Snabblån – få besked snabbt

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Fördelar med snabblån
Alternativ till snabblån
Jämför snabba lån via Sambla
Fördelar med snabblån
Alternativ till snabblån
Jämför snabba lån via Sambla

Det kan finnas många anledningar till att man känner att man behöver ett snabblån. En trasig bil eller ett läckande tak på sommarstugan kan vara några exempel. Snabblån är just snabba lån, där hela processen från ansökan till utbetalning går undan. I vissa fall kan även den med betalningsanmärkning få låna, eftersom kraven är lägre.

Det kan låta lockande, men det finns några saker som är extremt viktiga att tänka på innan du tar ett snabblån.

Vad är ett snabblån?

Ja, vad är egentligen ett snabblån i dag? Ett snabblån är ett lån som går snabbt att få beviljat och som ska betalas tillbaka nästan lika snabbt – 30 dagar är en vanlig återbetalningstid. Typiska exempel på snabblån är SMS-lån, mikrolån och andra korttidskrediter.

Snabblån, inte minst SMS-lån och mobillån, har blivit omtalade och kritiserade på senare år. Kritiken beror ofta på att folk som inte kunnat betala tillbaka lånen i tid har tagit ytterligare snabblån för att betala av de tidigare lånen, vilket har lett till en skuldfälla och betalningsanmärkningar.

Alternativ till snabblån – med lägre ränta

Om det handlar om mindre belopp som du verkligen behöver snabbt kan det vara klokt att först fråga en god vän eller familjemedlem om du kan låna pengar privat av dem. Ett sådant lån kan du ofta få direkt och är ofta räntefritt på riktigt – till skillnad från räntan på även ditt bästa snabblån.

Behöver du låna en större summa pengar är privatlån utan säkerhet oftast ett bättre alternativ än snabblån. För att hitta ditt bästa lån gör du bäst i att jämföra långivarna först. Vi är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra långivarna så att du hittar den bästa räntan och lånevillkoren när du ska ansöka om ett privatlån.

Du kan söka lån mellan 5 000 och 600 000 kronor – och så jämför vi och hittar en bra långivare till dig kostnadsfritt.

Ansök om lån snabbt – och börja jämför

För att komma igång fyller du i din ansökan i vårt formulär här på sidan. Du anger hur mycket du vill låna och fyller i dina personuppgifter, det brukar bara ta ett par minuter.

Sedan hjälper vi dig kostnadsfritt och med endast en kreditupplysning via UC att jämföra bud från 40 långivare samtidigt. De första lånebuden får du snabbt – efter bara ett par minuter – och inom 24 timmar har sedan alla svarat och du är redo att jämföra.

Vi presenterar alltid den effektiva räntan för dig – till skillnad från hos många snabblån – så att du alltid ska se den faktiska kostnaden för lånet. Dessutom erbjuds du alltid hjälp från våra kunniga rådgivare om du har några frågor.

I det läget kan du förtydliga att du är ute efter ett snabbt lån, så kan vi se hur skillnaderna ser ut i utbetalningstid hos de långivare som beviljat dig ett lån.

Smidig signering med BankID

När du bestämt dig för ett lån som passar dig så betalar långivaren ut pengarna direkt till ditt konto – oftast inom 2-3 dagar. Ett tips till dig som vill att utbetalningen ska gå så fort som möjligt är att signera med BankID – då får långivaren din signatur direkt och inga papper behövs skickas med posten.

Har du betalningsanmärkningar? Även om du har det gör vi ett försök att hitta en bank eller långivare som kan erbjuda dig ett lån. En förutsättning för att du har en fast månadsinkomst på minst 8 400 kronor.

Läs mer om att låna med betalningsanmärkningar

Skulle det kännas helt omöjligt att få lån i din situation så kan ett omstartslån vara en bra utväg. Med ett omstartslån får du hjälp att starta om din ekonomi och komma på rätt väg.

Vilka är skillnaderna mellan snabblån och privatlån?

Vi hjälper alltså dig att jämföra privatlån för att få låg ränta. Det finns några viktiga skillnader mellan traditionella snabblån och privatlån utan säkerhet som kan vara bra att veta om.

Räntan

Snabblån brukar generellt ha en högre effektiv ränta än privatlån. Ibland erbjuds snabblånen räntefritt, men det brukar i stället innebära att avgifterna är höga. Tänk därför på att kontrollera vilka avgifter som finns och kontrollera den effektiva räntan. Det är även viktigt att tänka på att snabblånen i regel anger räntan månadsvis. För privatlån anger man i stället räntan årsvis. Därför är det bra att räkna om snabblånens ränta till årsränta för en tydligare jämförelse.

Återbetalningstiden

Även återbetalningstiden skiljer sig, för privatlån kan den variera mellan 115 år, medan ett snabblån ska vara återbetalt snabbt, ofta inom 30 dagar. Den korta återbetalningstiden ökar risken för att hamna i en negativ spiral där du tvingas ta nya lån för att återbetala det gamla lånet.

Exempel

Vi säger att du lånar 5 000 kr med ett SMS-lån från en svensk aktör, till exempel Vivus. Återbetalningstiden är 30 dagar. Lånet erbjuds räntefritt, men en avgift på 395 kr tillkommer. Detta ger en ränta per månad på 7,9% (395/5000). Om du ska räkna om räntan till årsränta får du multiplicera månadsräntan med antalet låneperioder per år. Det går 12,17 låneperioder per år (365/30).

Det ger en årsränta på 96,12% (7,9 x 12,17). Den effektiva räntan på lånet blir ännu högre, den blir 152,21%.

Det är en ränta som är enormt mycket högre än vad du kan få med ett privatlån, trots att snabblånet marknadsfördes som “räntefritt”.

Beloppet

På ett vanligt privatlån via Sambla kan du låna från 5 000 till 600 000 kronor, medan ett snabblån oftast är belopp upp till max 30 000 kronor.

Snabblån med direkt utbetalning

Snabblån brukar ofta kunna innebära att det går att låna pengar snabbt – alltså med snabb utbetalning. Ibland har du pengarna på ditt konto inom ett dygn. När du söker ett privatlån är processen också smidig, men du får i regel vänta någon dag extra.

När du ansöker om privatlån hos oss får du ofta vänta 2 dagar efter att långivaren tagit emot ditt underskrivna låneavtal innan pengarna är på ditt konto. Men att det tar någon dag extra för att säkerställa att du får ett bättre lån till lägre ränta är ofta värt det många gånger om.

Samtidigt betalar de olika långivarna vi samarbetar med ut lånet olika snabbt. Är det viktigt för dig kan du därför framföra för våra handläggare att du är ute efter ett snabbt lån – så ser vi till att försöka hitta bästa matchning bland våra partners.

Snabblån utan UC

I vissa fall tillåter snabblångivarna att du tar ett snabblån utan UC, för att snabba på processen så mycket som möjligt. När du söker ett snabblån utan UC innebär det att långivaren inte tar en kreditupplysning via UC, utan att ett annat kreditupplysningsföretag används.

Det kan i göra att lånet blir lättare beviljat och att låneprocessen går snabbare, men oftast innebär det också att räntan är högre och villkoren sämre. När du söker om att jämföra privatlån via oss använder vi UC, och vi tar endast en kreditupplysning, så att din kreditvärdighet inte ska påverkas nämnvärt.

Snabblån med betalningsanmärkningar

Vissa långivare marknadsför även att kunna erbjuda snabblån trots att du har betalningsanmärkningar. Även i detta fall brukar det innebära att räntan och avgifterna blir betydligt högre än hos ett vanligt privatlån. Hos oss kan du också söka om ett lån trots upp till tio betalningsanmärkningar, och hitta långivaren som kan erbjuda dig lägst ränta trots din nuvarande situation.

Har du betalningsanmärkningar och ändå behöver låna bör du definitivt undvika snabblån – och i stället jämföra privatlån för att ändå få ett så bra lån som möjligt. Har du möjlighet att vänta ut betalningsanmärkningarna rekommenderar vi det.

Finns snabblån utan krav?

Om du har svårt att få lån kanske du lockats av tanken att kunna ta ett snabblån utan krav. Hos vissa snabblångivare är kraven klart lägre än hos mer etablerade och större långivare – men vissa krav måste alltid finnas. Även hos snabblån måste du kunna visa upp en viss form av inkomst enligt konsumentkreditlagen – även om kravet kan vara lägre hos snabblån – och du ska inte ha några skulder hos Kronofogden.

Varför ta ett snabblån?

Om du verkligen måste ha pengarna samma eller följande dag och du absolut inte har några andra alternativ, kan ett snabblån lösa ett tillfälligt behov av pengar.

Som vi skrev tidigare så går det i vissa fall även att ta snabblån trots betalningsanmärkningar, vilket kan vara en räddare i nöden om alla andra möjligheter är uteslutna. Men du bör som sagt alltid se upp med den effektiva räntan och löptiden. Att ta snabba lån som du inte har råd att betala tillbaka är aldrig en bra idé.

Vilka tar snabblån?

Vilka som tar snabblån är såklart svårt att säga, men oftast rör det sig om personer som redan har en svag kreditvärdighet och därmed har svårt att få ett privatlån hos banken.

Vill du låna med en redan svag kreditvärdighet eller hitta ett lån trots att du saknar en fast inkomst så ska vi försöka att hjälpa dig få så bra villkor som möjligt.

Saker du inte bör söka snabblån till

Även om det kan kännas som du är i desperat behov av ett snabblån finns det några saker vi inte tycker att du bör söka ett snabblån för. Här är några exempel:

  • Betala räkningar på tidigare snabblån – Risken för att detta skapar en spiral och en skuldfälla är hög. Samla i stället dina lån i ett så att du får kontroll på ekonomin
  • Shopping – om du inte har råd att köpa de där skorna i dag är risken stor att du inte kommer ha råd att betala tillbaka lånet inom löptiden
  • Betting & casino – att ta snabblån för betting är ett riskfyllt spel som i regel slutar med att du förlorar ännu mer pengar.

Nackdelar med snabblån

En stor nackdel är att snabblån ofta blir mycket dyrare än privatlån utan säkerhet. Även om räntan kan vara låg, eller om det är ett “räntefritt lån“, så gäller det att vara uppmärksam även på avgifterna. De kan verka låga, men eftersom lånebeloppet inte heller är särskilt högt blir den effektiva räntan ändå hög. Tänk även på att om du inte betalar tillbaka lånet inom avtalad tid så riskerar det att bli ännu dyrare.

Ofta kort återbetalningstid

Den korta återbetalningstiden är också en nackdel. Tänk på att du ska kunna betala tillbaka lånet inom den avtalade tiden. Du bör absolut inte ta ett snabblån för att betala av ett annat snabblån. Detta är en vanlig skuldfälla som du verkligen bör undvika. Om du redan har flera dyra snabblån kan det i stället vara smart att med hjälp av Sambla samla ihop dina lån och krediter till ett nytt, billigare privatlån.

Vilka är bäst på snabblån?

Som du har förstått finns det både för- och nackdelar med snabblån. Kom ihåg att när du ska ta ett privatlån bör du jämföra långivare innan du tar ett beslut. Alla långivare specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder.

Vissa hjälper kunder som vill ha större lån, vissa kräver en säkerhet och vissa har specialiserat sig på snabba lån. Vi kan därför in på förhand säga vilken långivare som är bäst för just dig, därför skickar vi i väg din ansökan till över 40 banker och långivare.

De får sen komma med varsitt erbjudande om att få dig som kund, sen tackar du ja till det lånet som ser bäst ut och som kan betalas ut snabbast.

Hur hittar man bästa snabblånet?

Som vi nämnt tidigare tjänar du alltid på att jämföra lån innan du tecknar första bästa. Det gäller även för snabblån – även om vi som sagt hellre tycker att du ska söka ett privatlån genom oss där du genom en snabb och smidig ansökan snabbt kan hitta ett billigare lån.

Bara att jämföra många snabblån på egen hand skulle potentiellt kunna skada din kreditvärdighet och möjligt att få låna, eftersom många ansökningar inte ser bra ut i långivarnas ögon.

Välj oss på Sambla så hjälper vi dig – ansök om lån direkt eller kontakta oss!

Vanliga frågor - Snabblån

Vilka har bäst snabblån?

Att säga vem som erbjuder bäst snabblån till just dig går tyvärr inte. Alla banker och långivare gör individuellt en bedömning av din ekonomiska situation och därefter erbjuder de dig ett upplägg. Just därför samarbetar vi med över 40 långivare – allt för att du ska få det bästa snabblånet!

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är ett lån som går snabbt att få beviljat och som ska betalas tillbaka nästan lika snabbt – 30 dagar är en vanlig återbetalningstid. Typiska exempel på snabblån är SMS lån, mikrolån, telefonlån och andra korttidskrediter. Istället för att ta ett snabblån erbjuder Sambla privatlån med lägre ränta och med snabb utbetalning!

Hur snabbt får jag mina pengar?

Oftast har du dina pengar på kontot inom 2-3 arbetsdagar från det att du har signerat ett avtal. Är det viktigt för dig att få pengarna så snabbt som möjligt så nämner du det när vi kontaktar dig. Ansök på under 2 minuter och ha ditt lån på kontot snart.

Vad finns det för bättre och billigare alternativ till snabblån?

Snabblån kan oftast bli väldigt dyra. Framförallt om du inte klarar av att betala någon månad. Se istället om vi på Sambla kan hjälpa dig med ett privatlån till en bättre ränta. Vi betalar ut lånet inom bara några få dagar.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler