Börja om med ett omstartslån

Vi kan alla hamna i en situation där vår ekonomi behöver en nystart. Ett omstartslån är ett annat ord för ett lån som tas för att låntagarens ekonomiska sits ska kunna förbättras. Till skillnad från många privatlån händer det att dessa lån beviljas även om den sökande har betalningsanmärkningar.

Vad är ett omstartslån?

Ibland kan livet köra ihop sig med följden att privatekonomin tar en ordentlig smäll, då kan det kännas som att det inte finns någon väg ut ur eländet. Men vissa banker och långivare erbjuder särskilda lån som de kallar för omstartslån. Ibland kallas denna typ av lån även för saneringslån eller samlingslån. I praktiken handlar det om ett lån som går att teckna när det annars kan vara svårt att få låna. Det kan vara fallet om att man dragit på sig betalningsanmärkningar. Det kan också handla om att man har många små lån och krediter som man behöver samla alla lån på ett ställe. Tanken är alltså att trots att den ekonomiska historiken inte är perfekt så kan man beviljas lån inför framtiden.

Det kan låta knäppt att låna ännu mer när man redan är skuldsatt, men att samla skulderna med större billigare lån innebär ofta lägre månadskostnad och en snabbare väg mot skuldfrihet.

Vad utmärker ett omstartslån?

Tanken är att omstartslånet ska lösa en tillfällig problematisk situation i privatekonomin. Precis som när du tar ett privatlån gör banken/långivaren en prövning av din kreditvärdighet innan de kan låna ut pengarna. Det kan vara så att det även behövs en borgensman för att lånet ska kunna beviljas. En borgensman är en tredje person som åtar sig att betala tillbaka till banken/långivaren om låntagarens ekonomi inte klarar av det.

Det är inte ovanligt att omstartslånet tecknas med en säkerhet, oftast låntagarens bostad. Eftersom lånet tas med en säkerhet kan räntan bli lägre. Vissa långivare erbjuder även ett så kallat amorteringsfritt lån.

Ibland erbjuds även omstartslån utan någon säkerhet. Det handlar då om ett blancolån med högre ränta än för ett vanligt privatlån, eftersom långivaren upplever en större risk med att bevilja lånet på grund av låntagarens ekonomiska situation.

Omstartslån via Sambla

Sambla samarbetar med långivare som kan erbjuda lån med låg ränta utan säkerhet när du behöver en ekonomisk omstart. Kontakta oss så undersöker vi utan kostnad dina möjligheter att låna, även om du har betalningsanmärkningar. Vi hjälper dig även gärna att samla ihop dina lån om du har små lån och krediter som du vill samla ihop till ett större och billigare lån.

Fördelar med att jämföra långivarna

Oavsett om du vill teckna ett omstartslån eller ett vanligt privatlån bör du alltid jämföra långivarna först. Alla långivare specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder. Det går därför inte att säga att någon långivare är bättre än en annan när det gäller lån. Därför är det viktigt att man jämför olika låneerbjudanden för att hitta vilken långivare som passar just dig bäst!

Om du som privatperson går till flera olika långivare för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig hos UC. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning hos UC. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Uppdaterat 19-12-11

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.