Zmarta - Hur fungerar Zmarta?

Zmarta är en låneförmedlare som, liksom Freedom Finance, är en del av Zmarta Group. Under namnet Zmarta har man förmedlat lån sedan 2015. En låneförmedlare är ingen bank, vilket många tror, utan ett företag som hjälper kunderna att jämföra olika bankers/långivares räntor och lånevillkor.

Vad är Zmarta?

Zmarta förmedlar kontakten mellan långivarna och kunderna. Genom att kontakta flera långivare, på en gång, får du möjlighet att hitta det lån som passar dig bäst. Hos Zmarta kan du jämföra bolån, privatlån, företagslån och billån. Zmarta är ingen renodlad låneförmedlare, utan ägnar sig även åt jämförelser av mobil- och bredbandsabonnemang, kreditkort och sparräntor.

Så fungerar Zmarta

Privatlån

Zmarta låter dig ansöka om privatlån på mellan 1000 och 500 000 kr. För att ansöka om ett lån följer du dessa steg:

 1. Till att börja med får du fylla i uppgifterna om lånet – hur mycket du vill låna, återbetalningstid samt lånesyfte.
 2. Sedan fyller du i dina personuppgifter. Du uppger även om du har en medsökande.
 3. I nästa steg fyller du i uppgifter om ditt boende.
 4. Därefter får du fylla i uppgifter om din anställning.
 5. Sist med inte minst fyller du i om du har några befintliga lån du vill samla ihop.

Efter det får de bankerna och långivarna som Zmarta samarbetar med presentera sina bud.

Billån

Du kan ansöka om ett billån på upp till 500 000 kr. För att ansöka om billån gör du så här:

 1. Först fyller du i information om lånet. Du behöver uppge vad bilen kostar, hur lång återbetalningstid du vill ha och om du köper bilen av en bilhandlare eller privatperson.
 2. Efter det fyller du i bilens registreringsnummer, vilken årsmodell det är och hur långt bilen har gått.
 3. Sedan fyller du i dina personuppgifter. Har du en medsökande fyller du i det också.
 4. Därefter detaljer om din anställning.
 5. Till sist får du lämna en avslutande uppgift om din ekonomiska situation.

Zmartas banker och långivare presenterar sedan sina låneerbjudanden för dig.

Vilka banker och långivare samarbetar Zmarta med?

Zmarta samarbetar med följande banker och långivare när det gäller lån och sparande:

Remember, Santander Consumer Bank, KonsumentKredit, Ikano Bank, Villabanken, SevenDay Finans,ICA Banken, Nordax Bank, Wasa Kredit, Spring Finance, Marginalen Bank, Collector Bank, Resurs Bank, Swedbank, Villabanken, SEB, Forex Bank, Avida Finans, Svea Ekonomi, Bigbank, Credento, Halens Privatlån, MoneyGo, Credex och Cash Buddy.

Vad ställer Zmarta för krav på mig som sökande?

Grundkraven för att få jämföra med Zmarta är att:

 • Du är 18 år gammal eller äldre.
 • Din årsinkomst är på minst 100 000 kr.
 • Du har fast bostad i Sverige.
 • Det inte existerar någon obetald skuld hos Kronofogden.

Vad gäller för lån om jag har betalningsanmärkning?

Har du betalningsanmärkningar registrerade på dig kan du eventuellt ändå få låna pengar via Zmarta. Är du villaägare eller bostadsrättsinnehavare kan du ansöka om ett lån på upp till 200 000 kr. Äger du inte ett boende kan du utan medsökare ansöka om ett lån på upp till 125 000 kr. Har du en medsökande kan du ansöka om ett lån upp till 150 000 kr.

Med skulder registrerade hos Kronofogden kan du inte få ett privatlån via Zmarta.

Andra förmedlare som Zmarta

Det finns ett flertal aktörer som Zmarta. Några av de som likt Zmarta förmedlar lån är Compricer och Freedom Finance, där Freedom finance även ingår i Zmarta Group.

Varför du bör jämföra lån

Om du tänker låna pengar med skulder är det alltid klokt att betala så lite som möjligt, särskilt med tanke på att skulderna kommer öka ytterligare. För att få en låg månadskostnad är det smart att jämföra långivarna innan du tar ditt lån. Vad du får för ränta är nämligen upp till långivaren att bestämma – det innebär att olika kunder kan få olika ränta hos samma långivare.

Om du jämför med hjälp av en långivare som Sambla eller Zmarta får du alltså en lägre ränta och därmed en lägre månadskostnad. När du kostnadsfritt jämför med Sambla får du över 35 olika bud från över 35 olika långivare istället för 1 bud från 1 långivare – på samma tid det tar att på egen hand fråga en långivare. Det tas dessutom bara en kreditupplysning hos UC.

Vad finns det för alternativ till Zmarta?

Zmarta är inte den enda låneförmedlaren i Sverige, Sambla är ett alternativ du bör överväga om du vill jämföra lån. Till skillnad från Zmarta, som jämför olika tjänster, är vi på Sambla en renodlad låneförmedlare som valt att helt fokusera på att jämföra lån. Vi ger dig, helt gratis, personlig service från det att du ska bestämma dig för summa och återbetalningstid till dess att pengarna finns på ditt konto.

För att du ska få så många låneerbjudanden som möjligt att välja mellan samarbetar Sambla med över 35 banker och långivare.

Vi på Sambla förstår våra kunders behov, därför får du pengarna utbetalda till ditt konto inom ett par dagar.

Sedan starten 2014 har vi hjälpt över 320 000 svenskar att hitta lånet med lägsta möjliga ränta. Jämför redan idag och upptäck hur mycket du kan spara varje månad!

Uppdaterat 19-12-04

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.