Privatlån - Jämför privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det betyder att du kan använda pengarna till vad du vill – som att köpa en ny bil, betala handpenning eller samla befintliga lån. Så länge som ”vad-du-vill” maximalt kostar 600 000 kr. Det är nämligen gränsen för ett privatlån.

Privatlån

Privatlån till lägsta möjliga ränta

Med Sambla kan du hitta ett av de billigaste privatlånen på marknaden (effektiv ränta 3,01-22,59%) eftersom vi jämför över 30 olika banker och långivare. Du kan låna upp till 600 000 kronor och välja en amorteringstid som passar dig.

Vad skiljer privatlån från blancolån?

Vad är blancolån? Svaret är enkelt. Det är ingenting som skiljer ett privatlån från blancolån. De är synonymer för lån utan säkerhet. Tidigare var blancolån det absolut vanligaste namnet men privatlån har dock blivit allt mer populärt eftersom att det anspelar på privat konsumtion, vilket är ett vanligt användningsområde för lån utan säkerhet.

Vad betyder ”Lån utan säkerhet”?

Säkerhet innebär att långivaren kräver att du ställer något i säkerhet eller pant för lånet – ofta hus, bil eller båt. I praktiken betyder det att långivaren kan kräva att du säljer den pantsatta tillgången om du skulle hamna i en svår ekonomisk situation.

Privatlån utan säkerhet betyder följaktligen det motsatta, dvs. att du inte pantsätter något objekt. Du är fri att göra exakt vad du vill med lånet. Räntan du erbjuds på ett privatlån baseras på din förmåga att kunna betala tillbaka lånet. Därför är det bra att jämföra de olika långivarnas erbjudanden. Räntan kan nämligen skilja mycket från långivare till långivare. Dessutom kan du med Sambla jämföra över 35 långivare på kortare tid än vad det skulle ta att förhandla med varje enskild långivare på egen hand.

Hur går det till att ta ett privatlån?

Det enda du behöver göra är att fylla i hur stort ditt privatlån ska vara – från 5 000 till 600 000 kronor – och hur lång lånetid som passar dig. Sedan fyller du i dina personuppgifter samt din nuvarande inkomst – det är allt som krävs. Därefter kommer över 35 olika banker och långivare att lämna sina erbjudanden inom det närmaste dygnet.

Att så pass många långivare tävlar om dig är väldigt fördelaktigt för dig som låntagare. Eftersom alla långivare sätter en individuell ränta varje gång du ansöker om ett privatlån är det nämligen omöjligt att på förhand säga vilken långivare som kommer att ge dig privatlånet med den lägsta räntan.

Att använda Sambla när du vill låna pengar sparar dig mycket värdefull tid. Den stora fördelen är att det bara görs en enda kreditupplysning hos UC. I vanliga fall gör alltid varje bank och långivare en kreditupplysning hos UC på dig. Det kanske inte låter så dramatiskt men det kommer tyvärr påverka din kreditvärdighet negativt och en sämre kreditvärdighet betyder en högre ränta för dig. Det är därför det är så bra att jämföra långivarna med Sambla. Jämför redan idag för att se vilken ränta du erbjuds på ditt privatlån.

Fördelar med att ta ditt privatlån genom Sambla:

  • Låna till vad du vill
  • Vi samarbetar med över 35 olika banker och långivare
  • Det är helt kostnadsfritt
  • Det görs endast en kreditupplysning hos UC
  • Enkelt att samla befintliga lån
  • Du får personlig service
  • Du binder dig inte till någonting
  • Låna pengar snabbt och enkelt

Låna till kontantinsats

Att ta ett privatlån för att betala kontantinsatsen vid bostadsköp har blivit allt vanligare. Anledningen till det är att Finansinspektionen införde nya regler 2010 som säger att du max får ta ett bolån upp till 85% av marknadsvärdet. Om du inte har resterande summa undansparat så är ett privatlån ett praktiskt och enkelt sätt att förverkliga bostadsdrömmen. Precis som för bostaden kräver oftast även bilaffären en kontantinsats. Därför hjälper vi även till med billån utan kontantinsats.

Samla dina befintliga lån och krediter

För att samla dina lån och krediter kan du göra en kostnadsfri ansökan om ett nytt lån genom Sambla. Lånesumman bör motsvara totalbeloppet för dina befintliga smålån och krediter. Sedan använder du pengarna för att lösa de gamla lånen. Med Sambla kan du alltid justera ansökt lånebelopp i efterhand så du behöver inte sammanställa alla dina krediter idag för att påbörja en jämförelse.

Att samla dina lån innebär att du får en lägre räntekostnad varje månad samtidigt som du slipper dolda kostnader såsom avi- och fakturaavgifter. Med färre antal lån kommer även din kreditvärdighet att förbättras. Det gör att du kan få ännu bättre lånevillkor i framtiden, vilket kommer att sänka dina månadskostnader ytterligare. Det innebär att du sparar pengar som du kan använda till att amortera på ditt nya privatlån så att du på så vis blir skuldfri snabbare.

Jämför långivarnas privatlån och samla dina lån på ett och samma ställe.

Privatlån jämfört med medlemslån

Storbanker som Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken erbjuder medlemslån till alla som varit anslutna till vissa specifika fackföreningar (oftast ett LO- eller SACO-förbund) i minst sex månader. Den nominella räntan på ett medlemslån är förutbestämd redan när man ansöker, ofta runt 5 %, eftersom den är förhandlad mellan fackföreningen och banken.

I praktiken är medlemslån ett tredje namn för privatlån eller blancolån med skillnaden att räntan är lika för alla som tar lånet. För vissa kan medlemslånet vara fördelaktigt men om du har jobbat länge på samma arbetsplats och har ett välordnat liv i övrigt så är det mycket troligt att Sambla kan hitta ett lån med bättre villkor när vi jämför våra 35 olika banker och långivare. Våra partners erbjuder en nominell ränta från 2,95% (effektiv ränta 3,01%-22,59%).

Hur får jag en ännu lägre ränta?

För att få en riktigt låg ränta när du tar ett nytt privatlån krävs en bra kreditvärdighet. När en långivare avgör vilken ränta du kommer att erbjudas väger de in din kreditrisk (anställningsform, boende, nuvarande lån, betalningsanmärkningar och antal kreditupplysningar) tillsammans med din betalningsförmåga (din inkomst och dina utgifter).

Om du får en löneförhöjning blir din betalningsförmåga starkare, vilket gör det till en god idé att göra en ny jämförelse eftersom att din kreditvärdighet då har blivit bättre.

Det är också värt att tänka på att om du tagit ett större lån med hjälp av Sambla för att samla ihop dina smålån, avbetalningar och krediter kan det vara klokt att göra en ny jämförelse efter några månader. Uppgifter om lån uppdateras månadsvis och då syns inte dina gamla krediter längre. Färre lån leder ofta till högre kreditvärdighet.

Att på egen hand jämföra banker och långivare ger dig en kreditupplysning hos UC för varje långivare du ansöker hos, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt. Då är det klokare att kostnadsfritt söka ett privatlån genom Sambla, vilket endast ger dig en kreditupplysning hos UC trots över 35 låneerbjudanden.

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.

banker och långivare

Låna upp till 600 000 kr

Ej bindande och helt gratis

Endast en kreditupplysning hos UC

Frågor och svar - Privatlån


Kan räntan ändras för ett privatlån?


Vad krävs för att ansöka om ett privatlån med Sambla?När får jag pengarna till kontot?


Vad blir räntan och månadsbetalningen?


Visa fler frågor

Här är ett urval av våra 35 långivare

Ikano
Swedbank
Resurs bank
Ica banken
Coop MedMera bank
Santander
Forex bank
Wasa kredit
Lendify
Komplett
Spring Finance/Bluestep
Marginalen bank
Sevenday finans
SveaDirekt
KonsumentKredit
Lån & spar bank
Goodcash
Fellow finance
BYAX
Brocc
Collector bank
Euroloan
MoneyGo
Nordax
Avida bank
Nordnet
Remember bank
Moank
Instabank
Steg 1

Börja jämför

Fyll i din ansökan. Det tar runt 2 minuter och är helt kostnadsfritt.

Steg 2

Långivarna budar

Sambla sammanställer låneförslag från över 35 långivare. Första svaret har du oftast inom ett par minuter.

Steg 3

Välj låneförslag

Få det bästa låneförslaget skickat till din e-post (eller brevlåda).

Steg 4

Pengarna på kontot

Signera lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). Pengarna betalas sedan ut inom ett par dagar.