Samla lån – sänk din månadskostnad

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Sambla arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Jämför över 40 långivare
Samla upp till 600 000 kr
Slipp all huvudvärk med utspridda fakturor

Genom att samla ihop lån och krediter skapar du en bättre överblick över din ekonomi, får bättre villkor och inte minst en lägre ränta. Detta leder till att du kan bli skuldfri snabbare och få mer pengar över varje månad.

Ansök tryggt och säkert på under 2 minuter i formuläret– självklart kostnads- och bindningsfritt.

Därför ska du samla dina lån med Sambla:

 • Kunder sparar i snitt 17 500 kronor genom att samla lån
 • Jämför över 40 banker och långivare i en enda ansökan
 • Samla ihop upp till 600 000 kronor
 • Endast 1 kreditupplysning hos UC
 • Personlig service hela vägen

Vi samarbetar med över 40 olika banker och långivare. Det är helt kostnadsfritt att samla lån och krediter och du kan låna upp till 600 000 kronor.

Läs vidare om vad det innebär att samla dina lån eller ansök direkt i formuläret.

Samla lån och krediter för att förbättra din lånesituation

Att låna pengar för att spara pengar kan låta tokigt när du först hör det. Men att samla dina lån och krediter på ett ställe, oavsett om du har många eller bara några få lån, är alltid en bra idé. Så bra att ett nytt privatlån med låg ränta kan spara dig flera tusen kronor varje månad.

Bild som visar på hur man samlar ihop gamla lån

Undvik onödiga kostnader genom att samla ihop dina skulder

Att ha flera lån och krediter betyder flera olika räntor där vissa kan vara onödigt höga, men också dolda kostnader som avi- och fakturaavgifter.

På exempelvis billån är räntan ibland till synes låg, men ofta har de väldigt höga administrativa avgifter månadsvis. Att dessutom göra sig av med smålån och krediter betyder även att du förbättrar din kreditvärdighet, vilket innebär att du kommer få bättre ränta och lånevillkor i framtiden.

Fördelar med att samla dina lån genom Sambla:

 • Du blir av med dyra avbetalningar, smålån och krediter
 • Du får en lägre månadskostnad
 • Du får en lägre ränta
 • Du sparar pengar varje månad
 • Välj en amorteringstid som passar din ekonomi
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Du får personlig service genom hela processen
 • Vi samarbetar med över 40 banker och långivare
 • Du binder dig inte till någonting innan du hittat villkor som du är nöjd med
 • Snabb utbetalning
 • Samla alla lån på ett ställe
 • Du förbättrar din kreditvärdighet för framtiden

Hur gör jag för att samla lån och krediter via Sambla?

Det är väldigt smidigt. När du ska samla ihop lån och krediter tar du ett hopbakslån som motsvarar totalsumman för alla dina mindre lån och krediter. Den summan väljer du i formuläret vid ansökan, glöm inte att trycka i JaJag vill samla lån.

Så samlar du dina lån – steg för steg

Låt oss gå igenom alla steg så att du kan förbättra dina lån redan idag.

1. Se över din ekonomi

Här är det värt att verkligen gå igenom din ekonomi så att du får med allt från mindre lån och avbetalningsköp till kreditkortsskulder och eventuella SMS-lån. Du väljer själv en amorteringstid som passar dig när du ansöker om ett samlingslån. Eftersom vi samarbetar med över 40 banker och långivare kan du vara säker på att du får en så låg ränta som möjligt när du samlar alla lån på ett ställe.

2. Skicka in din ansökan om att samla ihop lån

I formuläret ansöker du om summan som du har kommit fram till i steg 1. Din ansökan skickas sen till alla våra 40 banker och långivare.

3. Långivarna granskar ansökan

Alla våra samarbetspartners får chansen till att se din ansökan om att samla ihop lånen. De som kan ge dig ett erbjudande återkommer med sina villkor. Oftast börjar svaren att trilla in direkt efter att ansökan är skickad.

4. Vi ser tillsammans över hur vi kan hjälpa dig samla ihop ekonomin

En viktig del av vår tjänst är att ge dig personlig service, just för att du ska få hjälp med det som annars kan kännas tråkigt eller svårt. När alla dina erbjudanden har kommit in från bankerna går vi tillsammans igenom de olika förslag som har kommit in. Skulle du komma på att det finns fler skulder som du vill samla ihop kan vi här se över även det.

5. Lånen samlas

Efter att du har tackat ja till ett erbjudande och signerat så får du antingen lånet utbetalt direkt till ditt konto och kan själv lösa de befintliga lånen, eller så kan långivaren hjälpa till med detta.

Du kan bli skuldfri snabbare genom att samla dyra lån och krediter

Eftersom att du slipper betala höga räntor och dolda avgifter får du mer pengar över varje månad. Pengar som du kan använda till att amortera på ditt nya privatlån, ibland kallat blancolån, och på så vis bli skuldfri mycket tidigare än om du inte samlar ihop dina dyra lån och krediter.

Slipp onödigt höga räntor samtidigt som du endast har ett enda lån att hålla koll på.

