Samlingslån

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Sambla arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Hejdå till flera fakturor
Sänk din månadskostnad
Ansök på 2 minuter

Sitter du på flera utspridda lån och krediter med onödigt höga räntor så är det populära samlingslånet något för dig! Fördelen med ett samlingslån är att du får dina smålån samlade i ett större lån med en bättre ränta och en sänkt månadskostnad.

Populärt med samlingslån

Samlingslån har blivit väldigt populärt senaste åren och kan även gå under namnen omstartslån, hopbakslån och samla lån.

Anledningen till att många svenskar väljer ett samlingslån är för att slippa flera utspridda lån med massa fakturor som ska betalas, och ofta till en onödigt hög ränta.

Med samlingslånet får du endast ett lån med en enda faktura att betala och vi hjälper dig få ner den totala räntan!

Så fungerar ett samlingslån

När du vill ta ett samlingslån så räknar du ihop de totala skulder du har i dag utspridda på mindre lån och krediter. Du söker sedan ett lån för den totala summan – till en samlad lägre ränta – och betalar av dina tidigare skulder med de pengarna. Sedan har du bara ett större lån med lägre ränta – vilket kommer göra att du sparar pengar varje månad. Samlingslånet hos oss tar du i form av ett privatlån, även kallat blancolån. Det betyder att det inte behövs någon säkerhet för lånet, som till exempel en bostad.

Därför borde du undersöka om samlingslån är något för dig

Alla som har gamla lån och krediter utspridda är kvalificerade till att ta ett samlingslån för att få en bättre ränta.

Vi på Sambla tycker inte att någon ska behöva betala onödigt höga räntekostnader. De pengarna tycker vi hör hemma i din plånbok att göra vad du vill med.

Om du sedan tidigare endast har ett lån så går det även då att ansöka om ett samlingslån för att få en bättre ränta.

Möjlighet att söka ett nytt lån samtidigt som du samlar gamla lån

Utöver att lägga ihop dina gamla lån kan du samtidigt ansöka om ett nytt lån och få det till samma ränta som ditt samlingslån – fortfarande endast med en enda faktura att betala varje månad.

Nylånet går att använda till vad du vill, som att köpa en ny bil, renovera eller åka på semester.

Samlingslån en fördel oavsett ekonomisk situation

Oavsett hur det ser ut för dig i din privatekonomi just nu så är samlingslånet något du bör överväga eftersom du kan spara pengar varje månad.

Samlingslån med låg kreditvärdighet

Vet du om att du har massa dyra lån och krediter sedan tidigare, som du har varit tvungen att ta till en hög ränta, så bör du ansöka om ett samlingslån hos oss på Sambla. Du kan då få ett nytt lån med en bra avbetalningsplan till en bättre ränta.

Ett samlingslån kan hjälpa dig med en låg kreditvärdighet och en sämre ekonomi att komma upp på fötter igen. Att samla lån, avbetalningar och krediter till ett enda lån är ett bra första steg till en stabilare ekonomisk framtid.

Om du är osäker, eller har dålig koll på vilka gamla krediter du har så kan du kontakta oss. Vi ser till att du får bästa hjälpen och försöker hitta ett samlingslån till dig för att få ihop alla lånen till ett.

Samlingslån med hög kreditvärdighet

Har du i grund och botten en stabil privatekonomi och en bra lön, kanske du känner dig nöjd med de privatlån som du redan har. Men faktum är att villkoren ofta kan bli bättre – många blir förvånade över hur deras redan bra lånevillkor kan förbättras ytterligare.

Om du idag har en högre inkomst och en bättre ekonomi än när du tog dina lån så kan du genom ett samlingslån sänka räntan och få mer pengar över i plånboken varje månad.

Samtidigt ger samlingslånet dig en bättre överblick över dina utgifter, istället för att ha flera lån att betala av varje månad.

Hur ansöker jag om ett samlingslån? Steg för steg

1. I vårt formulär väljer du att du är intresserad av ett samlingslån genom att trycka “Ja” på “Jag vill samla lån” när du ansöker.

2. Du väljer vilket belopp som du vill ansöka, upp till 600 000 kronor, och om du är intresserad av att ta ett nytt lån utöver samlingslånet. Fyll sedan i dina uppgifter.

Tips: Öka dina chanser till att få ännu bättre ränta på ditt samlingslån genom att lägga till en medsökande!

3. Din ansökan skickas iväg direkt och inom 24 timmar kontaktar vi dig med de låneerbjudanden du har fått.

4. Vi hjälper dig genom hela processen och guidar dig i hur ditt samlingslån används för att betala av dina gamla lån och krediter.

5. I vissa fall får du ditt samlingslån utbetalt till ditt bankkonto och betalar själv av dina gamla lån och i andra fall gör den nya långivaren det åt dig. Detta beror på vilken bank du väljer att gå vidare med, men vi hjälper dig självklart med det.

Vad krävs för att få samlingslån?

För att kunna söka om ett samlingslån genom oss så måste du uppfylla samma grundkrav som när du söker ett privatlån.

  • Du ska vara minst 18 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige sedan 12 månader
  • Skuldfri hos Kronofogden
  • Ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor.

Uppfyller du dessa kraven kan du ansöka om ett samlingslån hos våra 40 samarbetspartners.

Så får du bäst ränta på samlingslånet

Istället för att gå till din traditionella bank, för att omförhandla dina lån, så hjälper vi på Sambla dig med just detta. Storbankerna kan ofta vara hårdare i sin bedömning när de betalar ut lån. Därför jämför vi över 40 banker och långivare när du ansöker om ett samlingslån, för att hitta den långivare som passar ditt behov bäst.

Vi jämför räntor från flera av storbankerna, men samtidigt andra mindre långivare, allt i en enda ansökan.

Genom att vi jämför villkor och räntor på samlingslån för dig så får du snabbt och smidigt en överblick över vilka alternativ du har att välja på.

Du slipper även ta flera kreditupplysningar via UC. Istället används en enda upplysning som våra samarbetspartners får dela på vid sin bedömning.

Vilket samlingslån är bäst?

Eftersom varje långivare gör sin kreditbedömning individuellt går det på förhand inte att säga vilken bank som ger lägst ränta på just ditt samlingslån. Olika banker riktar sig nämligen åt olika kunder och det är bara genom att jämföra alla som kan du vara säker på att du hittar den lägsta möjliga räntan för just dig. Genom oss gör du just detta helt kostnadsfritt.

Hur många lån kan jag ha i ett samlingslån?

Du kan egentligen välja att lösa hur många lån och krediter du vill i ett samlingslån via Sambla, så länge det totala beloppet inte överstiger 600 000 kronor.

Traditionella privatlån, SMS-lån, snabblån, mobillån och skulder från kreditkort – allt detta får du istället in i ett enda lån!

Ta fram alla dokument från dina tidigare lån så vet du vet ungefär hur många och hur stora lån du har sedan innan så blir det smidigare för oss att hjälpa dig med din ansökan.

Spara tid med ett samlingslån

Att tid är pengar är verkligen något som inte är nytt, men det stämmer riktigt bra in på ett samlingslån.

Istället för att i slutet av månaden behöva beta av faktura efter faktura kan du med ett samlingslån betala en enda faktura. Väljer du också att betalningen ska ske på autogiro så kan du bara luta dig tillbaka. Det blir inte mycket bättre än så tycker vi!

Att du dessutom slipper att tänka på aviavgifter och tråkiga påminnelseavgifter gör att du kan sitta lugnt och njuta av att du får mer pengar över i plånboken varje månad.

Du sparar samtidigt på miljön genom att undvika onödigt många pappersfakturor!

Få en ännu bättre ränta

Genom samlingslånet är du på rätt väg att få ordning på din privatekonomi om den tidigare har varit lite knackig. Nu har du en bra överblick på ditt lån och vet vad du har för kostnad varje månad. Antagligen minskar också risken för att du ska missa att betala någon faktura – eftersom du numera bara har en räkning varje månad – så att du kan undvika betalningsanmärkningar.

För att få bättre ränta i framtiden kan du förutom samlingslånet försöka påverka din ekonomi till det bättre. Här är några tips för dig:

1. Ta inte fler lån

Undvik att ta nya kreditupplysningar inom den närmaste framtiden. Handla för de pengarna du har över varje månad och inte på avbetalning eller via kreditkort. På så vis stärker du din kreditvärdighet för framtiden.

2. Amortera

Kan du amortera (betala av) mer av lånet än vad du behöver kommer det att hjälpa dig sänka räntekostnaderna varje månad. Det innebär i längden ett billigare samlingslån och du blir skuldfri snabbare.

3. Omförhandla lånet

Detta är det många som missar, så ha med dig detta i framtiden. Vi tycker att du årligen bör se över ditt lån för att se om du kan få en bättre ränta.

Du kan själv kontakta långivaren och se vad dom kan göra. Eller så kontaktar du oss igen så kollar vi med samma långivare, men även med andra, och ser vad vi kan hjälpa dig med för ränta denna gången.

Bra att veta: Har du fått en högre lön och en mer stabil ekonomi kan vi högst troligt hjälpa dig att förhandla ner räntan igen!

Samlingslån trots många UC

Har du senaste tiden tagit på dig många kreditupplysningar via UC så kan det vara svårare att få ett samlingslån. Vi rekommenderar då att du väntar några månader innan du ansöker för att du inte ska riskera att få en sämre kreditvärdighet och en onödigt hög ränta.

Skulle du behöva ditt samlingslån direkt trots att du har många UC så kan du testa att skicka in din ansökan ändå. Våra samarbetspartners använder både UC och Bisnode när de gör kreditupplysningar vid ett samlingslån.

Frågor och svar - samlingslån

Hur mycket pengar kan jag spara genom ett samlingslån?
Samblas kunder sparar i snitt 17 500 kronor genom att ta ett samlingslån istället för att ha sina lån utspridda. Ansök helt kostnadsfritt och spara pengar du också!
Vad är ett samlingslån?
Ett samlingslån är ett privatlån där du samlar ihop dina onödigt dyra lån och krediter till ett lån. På så vi kan du få en bättre överblick på ditt lån och en lägre kostnad.
Kan jag samla mina lån trots betalningsanmärkningar?
Ja det är möjligt, så länge du har en fast månadslön på minst 8400 kronor och att du har varit skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader tillbaka.
Hur påverkas min kreditvärdighet vid ett samlingslån?
Genom att ansöka om ett samlingslån via Sambla så sker endast en enda kreditupplysning via UC och ansökan skickas direkt till över 40 banker och långivare. Så istället för att ta flera kreditupplysningar så tar du bara en, vilket är bra! Att ha utspridda lån kan vara negativt för din kreditvärdighet, genom ett samlingslån bakar du ihop lånen vilket stärker din kreditvärdighet.
Hur många lån kan jag ha i ett samlingslån?
Du kan ha hur många lån och krediter som helst, så länge totalbeloppet inte överstiger 600 000 kronor.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Nordea logotype
SEB logotype
Bank Norwegian logga
Ica banken logga
Remember logga
Nordax Bank logga
Visa fler