MyLoan - Hur fungerar My Loan?

MyLoan är en låneförmedlare som ägs av Insplanet. Förutom jämförelser av bolån och privatlån kan du jämföra sparkonton och aktiedepåer för att hitta den leverantören som kan ge dig det förmånligaste avtalet.

Vad gör MyLoan?

Hos MyLoan kan du jämföra villkoren för flera olika produkter. Tjänsten är kostnadsfri och du kan teckna en trygghetsförsäkring om du vill skydda din betalningsförmåga ifall din inkomst plötsligt skulle minska pga. arbetslöshet eller sjukdom. Om du vill byta leverantör efter jämförelsen kan du göra det antingen direkt på webbplatsen eller efter att du slussats vidare till aktören som föreslagit det bästa avtalet.

Hur gör du för att jämföra med MyLoan?

Hur du går tillväga beror på vilken tjänst du är intresserad av att jämföra. Här kommer en kort genomgång:

Privatlån utan säkerhet

För att jämföra och hitta bästa räntan på privatlån fyller du i följande information:

  • Önskat lånebelopp.
  • Vad du ska låna till, det finns olika förvalda kategorier att välja på.
  • Hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka pengarna.
  • Slutligen ditt personnummer, din e-post och ditt mobilnummer.

Därefter är det bara att skicka in ansökan. De banker och långivare som MyLoan samarbetar med kommer återkomma med låneerbjudanden.

Bolån

För att jämföra bolån så fyller du i lånebelopp och bindningstid. Därefter listas de olika bankernas listräntor, snitträntor och även månadskostnader.

Sparkonto

För att jämföra sparkonton så fyller du i ditt sparbelopp, sparkonton med eller utan insättningsgaranti samt räntans bindningstid. Efter det listas bankernas sparkonton. Du kan se om räntan är bunden, om fria uttag medges och om kontot omfattas av insättningsgarantin. Även kontots ränta visas naturligtvis. Väljer du ett sparkonto så slussas du vidare direkt till långivaren för mer information.

Aktiedepå

För att jämföra aktiedepåer fyller du i antal affärer per år och den genomsnittliga storleken på dessa affärer. När du jämför ser du inlåning, utlåning, courtage, minicourtage och årskostnad för de olika aktiedepåerna. Väljer du en aktiedepå så slussas du vidare direkt till leverantören som du väljer.

Vilka banker och långivare kan du jämföra med MyLoan?

MyLoan låter dig jämföra följande banker och långivare:

Avida Finans, BIGBANK, Bluestep Finans, Collector Bank, Credway, Euroloan, FOREX, Goodcash, ICA Banken, Ikano Bank, Konsumentkredit, Lendify, Marginalen Bank, MoneyGo, Nordnet, PayEx, Santander Consumer Bank, SevenDay, Spring Finance, Svea Ekonomi, Swedbank, Villabanken och Wasa Kredit.

Finns det några aktörer som liknar MyLoan?

Det finns flera bra låneförmedlare som erbjuder i stort sett samma tjänst som MyLoan. Några av de som har stora likheter är t.ex. Compricer och Advisa. De har i likhet med MyLoan en process där man kan skicka in ansökan online och få svar från bankerna/långivarna. På grund av snåriga avtalsvillkor kan det däremot vara bra att prata med en av våra medarbetare. De kan enkelt förenkla låneprocessen och förklara för- och nackdelar med olika lån.

Vad ställs det för krav om jag vill jämföra?

Som andra låneförmedlare har MyLoan några grundkrav för att du ska få jämföra. För att kunna jämföra måste du uppfylla följande krav:

  • Du måste vara minst 18 år gammal.
  • Du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kr per månad.
  • Du får inte använda lånet till att köpa eller för att kunna behålla en bostad, till exempel låna till kontantinsats.

Varför ska du jämföra bankerna och långivarna?

För att hitta billiga lån bör du jämföra långivarnas räntor och lånevillkor innan du bestämmer dig för var du ska låna. Du är säkert van vid att jämföra priserna när du ska köpa en resa eller en ny mobil – precis samma princip gäller när du ska ta ett lån. Det lönar sig att jämföra helt enkelt.

När du lånar pengar får du ränta och villkor individuellt anpassade beroende på vilken risk långivaren uppskattar att de tar och vilken betalningsförmåga du har. Det är därför långivarna gör en kreditupplysning när du ansöker om ett lån.

När du själv ska jämföra priser hos långivarna måste du alltså ansöka, lämna uppgifter och göra en kreditupplysning per långivare. När du fått svar från en långivare får du sedan fortsätta med nästa. Och nästa. Och så vidare.

Det är därför det finns låneförmedlare som MyLoan. Då tas det bara kreditupplysning hos UC samtidigt som du får bud från många banker och långivare.

Sambla - specialister på privatlån

Det finns många olika låneförmedlare på marknaden, inte bara MyLoan. Vi på Sambla fokuserar helt och hållet på att hjälpa dig att hitta den bästa räntan på privatlån samt att samla ihop dina befintliga lån & krediter. Därför kan vi erbjuda dig personlig service, helt kostnadsfritt. Vi går tillsammans igenom din ansökan och ser till att optimera den – så att du får den lägsta möjliga räntan.

För att du ska vara säker på att hitta ett erbjudande som passar just dig samarbetar vi med över 35 olika banker och långivare. Vi hjälper dig både med nya lån och att samla ihop befintliga lån och krediter.

Att låna genom Sambla går snabbt och smidigt, från ansökan till utbetalning. Du har pengarna på ditt konto inom ett par dagar!

Uppdaterat 19-12-04

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.