0770 22 01 80

Billån – låna till bilen utan kontantinsats

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Sambla arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Ingen kontantinsats krävs
Billån upp till 600 000 kr
Jämför billån med över 40 långivare

Kanske är det dags för en ny bil? Eller så har du redan en bil som du är nöjd med – men mindre nöjd med den höga räntan? Oavsett vilket har du kommit rätt.

Billån via Sambla

Hos Sambla hjälper vi dig att låna 100% av bilens värde, ny eller begagnad, och du behöver ingen kontantinsats – detta genom att jämföra billån upp till 600 000 kronor.

Ansök direkt i formuläret eller läs vidare om billån och vad skillnaden är mellan vårt billån och ett traditionellt billån.

Fördelar med att ansöka om billån genom oss

 • Lägre räntekostnader för bilen
 • Billån utan kontantinsats
 • Jämför över 40 långivare
 • Du kan köpa bilen av både handlare och privatpersoner
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Gratis & ej bindande ansökan
 • Låna 100% av bilens värde – upp till 600 000 kronor
 • Snabb utbetalning

Vad är ett traditionellt billån?

Ett traditionellt billån innebär att du själv måste ha 20% av bilens värde som kontantinsats – för att låna upp resterande 80%. Bilen kommer användas som en pant i lånet och skulle du inte klara av att betala tillbaka lånet kan bilen tas från dig.

Eftersom att bilen används som säkerhet i lånet kan du heller inte sälja bilen hur och när du vill.

Exempel: Kostar bilen 200 000 kronor behöver du själv ha en kontantinsats på minst 40 000 kronor när du köper bilen hos handlaren.

Familj som tagit billån utan kontantinsats

Billån utan säkerhet hos Sambla

Det är långt ifrån alla som har eller vill betala 20% i kontantinsats vid sitt bilköp. Därför kan du istället låna via Sambla utan att sätta bilen som säkerhet för lånet – och utan att behöva betala en kontantinsats.

Samblas lån till bil är i grund och botten ett klassiskt privatlån, som du sen kan använda till att köpa din bil. Det är mycket smidigare, ofta billigare och du kan välja att sälja bilen när du vill.

Så hjälper vi dig att hitta det bästa billånet – steg för steg

 1. Fyll i det lånebelopp som du vill låna, vilket återbetalningstid som passar bäst för dig och om du vill samla ihop andra lån samtidigt.
 2. Fyll i dina personliga uppgifter och om du har en medsökande med i din ansökan.
 3. Din ansökan skickas iväg till alla de banker och långivare som vi samarbetar med – för att hitta det bästa billånet.
 4. Inom 24 timmar har du fått svar från alla och kan i lugn och ro välja de villkor som passar dig bäst.
 5. Signera med BankID och ha pengarna på ditt konto inom 1-3 dagar.
 6. Köp bilen av bilhandlaren eller privat.

Behöver du hjälp med något så tveka inte att kontakta oss under processen.

Låna pengar till ny eller begagnad bil

Hos bilhandlaren kan du ofta få ett upplägg hos den långivaren som bilhandlaren samarbetar med. Det kan vara en smidig lösning, men oftast inte den billigaste.

Att köpa en ny bil kräver ofta en stor del i kontantinsats, detta slipper du genom att istället ansöka om ett billån hos Sambla.

Köper du en begagnad bil privat så lånar du själv pengarna genom ett privatlån och kommer sedan överens med säljaren hur betalningen ska ske.

Tips! Eftersom att nya bilar ofta går ner i värde snabbt kan du kompensera detta genom att amortera mer varje månad.

Varför ska jag jämföra billån?

Istället för att ta första bästa lån så hjälper vi dig att hitta det billigaste billånet, och med billigaste menar vi en så låg ränta och månadskostnad som möjligt.

Vi kan hjälpa dig att jämföra ett nytt lån eller sänka räntan på ditt befintliga lån.

En sänkt ränta betyder att du får mer pengar över varje månad. Utslaget över tid blir det ofta stora belopp. I genomsnitt sparar våra kunder 17 000 kronor, det räcker exempelvis till närmare tusen liter bensin.

Hur hittar jag billiga billån?

Nyckeln till att få ett billån med låg ränta är en god kreditvärdighet, och att jämföra flera långivares erbjudanden. Är ni två stycken som ska köpa bilen tillsammans kan det dessutom hjälpa att använda en medsökande för att få ett ännu billigare billån.

Vilken bank är bäst för billån?

Alla långivare föredrar olika typer av kunder, därför går det inte på förhand att säga att det finns någon specifik bank som är bäst för billån. Eftersom alla långivare gör sin kreditprövning individuellt är det klokt att jämföra billån hos så många långivare som möjligt.

Just av den anledningen samarbetar Sambla med över 40 banker och långivare – så att du får det bästa lånet.

Hur baseras räntan på ett billån?

Vilken ränta du får baseras på varje enskild långivares kreditbedömning som du efter jämförelsen får presenterad av oss.

Räntan på ditt lån påverkas inte beroende på vilken bil du köper, om den är ny, begagnad eller om du köper den privat eller hos en bilförsäljare.

Påverka räntan till det bättre på ett billån

Det finns däremot en del saker som kan påverka vilken ränta som bankerna erbjuder dig. Det är bland annat din anställningsform, civilstånd och inkomst.

Anställningsform

En fast och trygg anställning kommer bankerna värdesätta när de ger dig sitt erbjudande. Har du bara några månader kvar på dina studier eller provanställning kan det vara värt att vänta lite före du skickar in din ansökan om att låna till den nya bilen.

Civilstånd

Du en relation som sträcker sig långt tillbaka, kanske har du även köpt en bostad. Detta visar på en trygghet hos banker och långivare och de kan känna sig säkrare att låna ut pengar till dig.

Är det däremot så att du nyligen har skilt dig och är på jakt efter ny bostad och ny bil så kan det innebära en högre ränta då bankerna ser detta som en risk till en sämre ekonomisk situation.

Inkomst och medsökande

För att kunna söka om ett lån på Sambla behöver du ha en månadsinkomst på minst 8400 kronor. Ju bättre din inkomst är desto bättre ränta kan du få av bankerna.

Har du dessutom en medsökande med på din ansökan så slås era inkomster ihop. Det kan fungera som en extra trygghet och resultera i en bättre ränta och månadskostnad.

Tänk på! Viktigt att tänka på är att inte använda en medsökande som har en sämre ekonomi än vad du själv har. Trots att er totala inkomst blir högre kan det ge bankerna en varningssignal och en högre ränta än om du skulle sökt själv.

Andra sätt att finansiera ditt bilköp

Det finns såklart flera olika sätta att finansiera ditt bilköp på, dessa är de vanligaste:

Låna till bil

Det finns flera olika sätta att låna pengar till bil. De olika uppläggen har olika för- och nackdelar. Ett privat billån utan kontantinsats och säkerhet är oftast att föredra.

Det finns ingen bra anledning att gå till en bilhandlare och ta ett lån med bilen som säkerhet.

Privatleasing

Privatleasing kan enklast förklaras som att du hyr din bil under en längre tid. Fördelen med det är att du slipper oroa dig för bilens andrahandsvärde, det så kallade restvärdet.

En stor nackdel är att priset är högt. Det kan även bli extra kostnader om bilen skadas, eller om du kör fler mil än vad leasingkontraktet tillåter.

Billån med restvärde

Restvärde på ett billån betyder att långivaren bedömer vad bilen förväntas vara värd efter en viss tid. Sedan görs en amorteringsplan där den kvarstående lånesumman är identisk med bilens värde när tidsperioden är över. Långivaren har bilen som säkerhet för lånet. Det är en dyr låneform, med hög månadsbetalning.

Om du redan har ett billån med säkerhet

Det finns fler nackdelar än fördelar med att ha bilen som säkerhet för lånet. Du måste betala hela 20% av bilens pris med en kontantinsats. Du får inte heller förfoga över bilen eller sälja den när du vill. Dessutom tillkommer det ofta aviseringsavgifter.

Därför är det en bra idé att ersätta ditt befintliga lån, med ett nytt billån utan säkerhet.

