Privatlån – Jämför privatlån och hitta den lägsta räntan

Är du ute efter ett bra privatlån? Då har du kommit helt rätt!

tick Jämför privatlån från 40 långivare – kostnadsfritt
tick Privatlån upp till 600 000 kronor
tick Endast 1 kreditupplysning hos UC

Privatlån – Jämför privatlån och hitta den lägsta räntan

Är du ute efter ett bra privatlån? Då har du kommit helt rätt!
Vi hjälper dig jämföra privatlån upp till 600 000 kronor. Genom att använda vår tjänst när du ska söka privatlån kan du se till att få den bästa räntan och den lägsta månadskostnaden för just dig. Ansök kostnadsfritt i formuläret på under 2 minuter och få dina erbjudanden redan idag.

 

tick Jämför privatlån från 40 långivare
tick Privatlån upp till 600 000 kronor
tick Endast 1 kreditupplysning hos UC
Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Så tar du privatlån till låg ränta

1. Fyll i din
ansökan

Du fyller i en ansökan i vårt formulär genom att välja hur stort du vill att ditt privatlån ska vara. Komplettera sedan med dina uppgifter – att skicka in en ansökan tar bara ett par minuter. Ange även om du är intresserad av att samtidigt samla dina tidigare privatlån.

2. Våra partners kommer med
erbjudanden

När du skickat in din ansökan får alla våra 40 anslutna långivare chansen att erbjuda dig ett privatlån. De allra flesta har svarat inom 24 timmar.

3. Vi presenterar privatlånen så att du kan jämföra

Sedan blir du presenterad dina olika bud så att du kan jämföra flera privatlån och hitta långivaren med bäst villkor att gå vidare med. Du erbjuds alltid hjälp från våra kunniga rådgivare – men om du vill kan du göra processen själv online.

4. Signering &
utbetalning

När du valt privatlånet med bäst ränta och villkor signerar du smidigt och säkert skuldebrevet med BankID.
Sedan återstår bara utbetalningen. Vanligtvis blir pengarna utbetalda till ditt bankkonto inom bara några få bankdagar.

Tidigare jämförelser – andra som har tagit privatlån!

Hitta privatlånet med lägst ränta

Oavsett varför du vill söka ett privatlån är det en fördel att söka genom oss på Sambla.

När du söker privatlån genom oss så jämförs nämligen din ansökan hos över 40 banker och långivare. Detta gör att du smidigt kan välja det erbjudandet som är bäst för just din ekonomi. Att söka är helt bindnings- och kostnadsfritt för dig som kund!

7 fördelar med att söka privatlån med låg ränta genom oss:

1. Vi samarbetar med över 40 banker och långivare

Antalet banker och långivare vi samarbetar med är ovanligt högt, vilket öka dina chanser att hitta lägst möjliga ränta.

2. Det görs enbart en kreditupplysning hos UC

Få kreditupplysningar är bra för din kreditvärdighet och gör att du kan få ett bättre privatlån.

3. Personlig service från våra kunniga medarbetare

Vi finns alltid tillgängliga för rådgivning och hjälp. Du kan kontakta oss redan innan du fyllt i din ansökan om privatlån online, eller när som helst under processen.

4. Helt kostnadsfritt att ansöka om att jämföra privatlån

Din ansökan om privatlån är alltid gratis genom oss.

5. Du binder inte dig till att låna någonting

Har du inte bestämt dig, och vill bara kolla vilken ränta du kan få på ditt privatlån? Helt okej, din ansökan hos oss är aldrig bindande.

6. Smidigt att samla tidigare privatlån

Vill du samtidigt som du tar ett privatlån samla dina tidigare lån och krediter hjälper vi dig med detta.

7. Hjälper dig hitta lägsta räntan på privatlån

Genom att alltid jämföra privatlån hos alla våra samarbetspartners hjälper vi dig att pressa räntan på ditt nästa privatlån.

Vi har hjälpt över 390 000 nöjda kunder med att sänka räntan på privatlån

Vi är experter på att hjälpa våra kunder att få privatlån till låg ränta, och vi har har hjälpt över 390 000 kunder med just detta. Inte illa, va?

Både på Trustpilot och Google Review har vi en kundnöjdhet på höga 4,8 av 5  – eftersom vi alltid prioriterar dig som kund. Kanske beror vårt höga betyg även på att vi alltid erbjuder dig personlig rådgivning via telefon helt kostnadsfritt när du söker privatlån genom oss.

Hoppa direkt till:

Vad är privatlån?

Privatlån kan kallas flera olika saker beroende på vem som erbjuder lånet och vad det ska användas till. Ofta använda namn för privatlån är blancolån, konsumentkredit och banklån.

Vad alla dessa lån har gemensamt är att de är lån utan säkerhet. Ett privatlån är alltså ett samlingsnamn för lån utan säkerhet – ett lån du kan använda till vad du vill. Det är den vanligaste låneformen i Sverige – just på grund av att den passar så många olika personer och syften.

Detta innebär privatlån utan säkerhet

Ett privatlån är som vi precis nämnde ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du får använda lånet till vad du vill. Utan säkerhet innebär nämligen att banken inte kräver någon pant för att godkänna dig lånet.

I stället för att sätta något i pant till banken så förväntas du betala av ett privatlån genom att månadsvis betala amortering och ränta.

Skillnaden mellan privatlån och lån med säkerhet

Vid exempelvis bolån och billån sätter du din egendom i säkerhet till banken. Vad det innebär är att om du inte klarar av att betala tillbaka lånet så har banken rätt att ta din bostad eller bil som betalning. Det innebär även att lånet endast får användas till det som banken har godkänt lånet till, som exempelvis ett husköp.

Värt att veta! Eftersom risken för långivaren blir högre utan en säkerhet så kommer även räntan bli något högre än vid ett lån med säkerhet. Därför är det extra viktigt att jämföra privatlån hos en låneförmedlare så du kan få ett så billigt lån som möjligt.

Läs mer: Billiga lån

Skillnaden på privatlån, blancolån och banklån

Nästan alla lån är banklån. Det är alltid en bank eller långivare som betalar ut ett privatlån, det enda undantaget som finns är om du väljer att ta lån via en kompis eller familjemedlem, eller ett så kallat peer to peer-lån.

Privatlån eller blancolån?

Blancolån är egentligen ett mer korrekt namn för ett lån utan säkerhet. Termen blancolån var vanligare för några år sedan, men ett blancolån är exakt samma lån som ett privatlån.

En anledning till att privatlån används mer frekvent idag är att lånen oftast är just privata, det är privata lån. För att skilja dessa mellan företagslån blir det enkelt att dela upp det i kategorierna privatlån och företagslån.

Men oavsett vad du väljer att kalla ditt privatlån så kommer vi att hjälpa dig välja det lån som passar dig bäst och som ger dig mest pengar över i plånboken varje månad.

Detta kan privatlån användas till

Privatlånet kan användas till det mesta som du kan tänka dig vilja nyttja det till. Vanliga anledningar  är att ett privatlån används till renovering av hem, köp av fordon, vitvaror eller till en kontantinsats för att köpa bostad.

En annan väldigt vanlig anledning till att våra kunder söker privatlån är för att samla ihop gamla lån i ett större lån.

Bild som visar på hur man samlar ihop gamla lån

Samla dina lån i ett privatlån

Genom att samla ihop dina befintliga lån och krediter till ett enda privatlån kan du förbättra dina räntevillkor, få en bättre överblick samt få ner andra kostnader som uppläggningsavgifter och avi-kostnader.

Utöver detta får du en ökad kreditvärdighet då banker ser positivt till att du inte har för många lån utspridda.

Om du vill ansöka om ett nytt privatlån är det ofta smart att samtidigt samla dina tidigare lån – för att förbättra hela din lånebild och få ner dina kostnader.

Privatlån för renovering av hem och hus

Om du bor i hus så vet du säkert om att det alltid finns något som behöver göras där hemma. Är det inte är en ny altan som ska byggas inför sommaren så är det något tråkigt som att lägga om taket eller laga varmvattenberedaren – alltid finns det något att lägga pengar på.

Renovering en vanlig anledning till privatlån – som kan betala av sig

Vissa saker är inte så roliga att lägga stora delar av lönen och besparingarna på, då kan ett privatlån vara en bra lösning. Genom ett privatlån kan du fortfarande ha balans i din hushållsekonomi och ändå få till det där som behöver göras hemma – vare sig det är lyx för vardagen eller ett tråkigt måste.

Ett renoveringslån kan också öka värdet på din fastighet – ta kontakt med en mäklare och se vad renoveringen kan göra för just din bostad.

Privatlån för fordon som bil, mc, båt eller husbil

Har familjen blivit större och ni behöver en ny bil? Eller är det kanske dags att äntligen ta tag i att köpa båt? Oavsett vad så kan ett privatlån vara lösningen för att göra det till verklighet.

Privatlån – ett billån utan säkerhet

På ett vanligt billån behöver du 20 % av värdet i kontantinsats. Väljer du i stället ett privatlån via oss för att finansiera din nya bil så kan du själv bestämma vilken takt du vill betala av lånet på samt hur stor del av bilen du vill låna till. Flexibiliteten i låneformen gör att många av våra kunder väljer privatlån för att finansiera ett fordon.

Större frihet i bilägandet med privatlån

En till fördel är också att du sedan kan sälja bilen som du vill utan att först behöva betala av lånet. Med ett traditionellt billån är lånet knutet till bilen – men det gäller inte vid privatlån, eftersom det är ett lån utan säkerhet. I stället kan du fortsätta amortera på lånet som planerat, eller betala av mer om du vill det.

Ett privatlån fungerar lika bra till bilen, båten, motorcykeln, husvagnen och husbilen. Det är du som bestämmer vad lånet ska användas till.

Till skillnad från hos traditionella billån kan du också söka ett privatlån för att köpa ett fordon av en annan privatperson. Du kan ansöka om att låna upp till 600 000 kronor i privatlån för att finansiera det nya bilköpet, vilket skapar stora möjligheter.

Privatlån till resa

Sugen på en weekend, charter eller kryssning? Alla kan vi behöva en resa emellanåt för ett välbehövligt avbrott från vardagen. Ett privatlån till resan kan vara det som gör att du och familjen kan få komma i väg och njuta av sol eller snö tillsammans.

Tips! En bra tumregel är att om du inte råd att betala tillbaka den här typen av konsumtionslån inom 12 månader så kanske inte ett privatlån är vägen att gå. Sätt då i stället en plan om hur du kan spara ihop pengarna.

Budgetera före resan

Tänk även på att du ofta gör av med mer pengar än vad du tror i form av konsumtion när du är på resande fot. Gör en budget och håll dig till den. Du måste känna att du har råd att betala tillbaka lånet utan att det tär på ekonomin där hemma.

Privatlån för konsumtion

Visst är det lockande att ha den bästa telefonen eller den där nya jackan. Det kan dock bli en dyr historia att ta privatlån för konsumtionsvaror. Sker det någon enstaka gång så är det inga problem, men var vaksam så du inte hamnar i en ond spiral där du konsumerar för mer än vad du har råd till.

Sätt i stället upp en plan för hur du kan spara ihop pengar till att köpa den där saken du så gärna vill ha. Det blir alltid billigare att spara än att låna pengar.

Tips! Har du inte ekonomin för att köpa en jacka eller telefon i dag så kommer du nog inte heller ha pengarna att betala tillbaka lånet om några månader.

Kontantinsatsen är minst 15% av köpeskillingen.

Privatlån till kontantinsats

För många är drömmen att kunna köpa sin första bostad, men det är inte alltid så enkelt att ta sig in på bostadsmarknaden.

Det har blivit alltmer populärt att ta ett privatlån för att kunna finansiera kontantinsatsen till bostaden. Anledningen till detta är att Finansinspektionen 2010 införde regeln om att ett bolån max får vara 85 % av marknadsvärdet på bostaden.

Exempel: Köper du en lägenhet för 1 000 000 kronor får du alltså max låna 850 000 kronor av banken. De resterande 150 000 kronorna förväntas du att ha själv som en kontantinsats.

Privatlån till handpenning

Handpenningen, till skillnad från kontantinsatsen, är den delen som du betalar till säljaren av en fastighet direkt när du har ett vinnarbud. Handpenningen är som standard på 10% av köpeskillingen, alltså försäljningspriset.

Exempel: Köper du en fastighet för 1 000 000 kronor så är handpenningen på 100 000 kronor.

Det har blivit allt vanligare att ta ett handpenningslån för att kunna betala denna del av köpet och ta sig in på bostadsmarknaden.

Vanliga frågor och svar – Privatlån

Kan räntan ändras för ett privatlån?

Det finns två sorters ränta – rörlig och fast. Ett privatlån utan säkerhet har i de allra flesta fall rörlig ränta. Det innebär att banken kan justera räntan om förutsättningarna på marknaden ändras. Däremot finns det väldigt mycket regleringar kring vad långivarna får göra. I praktiken innebär det att långivarna sällan ändrar sin ränta – om inte alla långivare i Sverige skulle göra det.

När får jag mitt privatlån utbetalt?

Normalt sett tar ett privatlån endast 1-3 dagar från inskickad ansökan till att pengarna finns på kontot. Kontakta oss för mer information kring handläggningstid för de olika långivarna.

Vad krävs för att ansöka om ett privatlån hos Sambla?

Du måste vara minst 18 år och ha en fast månadsinkomst på minst 8400 kronor. Du måste vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka. Det är bra men absolut inget krav att du är fri från betalningsanmärkningar (du måste dock ha varit skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader).

Vad får jag för ränta och månadskostnad på ett privatlån?

Den effektiva räntan på privatlån varierar och sätts individuellt utefter varje banks bedömning. Alla långivare föredrar olika typer av kunder. Därför är det extra viktigt att jämföra låneförslagen från så många långivare som möjligt. På så vis kan du få fram den bästa räntan för dig.

Behöver jag en fast inkomst för att ansöka om ett privatlån?

Vill du ansöka och jämföra privatlån hos Sambla behöver du ha månadsinkomst på minst 8400 kr. Uppfyller du det samt är över 18 år och har varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år så är du välkommen med din ansökan till ett privatlån.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, även kallat blancolån. Utan säkerhet innebär att du får använda pengarna till vad du vill – som att bygga en ny altan eller samla redan befintliga lån. Gränsen på privatlån är 600 000 kr.

Hur betalar jag av ett privatlån?

När du jämför privatlån hos Sambla jämförs över 40 långivare och du kan välja den bästa räntan för dig. Du får sen en räntekostnad utifrån din förmåga att kunna betala tillbaka lånet som betalas månadsvis. Du kan välja att betala av lånet när du vill.

Kan jag betala av mitt privatlån i förtid?

Du kan när du vill välja att betala tillbaka ditt privatlån. Väljer du att betala lånet i förtid måste du betala ränta för lånet för tiden fram till betalningen men inte för tiden efter.

Jag kan använda pengarna till vad som helst?

Ja! Du kan välja att använda ditt privatlån till vad du vill – som att köpa en ny bil, till en kontantinsats eller till att betala av redan befintliga lån.

Hur många banker och långivare jämförs när jag ansöker om ett privatlån?

Vid en ansökan om privatlån jämförs över 40 långivare och du får välja den räntan och långivaren som passar dig bäst. Självklart hjälper vi dig att hitta rätt privatlån!

När är det okej och när bör ett privatlån undvikas?

Det är självklart olika beroende på hur ens ekonomiska situation ser ut. Kanske har du det lite knapert med ekonomin just nu men vet att pengarna snart kommer in, då känns det okej att låna.

Känner du att du behöver ta privatlån för att klara av vardagen är det kanske bättre att tänka om.

Vi på Sambla har tagit fram exempel på när vi tycker det är okej med ett privatlån och när du kanske bör undvika att ansöka om privatlån.

4 situationer där vi tycker det är okej att låna

 1. Samla ihop lån och krediter
 2. Renovera hemma
 3. Lån för att finansiera bil
 4. Finansiera vitvaror eller liknande viktiga, större inköp
 5. Starta företag

Situationer där du bör undvika att låna

 1. Betala räkningar löpande
 2. För att shoppa

Har du inte råd till ovan saker så bör du se över din ekonomiska situation och lägga om dina utlägg så att du får mer pengar över varje månad. Har du redan ett eller flera privatlån så kan du kontakta oss för att samla ihop dessa och få mer pengar i plånboken.

Jämför privatlån för att få lägsta räntan

Den största fördelen med att använda en låneförmedlare som Sambla, är att din låneansökan skickas i väg till flera långivare samtidigt. Genom att göra detta så presenteras alla erbjudanden för dig och du kan enkelt jämföra dessa och välja det bästa. Självklart hjälper vi dig i hela processen!

Från att du skickar in din ansökan om ett privatlån tar det inte lång tid innan långivarna skickar in sina bud till dig. Oftast har första svaret kommit in efter bara någon minut och inom 24 timmar har alla banker fått komma med sina bud.

Vi jämför alltid effektiv ränta från respektive långivare till dig som kund. På så sätt kan du enkelt ansöka om privatlånet med lägst ränta.

Alltid det bästa privatlånet för dig – tryggt och säkert!

Dina uppgifter hanteras och skickas självklart säkert från Sambla till de parter vi samarbetar med. Genom att jämföra hos över fler än 40 långivare så kan du på ett tryggt och säkert sätt låna med den bästa räntan och med endast en enda kreditupplysning hos UC.

Kreditupplysningar för privatlån

En stor fördel med att låna via oss, utöver att du får den bästa räntan på privatlån, är att det endast sker en (1) enda kreditupplysning hos UC. Alla 40 banker och långivare får dela på denna kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet.

Undvik flera kreditupplysningar när du söker privatlån

Du som vill ta ett lån ska försöka undvika att ha för många kreditupplysningar hos UC under det senaste året. Varje gång du tar en ny UC så kommer det ge en varningssignal till bankerna som ska låna ut pengarna.

Alltid endast 1 kreditupplysning hos Sambla

I stället för att söka lån hos flera långivare eller låneförmedlare bör du därför hålla dig till en ansökan. Så genom att använda Sambla kan du stärka din kreditvärdighet och samtidigt jämföra räntor på privatlån.

Dessutom sparar det dig mycket tid – tänk bara hur lång tid det hade tagit att göra ansökningar hos varenda bank och långivare för att kunna hitta den lägsta räntan.

Privatlån utan UC? Undvik dyra lån

Har du redan tagit flera kreditupplysningar hos UC kanske du tänker att ett privatlån utan UC är en bättre väg att gå. Men långivare marknadsför sig med att erbjuda privatlån utan UC är ofta onödigt dyra. Använd i stället Sambla för att söka ett lån hos över 40 långivare med endast en kreditupplysning via UC.

På så sätt har du större chans att hitta det bästa lånet för just dig, samtidigt som din kreditvärdighet inte påverkas i någon större utsträckning.

Hur mycket får jag låna med ett privatlån?

Du kan jämföra lån från 5 000 kronor upp till hela 600 000 kronor via Sambla. Hur stort lån du sedan kan få bestämmer långivarna utifrån en kreditprövning och hur din återbetalningsförmåga ser ut.

I vissa fall kanske du inte kan få hela privatlånet som du har sökt utbetalt, i så fall presenterar vi de belopp som långivarna har godkänt till dig. Det kan gå att få ett större lån om du väljer att samla dina redan befintliga lån och krediter i ett stort lån.

Tips! Sök aldrig större belopp än vad du behöver. Gör en kalkyl över det du har tänkt nyttja lånet till och håll dig till den. Alla lån kostar pengar och ett större lån innebär större kostnader.

Ränta på privatlån – hur mycket kostar privatlånet?

Det är inte vi på Sambla som bestämmer räntan du får på ditt privatlån. Räntan sätts individuellt av de banker och långivare vi samarbetar med efter en kreditupplysning hos UC.

Ju bättre kreditvärdighet du har – desto bättre ränta kan du få på ditt privatlån. Att så många som 40 långivare konkurrerar om att få ditt lån gör det väldigt fördelaktigt för dig som söker ett privatlån.

Vilken bank har lägst ränta på privatlån?

SEB har lägst ränta för vissa kunder och Bank Norwegian har det för andra. Det är omöjligt för oss på förhand att säga vilken långivare som kommer att ge dig privatlånet med lägsta räntan. Eftersom att varje bank och långivare har sina egna kriterier för sin kreditprövning så går det inte att säga vilken bank som är bäst för just dig innan du gjort din ansökan. Den långivare som gav din granne lägst ränta i går behöver inte vara samma som ger dig lägst ränta i dag.

Så se alltid till att jämföra privatlån. Skicka in din ansökan så får du svar inom 24 timmar på vem som ger dig bäst ränta!

Tips! Du kommer alltid få en bättre ränta på ett privatlån genom att använda Sambla i stället för att gå till alla banker själv – och du sparar både tid och pengar!

Olika typer av ränta på privatlån

Det finns fast och rörlig ränta. Ett privatlån utan säkerhet har en rörlig ränta som sätts av långivarna efter en kreditbedömning. Att privatlånen har en rörlig ränta betyder att bankerna kan justera räntan. Det finns däremot väldigt många regleringar kring vad bankerna kan göra och i praktiken innebär det att bankerna sällan ändrar räntan.

Jämför den effektiva räntan

När man pratar om ränta på lån skiljer man ibland på nominell och effektiv ränta. Nominell ränta är själva räntan banken sätter – men den effektiva räntan innehåller också alla lånets andra avgifter. Vi jämför alltid den effektiva räntan mot dig som kund, eftersom det ger mest rättvis bild av vad lånet faktiskt kommer kosta.

4 tips – så kan du få lägst möjliga ränta på privatlånet

 • Ha en medsökande. Om du söker lånet ihop med någon annan ser banken det som en säkerhet och kan erbjuda er lägre ränta på privatlånet.
 • Undvik många kreditupplysningar. Många kreditupplysningar på kort tid kan göra att långivaren tror att du nyligen tagit många andra lån. När du jämför lån genom oss tas alltid bara en kreditupplysning.
 • Jämför alltid. Du kan inte veta säkert att du hittat privatlånet med lägst ränta om du inte kollat med flera långivare först. Ta därför hjälp av oss innan du lånar.
 • Se över din kreditvärdighet. Vet du med dig att du har outnyttjade krediter bör du säga upp dem. Har du mindre lån eller avbetalningen kanske du kan betala av dem – eller baka in dem i ditt nya lån. Det lär hjälpa dig att få en lägre ränta i framtiden.

Fördelar och risker med ett privatlån utan säkerhet

Fördelarna har vi gått igenom och dom är många. Dom absolut största fördelarna är att du kan använda ditt lån till vad du vill, det sker endast en kreditupplysning hos UC och du får så bra ränta som möjligt.

Vad är då riskerna med ett privatlån?

Riskerna med privatlån

Riskerna för ett privatlån utan säkerhet ligger hos långivaren och inte hos dig som privatperson. Eftersom lånet är utan säkerhet så blir risken för långivaren större, just för att det inte finns något hus eller fordon att ta av om lånet inte skulle betalas tillbaka.

Risken speglar sig i en något högre ränta än vid ett bolån och billån. Därför är det extra viktigt att jämföra räntor på privatlån före du accepterar ett.

Återbetalning av ditt privatlån

När du tar ett privatlån väljer du en återbetalningstid som passar din ekonomi, detta kallas för amorteringstid. Att amortera innebär att du månadsvis betalar av ditt lån till långivaren.

Utöver amorteringen tillkommer ränta. Så amortering + ränta blir din totala månadskostnad.

Lång eller kort amorteringstid

Hur du lägger upp ditt privatlån är helt upp till dig och din ekonomi. En kortare amorteringstid innebär ofta en högre amorteringskostnad per månad. En kortare återbetalningstid gör däremot lånet billigare totalt eftersom du inte betalar ränta under lika lång period.

En bra balans brukar vara bästa lösningen

Det är inte så roligt att en alldeles för stor del av lönen varje månad går till att betala av ett lån, så att hitta en månadskostnad som fungerar ekonomiskt utan att det blir utspritt på för många år brukar vara att föredra.

Nedan kan du se tre exempel på hur amorteringen kan skilja sig åt beroende på vilken återbetalningstid du väljer på ditt privatlån.

Amortering på privatlån

Välj att betala tillbaka ditt privatlån i förtid

Kanske får du mer pengar över en månad och känner att du skulle kunna amortera lite mer eller så har du vunnit pengar på lotto och vill lösa hela ditt lån i förtid – inga problem!

Ju snabbare du betalar av ditt lån – desto mindre kommer lånet att ha kostat dig i ränta. Skulle du vilja betala av lånet så kontaktar du oss på Sambla eller så tar du kontakt direkt med banken där du har ditt lån.

Förläng avbetalningstiden genom att samla lånen

Börjar dina gamla privatlån närma sig slutet av återbetalningstiden och stressen tränger sig på? Du kan genom att samla ihop dina dyra lån till ett större privatlån få en en återbetalningsplan som passar dig bättre.

En annan stor fördel med att samla ihop lånen är att du kanske idag har en mer ordnad ekonomi och högre kreditvärdighet än vad du hade när du tog lånet. Då kan långivarna ge dig en bättre ränta än vad dom kunde göra sist.

Den enda kostnaden som kan tillkomma när du vill samla dina lån är en uppläggningsavgift på några få hundralappar. Den avgiften brukar bakas in i månadskostnaden.

Möjligt att få privatlån trots betalningsanmärkningar?

Har du sedan tidigare betalningsanmärkningar och tror det är helt kört att få lån? Där har du fel! Det som långivaren främst kollar på är hur din återbetalningsförmåga ser ut idag – inte hur den har sett ut tidigare.

Du kan få lån hos vissa av våra samarbetspartners trots att du har 10 betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Öka dina chanser till privatlån

 • Ha en medlåntagare med dig när du skickar in din ansökan
 • Undvik att ta UC under ett år
 • Samla ihop gamla lån och krediter till ett större lån

Har du fortfarande frågor och funderingar kring vad ett privatlån är, hur du betalar av det och om du uppfyller kraven för att ansöka om ett lån? Nedan ser du vanliga frågor och svar som förhoppningsvis kan hjälpa dig. Skulle det behövas ytterligare förklaring så tveka inte att kontakta vår trevliga kundtjänst – de har svaren du söker!

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler