Samla lån - Bli skuldfri snabbare!

Att låna pengar för att spara pengar kan låta tokigt vid första anblicken. Men att samla dina lån och krediter på ett ställe oavsett om du har många eller bara några få lån är alltid en bra idé. Så bra att ett nytt privatlån med låg ränta kan spara dig flera tusen kronor varje månad.

samla_mina_lan

Samla lån - Förbättra din lånesituation

Att ha flera lån betyder flera olika räntor där vissa kan vara onödigt höga, men också dolda kostnader som avi- och fakturaavgifter. På billån är räntan ibland till synes låg, men ofta har de väldigt höga administrativa avgifter månadsvis. Att dessutom göra sig av med smålån och krediter betyder även att du förbättrar din kreditvärdighet, vilket innebär att du kommer få ännu bättre lånevillkor i framtiden.

Med Sambla jämför du över 35 olika banker och långivare. Det är helt kostnadsfritt att samla lån och du kan låna upp till 600 000 kronor. Pengarna finns på ditt konto inom ett par dagar och sedan kan du samla dina lån.

Du kan bli skuldfri snabbare genom att lösa dyra lån och krediter

Eftersom att du slipper betala höga räntor och dolda avgifter får du mer pengar över varje månad. Pengar som du kan använda till att amortera på ditt nya privatlån, ibland kallat blancolån, och på så vis bli skuldfri mycket tidigare än om du inte samlar ihop dina lån. Läs mer vad är blancolån?

Slösa inte bort din tid i onödan

Att ha ett enda lån istället för flera lån och krediter innebär att du slipper få en brevlåda full av fakturor runt den 25:e varje månad. Du slipper även lägga lika mycket tid på att hålla ordning på kuvert och betala räkningar. Sätter du dessutom amorteringen och räntebetalningen på autogiro via din Internetbank så sköts allt automatiskt. Smidigt och enkelt! Dessutom är att samla sina befintliga lån ett steg i rätt riktning om man t.ex. är ute efter Sveriges billigaste billån.

Hur gör jag för att samla lån och krediter?

När du ska samla ihop dyra lån och krediter tar du ett privatlån som motsvarar totalsumman för alla dina mindre lån och krediter. Här är det värt att verkligen gå igenom din ekonomi så att du får med allt från mindre lån och avbetalningsköp till kreditkortsskulder och eventuella SMS-lån. Du väljer själv en amorteringstid som passar dig. Eftersom du jämför över 35 banker och långivare med Sambla kan du vara säker på att du får en så låg ränta som möjligt när du samlar alla lån på ett ställe.

Inom ett par dagar är ditt nya lån insatt på ditt konto eller direkt hos dina befintliga långivare, beroende på om det är ett nytt lån eller lån som ska lösas in. Du kan använda pengarna till att lösa alla dina dyra lån och krediter på en och samma gång. Genom att samla dina lån får du alltså en lägre ränta och en månadskostnad som du är bekväm med.

Fördelar med att samla dina lån genom Sambla:

  • Bli av med avbetalningar, smålån och krediter
  • Du får en lägre månadskostnad
  • Välj din amorteringstid
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Du får personlig service
  • Vi samarbetar med över 35 olika banker och långivare
  • Du binder dig inte till någonting
  • Att låna är enkelt och smidigt
  • Snabb utbetalning
  • Samla alla lån på ett ställe

Ett verkligt exempel på ett lyckat samlande

I exemplet, som är hämtat från en riktig kund, hade personen i fråga en befintlig kreditskuld på 30 000 kronor och ett befintligt lån på 125 00 kronor. Hon kontaktade Sambla och undrade om vi kunde göra något åt den ekonomiska situationen. Vi hjälpte till att baka ihop lånet och krediten till ett nytt lån med mycket lägre ränta.

Belopp Månadsbet. Eff. ränta Räntekostnad
Kredit 30 000 kr 1 000 kr (3 år) 12,57% 5 820 kr
Privatlån 125 000 kr 1 670 kr (8 år) 6,70% 35 635 kr
Totalt 155 000 kr 2 670 kr (8 år) 7,84% 41 455 kr
Nytt lån 155 000 kr 2 191 kr (7 år) 5,12% 29 044 kr

Som du kan se sänkte det nya lånet räntan med 2,72 procentenheter, vilket i sin tur sänkte månadskostnaden med 479 kronor samtidigt som vår nöjda kund blev skuldfri ett år tidigare. Totalt sparade kunden 12 411 kronor som hon annars hade varit tvungen att betala i räntekostnader. Vill du också samla alla lån på ett ställe? Jämför direkt på vår hemsida.

Hur får jag en ännu lägre ränta?

För att få en riktigt låg ränta när du behöver låna pengar snabbt krävs en god kreditvärdighet. När en långivare avgör vilken ränta du kommer att erbjudas väger de in din kreditrisk (anställningsform, boende, nuvarande lån, betalningsanmärkningar och antal kreditupplysningar) tillsammans med din betalningsförmåga (din inkomst och dina utgifter).

Om du får en löneförhöjning blir din betalningsförmåga bättre och om du skulle gå från provanställning till fast anställning blir din kreditrisk lägre. I båda dessa fallen kan det vara en god idé att göra en ny jämförelse eftersom att dina förutsättningar då har blivit bättre.

Det är också värt att tänka på att om du tagit ett större lån med hjälp av Sambla för att samla ihop dina smålån, avbetalningar och krediter kan det vara klokt att göra en ny jämförelse efter några månader. Uppgifter om lån uppdateras månadsvis och då syns inte dina gamla krediter längre. Färre lån leder ofta till högre kreditvärdighet.

Att på egen hand jämföra långivare ger dig en kreditupplysning för varje långivare du ansöker hos, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt. Då är det klokare att kostnadsfritt söka genom Sambla för att förbättra din ränta på privatlån, vilket endast innebär en kreditupplysning hos UC trots över 35 låneerbjudanden.

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.

Jämför minst långivare samtidigt

Låna upp till 600 000 kr

Bindningsfritt och kostnadsfritt

Frågor och svar om att Samla lån


Är det bara lån & krediter jag kan samla?


Kan jag sänka min månadskostnad?


Får jag bättre kreditvärdighet när jag samlar mina lån?


Hur många & stora lån kan jag samla?


Kan jag samla mina lån trots betalningsanmärkningar?


Vilka grundkrav finns det för att samla lån med Sambla?


Är det bindande att samla lån med Sambla?


När får jag svar från långivarna?


Vilken ränta får jag på mitt samlingslån?


Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Visa fler frågor

Här är ett urval av våra 35 långivare

Ikano
Swedbank
Resurs bank
Ica banken
Coop MedMera bank
Santander
Forex bank
Wasa kredit
Lendify
Komplett
Spring Finance/Bluestep
Marginalen bank
Sevenday finans
SveaDirekt
KonsumentKredit
Lån & spar bank
Goodcash
Fellow finance
BYAX
Brocc
Collector bank
Euroloan
MoneyGo
Nordax
Avida bank
Nordnet
Remember bank
Moank
Instabank