Vad vill du låna till

Privatlån - Jämför privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det betyder att du kan använda pengarna till vad du vill – som att köpa en ny bil, betala handpenning eller samla befintliga lån. Så länge som ”vad-du-vill” maximalt kostar 500 000 kr. Det är nämligen gränsen för ett privatlån.

Privatlån

Använd Sambla när du ska ta ett privatlån

Med Sambla kan du hitta ett av de billigaste privatlånen på marknaden (effektiv ränta 3,01-22,59%) eftersom vi jämför 20 olika banker och långivare. Du kan låna upp till 500 000 kronor och välja en amorteringstid som passar dig.

Vad skiljer privatlån från blancolån?

Det är ingenting som skiljer ett privatlån från blancolån. De är synonymer för lån utan säkerhet. Tidigare var blancolån det absolut vanligaste namnet men privatlån har dock blivit allt mer populärt eftersom att det anspelar på privat konsumtion, vilket är ett vanligt användningsområde för lån utan säkerhet.

Vad betyder ”Lån utan säkerhet”?

Säkerhet innebär att banken kräver att du ställer något i säkerhet eller pant för lånet – ofta hus, bil eller båt. I praktiken betyder det att banken kan kräva att du säljer den pantsatta tillgången om du skulle hamna i en svår ekonomisk situation.

Privatlån utan säkerhet betyder följaktligen det motsatta, dvs. att du inte pantsätter något objekt. Du är fri att göra exakt vad du vill med lånet. Räntan du erbjuds på ett privatlån baseras på din förmåga att kunna betala tillbaka lånet. Därför är det bra att jämföra de olika bankernas erbjudanden. Räntan kan nämligen skilja mycket från bank till bank. Dessutom kan du med Sambla jämföra 20 banker på kortare tid än vad det skulle ta att förhandla med varje enskild bank på egen hand.

Hur går det till att ta ett privatlån?

Det enda du behöver göra är att fylla i hur stort ditt privatlån ska vara – från 5 000 till 500 000 kronor – och hur lång lånetid som passar dig. Sedan fyller du i dina personuppgifter samt din nuvarande inkomst – det är allt som krävs. Därefter kommer 20 olika banker och långivare att lämna sina erbjudanden inom det närmaste dygnet.

Att så pass många banker tävlar om dig är väldigt fördelaktigt för dig som låntagare. Eftersom alla banker sätter en individuell ränta varje gång du ansöker om ett privatlån är det nämligen omöjligt att på förhand säga vilken bank som kommer att ge dig privatlånet med den lägsta räntan.

Att jämföra med Sambla sparar dig mycket värdefull tid. Den stora fördelen är att det bara görs en enda kreditupplysning hos UC. I vanliga fall gör alltid varje bank och långivare en kreditupplysning på dig. Det kanske inte låter så dramatiskt men det kommer tyvärr påverka din kreditvärdighet negativt och en sämre kreditvärdighet betyder en högre ränta för dig. Det är därför det är så bra att jämföra bankerna med Sambla. Jämför redan idag för att se vilken ränta du erbjuds på ditt privatlån.

Fördelar med att ta ditt privatlån genom Sambla:

  • Låna till vad du vill
  • Vi samarbetar med 20 olika banker och långivare
  • Det är helt kostnadsfritt
  • Det görs endast en kreditupplysning
  • Enkelt att samla befintliga lån
  • Du får personlig rådgivning
  • Du binder dig inte till någonting
  • Låna pengar snabbt och enkelt

Låna till kontantinsats

Att ta ett privatlån för att betala kontantinsatsen vid bostadsköp har blivit allt vanligare. Anledningen till det är att Finansinspektionen införde nya regler 2010 som säger att du max får ta ett bolån upp till 85% av marknadsvärdet. Om du inte har resterande summa undansparat så är ett privatlån ett praktiskt och enkelt sätt att förverkliga bostadsdrömmen.

Samla dina befintliga lån och krediter

För att samla dina lån kan du göra en kostnadsfri ansökan om ett nytt lån genom Sambla. Lånesumman bör motsvara totalbeloppet för dina befintliga smålån och krediter. Sedan använder du pengarna för att lösa de gamla lånen. Med Sambla kan du alltid justera ansökt lånebelopp i efterhand så du behöver inte sammanställa alla dina krediter idag för att påbörja en jämförelse.

Att samla dina lån innebär att du får en lägre räntekostnad varje månad samtidigt som du slipper dolda kostnader såsom avi- och fakturaavgifter. Med färre antal lån kommer även din kreditvärdighet att förbättras. Det gör att du kan få ännu bättre lånevillkor i framtiden, vilket kommer att sänka dina månadskostnader ytterligare. Det innebär att du sparar pengar som du kan använda till att amortera på ditt nya privatlån så att du på så vis blir skuldfri snabbare.

Jämför bankernas privatlån och samla dina lån på ett och samma ställe.

Privatlån jämfört med medlemslån

Storbanker som Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken erbjuder medlemslån till alla som varit anslutna till vissa specifika fackföreningar (oftast ett LO- eller SACO-förbund) i minst sex månader. Den nominella räntan på ett medlemslån är förutbestämd redan när man ansöker, ofta runt 5 %, eftersom den är förhandlad mellan fackföreningen och banken.

I praktiken är medlemslån ett tredje namn för privatlån eller blancolån med skillnaden att räntan är lika för alla som tar lånet. För vissa kan medlemslånet vara fördelaktigt men om du har jobbat länge på samma arbetsplats och har ett välordnat liv i övrigt så är det mycket troligt att Sambla kan hitta ett lån med bättre villkor när vi jämför våra 20 olika banker och långivare. Våra partners erbjuder en nominell ränta från 2,95% (effektiv ränta 3,01%-22,59%).

Hur får jag en ännu lägre ränta?

För att få en riktigt låg ränta när du tar ett nytt privatlån krävs en bra kreditvärdighet. När en långivare avgör vilken ränta du kommer att erbjudas väger de in din kreditrisk (anställningsform, boende, nuvarande lån, betalningsanmärkningar och antal kreditupplysningar) tillsammans med din betalningsförmåga (din inkomst och dina utgifter).

Om du får en löneförhöjning blir din betalningsförmåga starkare, vilket gör det till en god idé att göra en ny jämförelse eftersom att din kreditvärdighet då har blivit bättre.

Det är också värt att tänka på att om du tagit ett större lån med hjälp av Sambla för att samla ihop dina smålån, avbetalningar och krediter kan det vara klokt att göra en ny jämförelse efter några månader. Uppgifter om lån uppdateras månadsvis och då syns inte dina gamla krediter längre. Färre lån leder ofta till högre kreditvärdighet.

Att på egen hand jämföra banker ger dig en kreditupplysning för varje bank du ansöker hos, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt. Då är det klokare att kostnadsfritt söka ett privatlån genom Sambla, vilket endast ger dig en kreditupplysning trots upp till 20 låneerbjudanden.

Jämför privatlån redan idag!

Ansök och jämför lån direkt


0 500 000 kr

Cirka månadskostnad: 3 210 kr/mån*


Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet och dataskyddspolicyn

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad : 127 764 kr eller 1 183 kr/månad fördelat på 108 månader.

banker och långivare

Låna upp till 500 000 kr från 3,01%-22,59%

Gratis och aldrig bindande

Endast en kreditupplysning

Frågor och svar


Vad är skillnaden mellan ett blancolån och ett privatlån?


Vilken ränta och månadskostnad får jag?


När kan räntan ändras för ett privatlån?


Vad krävs för att ansöka om ett privatlån med Sambla?


Hur mycket kan jag låna?När betalas pengarna ut till mitt konto?


Görs det bara en kreditupplysning?


Görs det bara en kreditupplysning?


Vilka banker samarbetar Sambla med?


Bankerna vi jämför

I dagsläget samarbetar vi med olika banker och långivare. Exakt vilka banker som du får erbjudande från beror på hur mycket du vill låna samt dina ekonomiska förutsättningar. Alla banker och långivare har nämligen olika målgrupper. De lånar ut upp till 500 000 kr.

Effektiv ränta från 3,01%-22,59%

Varför ska jag jämföra många banker?

Räntan du erbjuds kan variera mycket mellan olika banker. Det finns tyvärr inget facit som säger vilken bank som kommer att ge just dig bäst erbjudande. Räntan sätts nämligen individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar och bankens upplevda risk.  Att jämföra många banker på egen hand när du ska låna pengar är tidskrävande och du kommer även att få många kreditupplysningar hos UC. Jämför du istället med Sambla görs bara en enda kreditupplysning samtidigt som du får erbjudanden från olika banker och långivare. Vi räknar sedan ut din exakta besparing. Allt för att du ska känna dig trygg och spara pengar.

banker och långivare

Låna upp till 500 000 kr

Effektiv ränta 3,01–22,59 %

step 1

Börja jämföra

Fyll i belopp, lånetid samt dina personuppgifter och klicka på ”nästa steg”. En enda kreditupplysning görs hos UC. Sedan kontaktar vi våra 18 utvalda banker och långivare, helt kostnadsfritt.

step 2

Bankernas bud

Bankerna och långivarna får dina uppgifter, önskat lånebelopp och lånetid. Bankerna kommer sedan ge sitt bästa erbjudande för att få dig som kund. Inom 24 h får vi deras bud.

step 4

Välja rätt

När alla bud inkommit går vi igenom dem tillsammans. Känner du att ett bud är extra intressant skickas det till din e-post (eller brevlåda). Om budet sedan inte känns bra är det helt okej att säga nej tack.

step 4

Pengarna på kontot

Känner du dig nöjd med budet signerar du lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). När banken eller långivaren mottagit din påskrivna lånehandling betalas pengarna ut inom ett par dagar.

Vad passar dig?

För att påbörja din jämförelse så kan du klicka nedan eller ringa oss. Du kan även fylla i ditt telefonummer så kontakar vi dig så  snart vi kan. Sambla har hjälpt över 150.000 kunder sedan starten 2014 och en kund sparar i genomsnitt 30 000 kr genom vår tjänst. Jämför bankerna!

Jag vill jämföra nu

Jag vill ringa direkt

...vill du att vi ringer dig?

Ring upp mig