Begagnad familjebil eller kraftfull sportbil – det är upp till dig

Vad vill du låna till

Billån – Låna till bil

Kanske är det dags för en ny bil och därmed ett nytt billån? Eller så har du redan en bil du är nöjd med men mindre nöjd med den höga räntan? Vi på Sambla hjälper dig kostnadsfritt att jämföra billån så att du får en lägre ränta och en månadskostnad som passar just din ekonomi. Jämför nu och upptäck hur mycket pengar du kan spara varje månad.

Billån

Billån - Låna till bil

Med Sambla kan du låna upp till 500 000 kronor. Pengarna kan du använda till exakt det du vill, som att finansiera din bil. Alla banker sätter en individuell ränta varje gång du ansöker om ett nytt lån, vilket gör det omöjligt att på förhand säga vilken bank eller långivare som kommer att ge dig det allra bästa erbjudandet. Om du skulle fråga 20 banker om vilken ränta de kan erbjuda dig skulle det betyda att varje bank kommer att göra en kreditupplysning på dig hos UC. Det kanske inte låter särskilt dramatiskt men det kommer tyvärr påverka din kreditvärdighet negativt om du kommer upp i ett tiotal upplysningar och en sämre kreditvärdighet betyder en högre ränta. Då är det både klokare och smidigare att jämföra 20 banker och långivare med Sambla eftersom det då bara görs en kreditupplysning. Samtidigt sparar du tid och slipper förhandla med bankerna på egen hand. På så vis hjälper vi på Sambla dig att hitta marknadens bästa billån.

Inom 24 h får du alla låneerbjudanden. Sedan kan du i lugn och ro utvärdera buden. När du bestämt dig för det mest fördelaktiga lånet har du pengarna på ditt konto inom ett par dagar. Sedan är det fritt fram att förverkliga drömmen om bilen.

Fördelar med att ta ditt billån genom Sambla:

  • Lägre räntekostnader
  • Helt utan kontantinsats
  • Du kan kostnadsfritt hitta det bästa billånet
  • Bud från 20 olika banker och långivare
  • Det görs bara en kreditupplysning
  • Personlig rådgivning
  • Du binder dig inte till någonting
  • Låna pengar snabbt och enkelt

Jämför med hjälp av vårt verktyg eller kontakta oss på 0770-22 01 80 så hjälper vi dig att räkna på ditt nya billån.

Om du redan har ett billån

Många storbanker så som Santander, Swedbank, Nordea och SEB erbjuder billån med bilen som säkerhet. Men det finns ingenting som säger att de kan erbjuda ett billigare lån än ett privatlån utan säkerhet. Vi har hjälpt tusentals kunder som har haft ett befintligt billån att spara pengar genom att jämföra erbjudanden från över 20 banker och långivare. Eftersom det går både snabbt och är kostnadsfritt att jämföra med Sambla har du absolut ingenting att förlora på att jämföra bankerna för att få en lägre ränta och bättre amorteringsvillkor på ditt billån.

En sänkt ränta betyder att du får mer pengar över varje månad och utslaget över tid blir det oftast väldigt stora belopp. I genomsnitt sparar våra kunder 17 000 kronor, det räcker exempelvis till 1 300 liter bensin. Jämför redan idag och se hur mycket pengar du kan spara.

Olika sätt att finansiera bilköpet

Ett upplägg som blivit allt mer populärt är att privatleasa istället för att faktiskt köpa bilen. Privatleasa kan enklast förklaras som att du hyr din bil under en längre tid. Fördelen med det är att du slipper oroa dig för bilens andrahandsvärde, det så kallade restvärdet. En stor nackdel är dock att priset ofta är högt samt att det kan bli trista extrakostnader för dig om bilen skulle skadas eller om du kör fler mil än vad leasingkontraktet tillåter.

Bilhandlarna själva brukar oftast försöka sälja på sina kunder deras egna finansieringslösningar, vilket i praktiken kan vara ett billån med restvärde. Restvärde betyder att långivaren bedömer vad bilen förväntas vara värd efter en tidsperiod som köparen bestämmer. Sedan görs en amorteringsplan där den kvarstående lånesumman är identisk med bilens värde när tidsperioden är över. Ett billån med restvärde kräver i regel att du även måste betala 10–20 % av bilens pris i kontantinsats vid köptillfället. Långivaren har även bilen som säkerhet för lånet, vilket gör att långivaren kan utmäta bilen om din ekonomiska situation skulle försämras.

Om du istället finansierar ditt bilköp med ett privatlån sker det helt utan kontantinsats samtidigt som du äger bilen helt själv, vilket kan göra din ekonomiska situation mer flexibel. När du tar ett lån till din bil genom Sambla bestämmer du själv din amorteringstid, vilket gör att du kan betala tillbaka i ett tempo som passar dig och din ekonomiska situation. Eftersom vi jämför hela 20 olika banker och långivare kan du vara trygg med att du får ett lån med så låg ränta som möjligt.

Hur får jag en låg ränta på billånet?

Nyckeln till att få en låg ränta när du tar ett billån är en god kreditvärdighet. När en bank avgör vilken ränta du kommer att erbjudas väger de in din kreditrisk (anställningsform, boende, nuvarande lån, betalningsanmärkningar och antal kreditupplysningar) tillsammans med din betalningsförmåga (din inkomst och dina utgifter). Att förbättra dessa faktorer alltså nyckel till att hitta billiga billån.

Har du exempelvis tagit ett billån när du hade en lägre lön är det klokt att undersöka vilken ränta du kan få efter en löneförhöjning. Det samma gäller om du blivit av med en betalningsanmärkning eller om du amorterat på gamla lån. Använd vårt låneverktyg eller kontakta oss så berättar vi mer och vägleder dig genom din kostnadsfria ansökan om ett billigt billån.

Ansök och jämför lån direkt


0 500 000 kr

Cirka månadskostnad: 3 210 kr/mån*Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 5,50% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 5,64%. Totalkostnad : 127 764 kr eller 1 183 kr/månad fördelat på 108 månader.

banker och långivare

Låna upp till 500 000 kr från 3,01%-22,59%

Gratis och aldrig bindande

Endast en kreditupplysning

Frågor och svar


Jag vet inte om jag kommer köpa bilen. Binder jag upp mig till något?


Måste jag ha någon kontantinsats när jag lånar till bilen?


När betalas pengarna ut till mitt konto?


Blir det något restvärde på bilen?


Vad krävs för att ta ett billån med Sambla?Hur mycket kan jag låna?


Görs det bara en kreditupplysning?


Hur kan det vara kostnadsfritt att jämföra med Sambla?


Vilka banker samarbetar Sambla med?


Bankerna vi jämför

I dagsläget samarbetar vi med 18 olika banker och långivare. Exakt vilka banker som du får erbjudande från beror på hur mycket du vill låna samt dina ekonomiska förutsättningar. Alla banker och långivare har nämligen olika målgrupper. De lånar ut upp till 500 000 kr.

Effektiv
 ränta från
3,01%-22,59%

Varför ska jag jämföra många banker?

Räntan du erbjuds kan variera mycket mellan olika banker. Det finns tyvärr inget facit som säger vilken bank som kommer att ge just dig bäst erbjudande. Räntan sätts nämligen individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar och bankens upplevda risk.  Att jämföra många banker på egen hand när du ska låna pengar är tidskrävande och du kommer även att få många kreditupplysningar hos UC. Jämför du istället med Sambla görs bara en enda kreditupplysning samtidigt som du får erbjudanden från olika banker och långivare. Vi räknar sedan ut din exakta besparing. Allt för att du ska känna dig trygg och spara pengar.

banker och långivare

Låna upp till 500 000 kr

Effektiv ränta 3,01–22,59 %

step 1

Börja jämföra

Fyll i belopp, lånetid samt dina personuppgifter och klicka på ”nästa steg”. En enda kreditupplysning görs hos UC. Sedan kontaktar vi våra 18 utvalda banker och långivare, helt kostnadsfritt.

step 2

Bankernas bud

Bankerna och långivarna får dina uppgifter, önskat lånebelopp och lånetid. Bankerna kommer sedan ge sitt bästa erbjudande för att få dig som kund. Inom 24 h får vi deras bud.

step 4

Välja rätt

När alla bud inkommit går vi igenom dem tillsammans. Känner du att ett bud är extra intressant skickas det till din e-post (eller brevlåda). Om budet sedan inte känns bra är det helt okej att säga nej tack.

step 4

Pengarna på kontot

Känner du dig nöjd med budet signerar du lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). När banken eller långivaren mottagit din påskrivna lånehandling betalas pengarna ut inom ett par dagar.

Vad passar dig?

För att påbörja din jämförelse så kan du klicka nedan eller ringa oss. Du kan även fylla i ditt telefonummer så kontakar vi dig så  snart vi kan. Sambla har hjälpt över 150.000 kunder sedan starten 2014 och en kund sparar i genomsnitt 30 000 kr genom vår tjänst. Jämför bankerna!

Jag vill jämföra nu

Jag vill ringa direkt

...vill du att vi ringer dig?

Ring upp mig