Vanliga frågor och svar

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

  • Vilka är Sambla?
  • Hur fungerar en långivare?
  • Hur ansöker jag om ett lån?
  • Är ansökan bindande?

Här nedan hittar du vanliga frågor och svar om Sambla och hur det fungerar att ansöka om ett lån genom oss. Ta dig direkt till frågor och svar genom att klicka här.

Skulle du fortfarande ha frågor är du välkommen att kontakta oss på kundtjanst@sambla.se så hjälper vi dig vidare.

När du känner att du har fått svar på dina frågor kan du gå vidare att ansöka om att låna pengar direkt genom formuläret som är här på sidan.

 

Frågor och svar

Vad gör en Låneförmedlare?

En låneförmedlare hjälper dig att jämföra flera olika banker och långivare när du vill låna pengar. Alltså att förmedla lån till sina kunder. Sambla är ingen bank och lånar inte själva ut några pengar, utan agerar som en mellanhand mellan bank och dig som låntagare.

Bör jag jämföra hos flera låneförmedlare samtidigt?

Nej! Detta är ett vanligt misstag många gör. Att jämföra hos flera låneförmedlare samtidigt innebär att dina uppgifter i många fall skickas flera gånger till samma banker. Bankernas värdering av dig som kund är känslig mot att ha flera ansökningar pågående samtidigt, delvis för att det kan vara ett tecken på ID-kapning. Att jämföra hos flera låneförmedlare parallellt kommer inte leda till en bättre ränta – utan kommer tvärtom i de majoriteten av fallen skada dina möjligheter till bra låneförslag. Vi rekommenderar dig därför starkt att endast jämföra hos en låneförmedlare i taget. Vill du jämföra igen, rekommenderar vi dig att vänta minst 45 dagar.

Hur kan Samblas tjänst vara 100% kostnadsfri?

Sambla får en ersättning av den bank som betalar ut lånet som du väljer. Det tillkommer inga räntepåslag eller extra kostnader genom att du använder vår tjänst. Enkelt förklarat betalar bankerna oss för att hitta nya kunder, istället för att lägga sina pengar på dyr marknadsföring i t.ex. TV och radio.

Kommer jag få hela lånet beviljat?

Om du får hela eller delar av beloppet beviljat beror endast på din kreditvärdighet i kombination med att du uppfyller bankernas grundkrav. Det finns ett par saker du kan göra för att maximera chanserna till ett högt beviljat lånebelopp med låg ränta:

Kan jag bli beviljad lån trots betalningsanmärkningar?

Ja! Sambla samarbetar med flera långivare som godkänner att du har upp till 10 betalningsanmärkningar. Däremot krävs det en månadslön på minst 8400 kronor och att du har varit skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

De banker och långivare vi samarbetar med gör alltid en individuell bedömning på hela din ekonomiska situation vid ansökan, oavsett antal betalningsanmärkningar.

Kan jag baka ihop gamla lån med ett nytt lån?

Ja! Du kan samla flera gamla lån och byta ut dem mot ett nytt lån med lägre ränta. I praktiken används det nya lånet för att lösa de gamla skulderna. Detta kostar ingenting.

Hur mycket kan jag låna?

Med Sambla kan du låna upp till 600 000. Hur mycket du blir beviljad av bankerna beror på individuella faktorer, såsom kreditvärdighet och betalningsförmåga.

Kan jag lösa mina lån och krediter i förtid?

Ja! I Sverige har du rätt att kostnadsfritt förtidsinlösa lån som har rörlig ränta. Av Samblas långivare arbetar alla utom en endast med rörlig ränta. Har lånet fast ränta har banken rätt att som mest ta ut en avgift på 2% av återstående lånebelopp vid förtidsinlösen. På Sambla är vi tydliga att informera dig som kund om ett lån skulle ha fast ränta.

Vad är Sambla Plus?

Syftet med Sambla Plus är att medlemmar ska få förmåner från Samblas verksamhet inom lån, försäkringar samt andra finansiella tjänster och produkter för privatpersoner. Om du vill lämna Sambla plus, vänligen följ länken nedan och skriv in din e-postadress. Därefter tar vi bort dig från vår databas. https://www.sambla.se/unsub/

Vilka långivare samarbetar Sambla med?

Just nu samarbetar Sambla med 40 långivare och banker. Nedan följer ett urval av dessa.

Avida, Bank Brocc, Collector Bank, COOP MedMera Bank, Credento, Credigo, Fellow Finance, Forex, Goodcash, ICA Banken, Ikano Bank, Instabank, Morrow Bank, KonsumentKredit, Lunar, Lån & Spar Bank, Marginalen Bank, Moank, MoneyGo, Nordax, Nordnet, OPR, Primal Capital, re:member, Resurs Bank, Sevenday Finans, Svea Ekonomi,  TF Bank, Wasa Kredit.

Går det att söka lån trots skuldsanering och skulder hos Kronofogden just nu?

Nej, du får inte ha haft något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden de senaste sex månaderna.

Vilka är kraven för att låna via Sambla?

Grundkraven för att få lån är:

  • Inkomst på 8400 kronor per månad.
  • 18 år gammal.
  • Folkbokförd i Sverige minst 1 år.
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna

Uppfyller du detta kan vi hjälpa dig hitta ett bra lån till bästa räntan!

Görs det endast en kreditupplysning?

Ja! Trots att du får upp till 40 olika låneerbjudanden görs det bara en enda kreditupplysning. Däremot måste alla långivare som tagit del av dina uppgifter skicka en separat omfrågandekopia. I enstaka fall kan vissa banker ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet. För att maximera chansen till bra lånevillkor rekommenderar vi dig även att inkludera en medsökande i din jämförelse. Detta är ofta en stor fördel när bankerna gör sin bedömning.

Är en ansökan hos er på något sätt bindande?

Nej! Efter du skickat ansökan får du svar från flera banker. Därefter väljer du vilket låneförslag du vill ha hemskickat. Först när du signerat låneförslaget med bläckpenna eller Bank-ID är lånet bindande. Glöm inte att du kostnadsfritt kan förtidsinlösa lån om du skulle ändra dig.

Hur snabbt får jag svar av bankerna?

På helgfri vardag svarar samtliga banker inom 24h. På helgdagar skiljer det sig från långivare till långivare – oftast kan mindre lånebelopp beviljas direkt även på helgen.

Bör jag ta med en medsökande?

Ja! Vår statistik visar att du i genomsnitt får 2.09% lägre ränta och får 17% fler låneförslag. I många fall dubblas även din chans att bli beviljad ett lån.

Bör jag uppge alla mina lån?

Ja! Genom kreditupplysningen hos UC får bankerna ändå ta del av vilka lån och krediter du har samt deras belopp. Tvärtemot vad många tror är det faktiskt väldigt bra att uppge din totala privatlåneskuld. Bankerna kan oftast bevilja dig en betydligt bättre ränta om de får möjligheten att samla alla dina lån. Ett samlingslån sänker oftast din månadskostnad (så din ekonomi blir bättre) samt att affären blir större för banken. Du blir helt enkelt en ännu kreditvärdigare och lönsammare kund för banken och kan därför bevilja ett högre belopp till en lägre ränta.

Vilken ränta och månadskostnad kommer jag få?

Den effektiva räntan varierar och sätts individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar. Alla banker gör olika bedömningar och därför är det klokt att jämföra flera banker och långivare samtidigt.

Vad innebär ränteavdraget på lån?

I Sverige får man som privatperson tillbaka 30% av alla räntekostnaden i form av skatteavdrag. Detta sker automatiskt och betalas ut i samband med skatteåterbäringen en gång per år.

Vem kontaktar jag vid klagomål?

Vi vill att våra kunder ska vara nöjda och få bästa möjliga service och rådgivning. Därför är dina synpunkter viktiga för oss. Om du är missnöjd vill vi gärna veta det så att vi får en chans att tillsammans med dig reda ut vad som har gått fel.

Vart vänder du dig vid klagomål?

Om du har klagomål att framföra kan du kontakta Samblas klagomålsansvarige via e-post, klagomal@sambla.se, ringa 0770-220180 eller skicka ett brev till:

  • Sambla
  • Box 5300
  • 102 46 Stockholm

För att vi ska kunna hantera klagomålet ber vi dig att lämna följande information:

  • Namn och kontaktuppgifter.
  • Tjänst som klagomålet avser.
  • Datum och tidpunkt då problem uppstod som föranledde klagomålet.
  • Beskrivning av problem.
  • Stödjande information/bevis.

Missnöjd med Samblas beslut?

Om du efter prövning hos Samblas klagomålsansvarige fortfarande inte anser dig kunna acceptera beslutet kan du vända dig till:

  • Allmänna reklamationsnämnden
  • Box 174
  • 101 23 Stockholm
  • Telefon: 08-508 860 00

De prövar opartiskt och utan kostnad privatpersoners tvister mot näringsidkare. Läs mer på Allmänna reklamationsnämndens hemsida, www.arn.se. Du kan även låta allmän domstol pröva ditt ärende.

Information

Konsumenternas Bank- och finansbyrå är en självständig rådgivningsbyrå som avgiftsfritt lämnar vägledning i konkreta ärenden som avser bank- och värdepappersområdet. Skriv till:

  • Konsumenternas Bank- och finansbyrå
  • Box 24215
  • 104 51 Stockholm
  • Telefon: 0200-22 58 00

Läs mer på Konsumenternas Bank- och finansbyrås hemsida, www.konsumenternas.se. Konsumentvägledaren i din kommun lämnar också råd i hushållsekonomiska och juridiska frågor.

Är Sambla en bank?

Nej, Sambla är ingen bank. Vi samarbetar med över 40 banker och långivare där vi hjälper dig hitta den långivare som kan ge dig bäst erbjudande. Alltså är det inte heller vi på Sambla som beviljar eller betalar ut lånet – det sker av bankerna och långivarna.