Låna pengar - Upp till 500.000 kr

När du lånar pengar med hjälp av Sambla är det helt upp till dig vad du vill använda pengarna till. Kanske vill du spara pengar genom att ersätta gamla dyra krediter med ett nytt lån med lägre ränta. Eller vill du bara låna pengar till så låg ränta som möjligt. Oavsett vad du vill låna till hjälper Sambla dig att kostnadsfritt jämföra över 25 olika banker och få lägsta möjliga räntan på ditt lån.

Lana pengar

Låna pengar utan säkerhet - så fungerar det

Att låna pengar utan säkerhet går snabbt. Från det att du börjar jämföra över 25 bankers erbjudanden med Sambla kan du ha dina pengar på kontot inom ett par dagar. Alla banker sätter en individuell ränta vid en låneansökan. Därför går det inte att säga att en viss bank är bättre än någon annan innan man faktiskt gjort en lånejämförelse. Eftersom du använder dig av Sambla görs bara en kreditupplysning samtidigt som du kan luta dig tillbaka och invänta buden från bankerna. Efter att du fått samtliga låneerbjudanden kan du i lugn och ro utvärdera förslagen tillsammans med en av våra personliga rådgivare. Om du bestämmer dig för ett erbjudande kan du signera budet med Bank-ID eller via fysiskt skuldebrev. Sen finns pengarna på ditt konto inom ett par dagar.

Fördelar med att låna pengar genom Sambla

  • Du slipper betala onödigt hög ränta
  • Vi samarbetar med 20 olika banker och långivare
  • Det är helt kostnadsfritt
  • Du binder dig inte till någonting
  • Det görs endast en kreditupplysning
  • Du får personlig rådgivning
  • Acceptera bud med hjälp av Bank-ID
  • Du kan låna pengar snabbt
  • Du kan även samla ihop befintliga lån och krediter

Låna pengar låg till ränta - hur?

Lån utan säkerhet med onödigt hög ränta kanske inte syns så mycket på ditt saldo i slutet av varje månad. En liten ränteskillnad kan dock över tid innebära väldigt stora summor som du betalar helt i onödan. Därför är det viktigt att jämföra bankerna och långivarna så att du kan försäkra dig om att du betalar en låg och rättvis ränta för just dig. Du kan självklart välja själv vad du ska använda pengarna till, ett exempel är att låna pengar i form av ett blancolån istället för att ta ett vanligt billån.

Sedan starten 2014 har vi hjälpt över 170 000 nöjda kunder att låna pengar med låg ränta. Så låg ränta att våra kunder har sparat 17 000 kronor i genomsnitt. Pengar de istället har kunnat lägga på exempelvis resor och familjen. Hur vet vi att våra kunder är nöjda? Med en TrustScore på 9,5 av 10 från över 1 000 kunder på Trustpilot kan vi säga det med säkerhet.

Samla befintliga lån och krediter

Du kan även samla dina lån när du lånar pengar genom Sambla. Blancolånet du tar motsvarar totalbeloppet för dina befintliga smålån och krediter. Sedan använder du pengarna för att lösa de gamla lånen.

Genom att samla lån får du en betydligt lägre räntekostnad varje månad samtidigt som du slipper dolda kostnader såsom avi- och fakturaavgifter. Med färre antal lån kommer även din kreditvärdighet att förbättras. Det gör att du kan få ännu bättre lånevillkor i framtiden, vilket kommer sänka dina månadskostnader ytterligare.

Jämför bankerna redan idag och samla dina lån på ett och samma ställe. Det är helt kostnadsfritt och tar inte lång tid alls. Ring till på oss på 0770-22 01 80 eller ansök direkt så berättar vi mer.

Låna med betalningsanmärkning

Det är inte ovanligt att mindre låneaktörer erbjuder att låna ut pengar utan ränta till människor med betalningsanmärkning. Med anledning av dolda kostnader som avi- och uppläggningsavgifter brukar dock den effektiva räntan på sådana lån vara extremt hög, vilket gör det till en dålig affär för de som nappar på erbjudandet.

Att istället ta ett privatlån trots betalningsanmärkning genom Sambla kan vara en lösning till lägre lånekostnader. Däremot beviljas du inte alltid ett lån eftersom många banker ser väldigt negativt på anmärkningen. Vi kommer alltid att göra ett försök så att alla, även du med betalningsanmärkning, ska kunna få ett rättvist lån utan säkerhet med en ränta som är hanterbar. Ett krav för att det ska kunna gå att låna med betalningsanmärkning är att du har en fast månadsinkomst på minst 10 000 kr och är skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 månader. Kontakta oss för mer information.

Hur ökar jag chanserna till att få så bra bud som möjligt?

Nyckeln till att få en låg ränta när du lånar pengar är en hög kreditvärdighet. När en bank avgör vilken ränta du kommer att få väger de in din kreditrisk (anställningsform, boende, nuvarande lån, betalningsanmärkningar och antal kreditupplysningar) tillsammans med din betalningsförmåga (din inkomst och dina utgifter).

Har du exempelvis fått en högre lön på din arbetsplats kan det vara en god idé att undersöka vilken ränta du kan få nu när din betalningsförmåga förbättrats. Att samla dina lån och krediter hos samma långivare är också klokt då det generellt ger dig en bättre kreditrisk än om du har åtskilliga lån hos olika långivare.

Att på egen hand jämföra banker ger dig en kreditupplysning för varje bank du ansöker hos, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt. Då är det klokare att ansöka om privatlån genom Sambla, vilket endast innebär en kreditupplysning trots upp till 20 låneerbjudanden. Kontakta oss så berättar vi mer och vägleder dig genom din kostnadsfria låneansökan.

Ansök och jämför lån direkt


0 500 000 kr

Cirka månadskostnad: 3 210 kr/mån*


Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet och dataskyddspolicyn

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad : 127 764 kr eller 1 183 kr/månad fördelat på 108 månader.

banker och långivare

Låna upp till 500 000 kr från 3,01%-22,59%

Gratis och aldrig bindande

Endast en kreditupplysning

Frågor och svar


Hur mycket kan jag låna?


Vad krävs för att ta ett lån genom Sambla?


Vilken ränta och månadskostnad får jag?


Kan jag baka ihop mina befintliga lån till ett nytt bättre lån?Hur kan det vara kostnadsfritt att jämföra med Sambla?


Binder jag upp mig till något när jag jämför med Sambla?


Hur snabbt får jag svar från bankerna?


Vilka banker samarbetar Sambla med?


Bankerna vi jämför

I dagsläget samarbetar vi med olika banker och långivare. Exakt vilka banker som du får erbjudande från beror på hur mycket du vill låna samt dina ekonomiska förutsättningar. Alla banker och långivare har nämligen olika målgrupper. De lånar ut upp till 500 000 kr.

Effektiv ränta från 3,01%-22,59%

Varför ska jag jämföra många banker?

Räntan du erbjuds kan variera mycket mellan olika banker. Det finns tyvärr inget facit som säger vilken bank som kommer att ge just dig bäst erbjudande. Räntan sätts nämligen individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar och bankens upplevda risk.  Att jämföra många banker på egen hand när du ska låna pengar är tidskrävande och du kommer även att få många kreditupplysningar hos UC. Jämför du istället med Sambla görs bara en enda kreditupplysning samtidigt som du får erbjudanden från olika banker och långivare. Vi räknar sedan ut din exakta besparing. Allt för att du ska känna dig trygg och spara pengar.

banker och långivare

Låna upp till 500 000 kr

Effektiv ränta 3,01–22,59 %

step 1

Börja jämföra

Fyll i belopp, lånetid samt dina personuppgifter och klicka på ”nästa steg”. En enda kreditupplysning görs hos UC. Sedan kontaktar vi våra 18 utvalda banker och långivare, helt kostnadsfritt.

step 2

Bankernas bud

Bankerna och långivarna får dina uppgifter, önskat lånebelopp och lånetid. Bankerna kommer sedan ge sitt bästa erbjudande för att få dig som kund. Inom 24 h får vi deras bud.

step 4

Välja rätt

När alla bud inkommit går vi igenom dem tillsammans. Känner du att ett bud är extra intressant skickas det till din e-post (eller brevlåda). Om budet sedan inte känns bra är det helt okej att säga nej tack.

step 4

Pengarna på kontot

Känner du dig nöjd med budet signerar du lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). När banken eller långivaren mottagit din påskrivna lånehandling betalas pengarna ut inom ett par dagar.

Vad passar dig?

För att påbörja din jämförelse så kan du klicka nedan eller ringa oss. Du kan även fylla i ditt telefonummer så kontakar vi dig så  snart vi kan. Sambla har hjälpt över 150.000 kunder sedan starten 2014 och en kund sparar i genomsnitt 30 000 kr genom vår tjänst. Jämför bankerna!

Jag vill jämföra nu

Jag vill ringa direkt

...vill du att vi ringer dig?

Ring upp mig