Betalningsanmärkning

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vad är en betalningsanmärkning?
Konsekvenser av en anmärkning
Så länge finns den kvar
Vad är en betalningsanmärkning?
Konsekvenser av en anmärkning
Så länge finns den kvar

En betalningsanmärkning innebär att en person eller ett företag inte betalat sina skulder i tid. Kronofogdemyndigheten fastställer skulden, därefter är det kreditupplysningsföretagen som registrerar anmärkningen.

Vad betyder en betalningsanmärkning?

För den drabbade betyder en betalningsanmärkning olika ekonomiska konsekvenser. Man får svårare att ta lån, köpa på avbetalning och skriva hyreskontrakt. En betalningsanmärkning kan uppstå när ett utslag meddelas, det vill säga när betalningsföreläggandet blir fastställt. En anmärkning kan också uppkomma om det finns uppgifter om exempelvis obetalda skatter, underhåll och TV-avgifter. En anmärkning uppstår också alltid när det beslutas om skuldsanering.

Hur lång tid finns betalningsanmärkningen kvar?

Som privatperson finns en betalningsanmärkning kvar i tre år och tas bort senast 3 år efter den dag då anmärkningen uppkom. Men om skulden inte är betald kan betalningsanmärkningen förlängas.

Ifall du är osäker på om du har en betalningsanmärkning kan du kostnadsfritt få veta vilka uppgifter som kreditupplysningsföretaget UC (som ägs av de största bankerna) har registrerat om dig. Gå in på UC:s hemsida så får du all nödvändig vägledning.

Tips för att undvika betalningsanmärkning

Det mest grundläggande tipset är att vara noggrann med att betala sina räkningar i tid. Betalningsanmärkningar beror däremot ofta på faktorer utom vår kontroll, till exempel att något oväntat händer i ens privatliv. Därför rekommenderar vi på Sambla att du alltid tecknar ett låneskydd eller en Trygghetsförsäkring i förebyggande syfte. På så vis kommer du kunna betala på dina lån, även om ekonomin inte går ihop i övrigt.

Skulle du råkat ut för en betalningsanmärkning, eller har mycket skulder till hög ränta, så rekommenderar vi att du ansöker om ett omstartslån. Det är helt enkelt ett samlingslån för att samla ihop så mycket av dina lån och krediter som möjligt. Som alltid är en ansökan ingen garanti för att bli beviljad, utan prövas individuellt från person till person.

Här kan du läsa om vad du kan göra om du ofta får övertrasserat konto.

Har jag en betalningsanmärkning?

Det är inte alltid lätt att veta om att man har fått en betalningsanmärkning. Kanske har du missat att det ska komma en faktura när du är utomlands och sen helt glömt av att betala påminnelsen när du kommer hem, då kan du få en betalningsanmärkning.

Det är kreditupplysningsföretagen som tar beslutet om betalningsanmärkningar och det är också till dessa du ska vända dig om du tror att du har en betalningsanmärkning.

Har du fått en betalningsanmärkning som är fel så bör du kontakta kreditupplysningsföretaget samt Kronofogden för att få rättelse så snart som möjligt.

Sambla kan hjälpa dig

Även om du har en betalningsanmärkning finns det fortfarande en chans att kunna ta ett lån med betalningsanmärkningar med hjälp av Sambla. Vi kommer alltid göra ett försök att hitta en bank eller långivare som trots allt erbjuder dig ett lån. Du måste dock ha en fast månadsinkomst på minst 8 400 kronor och skuldfri hos Kronofodgen sedan minst 6 månader.

Ring oss på 0770-220180 så berättar vi mer!

Vanliga frågor och svar – Betalningsanmärkning

Vad är en betalningsanmärkning?

Du kan riskera att få en betalningsanmärkning om du inte betalar fakturor efter påminnelse har skickats ut.

Hur många betalningsanmärkningar är dåligt att ha?

Det är såklart inte bra att ha någon anmärkning alls. Men du kan ha upp till 10 betalningsanmärkningar och ändå bli beviljad ett lån.

Kan jag söka lån trots betalningsanmärkningar?

Ja, det går att ansöka ändå. Skicka in en ansökan så hjälper vi dig.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler