Credway

Credway lanserades 2015 och är ett av flera varumärke som ägs av Northmill AB. Hos Credway kan man som privatperson ansöka om lån i form av kontokredit på belopp mellan 1 000 kr och 30 000 kr.

Hur Credway fungerar

Det finns en tydlig skillnad mellan en kredit och ett lån. När ett lån har betalats tillbaka så upphör lånet att existera, det gör däremot inte en kredit. Genom att ha en kontokredit hos Credway kan man låna upp till kreditgränsen igen, efter att krediten har betalats tillbaka - exakt på samma sätt som hos Credways andra varumärke, Easycredit. Tänk ett kreditkort fast utan själva kortet.

Man behöver bara ansöka en gång och sedan kan man låna upp till kreditgränsen hur många gånger man vill.

Credway använder Creditsafe - Lån utan UC

Precis som alla andra långivare är Credway tvungna enligt lag att göra en kreditprövning innan de kan bevilja sin kontokredit. Kontokredit hos Credway är ett lån utan UC, då de använder kreditupplysningsbolaget Creditsafe istället för UC.

Credway priser - Kostnad att låna på credway.se

Att ansöka om- och att ha en kontokredit på credway.se kostar ingenting. Det man däremot betalar för, är hur mycket man tar ut från krediten. Kostnaden beräknas månadsvis och månadsräntan är 2,17 % för samtliga lån.

Det kan vid första anblick se ut som en låg ränta, men det motsvarar 29,33% i effektiv årsränta. Ett lån med hjälp av Sambla ger istället effektiv ränta mellan 3,01-22,59%.

Förutom räntan tillkommer inga andra avgifter så som aviavgift eller uppläggningsavgift.

Lägsta belopp att betala

Något att ta hänsyn till, förutom ränta, är lägsta belopp att betala tillbaka varje månad. I nedan tabell kan du se lägsta månadsbetalning på olika lånebelopp hos Credway:

Kreditbelopp Lägst att betala per månad
1 000 kr 250 kr
5 000 kr 250 kr
10 000 kr 500 kr
15 000 kr 750 kr
20 000 kr 1 000 kr
30 000 kr 1 500 kr

Man får en månadsavi den 14:e varje månad (per post eller mejl) och betalning sker via autogiro den 28:e varje månad. Det går att betala mer än lägsta beloppet och att lösa krediten i förtid (utan extra kostnad).

Hur man lånar hos Credway

Man kan ansöka om en kredit hos Credway dygnet runt, men ansökan behandlas endast under deras öppettider. Credways öppettider finner du längst ned på sidan.

Själva ansökningen kan göras på två sätt:

 • Formulär på credway.se
 • Ringa till Credway

Via formuläret får man ett svar direkt på skärmen. Blir man inte beviljad får man reda på vilket maxbelopp man får låna istället.

Vid ansökan behöver man lämna uppgifter som: inkomst, anställningsform, boendekostnad per månad och kostnad för andra lån per månad.

Credways villkor för att få låna

För att beviljas en kredit hos Credway måste man vara över 18 år, ha ett svenskt personnummer och en folkbokföringsadress i Sverige.

En kreditprövning utförs med hjälp av de uppgifter som lämnas vid kreditansökan i kombination med en kreditupplysning via Creditsafe.

Credway uttag

I samband med kreditansökan uppger man hur mycket man vill ta ut. Återkommande kunder kan sedan göra uttag på 4 olika sätt:

 • Genom att logga in på “Mina Sidor” på credway.se
 • Genom att logga in på Credways app
 • Ringa Credway på 08-363 773
 • Skicka SMS med UTTAG BELOPP till 71 550

Exempel: UTTAG 2000

Det lägsta uttagsbeloppet är 500 kr.

Credway utbetalning

Utbetalning sker alla dagar i veckan under Credways öppettider för den som har konto hos Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken. Till övriga banker sker utbetalning endast under vardagar. Om uttaget har blivit beviljat före kl. 13.30 sker det samma bankdag, i annat fall nästkommande bankdag.

Credway login

Man loggar in på Credway med hjälp av Mobilt BankID eller lösenord.

Credway Mina sidor

När man är inloggad på Credways “Mina sidor” kan man bland annat göra uttag, höja kreditgräns, se transaktioner och sina fakturor.

Sammanfattning

Fördelar med Credway lån:

 • Utbetalning inom 1 timme till Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken
 • Utbetalning under helger till ovan nämnda banker
 • Lån utan UC
 • Enkelt att göra uttag
 • Bra öppettider

Nackdelar med Credway lån:

 • Hög effektiv ränta, till skilland från Sambla, där du kan få en effektiv ränta mellan 3,01%-22,59%!
 • Maxbelopp att låna är 30 000 kr, hos Sambla kan du låna upp till 600 000 kr!
 • Utbetalning under helg sker endast till utvalda banker

Credway öppettider

Dagar Öppettider
Måndag - Fredag 07-21
Lördag - Söndag 10-18

Credway kontakt

Kontaktform Kontaktuppgifter
Telefon: 08-363 773
SMS (för uttag): 71 550
E-mail: info@credway.se
E-mail (kundtjänst): kundtjanst@credway.se
Hemsida: www.credway.se
Chatt: www.credway.se

Uppdaterat 19-11-12

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad: 134 794 kr eller 1 248 kr/månad fördelat på 108 månader.