Låneskydd ger dig trygghet

Att råka ut för en olycka, bli allvarligt sjuk eller förlora jobbet är sådant som kan vända upp och ner på tillvaron. Inte minst ekonomin påverkas. Med hjälp av låneskydd eller en trygghetsförsäkring klarar du bättre av påfrestningen på din privatekonomi som en tillfälligt sänkt inkomst innebär.

Vad är låneskydd?

Ett låneskydd är en särskild försäkring som är kopplad till ett lån. Om du drabbas av sjukdom eller blir arbetslös så täcker försäkringen betalningen av lånet. Skyddet är begränsat till ett visst belopp och för en viss tid. Ibland inkluderar det även ett livskydd som betalar av hela eller delar av lånet om du skulle avlida. Låneskydd som produkt är i regel förhållandevis dyr, sett till ersättningen man får ut vid skada.

Varför ska man försäkra sitt lån?

Tryggare om det oväntade inträffar

Precis som ett paraply är bra när det regnar, är en försäkring viktig när olyckan väl är framme. Oväntade händelser som allvarlig sjukdom eller ofrivillig arbetslöshet har en stor påverkan på din ekonomi eftersom inkomsten minskar. Det känns därför tryggt att alltid bära med sig vetskapen om att du faktiskt har ett skydd om något tråkigt skulle hända.

Undvika betalningsanmärkning

Om du inte kan betala ditt lån kan det i värsta fall innebära att du får en betalningsanmärkning, Därför är det en bra idé att se till att du har en försäkring som träder in och skyddar dig när inkomsten minskar. Skada, sjukdom och arbetslöshet är idag några av de vanligare anledningar till att skulder går till kronofogden.

Trygghetsförsäkring

Ett bra alternativ till ett låneskydd är något som kallas för trygghetsförsäkring. En sådan försäkring är tänkt att ersätta dig för fasta kostnader, till exempel för ditt lån, när du har nedsatt inkomst på grund av sjukdom, skada eller arbetslöshet. En trygghetsförsäkring täcker även vård av nära anhörig.

Vad är bäst? Låneskydd eller Trygghetsförsäkring?

Den stora skillnaden mellan ett låneskydd och en trygghetsförsäkring är att låneskyddet är kopplat till lånet. Ersättningen är baserad på din månadskostnad för lånet. Om du behöver utnyttja låneskyddet så täcker ersättningen utgiften för lånet. Du får inte pengarna till ditt konto utan betalningen sköts direkt från försäkringsbolaget till banken.

Trygghetsförsäkringen är däremot helt fristående. Du väljer själv ett belopp som sedan blir den månadsersättning du får ut om du behöver utnyttja försäkringen. Hos Sambla kan du till exempel välja ett skydd på upp till 10 000 kr per månad och ersättningen betalas direkt till ditt bankkonto. Du är därför inte begränsad till att använda pengarna till att betala dina lånekostnader.

Hur skiljer sig priset?

Priset för låneskydd varierar mellan olika banker. Det vanliga är att premien är en viss procent av din månadskostnad för lånet, oftast runt 9% av månadsbetalningen. Om du till exempel har en månadskostnad på 4000 kr och låneskyddet har en premie på 9% blir priset per månad alltså 360 kr.

För en Trygghetsförsäkring så baseras kostnaden istället på vilket ersättningsbelopp du som kund väljer. Genom Sambla kostar en Trygghetsförsäkring som ersätter 4000 kr månadsvis 245 kr (2018-08-29). För mer information och exakt prisuppgift är du alltid välkommen att ringa oss på 0770-22 01 80 så berättar vi mer.

Hur skaffar jag låneskydd eller trygghetsförsäkring?

Låneskydd tecknar du direkt hos banken du väljer att låna hos. I de fall där du väljer att teckna ett medlemslån genom Unionen eller liknande ingår däremot låneskydd. Tyvärr ofta på bekostnad av en hög ränta. Det finns även banker som erbjuder medlemslån utan inblandning av fackförbund, exempelvis Lån & Spar.

Sambla erbjuder en förmånlig trygghetsförsäkring som ger dig ersättning vid olycksfall, sjukdom eller vård av nära anhörig som leder till att du inte kan arbeta. Försäkringen gäller också om du blir ofrivilligt arbetslös. Önskar du teckna en försäkring är du alltid välkommen att kontakta oss på 0770 - 22 01 80.

Jämför banker med Sambla

Sambla är i grund och botten en låneförmedlare. Vad gäller privatlån specialiserar alla banker sig på olika typer av kunder. Det går därför inte att säga att en specifik bank är bättre än en annan på förhand. Just därför är det viktigt att man jämför olika låneerbjudanden för att hitta vilken bank som passar just dig bäst!

Om du som privatperson går till flera olika banker för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi kan hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Fördelar med att låna pengar via Sambla:

  • Det är helt kostnadsfritt
  • Du binder dig inte till någonting
  • Enkelt att samla befintliga lån
  • Det görs endast en kreditupplysning
  • Du får personlig rådgivning
  • Vi samarbetar med över 25 olika banker och långivare
  • Du kan låna pengar snabbt

Vilka är vi?

Sambla grundades 2014 och sedan dess har vår filosofi alltid varit densamma - att jämföra bankernas erbjudanden så att alla, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga banklånet. Vi är stolta över att vi sedan start hjälpt över 140 000 svenskar med att hitta ett bättre lån. Med ett betyg på över 9.5/10 på Trustpilot vet vi att våra kunder är mycket nöjda med villkoren på de lån vi förmedlat. Din trygghet är också viktig för oss. Vårt egenutvecklade affärssystem kommunicerar direkt med långivare genom en SSL-certifierad och krypterad anslutning. Detta för att garantera din integritet och att känsliga uppgifter skyddas.

Uppdaterat 18-12-12

 kr
 år
10 000600 000
Cirka månadskostnad:
3 210 kr
Nytt lånSamla lån
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad : 127 764 kr eller 1 183 kr/månad fördelat på 108 månader.
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet och dataskyddspolicyn
Bindningsfritt och gratis. Endast en kreditupplysning.