Läs mer om: Skuldfinansiering

Slösa inte bort din tid i onödan

Att samla dina lån och ha ett enda lån istället för flera lån och krediter innebär att du slipper få en brevlåda full av fakturor runt den 25:e varje månad. Du slipper även lägga lika mycket tid på att hålla ordning på kuvert och betala räkningar. Sätter du dessutom amorteringen och räntebetalningen på autogiro via din Internetbank så sköts allt automatiskt. Smidigt och enkelt! Dessutom är att samla sina befintliga lån ett steg i rätt riktning om man t.ex. är ute efter Sveriges billigaste billån.

Få bättre överblick – slipp påminnelseavgifter

Förutom att du sparar tid på att slippa betala flera räkningar varje månad ger dig det också en bättre överblick över din ekonomi. Med ett samlat lån ser du enkelt din totala skuld och amorteringsplanen för den. Det gör att du bättre kan planera din ekonomi eftersom du vet hur mycket du ska betala varje månad och när du kommer att bli skuldfri.

Dessutom minskar med stor sannolikhet risken att missa att betala en räkning avsevärt – eftersom du bara har en att hålla reda på. Med smålån och krediter kan ofta påminnelseavgiften för en missad faktura vara hög, och den vill du undvika till varje pris.

Ett verkligt exempel på ett lyckat samlande

I exemplet, som är hämtat från en riktig kund, hade personen i fråga en befintlig skuld på 30 000 kronor och ett befintligt lån på 125 00 kronor. Hon kontaktade Sambla och undrade om vi kunde göra något åt den ekonomiska situationen. Vi hjälpte till att samla ihop lånet och krediten till ett nytt samlingslån med mycket lägre ränta.

Belopp Månadsbet. Eff. ränta Räntekostnad
Kredit 30 000 kr 1 000 kr (3 år) 12,57% 5 820 kr
Privatlån 125 000 kr 1 670 kr (8 år) 6,70% 35 635 kr
Totalt 155 000 kr 2 670 kr (8 år) 7,84% 41 455 kr
Nytt lån 155 000 kr 2 191 kr (7 år) 5,12% 29 044 kr

Som du kan se sänkte det nya lånet räntan med 2,72 procentenheter, vilket i sin tur sänkte månadskostnaden med 479 kronor samtidigt som vår nöjda kund blev skuldfri ett år tidigare. Totalt sparade kunden 12 411 kronor som hon annars hade varit tvungen att betala i räntekostnader. Vill du också samla alla lån på ett ställe, få bättre ränta och spara pengar? Jämför då direkt på vår hemsida.

Hur får jag en ännu lägre ränta?

För att få en riktigt låg ränta när du behöver låna pengar krävs en god kreditvärdighet. När en långivare avgör vilken ränta du kommer att erbjudas väger de in din kreditrisk och din betalningsförmåga:

 • Anställningsform
 • Boende
 • Nuvarande lån
 • Betalningsanmärkningar
 • Antal kreditupplysningar
 • Inkomst
 • Utgifter

Om du får en löneförhöjning blir din betalningsförmåga bättre och om du skulle gå från provanställning till fast anställning blir din kreditrisk lägre. I båda dessa fallen kan det vara en god idé att göra en ny jämförelse eftersom att dina förutsättningar då har blivit bättre.

Samla dina lån och förbättra din kreditvärdighet

Det är också värt att tänka på att om du tagit ett större lån med hjälp av Sambla för att samla ihop dina smålån, avbetalningar och krediter kan det vara klokt att göra en ny jämförelse inom ett år. Uppgifter om lån uppdateras månadsvis och då syns inte dina gamla krediter längre. Färre lån leder ofta till högre kreditvärdighet.

Att på egen hand jämföra långivare ger dig en kreditupplysning för varje långivare du ansöker hos, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt. Då är det klokare att kostnadsfritt söka genom Sambla för att förbättra din ränta på privatlån, vilket endast innebär en kreditupplysning hos UC trots att Sambla samarbetar med över 40 banker och långivare.

Hur ofta bör jag se över och samla ihop mina lån?

Vi rekommenderar att du varje år ser över om du kan samla ihop dina lån och krediter till ännu bättre villkor. Genom att förbättra din kreditvärdighet över tid kan du också förhandla till dig en bättre ränta. Vi hjälper gärna dig flera gånger!

Samla lån med dålig kreditvärdighet

Har du idag en svag kreditvärdighet så kan det vara fördelaktigt att samla ihop alla dina krediter i ett enda privatlån. Det kommer i längden sänka din kreditrisk hos bankerna och nästa gång du vill ta ett lån kan du få ännu bättre villkor.

Samla lån med betalningsanmärkning

Det är inte kört bara för att du tidigare har dragit på dig en betalningsanmärkning, eller tio stycken för den delen. Våra samarbetspartners utgår från hur din återbetalningsförmåga ser ut den dagen som du ansöker om att samla dina lån och inte hur det har varit förr.

Samla ihop alla dina nuvarande skulder och krediter så att du inte riskerar att få fler betalningsanmärkningar i framtiden.

Måste jag byta bank för att samla mina lån?

Du kan välja att samla ihop och omförhandla dina villkor hos din redan befintliga bank. Det du går miste om då är att jämföra andra banker och långivare som kan samla dina lån till ännu bättre villkor. Därför rekommenderar vi att du gör en jämförelse innan du bestämmer vilken långivare du väljer.

Läs mer om hur det praktiskt fungerar att byta bank för dina lån.

Vilken bank är bäst för att samla lån?

Eftersom alla banker gör en individuell kreditprövning på dig som kund – samt att alla gör den på olika sätt – går det inte på förhand att säga vilken bank som är bäst när det kommer till att samla lånen. Det säkraste sättet att hitta långivaren som har det billigaste samlingslånet är att jämföra via oss på Sambla.

Refinansiera lånen – spara pengar

En term som blir vanligare och vanligare är refinansiering. Att refinansiera lånen innebär att du tar ett nytt lån för att kunna betala av dina gamla lån med bättre villkor, alltså en annan term för att samla lån.

Passa på att se över alla dina gamla lån och jämför de mot villkoren som vi kan erbjuda dig idag.

Samla lånen för att få bäst ränta

Bankerna gillar när du har en ordnad ekonomi. Med ordnad ekonomi menar vi att det inte ser spretigt ut, att du betalar fakturor i tid, att du inte har för höga kostnader och att du har en fast inkomst.

En stor del i att få den bästa räntan framöver handlar om att inte ha flera utspridda lån. Inkomst och kostnader är ibland svåra att justera, men med dina lån kan du ofta göra mer än vad du själv tror.

Genom att samla ihop lånen till ett enda lån och en enda faktura så visar du bankerna att du har koll på vad du betalar för och det kommer att hjälpa dig att förhandla ner räntan längre fram.

Frågor och svar

Vilka grundkrav finns det för att samla lån och krediter med Sambla?
Våra grundkrav för att samla lån är:
 • Minst 18 år gammal
 • Minst 8400 kr i månadsinkomst
 • Max 10 st betalningsanmärkningar
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
Får jag bättre kreditvärdighet när jag samlar mina lån?
Ja, genom att samla lån via Sambla och våra 40 banker och långivare får du alltid bättre kreditvärdighet då du kommer ha färre lån. Desto fler lån & krediter man har desto sämre kreditvärdighet leder det till. Därför är det alltid en god idé att ha så få lån & krediter som möjligt för att bibehålla en bättre kreditvärdighet, som i sin tur leder till bättre villkor på dina lån.
Är det bra att samla sina skulder på ett ställe?
Det korta svaret är ja. Ja det är bra att samla dina lån, skulder och krediter på ett ställe. I nästan alla fall så ger det dig en lägre månadskostnad och billigare lån. Det förbättrar också din kreditvärdighet så att du om ett år kan försöka förhandla om lånet igen, antingen hos samma bank eller en ny.
Hur snabbt får jag svar från långivarna?
De flesta svaren får du inom några minuter. Eftersom att vi jobbar med över 40 banker och långivare så kan det ta upp till 24 h innan alla långivare har svarat.
När betalas pengarna ut?
Alla långivare skiljer sig lite åt, men generellt får du pengarna inom 3 bankdagar från den dag då du signerat - vissa långivare redan samma dag! Vissa banker erbjuder sig samla lånen åt dig utan att du ens behöver få pengarna till ditt konto, smidigare blir det inte!
Hur många & hur stora lån kan jag samla?
Det största samlingslånet du kan få beviljat av oss är 600 000 kronor. D.v.s att du kan samla hur många lån du vill, bara det inte överstiger 600 000 kronor.
Kan jag samla mina lån trots betalningsanmärkningar?
Ja det är möjligt, så länge du har en fast månadslön på minst 8400 kronor och att du har varit skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader tillbaka.
Är det bara lån & krediter jag kan samla?
Nej, vi kan hjälpa att samla allt från SMS-lån, krediter, blancolån, privatlån, billån, båtlån, andra fordonslån, renoveringslån, reselån, avbetalningsköp, kreditkortsbetalningar, topplån och lån till kontantinsats. Om vi mot förmodan inte listade din lånekredit kan vi säkert hjälpa dig samla det ändå.
Är det bindande att samla lån med Sambla?
Nej! Det är helt kostnads- och bindningsfritt. Hittar du inget förslag på ett samlingslån har det inte kostat dig något alls. Lånet blir bindande först när du valt förslag och gått vidare med banken i fråga.
Vilken ränta får jag på mitt samlingslån?
Räntan sätts individuellt av de banker och långivare vi arbetar med efter en sedvanlig kreditupplysning hos UC. Genom Sambla kan du få ett samlingslån med en effektiv ränta från 3,01%-22,59%!
Kan jag lösa mitt samlade lån i förtid?
Ja, du kan alltid betala tillbaka ditt lån i förtid utan extra avgifter. Det du betalar är endast ränta fram tills det datum då du väljer att betala tillbaka hela lånebeloppet. Behöver du hjälp med detta kan du alltid kontakta våra medarbetare eller ringa till banken i fråga.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Nordea logotype
SEB logotype
Bank Norwegian logga
Ica banken logga
Remember logga
Nordax Bank logga
Visa fler