Billån – låna till bil utan säkerhet

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Billån utan säkerhet
Låna upp till 600 000 kr till bil
Jämför billån från över 40 långivare
Billån utan säkerhet
Låna upp till 600 000 kr till bil
Jämför billån från över 40 långivare

Är det kanske dags för en ny bil? Eller så har du redan en bil som du är nöjd med – men mindre nöjd med den höga räntan? Oavsett vilket har du kommit rätt.

Billån till lägre ränta – genom att jämföra

Vi hjälper vi dig att låna till bil, ny eller begagnad, genom att jämföra billån upp till 600 000 kronor. Genom att söka billån genom oss hjälper vi dig att hitta lägst möjliga ränta.

Ansök direkt i formuläret – eller läs vidare om billån och vad det finns för fördelar med vårt billån.

Fördelar med att ansöka om billån genom oss

 • Lägre räntekostnader för bilen
 • Billån upp till 600 000 kronor
 • Jämför över 40 långivare
 • Du kan köpa bilen av både handlare och privatpersoner
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Kostnadsfri & ej bindande ansökan
 • Smidig ansökan och pengarna på kontot några dagar efter signering

Så fungerar billån utan säkerhet

Genom oss kan du ta ett billån utan säkerhet. Det är alltså i grund och botten ett klassiskt privatlån, som du sedan kan använda till att köpa din bil. Det innebär att bilen inte pantsätts för lånet. Många tycker att det är mycket smidigare då du kan välja att sälja bilen när du vill. Det kan också ofta vara billigare.

Så hjälper vi dig att hitta det bästa billånet – steg för steg

 1. Fyll i det lånebelopp som du vill låna, vilket återbetalningstid som passar bäst för dig och om du vill samla ihop andra lån samtidigt.
 2. Fyll i dina personliga uppgifter och om du har en medsökande med i din ansökan.
 3. Din ansökan om billån skickas iväg till alla de banker och långivare som vi samarbetar med – för att hitta det bästa billånet.
 4. Inom 24 timmar har du fått svar från alla och kan i lugn och ro välja de villkor som passar dig bäst.
 5. Signera med BankID och ha pengarna på ditt konto inom 1-3 dagar.
 6. Köp bilen av bilhandlaren eller privat.

Familj som tagit billån utan säkerhet

Behöver du hjälp med något så tveka inte att kontakta oss under processen.

Fördelar med att ta ett billån utan säkerhet

Bland våra kunder som söker ett billigt billån utan säkerhet nämns flera anledningar till varför de valt att finansiera sin bil på det här sättet. Här är de vanligaste skälen:

 • Du finansiera bilen även om du köper den av en annan privatperson
 • Mer flexibilitet. Du kan sälja bilen vidare hur du vill utan att först behöva lösa lånet

Låna pengar till ny eller begagnad bil

Hos bilhandlaren kan du ofta få ett upplägg hos den långivaren som bilhandlaren samarbetar med. Det kan vara en smidig lösning, men oftast inte den billigaste.

Innan du skriver på för ett lån hos din bilhandlare bör du därför alltid jämföra flera långivare först – för att se om det finnas ett billån med lägre ränta till dig någon annanstans. Det hjälper vi dig med kostnadsfritt. Du binder dessutom inte upp dig till något genom en ansökan.

Finansiera bil för att köpa privat

Genom den typen av billån vi förmedlar kan du alltså även låna till en begagnad bil du vill köpa av en annan privatperson. De flesta mer traditionella billån gäller i stället endast hos bilhandlare.

Köper du en begagnad bil privat så lånar du själv pengarna genom ett privatlån och kommer sedan överens med säljaren hur betalningen ska ske.

Varför ska jag jämföra billån?

Istället för att ta första bästa lån så hjälper vi dig att hitta det billigaste billånet. Med billigaste menar vi en så låg ränta och månadskostnad som möjligt.

Vi kan hjälpa dig att jämföra ett nytt lån eller sänka räntan på ditt befintliga lån.

En sänkt effektiv ränta betyder att du får mer pengar över varje månad. Utslaget över tid blir det ofta stora belopp. I genomsnitt sparar våra kunder 17 000 kronor, det räcker exempelvis till närmare tusen liter bensin.

Hur hittar jag billiga billån?

Nyckeln till att få ett billån med låg ränta är att jämföra flera långivares erbjudanden. Är ni två stycken som ska köpa bilen tillsammans kan det dessutom hjälpa att använda en medsökande för att få ett ännu billigare billån.

Sedan påverkar din kreditvärdighet vilka villkor du får på lånet – där du tjänar på att inte ta många kreditupplysningar och att sedan tidigare ha samlat dina övriga lån.

Vilken bank är bäst för billån?

Alla långivare föredrar olika typer av kunder, därför går det inte på förhand att säga att det finns någon specifik bank som är bäst för billån. Eftersom alla långivare gör sin kreditprövning individuellt är det klokt att jämföra billån hos så många långivare som möjligt.

Just av den anledningen samarbetar vi med över 40 banker och långivare – så att du får det bästa lånet.

Läs också: Hur fungerar billån hos MyMoney?

Hur baseras räntan på ett billån?

Vilken ränta du får baseras på varje enskild långivares kreditbedömning som du efter jämförelsen får presenterad av oss.

Räntan på ditt lån påverkas inte beroende på vilken bil du köper, om den är ny, begagnad eller om du köper den privat eller hos en bilförsäljare. I stället gör bedömningen på dig och din privatekonomi – vilket gör att lånet blir mer flexibelt och inte bundet till bilen.

Så kan du få lägre ränta på ditt billån

Det finns däremot en del saker som kan påverka vilken ränta som bankerna erbjuder dig. Det är bland annat din anställningsform, civilstånd och inkomst.

Anställningsform

En fast och trygg anställning kommer bankerna värdesätta när de ger dig sitt erbjudande. Har du bara några månader kvar på dina studier eller provanställning kan det vara värt att vänta lite före du skickar in din ansökan om att låna till den nya bilen.

Civilstånd

Är du gift eller har en relation som sträcker sig långt tillbaka? Kanske äger du din egen bostad? Saker som dessa visar på en trygghet hos banker och långivare och de kan känna sig säkrare att låna ut pengar till dig.

Är det däremot så att du nyligen har skilt dig och är på jakt efter både bostad och bil så kan det innebära en högre ränta då bankerna ser detta som en risk till en sämre ekonomisk situation.

Inkomst och medsökande

För att kunna söka om ett lån genom oss behöver du ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor. Ju bättre din inkomst är desto bättre ränta får du generellt sett av bankerna.

Har du dessutom en medsökande med på din ansökan så slås era inkomster ihop. Det kan fungera som en extra trygghet och resultera i en bättre ränta och månadskostnad.

Tänk på! Viktigt att tänka på är att inte använda en medsökande som har en sämre ekonomi än vad du själv har. Trots att er totala inkomst blir högre kan det ge bankerna en varningssignal och en högre ränta än om du skulle sökt själv.

Andra sätt att finansiera ditt bilköp

Det finns såklart flera olika sätta att finansiera ditt bilköp på, dessa är de vanligaste:

Låna till bil

Det finns flera olika sätta att låna till bil. De olika uppläggen har olika för- och nackdelar. Ett privat billån utan säkerhet är ofta att föredra – även om det också är vanligt med lån med bilen som säkerhet hos bilhandlare.

Privatleasing

Privatleasing kan enklast förklaras som att du hyr din bil under en längre tid. Fördelen med det är att du slipper oroa dig för bilens andrahandsvärde, det så kallade restvärdet.

En stor nackdel är att priset är högt. Det kan även bli extra kostnader om bilen skadas, eller om du kör fler mil än vad leasingkontraktet tillåter.

Billån med restvärde

Restvärde på ett billån betyder att långivaren bedömer vad bilen förväntas vara värd efter en viss tid. Sedan görs en amorteringsplan där den kvarstående lånesumman är identisk med bilens värde när tidsperioden är över. Långivaren har bilen som säkerhet för lånet. Det är en dyr låneform, med hög månadsbetalning.

Om du redan har ett billån med säkerhet

Det kan finnas flera nackdelar med att ha bilen som säkerhet för lånet. Till exempel får du inte sälja bilen som du vill utan att först lösa lånet. Dessutom tillkommer det ofta administrations- och aviseringsavgifter.

Därför kan det vara en bra idé att ersätta ditt befintliga lån med ett nytt billån utan säkerhet.

Ersätta ditt nuvarande billån

Vi kan hjälpa dig att samla ihop flera av dina tidigare lån till ett enda lån – upp till 600 000 kronor. Genom att samla ihop ditt billån, krediter och andra lån till ett får du en bättre överblick och en bättre effektiv ränta.

I din ansökan väljer du att du vill samla lån och skriver in hur stor del som är för att samla tidigare lån och hur stor del som är till nytt lån. Sen kommer du få hjälp av våra kunniga lånehandläggare att lösa dina gamla lån så att dom är avbetalda och du har endast ett enda lån kvar.

Betala tillbaka ditt billån

När du ansöker om ditt lån kommer du och långivaren överens om en återbetalningstid som passar bra för din ekonomi. Du betalar månadsvis av ditt lån tills dess att det är helt återbetalt.

Många banker erbjuder autogiro eller e-faktura utan extra kostnad. Det rekommenderar vi att använda för att undvika tråkiga och onödiga kostnader kan komma med faktura på avi.

Du kan när du vill välja att betala av hela ditt lån eller amortera extra vissa månader. Kontakta din långivare eller vår kundtjänst så får du hjälp med detta.

Låna till bil trots tidigare betalningsanmärkningar?

Eftersom våra samarbetspartners bedömer din nuvarande återbetalningsförmåga kan du få ett billån trots tidigare betalningsanmärkningar. Men har du möjlighet att vänta ut dem hjälper det oftast dig att få bättre villkor.

Sammanfattning av billån genom oss

Alla långivare sätter en individuell ränta varje gång du ansöker om ett nytt lån till bil. Att göra en kalkyl på billån kan låta som ett stort och jobbigt projekt, men vi har gjort det så enkelt och smidigt det bara går.

Det är bara att fylla i formuläret, så låter vi våra samarbetspartners (över 40 stycken) konkurrera med varandra om att ge dig det bästa billånet.

Vi hittar billiga billån för dig – med endast en UC

Trots att vi undersöker dina möjligheter hos alla långivare, så gör vi bara en kreditupplysning på dig hos UC. Du kan vara säker på att få det bästa erbjudandet när du vill låna till bil med låg effektiv ränta.

Det är snabbt, enkelt och gratis att använda Sambla för din bilfinansiering.

Nedan hittar du vanliga frågor och svar gällande billån och fler relaterade artiklar.

Är du redo att ansöka om ett billån så gör du det här.

Frågor och svar om billån

Jag vet inte om jag vill köpa bilen. Är ansökan bindande?

Nej! Om du bestämmer dig för att inte köpa någon bil behöver du helt enkelt inte välja något billån. Du kan till och med välja ett låneförslag och vänta med att signera det tills du bestämt vilken bil du vill ha!

Vad innebär billån utan säkerhet?

Det innebär att du lånar till bil genom ett vanligt privatlån, och att bilen därmed inte pantsätts som säkerhet för lånet.

Är lånet bundet till bilen?

Nej! När du tar ett billån via Sambla så får du ett lån utan säkerhet vilket underlättar om du t.ex ska sälja bilen i framtiden. Om du exempelvis kollar på en bil du vill köpa som blir såld innan du hinner köpa den, har du fortfarande tid att hitta en ny bil och behöver då inte göra en ny ansökan.

Får jag högre ränta på billånet om jag inte har bilen som säkerhet?

Inte nödvändigtvis! På Sambla kan du få en effektiv ränta från 3,01%-22,59% vilket betyder att du antingen kan få en lägre ränta eller en högre beroende på ditt kreditbetyg. Har du dessutom bilen som säkerhet måste du kunna betala tillbaka hela skulden innan du får sälja din bil. Annars skrivs restskulden om som ett privatlån med nya villkor.

När betalas billånet ut till mitt konto?

Det beror på vilken långivare du väljer att gå vidare med. Normalt sett tar det 1-3 dagar efter att du signerat låneavtalet tills att du kan se pengarna på ditt bankkonto.

Är det endast en (1) kreditupplysning som görs?

Ja, när du söker om ett billån hos Sambla får alla banker och långivare dela på en och samma kreditupplysning hos UC.

Vad krävs för att ta ett billån?
 • Du måste vara minst 18 år.
 • Ha en månadsinkomst på minst 8 400 kr.
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
 • Inte ha haft något skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.
Kan jag söka ett billån trots en betalningsanmärkning?

Ja, så länge du inte har ett skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna kan du kan ansöka om ett billån trots en eller flera betalningsanmärkningar.

Hur mycket får jag låna till mitt bilköp?

Du kan jämföra billån upp till 600 000 kronor genom oss. Utöver det faktum att vi samarbetar med över 40 banker och långivare, så är det en fördel att vi förmedlar billån utan säkerhet.

Vad kostar ett billån per månad?

Att jämföra och få fram den bästa räntan på ditt billån är helt gratis hos Sambla. Du väljer sedan den långivare och den räntan som passar dig och din ekonomi bäst. Självklart hjälper våra kunniga medarbetare dig att hitta det bästa billånet för dig.

Är det gratis att jämföra billån hos Sambla?

Ja! Vi på Sambla hjälper dig kostnadsfritt att räkna på och jämföra billån så att du får en låg ränta samt en månadskostnad som passar din ekonomi.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler