Spara pengar i vardagen

Att tjäna pengar är ofta ganska jobbigt. Att göra av med lönen är däremot enkelt, lite för enkelt i många fall. Här kommer därför några tips på hur du kan spara små summor som med tiden blir till stora belopp!

Undvik impulsköp

Det bästa sättet att spara pengar är att se över småutgifterna. Ofta är de så små att de inte märks av förrän det är den 20:e och lönekontot är tomt. Det kan handla om en läsk här, en kaffe där eller en försäkring på autogiro som vi glömt bort. Här kommer några råd för att undvika de vanligaste fallgroparna:

Tänk på blodsockret - Ibland händer det att vi måste ha någonting att äta direkt på momangen. Det bästa sättet att spara pengar är att inte sätta sig i sådana situationer genom att se till att äta ordentligt på regelbundna tider. En hamburgare här och smoothie där blir lätt till ett hål i plånboken. En underskattad bieffekt av detta är att man även mår mycket bättre i vardagen!

Hoppa take-away-kaffe - Kaffe är vi många som inte klarar oss utan, det blir därför kopp för mycket ibland. stan. Att ha med en termosmugg kan spara många sköna slantar i det långa loppet. Du sparar pengar och kan dessutom fylla den med älsklingskaffet.

Minska ner på söta drycker - Att dricka mycket läsk och energidryck är inte särskilt bra för hälsan och väldigt dåligt för din portmonnä. Ett sätt att trappa ner kan vara att gå över till motsvarigheter som innehåller mindre socker och koffein. Försök sedan att minska ner på hur många du köper. En energidryck varje arbetsdag blir över 300 kr varje månad och 3600 kronor på ett år – pengar du kan göra något roligare för!

Fasta små månadsutgifter

Det är lätt att glömma bort dessa små utgifter som dras regelbundet i slutet av varje månad. Och precis som med allt annat blir många bäckar små till slut en å fylld av bortslösade pengar. Nedan kommer en checklista du bör kolla av:

Mobilabonnemang - Alla mobiloperatörer erbjuder ungefär samma tjänster, men priserna kan variera ganska mycket. Gör därför en snabb jämförelse för att vara säker på att du betalar ett bra pris varje månad. Detta är en av de bästa tipsen för att spara pengar snabbt.

Internetabonnemang - Behöver du verkligen så snabb uppkoppling hemma? Betala inte onödigt mycket för datamängd eller hastighet som du inte utnyttjar.

Streamingtjänster - Visst är det härligt att kunna klicka fram hundratals filmer och serier via de stora streamingtjänsterna. Men fråga dig själv om du verkligen behöver HBO, Netflix, Viaplay och CMORE samtidigt eller om det räcker prenumerera på en åt gången. Många av dessa tjänster går det dessutom att ha flera användare på - kan du kanske byta en användarplats på ditt Netflix-konto med någon som har HBO?

Kreditkort och bankkort - Kreditkort har ofta avgifter som man i vissa fall kan förhandla bort med banken. Det finns effektiva jämförelsetjänster att använda för att hitta kortet med lägst ränta och avgifter. Bäst är såklart att abvända ett vanligt debit-kort i vardagen, eftersom de sällan har några avgifter.

Försäkringar - Har du samma hemförsäkring som du skaffade när du flyttade hemifrån? Titta igenom så du inte är överförsäkrad. Då betalar du bara onödigt mycket per månad för sådant du ändå inte kan eller kommer dra nytta av.

Bästa sättet att spara pengar långsiktigt

Om du följer tipsen för småsparande får du de där extra slantarna att spara undan varje månad. Jämför bankernas sparkonton för att hitta det som ge den högsta räntan, tänk på att vanliga lönekonton ofta inte förräntar pengarna alls.

Fonder och aktier är även det bra sparformer att investera i. Se till att göra en plan för ditt sparande och lägg in det i din hushållsbudget. Det är aldrig för sent att börja spara!

Samla ihop lån till en lägre ränta

Smålån och krediter har höga räntor och dolda kostnader som avi- och fakturaavgifter. Troligen kan du spara mycket pengar på att samla lån till en låg ränta. Vi på Sambla hjälper dig genom hela processen och eftersom att vi jämför över 25 olika banker och långivare kan du vara trygg med att få en riktigt låg ränta.

Välj rätt bil

Satsa på en bil som håller hög kvalitet och som inte är större eller har kraftigare motor än du verkligen behöver. En större och starkare bil drar i regel mer bränsle, sliter däck snabbare, har dyrare försäkringspremie och beskattas högre.

En ny bil tappar i regel mellan 20 och 30 % i värde när du kör iväg från bilhandlaren. Satsa därför på en några år gammal bil i fint skick.

Jämför räntorna på billån

Behöver du låna till din bil, se till att jämföra lånen först så du inte betalar för mycket i ränta och avgifter. Med Sambla kan du låna upp till 600 000 kronor. Behöver du ett mindre belopp och vill endast vill låna 250000 går det såklart också bra. Oavsett är det klokt att jämföra bankerna när du tänker ta ett lån, vare sig det gäller för kommande renoveringen eller en ny bil!

Låt bilen stå

Försök att inte ta bilen i onödan, cykla eller promenera när du har möjlighet. Det är bra för hälsan och sparar mycket pengar. Bor du i en större stad finns det säkert goda allmänna kommunikationer.

Fördelar med att jämföra bankerna

Ett sätt att spara mycket pengar är hitta den absolut bästa räntan på ditt lån. Därför bör du jämföra bankerna när du lånar. Alla banker specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder. Det går därför inte att säga att någon bank är bättre än en annan när det gäller lån. Just därför är det viktigt att man jämför olika låneerbjudanden för att hitta vilken bank som passar just dig bäst!

Om du som privatperson går till flera olika banker för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi kan hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Fördelar med att låna pengar via Sambla:

  • Låna upp till 600 000 kr
  • Det är helt kostnadsfritt
  • Du binder dig inte till någonting
  • Enkelt att samla befintliga lån
  • Det görs endast en kreditupplysning
  • Du får personlig rådgivning
  • Vi samarbetar med över 25 olika banker och långivare
  • Du kan låna pengar snabbt

Vilka är vi?

Sambla grundades 2014 och sedan dess har vår filosofi alltid varit densamma - att jämföra bankernas erbjudanden så att alla, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga banklånet. Vi är stolta över att vi sedan start hjälpt över 140 000 svenskar med att hitta ett bättre lån. Med ett betyg på över 9.5/10 på Trustpilot vet vi att våra kunder är mycket nöjda med villkoren på de lån vi förmedlat. Din trygghet är också viktig för oss. Vårt egenutvecklade affärssystem kommunicerar direkt med långivare genom en SSL-certifierad och krypterad anslutning. Detta för att garantera din integritet och att känsliga uppgifter skyddas.

Uppdaterat 18-12-12

 kr
 år
10 000600 000
Cirka månadskostnad:
3 210 kr
Nytt lånSamla lån
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad : 127 764 kr eller 1 183 kr/månad fördelat på 108 månader.
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet och dataskyddspolicyn
Bindningsfritt och gratis. Endast en kreditupplysning.