Ersätta ditt nuvarande billån

Vi kan hjälpa dig att samla ihop flera av dina tidigare lån till ett enda lån – upp till 600 000 kronor. Genom att samla ihop ditt billån, krediter och andra lån till ett får du en bättre överblick och en bättre ränta.

I ansökan väljer du att du vill samla lån och skriver in hur stor del som är för att samla tidigare lån och hur stor del som är till nytt lån. Sen kommer du få hjälp av våra trevliga lånehandläggare att lösa dina gamla lån så att dom är avbetalda och du har endast ett enda lån kvar.

Betala tillbaka ditt billån

När du ansöker om ditt lån kommer du och långivaren överens om en återbetalningstid som passar bra för din ekonomi. Du betalar månadsvis av ditt lån tills dess att det är helt återbetalt.

Många banker erbjuder autogiro eller e-faktura utan extra kostnad. Det rekommenderar vi att använda för att undvika tråkiga och onödiga kostnader som avi-faktura.

Du kan när du vill välja att betala av hela ditt lån eller amortera extra vissa månader. Kontakta din långivare eller Samblas kundtjänst så får du hjälp med detta.

Låna till bil trots tidigare betalningsanmärkningar?

Eftersom att våra samarbetspartners bedömer din nuvarande återbetalningsförmåga kan du få ett billån trots tidigare betalningsanmärkningar.

Sammanfattning av billån hos Sambla

Alla långivare sätter en individuell ränta varje gång du ansöker om ett nytt lån till bil. Att göra en kalkyl på billån kan låta som ett stort och jobbigt projekt, men vi har gjort det så enkelt och smidigt det bara går.

Det är bara att fylla i formuläret, så låter vi våra samarbetspartners (över 40 st!) tävla med varandra om att ge dig det bästa billånet.

Trots att vi undersöker dina möjligheter hos alla långivare, så gör vi bara en kreditupplysning på dig hos UC. Du kan vara säker på att få det bästa erbjudandet när du vill låna pengar med låg ränta.

Det är snabbt, enkelt och gratis att använda Sambla för din bilfinansiering.

Nedan hittar du vanliga frågor och svar gällande billån och fler relaterade artiklar.

Är du redo att ansöka om ett billån så gör du det här.

Fler inlägg om bilar

Boendekostnad – här är allt som räknas in

Boendekostnad är alla de kostnader som uppstår i samband med att du hyr eller äger en bostad. Till exempel hyra, ränta och avgifter. Läs mer...

Gå på grannens visning – vad gäller?

Det är lätt att bli nyfiken och vilja gå på visning hos grannen. Det är ett vanligt fenomen, men vad gäller egentligen? Här går vi igenom hu...

Sälja hus och bostadsrätt privat – köpekontrakt

Funderar du på att sälja din bostad privat? Det kan ibland vara billigare. Läs vad som gäller när du säljer hus privat – och hur gör med köp...

Checklista inför tillträde

Inför tillträdet till nya huset eller lägenheten finns det mycket att tänka på. Här är en checklista på 12 saker du ska hinna med innan till...
Par i bil på väg till visning av lägenhet

Gå på visning – en checklista

Att gå på visning är spännande – men vad ska man tänka på och leta efter? Allt det och mycket anant har vi samlat ihop här. Samt en checklis...

Lån till jordbruksfastighet

Är du intresserad av ett lån för jordbruksfastigheter? Här är allt du behöver veta om denna typ lån, inklusive vad som räknas som en jordbru...

Tillträde för hus

Vad betyder tillträde och vad ska man tänka på som säljare och köpare? Allt det och mycket annat går vi igenom här - allt för att du ska var...

Bygga utekök – en guide

Vill du bygga ett utekök? Här är vår steg för steg-guide – inklusive viktiga tips för hur du kan bygga utekök billigare eller med lastpallar...

Byta fönster – kostnader och vad du bör tänka på

Fönsterbyte kan kosta olika beroende på vilken typ av fönster du vill byta till och hur mycket du kan göra själv. Läs mer om kostnaderna här...

Måla om huset – så mycket kostar det

Är det dags att måla om huset? Här går vi igenom kostnader och andra viktiga saker att tänka på inför en ommålning av husfasaden.
mamma och dotter försöjer elen i hemmet med solceller

5 Tips för en bättre vardagsekonomi

Har du också märkt att matpriserna stiger och elen blivit dyrare? Här är 5 knep på hur du kan spara pengar i vardagen och få en bättre ekono...

Undersökning visar – här är man bäst på att se över sin ekonomi

Sambla har genomfört en sammanställning över var i landet man är bäst på att samla sina lån och krediter – se resultatet här!

Bergvärme – så mycket kostar installation och drift

Funderar du på att installera bergvärme? Här kan du läsa om kostnad för både installation och drift – och räkna på hur mycket du kan spara.

Vad kostar dränering? Allt du behöver veta

Dränering kan vara en tråkig utgift – men det är ofta en bra investering för ditt hus. Här kan du läsa hur du kan räkna på kostnad för dräne...

Bästa länderna att arbeta i 2023

Drömmer du också om att flytta till ett annat land? Vi på Sambla har sammanställt vilka länder i världen som är bäst att flytta till för att...

Rutavdrag – så fungerar det

Rutavdrag är en skattereduktion du kan få för hushållstjänster som städning, tvätt och trädgårdsarbeten. Läs allt om rutavdraget här.

The best countries to work in the world in 2023

We’ve all thought about moving somewhere new. Here is Samblas study on the best countries to work in the world in 2023.

Renovera kök – hur mycket kostar det?

Går du i tankar på att renovera köket, och vill räkna på vad det kostar? Här kan du läsa allt om kostnader som tillkommer vid en köksrenover...

Det här lånade svenskarna till 2022

Vi på Sambla har sammanställt de vanligaste anledningarna till att folk sökte lån genom oss under 2022 – se resultatet här!

Rotavdrag – så fungerar det

Vad är rotavdrag? Hur fungerar det? Här kan du lära dig allt om rotavdraget och hur du räknar ut det med rätt procent och summor för 2023.

Prisskillnader mellan matvarukedjorna – här finns billigaste julmaten

Vart finns den billigaste julmaten? Vi har undersökt priserna hos fem matvarukedjor runt om i Sverige för att hitta det billigaste julbordet...

Det söker svenskarna efter på rean

Resväskor, Airpods eller Moccamasters. Listan görs lång när vi har tittat på vad svenskarna söker efter allra mest under rean.
Kvinna sitter med sin dator på sitt hemmakontor

8 tips på hur du skapar ett effektivt och bra hemmakontor

Om du jobbar hemifrån på heltid är det viktigt att skapa en bra arbetsplats och hålla sina rutiner. Här är våra 8 bästa tips för hemmakontor...
Hund med hörlurar

14 ekonomipoddar du inte vill missa

Det finns många ekonomipoddar med tips och nyheter om sparande eller aktiemarkanden – här tipsar vi om våra 14 favoriter bland ekonomipoddar...

När är elen billigast?

Priset på el varierar kraftigt varje dag och många vill optimera sin förbrukning – men när är elen billigast? Och när är den dyrast? Läs här...

Bostadspriser

Dags att köpa bostad? Läs om vad som påverkar bostadspriserna, hur prisutvecklingen sett ut 2023 och hur prognosen framåt är.

Negativt elpris

Negativt elpris innebär att elen blir så billig att producenterna betalar dig för att använda el. Men varför händer det – och när? Läs allt ...
bil finansierad med billån

Bilfinansiering

Bilfinansiering med en månadskostnad som du klarar av. Vi hjälper dig att finansiera ditt bilköp och guidar dig till bra villkor.
Familj som nyss hämtat upp sin begagnade bil

Köpa begagnad bil tips

Ska du köpa en begagnad bil finns det stora möjligheter att göra en bra affär – om du vet vad du ska tänka på. Här är expertens viktigaste r...
nyrenoverat badrum

Pris för att renovera badrummet – vad kostar det?

Att renovera badrummet är ofta en bra investering – men hur mycket kostar det? Här är de bästa tipsen för att få ett bra och billigt badrum.
Mamma och barn leker med en lampa

Spara el

Hur kan man spara på el och således hålla nera elkostnaderna? Vi ger dig här våra 25 bästa tips för att spara på el 2023.
Familj som fikar

Anställningsformer och dess påverkan på din kreditvärdighet

En vanlig missuppfattning är att du måste ha en fast anställning för att få ett lån. Det stämmer inte! Men din anställningsform påverkar – l...
Man som renoverar med hjälp av sin sparade buffert

Därför är det viktigt att ha en buffert

I tider av ekonomisk osäkerhet är det viktigt att ha en buffert. En buffert gör dig bättre förberedd och trygg – läs våra bästa tips här.
Kvinna läser ekonomiböcker på mobilen

Ekonomiböcker du måste läsa

Vill du lära dig mer om privatekonomi? Här är våra bästa tips på ekonomiböcker – som är väldigt användbara för din vardag.
Man som ringer och försöker förbättra sin kreditvärdighet

Tips på hur du förbättrar din kreditvärdighet

Kreditvärdighet är ett mått på din förmåga att betala tillbaka pengar vid ett lån. Bättre kreditvärdighet ger lägre ränta – så här tar du di...

Frågor och svar om billån

Jag vet inte om jag vill köpa bilen. Är ansökan bindande?
Nej! Om du bestämmer dig för att inte köpa någon bil behöver du helt enkelt inte välja något billån. Du kan till och med välja ett låneförslag och vänta med att signera det tills du bestämt vilken bil du vill ha!
Måste jag ha någon kontantinsats när jag lånar till bilen?
Nej det behöver du inte. Du kan ta ett billån upp till 600 000 kr med Sambla som du kan använda till vad du vill – som att köpa din drömbil.
Är lånet bundet till bilen?
Nej! När du tar ett billån via Sambla så får du ett lån utan säkerhet vilket underlättar om du t.ex ska sälja bilen i framtiden. Om du exempelvis kollar på en bil du vill köpa som blir såld innan du hinner köpa den, har du fortfarande tid att hitta en ny bil och behöver då inte göra en ny ansökan.
Får jag högre ränta på billånet om jag inte har bilen som säkerhet?
Inte nödvändigtvis! På Sambla kan du få en effektiv ränta från 3,01%-22,59% vilket betyder att du antingen kan få en lägre ränta eller en högre beroende på ditt kreditbetyg. Har du dessutom bilen som säkerhet måste du kunna betala tillbaka hela skulden innan du får sälja din bil. Annars skrivs restskulden om som ett privatlån med nya villkor.
När betalas billånet ut till mitt konto?
Det beror på vilken långivare du väljer att gå vidare med. Normalt sett tar det 1-3 dagar efter att du signerat låneavtalet tills att du kan se pengarna på ditt bankkonto.
Är det endast en (1) kreditupplysning som görs?
Ja, när du söker om ett billån hos Sambla får alla banker och långivare dela på en och samma kreditupplysning hos UC.
Vad krävs för att ta ett billån med Sambla?
 • Du måste vara minst 18 år.
 • Ha en månadsinkomst på minst 8400 kr.
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
 • Inte ha haft något skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.
Kan jag söka ett billån trots en betalningsanmärkning?
Ja, så länge du inte har ett skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna kan du kan ansöka om ett billån trots en eller flera betalningsanmärkningar.
Hur mycket får jag låna till mitt bilköp?
Du kan jämföra billån upp till 600 000 kronor hos Sambla. Utöver det faktum att Sambla samarbetar med över 40 banker och långivare, så är det en fördel att vi endast förmedlar billån utan krav på kontantinsats.
Vad kostar ett billån per månad?
Att jämföra och få fram den bästa räntan på ditt billån är helt gratis hos Sambla. Du väljer sedan den långivare och den räntan som passar dig och din ekonomi bäst. Självklart hjälper våra kunniga medarbetare dig att hitta det bästa billånet för dig.
Är det gratis att jämföra billån hos Sambla?
Ja! Vi på Sambla hjälper dig kostnadsfritt att räkna på och jämföra billån så att du får en låg ränta samt en månadskostnad som passar din ekonomi.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Nordea logotype
SEB logotype
Ica banken logga
Remember logga
Nordax Bank logga
Ikano bank logga
Visa fler