Omstartslån – för dig som vill få en nystart på din ekonomi

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Omstartslån upp till 600 000 kr
Förbättra din ekonomi
Starta om med ett nystartslån
Omstartslån upp till 600 000 kr
Förbättra din ekonomi
Starta om med ett nystartslån

Ett omstartslån är ett annat ord för ett lån som tas för att din ekonomiska sits ska kunna ändras till det bättre. Det handlar alltså om att lösa dina tidigare lån till ett nytt med bättre ränta och villkor.

Vi kan alla hamna i en situation där vår ekonomi behöver en nystart och till skillnad från många privatlån händer det att dessa lån beviljas även om den sökande har betalningsanmärkningar.

Fördelar med att söka omstartslån genom oss:

 • Jämför omstartslån hos över 40 banker & långivare
 • Kostnadsfri ansökan
 • Omstartslån eller nystartslån upp till 600 000 kronor
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Tar 2 minuter att ansöka
 • Personlig service genom hela processen

Ansök om ett omstartslån direkt i formuläret eller läs vidare för att få hjälp med ansökningsprocessen.

Så ansöker du om ett omstartslån

Du skickar smidigt in din ansökan i formuläret här på hemsidan. Behöver du hjälp längs vägen erbjuder vi personlig vägledning och service genom hela processen.

Grundkrav för att ansöka om ett nystartslån eller omstartslån:

 • Minst 18 år gammal
 • Månadsinkomst på minst 8 400 kronor
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
 • Ingen skuld hos Kronofogden senaste 6 månaderna

1. Välj att du vill samla lån

Fyll i dina uppgifter i formuläret och välj “Ja – Jag vill samla mina lån” så kommer vi att återkomma med ränteförslag från våra samarbetspartners om ett omstartslån.

Det är också bra om du kan ta fram hur stora lån du har idag och vilken ränta du har på dem.

2. Välj om du vill utöka lånet

Vill du samtidigt utöka ditt lån kan du i samma veva välja till detta. Se bara till att du kan hantera återbetalningen.

3. Vi jämför omstartslån åt dig

Din ansökan skickas sen genom oss ut till våra samarbetspartners som får komma med erbjudanden till dig. Du väljer sen det erbjudandet som passar din ekonomi bäst. Här finns alltid våra rådgivare tillgängliga om du behöver hjälp eller har frågor.

4. Pengarna betalas ut

Antingen betalas pengarna ut till ditt konto så betalar du själv av dina nuvarande skulder, eller så betalar den nya långivaren direkt av skulderna hos din nuvarande långivare.

Läs mer om omstartslånet nedan eller skicka in din ansökan direkt i formuläret.

Vad är ett omstartslån?

Ibland kan livet köra ihop sig med följden att privatekonomin tar en ordentlig smäll. Då kan det kännas som att det inte finns någon väg ut ur eländet – men vissa banker och långivare erbjuder särskilda lån som de kallar för omstartslån.

Ibland kallas denna typ av lån även för saneringslån, nystartslån eller samlingslån.

Omstartslån är ett sätt att få ordning på ekonomin – en nystart

I praktiken handlar det om ett nytt lån som samlar dina tidigare lån till en ny och lägre ränta. Omstartslånet är en beprövad metod som hjälper dig att få bättre struktur på din ekonomi – och samtidigt minska dina månadskostnader för dina lån.

Ett större och samlat lån ger nämligen ofta mycket bättre ränta än flera små och utspridda lån. Därför gör ofta ett omstartslån väldigt stor skillnad för våra kunders privatekonomi.

Omstartslån ofta möjligt trots sämre kreditvärdighet

Tanken med omstartslån är också att de ska kunna gå att teckna när det annars kan vara svårt att få låna på grund av en lägre kreditvärdighet. Det kan vara fallet om att man dragit på sig betalningsanmärkningar, eller ofta missar räkningar och får övertrasserat konto.

Har du sämre kreditvärdighet är det alltid fördelaktigt att söka ett omstartslån via oss. Genom att jämföra långivare hittar vi bästa match mellan kund och långivare, samtidigt som vi samarbetar med långivare som har omstartslån som specialitet.

Omstartslånet kan hjälpa dig ur skuldfällan

Det kan också handla om att man har flera snabblån och krediter som man behöver samla alla på ett ställe. Tanken är alltså att trots att den ekonomiska historiken inte är perfekt så kan man beviljas ett lån inför framtiden.

Det kan låta knäppt att låna ännu mer när man redan är skuldsatt, men att samla skulderna med ett större och billigare lån innebär ofta en lägre månadskostnad och en snabbare väg mot skuldfrihet.

Vad utmärker ett omstartslån?

Tanken är att ett omstartslån ska lösa en tillfällig problematisk situation i privatekonomin. Det gör man genom att omförhandla villkoren på nuvarande lån för att få ner räntan eller förhandla om löptiden. På så sätt kan återbetalningen bli mer hanterbar. I vissa fall är det också aktuellt att samla dina nuvarande lån för att kunna få en samlad och lägre ränta.

Precis som när du tar ett privatlån gör banken en prövning av din kreditvärdighet innan de kan låna ut pengarna.

Det kan vara så att det även behövs en borgensman eller medlåntagare för att lånet ska kunna beviljas. En borgensman är en tredje person som åtar sig att betala tillbaka till banken om låntagarens ekonomi inte klarar av det.

Omstartslån utan säkerhet

Genom oss kan du söka omstartslån utan säkerhet. Det innebär att du inte låser upp någon egendom i ditt lån som säkerhet. Vi hjälper dig med en refinansiering av alla dina gamla lån i ett omstartslån till en bättre ränta och lägre månadskostnad. Nystartslån utan säkerhet är det vanligaste sättet att ta den här typen av lån.

Omstartslån med säkerhet

Hos vissa långivare kan också omstartslånet tecknas med en säkerhet, oftast låntagarens bostad. Eftersom lånet då tas med en säkerhet kan räntan bli lägre. Men det krävs som sagt att du äger din bostad och har utrymme för att belåna den. Vissa banker erbjuder även ett så kallat amorteringsfritt lån.

Fördelar med att jämföra omstartslån

Oavsett om du vill teckna ett omstartslån eller ett vanligt privatlån bör du alltid jämföra bankerna först. Alla banker specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder. Vissa specialiserar sig på mindre och mer tillgänliga lån – medan vissa riktar sig till kunder som vill samla lån och krediter i ett omstartslån utan säkerhet.

Vi kan därför inte på förhand säga att en bank är bättre än en annan för just din situation. Just därför jämför vi över 40 banker och långivare – allt för att hitta omstartslånet med bäst villkor för dig.

Omstartslån trots många förfrågningar

Om du tidigare gjort många förfrågningar om att låna pengar kan dina chanser att få ett omstartslån påverkas. Många kreditupplysningar gör nämligen att banken ser högre risk i dig som potentiell kund, och det kan påverka hur mycket du får låna och till vilken ränta.

Nystartslån kan bli beviljat trots flera UC-förfrågningar

Men många förfrågningar betyder inte att det är omöjligt för dig att få ett lån. Olika långivare riktar sig till olika kunder och genom att jämföra många ökar dina chanser att hitta banken som vill låna ut till just dig. Det bästa är också att vi bara tar en kreditupplysning hos UC – så att din kreditvärdighet inte ska påverkas nämnvärt.

Omstartslån med betalningsanmärkning – så ska du tänka

Det går att söka lån genom oss trots att du har många förfrågningar eller till och med betalningsanmärkningar. Ett omstartslån kan vara ett första steg mot en bättre ekonomi för dig, men har du betalningsanmärkningar kommer det påverka dina chanser att få låg ränta.

Har du möjlighet att vänta ut kreditupplysningar och betalningsanmärkningar innan du söker ett omstartslån är det till din fördel. Kreditupplysningar ligger kvar i ett år – men de är som mest aktiva de första 3 månaderna.

Som vi nämnt tidigare kan också en medlåntagare hjälpa dig om du vill söka omstartslån trots betalningsanmärkningar.

Omstartslån trots skuldsaldo hos Kronofogden?

Även om det går att söka ett lån med betalningsanmärkning går det inte att bli beviljad ett nystartslån om du har en aktiv skuld hos Kronofogden. Det är för din egen skull – då personer som har skulder hos Kronofogden inte bör belåna sig ytterligare. Fokusera i stället på att betala av ditt skuldsaldo hos Kronofogden och sök sedan ett omstartslån efter det.

Omstartslån med eller utan medsökande

En medsökande, eller medlåntagare, innebär att en person står på lånet ihop med dig och delar betalningsansvaret. Det kan vara en partner som delar skulderna med dig – eller någon nära vän eller släkting som går i borgen för lånet.

Omstartslån med medsökande

Om ytterligare en person står som medlåntagare ser banken det som en trygghet. Därför finns det en möjlighet att du kan bli beviljad ett större lån och till en lägre ränta om du har en medsökande. Det krävs däremot att din medsökande har en bättre kreditvärdighet än dig för att det ska förbättra dina chanser.

Omstartslån utan medsökande

Medsökande är inget krav för att få ta ett omstartslån genom oss. Genom att jämföra så har du större chans att hitta ett nystartslån även utan medsökande. Fyll i din ansökan så skickar vi ut den till våra partners som alla får chansen att erbjuda dig ett lån.

Andra sätt att öka dina chanser till ett omstartslån

Medsökande är ett sätt att öka dina chanser att bli beviljad ett omstartslån – och även att få det till lägre ränta. Här är några tips för att kunna få omstartslån till låg ränta:

 • Se över din kreditvärdighet – säg upp outnyttjade krediter och betala av de småskulder du kan
 • Undvik och vänta ut kreditupplysningar – undvik att ta många kreditupplysningar och vänta ut de du har för bättre chans till omstartslån med lägre ränta
 • Jämför långivare – har du kommit så här långt i texten vet du nog redan att jämförelsen är nyckeln till att hitta det billigaste nystartslånet. Ansök för att komma i gång kostnadsfritt!

Vanliga frågor och svar – Omstartslån

Kan jag få hjälp av Sambla med ett omstartslån?

Vi kan hjälpa dig att starta om genom att samla ihop dina gamla lån och krediter i ett enda lån istället. Det ger dig en bra omstart och en bättre koll på din ekonomi.

Vad är grundkraven för ett omstartslån?

För att ansöka om ett omstartslån genom Sambla behöver du vara 18 år gammal, ha en inkomst på minst 8400 kronor per månad, varit folkbokförd i Sverige senaste året och får inte heller ha haft en aktiv skuld hos Kronofogden senaste 6 månaderna.

Hur stort omstartslån går det att ansöka om?

Det går att ansöka om omstartslån upp till 600 000 kronor. Har du ett bolån kan vi hjälpa dig att baka in ett lån i det också. Kontakta då oss.

Vad är ett saneringslån?

Saneringslån är ett annat ord för omstartslån, och innebär samma sak. Alltså att du tar ett större, billigare lån för att lösa flera mindre och dyra lån och krediter.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler