0770 22 01 80

Snabblån – få besked snabbt

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Sambla arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Fördelar med snabblån
Alternativ till snabblån
Jämför snabba lån via Sambla

En trasig bil, ett läckande tak på sommarstugan tak, eller ett skriande behov av solsemester med salta bad. Det finnas många anledningar till att man behöver pengar direkt. Snabblån är just snabba lån, där hela processen från ansökan till utbetalning går undan. I vissa fall kan även den med betalningsanmärkning få låna, eftersom ingen kreditupplysning görs. Det kan låta lockande, men det finns några saker som är extremt viktiga att tänka på innan du tar ett snabblån.

Vad är ett snabblån?

Ja vad är egentligen ett snabblån idag? Ett snabblån är ett lån som går snabbt att få beviljat och som ska betalas tillbaka nästan lika snabbt – 30 dagar är en vanlig återbetalningstid. Typiska exempel på snabblån är SMS-lån, mikrolån, telefonlån och andra korttidskrediter.

Snabblån, inte minst SMS-lån och mobillån, har blivit omtalade och kritiserade på senare år. Kritiken beror ofta på att folk som inte kunnat betala tillbaka lånen i tid har tagit ytterligare snabblån för att betala av de tidigare lånen, vilket har lett till en skuldfälla och betalningsanmärkningar.

Vilka är skillnaderna mot privatlån?

Det finns några viktiga skillnader mellan snabblån och privatlån utan säkerhet som kan vara bra att veta om.

Räntan

Snabblån brukar generellt ha en högre ränta än privatlån. Ibland erbjuds snabblånen räntefritt, men det brukar i stället innebära att avgifterna är höga. Tänk därför på att kontrollera vilka avgifter som finns och kontrollera den effektiva räntan. Det är även viktigt att tänka på att snabblånen i regel anger räntan månadsvis. För privatlån anger man i stället räntan årsvis. Därför är det bra att räkna om snabblånens ränta till årsränta för en tydligare jämförelse.

Återbetalningstiden

Även återbetalningstiden skiljer sig, för privatlån kan den variera mellan 115 år, medan ett snabblån ska vara återbetalt snabbt, ofta inom 30 dagar. Den korta återbetalningstiden ökar risken för att hamna i en negativ spiral där du tvingas ta nya lån för att återbetala det gamla lånet.

Exempel

Vi säger att du lånar 5000 kr med ett SMS-Lån. Återbetalningstiden är 30 dagar. Lånet erbjuds räntefritt, men en avgift på 395 kr tillkommer. Detta ger en ränta per månad på 7,9% (395/5000). Om du ska räkna om räntan till årsränta får du multiplicera månadsräntan med antalet låneperioder per år. Det går 12,17 låneperioder per år (365/30).

Det ger en årsränta på 96,12% (7,9 x 12,17). Den effektiva räntan på lånet blir ännu högre, den blir 152,21%.

Det är en ränta som är enormt mycket högre än vad du kan få med ett privatlån.

Beloppet

På ett vanligt privatlån via Sambla kan du låna från 5 000 till 600 000 kronor, medan ett snabblån oftast är belopp upp till max 30 000 kronor.

Snabblån med direkt utbetalning

Snabblån brukar ofta kunna innebära utbetalningen går just snabbt. Ibland har du pengarna på ditt konto inom ett dygn. När du söker ett privatlån är processen också smidig, men du får i regel vänta någon dag extra. När du ansöker om privatlån hos Sambla får du vänta två dygn efter att långivaren tagit emot ditt underskrivna låneavtal innan pengarna är på ditt konto.

Snabblån utan UC

I vissa fall tillåter snabblångivarna att du tar ett snabblån utan UC, för att snabba på processen så mycket som möjligt. När du söker ett snabblån utan UC innebär det att långivaren inte tar en kreditupplysning via UC, utan att ett annat kreditupplysningsföretag används.

Det kan i göra att lånet blir lättare beviljat och att låneprocessen går snabbare, men oftast innebär det också att räntan är högre och villkoren sämre. När du söker om att jämföra privatlån via oss använder vi UC, och vi tar endast en kreditupplysning, så att din kreditvärdighet inte ska påverkas nämnvärt.

Snabblån med betalningsanmärkningar

Vissa långivare marknadsför även att kunna erbjuda snabblån trots att du har betalningsanmärkningar. Även i detta fall brukar det innebära att räntan och avgifterna blir betydligt högre än hos ett vanligt privatlån. Hos oss kan du också söka om ett lån trots upp till tio betalningsanmärkningar, och hitta långivaren som kan erbjuda dig lägst ränta trots din nuvarande situation.

Finns snabblån utan krav?

Om du har svårt att få lån kanske du lockats av tanken att kunna ta ett snabblån utan krav. Hos vissa snabblångivare är kraven klart lägre än hos mer etablerade och större långivare – men vissa krav måste alltid finnas. Ett visst krav på att kunna visa upp en inkomst ska alltid finnas – även om kravet kan vara lägre hos snabblån – och du ska inte ha några skulder hos Kronofogden.

Varför ta ett snabblån?

Om du verkligen måste ha pengarna samma eller följande dag och du absolut inte har några andra alternativ, kan ett snabblån lösa ett tillfälligt behov av pengar. I vissa fall går det även att ta snabblån trots betalningsanmärkningar, vilket kan vara en räddare i nöden om alla andra möjligheter är uteslutna.

Vilka tar snabblån?

Vilka som tar snabblån är såklart svårt att säga, men oftast rör det sig om personer som redan har en svag kreditvärdighet och därmed har svårt att få ett privatlån hos banken.

Vill du låna med en redan svag kreditvärdighet eller hitta ett lån trots att du saknar en fast inkomst så ska vi försöka att hjälpa dig få så bra villkor som möjligt.

Nackdelar med snabblån

En stor nackdel är att snabblån ofta blir mycket dyrare än privatlån utan säkerhet. Även om räntan kan vara låg, eller om det är ett “räntefritt lån“, så gäller det att vara uppmärksam även på avgifterna. De kan verka låga, men eftersom lånebeloppet inte heller är särskilt högt blir den effektiva räntan ändå hög. Tänk även på att om du inte betalar tillbaka lånet inom avtalad tid så riskerar det att bli ännu dyrare.

Kort återbetalningstid kan skapa problem

Den korta återbetalningstiden är också en nackdel. Tänk på att du ska kunna betala tillbaka lånet inom den avtalade tiden. Du bör absolut inte ta ett snabblån för att betala av ett annat snabblån. Detta är en vanlig skuldfälla som du verkligen bör undvika. Om du redan har flera dyra snabblån kan det i stället vara smart att med hjälp av Sambla samla ihop dina lån och krediter till ett nytt, billigare privatlån.

Alternativ till snabblån

Om det handlar om mindre belopp kan det vara klokt att först fråga en god vän eller familjemedlem om du kan låna pengar privat av dem. Ett sådant lån kan du ofta få direkt och är ofta räntefritt på riktigt.

Behöver du låna en större summa pengar är privatlån utan säkerhet ett bra alternativ. För att hitta ditt bästa lån gör du bäst i att jämföra långivarna först. Sambla är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra långivarna så att du hittar den bästa räntan och lånevillkoren när du ska ansöka om ett privatlån.

Smidig signering med BankID

När du bestämt dig för ett lån som passar dig så betalar långivaren ut pengarna inom två dagar. Ett tips till dig som vill att utbetalningen ska gå så fort som möjligt är att signera med BankID – då får långivaren din signatur direkt och inga papper behövs skickas med posten.

Har du betalningsanmärkningar? Även om du har det gör vi ett försök att hitta en bank eller långivare som kan erbjuda dig ett lån. En förutsättning för att du har en fast månadsinkomst på minst 8 400 kronor.

Läs mer om att låna med betalningsanmärkningar

Skulle det kännas helt omöjligt att få lån i din situation så kan ett omstartslån vara en bra utväg. Med ett omstartslån får du hjälp att starta om din ekonomi och komma på rätt väg.

Vilka är bäst på snabblån?

Som du har förstått finns det både för- och nackdelar med snabblån. Kom ihåg att när du ska ta ett privatlån bör du jämföra långivare innan du tar ett beslut. Alla långivare specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder.

Vissa hjälper kunder som vill ha större lån, vissa kräver en säkerhet och vissa har specialiserat sig på snabba lån. Vi kan därför in på förhand säga vilken långivare som är bäst för just dig, därför skickar vi i väg din ansökan till över 40 banker och långivare.

De får sen komma med varsitt erbjudande om att få dig som kund, sen tackar du ja till det lånet som ser bäst ut och som kan betalas ut snabbast.

Vanliga frågor - Snabblån

Vilka har bäst snabblån?
Att säga vem som erbjuder bäst snabblån till just dig går tyvärr inte. Alla banker och långivare gör individuellt en bedömning av din ekonomiska situation och därefter erbjuder de dig ett upplägg. Just därför samarbetar vi med över 40 långivare - allt för att du ska få det bästa snabblånet!
Vad är ett snabblån?
Ett snabblån är ett lån som går snabbt att få beviljat och som ska betalas tillbaka nästan lika snabbt – 30 dagar är en vanlig återbetalningstid. Typiska exempel på snabblån är SMS lån, mikrolån, telefonlån och andra korttidskrediter. Istället för att ta ett snabblån erbjuder Sambla privatlån med lägre ränta och med snabb utbetalning!
Hur snabbt får jag mina pengar?
Oftast har du dina pengar på kontot inom 2-3 arbetsdagar från det att du har signerat ett avtal. Är det viktigt för dig att få pengarna så snabbt som möjligt så nämner du det när vi kontaktar dig. Ansök på under 2 minuter och ha ditt lån på kontot snart.
Vad finns det för bättre och billigare alternativ till snabblån?
Snabblån kan oftast bli väldigt dyra. Framförallt om du inte klarar av att betala någon månad. Se istället om vi på Sambla kan hjälpa dig med ett privatlån till en bättre ränta. Vi betalar ut lånet inom bara några få dagar.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Nordea logotype
SEB logotype
Ica banken logga
Remember logga
Nordax Bank logga
Ikano bank logga
Visa fler