sig själva. Vi har under 2021 erhållit betyget 4,8/5 på betygsajten Trustpilot, vilket är högst i branschen. Läs mer här om vilka låneförmedlare som är bäst just nu.

Kan jag ansöka hos två låneförmedlare samtidigt?

Ja, det kan du absolut göra. Var dock medveten om att det kommer då att tas 2 UC upplysningar. Det är bättre att ansöka om lån hos en låneförmedlare, skulle du inte hitta något som passar så gå då vidare och gör en ny ansökan. Gör inte ansökningarna samtidigt.

Vilken låneförmedlare samarbetar med flest långivare?

På Sambla arbetar vi med över 40 banker och långivare – vilket just nu är flest av alla låneförmedlare. Vi vill ha ett stort utbud av långivare för att du ska få så bra villkor som möjligt.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler