Börja om med ett omstartslån

Vi kan alla hamna i en situation där vår ekonomi behöver en nystart. Ett omstartslån är ett annat ord för ett lån som tas för att låntagarens ekonomiska sits ska kunna förbättras. Till skillnad från många privatlån händer det att dessa lån beviljas även om den sökande har betalningsanmärkningar.

Vad är ett omstartslån?

Ibland kan livet köra ihop sig med följden att privatekonomin tar en ordentlig smäll, då kan det kännas som att det inte finns någon väg ut ur eländet. Men vissa banker och långivare erbjuder särskilda lån som de kallar för omstartslån. Ibland kallas denna typ av lån även för saneringslån eller samlingslån. I praktiken handlar det om ett lån som går att teckna när det annars kan vara svårt att få låna. Det kan vara fallet om att man dragit på sig betalningsanmärkningar. Det kan också handla om att man har många små lån och krediter som man behöver samla alla lån på ett ställe. Tanken är alltså att trots att den ekonomiska historiken inte är perfekt så kan man beviljas lån inför framtiden.

Det kan låta knäppt att låna ännu mer när man redan är skuldsatt, men att samla skulderna med större billigare lån innebär ofta lägre månadskostnad och en snabbare väg mot skuldfrihet.

Vad utmärker ett omstartslån?

Tanken är att omstartslånet ska lösa en tillfällig problematisk situation i privatekonomin. Precis som när du tar ett privatlån gör banken en prövning av din kreditvärdighet innan de kan låna ut pengarna. Det kan vara så att det även behövs en borgensman för att lånet ska kunna beviljas. En borgensman är en tredje person som åtar sig att betala tillbaka till banken om låntagarens ekonomi inte klarar av det.

Det är inte ovanligt att omstartslånet tecknas med en säkerhet, oftast låntagarens bostad. Eftersom lånet tas med en säkerhet kan räntan bli lägre. Vissa banker erbjuder även ett så kallat amorteringsfritt lån.

Ibland erbjuds även omstartslån utan någon säkerhet. Det handlar då om ett blancolån med högre ränta än för ett vanligt privatlån, eftersom långivaren upplever en större risk med att bevilja lånet på grund av låntagarens ekonomiska situation.

Omstartslån via Sambla

Sambla samarbetar med långivare som kan erbjuda lån med låg ränta utan säkerhet när du behöver en ekonomisk omstart. Kontakta oss så undersöker vi utan kostnad dina möjligheter att låna, även om du har betalningsanmärkningar. Vi hjälper dig även gärna att samla ihop dina lån om du har små lån och krediter som du vill samla ihop till ett större och billigare lån.

Fördelar med att jämföra bankerna

Oavsett om du vill teckna ett omstartslån eller ett vanligt privatlån bör du alltid jämföra bankerna först. Alla banker specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder. Det går därför inte att säga att någon bank är bättre än en annan när det gäller lån. Därför är det viktigt att man jämför olika låneerbjudanden för att hitta vilken bank som passar just dig bäst!

Om du som privatperson går till flera olika banker för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Fördelar med att låna pengar via Sambla:

  • Låna upp till 600 000 kr
  • Det är helt kostnadsfritt
  • Du binder dig inte till någonting
  • Enkelt att samla befintliga lån
  • Det görs endast en kreditupplysning
  • Du får personlig rådgivning
  • Vi samarbetar med över 25 olika banker och långivare
  • Du kan låna pengar snabbt

Vilka är vi?

Sambla grundades 2014 och sedan dess har vår filosofi alltid varit densamma - att jämföra bankernas erbjudanden så att alla, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga banklånet. Vi är stolta över att vi sedan start hjälpt över 140 000 svenskar med att hitta ett bättre lån. Med ett betyg på över 9.5/10 på Trustpilot vet vi att våra kunder är mycket nöjda med villkoren på de lån vi förmedlat. Din trygghet är också viktig för oss. Vårt egenutvecklade affärssystem kommunicerar direkt med långivare genom en SSL-certifierad och krypterad anslutning. Detta för att garantera din integritet och att känsliga uppgifter skyddas.

Uppdaterat 18-12-12

 kr
 år
10 000600 000
Cirka månadskostnad:
3 210 kr
Nytt lånSamla lån
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad : 127 764 kr eller 1 183 kr/månad fördelat på 108 månader.
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet och dataskyddspolicyn
Bindningsfritt och gratis. Endast en kreditupplysning.