Skuldfinansiering - låt oss hjälpa dig

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Ett lån – istället för många
Sänk månadskostnaden
Bli skuldfri snabbare
Ett lån – istället för många
Sänk månadskostnaden
Bli skuldfri snabbare

Skuldfinansiering är ett bra alternativ för dig som tidigare har betalningsanmärkningar eller ärenden hos Kronofogden att nu få ordning på din ekonomi igen. Flera olika lån sedan tidigare kan lätt byggas på av nya lån, och räkningarna blir bara fler samtidigt som du tappar kontroll över din ekonomi.

Med skuldfinansiering från Sambla kan du få hjälp att betala av dina dyra lån och krediter och samtidigt samla ihop dessa i ett enda lån, vilket ger dig en lägre månadskostnad och en bättre överblick över din ekonomiska situation. Denna typ av lån kan även kallas hopbakslån.

Vänd trenden – ta kontroll över din ekonomi

Det är enklare än någonsin att låna pengar online för att täcka upp för andra lån. Problemet när du hamnar i den situationen är att du ofta tvingas ta små lån till onödigt höga räntekostnader. Det är lätt att hamna i en ond spiral och tillslut kommer du inte beviljas nya lån.

Du kan vända denna trenden och istället välja att ta kontroll över din ekonomi genom att ansöka om skuldfinansiering. Skuldfinansiering hos Sambla innebär att du tar alla dina dyra lån och krediter som du har sedan tidigare och samlar ihop dessa i ett nytt mer fördelaktigt privatlån, som är så stort att du kan betala av alla dina andra skulder.

Läs också: Övertrassering av konto

Vi hjälper dig med att se över dina utspridda lån och räkna ihop vilken total ränta du har idag. Genom att skicka din ansökan om skuldfinansiering till över 40 banker och långivare så kan vi få ner din ränta, ordna en avbetalningsplan som passar din ekonomi och du får en bra överblick med endast ett enda lån att hålla koll på.

Samtidigt kommer även din kreditvärdighet att stärkas inför framtiden eftersom att du nu inte har flera olika lån som kostar pengar varje månad.

Läs mer: Refinansiering

Fördelar med skuldfinansiering hos Sambla

Vägen till att bli skuldfri kommer inte vara helt rak, men genom att vara här har du tagit ett bra första steg. Skuldfinansiering har flera fördelar för din privatekonomi:

 • Bättre överblick på din ekonomiska situation
 • En enda faktura att betala
 • En lägre räntekostnad
 • Mer pengar över varje månad
 • En tydlig avbetalningsplan
 • Jämför räntor hos över 40 banker och långivare
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Personlig handläggare som hjälper dig genom hela processen

Få hjälp att betala av dina gamla krediter

Vi jämför räntor från större banker som Nordea och SVEA Ekonomi men samtidigt andra långivare, allt i en enda ansökan.

Flera av våra samarbetspartners kan hjälpa dig att direkt betala av dina gamla skulder, du behöver inte ens få in pengarna på ditt bankkonto. Det är en service vi är glada att kunna erbjuda och vill du få hjälp med betalningen till dina nuvarande banker så nämn det till din handläggare.

Grundvillkor för skuldfinansiering

För att få hjälp med skuldfinansiering har vi följande grundkrav:

 • Du måste vara 18 år gammal
 • Ha en månadsinkomst på 8400 kr
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
 • Inte haft något skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna

Uppfyller du ovan grundkrav så är vi säkra på att vi kan hjälpa dig att hitta ett mer fördelaktigt upplägg för dina lån.

Öka chanserna för bättre villkor vid skuldfinansiering

För att öka chanserna till en ännu bättre ränta bör du senaste 6 månaderna ha undvikit att ta en kreditupplysning hos UC och kan du använda en medlåntagare på ditt lån ökar det chanserna till bättre villkor.

När du använder en medlåntagare, eller medsökande som det även kallas, så kommer bankerna att väga in er gemensamma ekonomi i sitt beslut av villkor på lånet. Skulle din medlåntagare ha en stabil inkomst och en bra ekonomi så ökar detta chanserna till att lånet beviljas till en bra ränta, och du kan bli skuldfri snabbare!

Vet du däremot om att personen du tänker skriva med som medlåntagare har många tidigare betalningsanmärkningar och en svagare ekonomi än din så kan det vara bra att inte skriva med personen. Eftersom att er gemensamma ekonomi vägs in vid skuldfinansiering kan detta försämra dina villkor.

Skuldfinansiering utan säkerhet

Hos Sambla ansöker du om ett lån utan säkerhet när du vill skuldfinansiera. Det innebär att du inte använder din bostad eller liknande som säkerhet till lånet och du behöver inte betala någon kontantinsats.

Du kan ansöka om skuldfinansiering upp till 600 000 kronor utan säkerhet hos Sambla. Välj smidigt i formuläret vilken total summa du vill samla ihop.

En sista utväg: Skuldsanering

Skulle du inte bli beviljad skuldfinansiering för att din ekonomiska situation är för svag kan ett skuldsaneringslån hos Kronofogden vara en sista utväg. Detta ska absolut ses som en sista utväg och inget sätt att enkelt bli av med dina skulder.

Skuldsanering innebär att Kronofogden i ditt län kan hjälpa till att skriva av delar av dina skulder och hjälpa dig med en avbetalningsplan för resterande del.

Detta kommer kräva att du lever på existensminimum, eller förbehållsbelopp som Kronofogden kallar det, tills dess att skulden är betald.

Kronofogden kommer ha stenkoll på dig och din ekonomi framöver – varje extra krona utöver förbehållsbeloppet som du skulle kunna få in av försäljningar, lön, bonus, arv osv kommer att gå till att betala av din skuld.

Det som inte behöver gå till att betala skulder kallas normalbelopp, och det är exklusive boendekostnad.

För 2022 är normalbeloppet:

 • 5 158 kronor för en ensamstående vuxen
 • 8 520 kronor för makar eller jämställda
 • 2 756 kronor för barn 0–6 år
 • 3 308 kronor för barn 7–10 år
 • 3 860 kronor för barn 11–14 år
 • 4 411 kronor för barn 15 år eller äldre.

Läs mer om skuldsanering hos Kronofogden

Före du ansöker om skuldsaneringen bör du ha testat allt annat för att betala av dina skulder. Vi hjälper dig med skuldfinansiering genom att samla ihop dina lån och krediter, men utöver det kan du själv försöka hitta saker som du kan spara in pengar på eller sälja av saker av värde som du har hemma. Det är bättre att du säljer av det du har själv än att Kronofogden ska komma och göra utmätning på din egendom.

Frågor och svar - skuldfinansiering

Vad är skuldfinansiering?

Skuldfinansiering hos Sambla innebär kortfattat att du ansöker om ett nytt lån som är tillräckligt stort för att betala av dina gamla lån och krediter. Du får istället ett enda lån att hålla koll på, till en bättre ränta och månadskostnad.

Vad kostar skuldfinansiering?

0 kronor. Du betalar inget för tjänsten. Vi vill hjälpa dig bli skuldfri snabbare och inte betala onödigt höga räntekostnader.

Är skuldfinansiering utan säkerhet?

Ja. Hos Sambla innebär skuldfinansiering att du tar ett privatlån utan säkerhet som är tillräckligt stort för att samla dina gamla lån i. Det innebär enkelt förklarat att du inte behöver sätta ditt hus eller annat som säkerhet till banken.

Kan jag med tidigare skuld få hjälp?

Självklart! Tanken med skuldfinansiering är att hjälpa dig som redan har skulder att få en bättre överblick över din ekonomi och bli skuldfri snabbare.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler