Refinansiering – när flera lån blir ett och samma

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Få bättre villkor med refinansiering
Bli skuldfri snabbare
Kostnads- & bindningsfritt
Få bättre villkor med refinansiering
Bli skuldfri snabbare
Kostnads- & bindningsfritt

Refinansiering betyder att dina utspridda lån och krediter samlas ihop till ett större men billigare lån. Då kostnaderna minskar får du möjlighet att snabbare betala av lånet och successivt omförhandla villkoren. Ett effektivt sätt att skapa balans i ekonomin och bli skuldfri.

Största fördelarna med refinansiering:

  • Du får bättre ekonomisk överblick och lägre ränta
  • Du slipper dolda avgifter och utspridda fakturor
  • Det går snabbt och smidigt att samla lånen
  • Du stärker din kreditvärdighet genom att inte ha flera lån

Delfakturering, snabblån, kreditkortsköp – i vår digitala värld växer smidiga betallösningar på träd. Tyvärr medför det även växande skulder för den som inte är vaksam.

Alla lån tickar pengar i form av ränta och dyra avgifter, vilket gör att totalkostnaden för många utspridda krediter blir onödigt hög. Ofta är ett stort antal smålån startskottet till att hamna i den ökända lyxfällan, då räntorna drar iväg rejält om återbetalningar uteblir.

Genom ett refinansieringslån förändras förutsättningarna till det bättre och du kan bli skuldfri snabbare.

I snitt sparar våra kunder 17 500 kronor genom att refinansiera sina lån!

Varför kallas det refinansiering?

Termen refinansiering kommer från det norska språket och syftar på en ekonomisk omstart och innebär i praktiken att ett nytt lån ersätter flera befintliga. En annan vanlig term för detta är samlingslån.

Då dessa i praktiken är som vilket privatlån som helst, sätts också villkoren individuellt av våra samarbetspartners. Generellt är räntan alltid betydligt högre på snabb- och privatlån än på exempelvis bostadslån. Det beror bland annat på återbetalningstiden och att långivaren inte har någon säkerhet till lånet.

Hela tanken med refinansiering är dock att kostnaden blir lägre än för dina utspridda lån tillsammans.

Tjänar jag verkligen på refinansiering?

Ja, i stort sett alltid. Oavsett om din skuldbild blivit ohållbar eller om du bara vill återfå kontrollen över dina utgifter, är refinansiering av lån förmånligt.

Det viktigaste är att din räntekostnad – den stora boven i dramat – minskar. Dessutom slipper du tänka på den effektiva räntan som inkluderar alla övriga avgifter för avier, administration och liknande. Effektiv ränta brukar anges i det finstilta och bidrar till att lånen blir mycket dyrare än de först verkar vara. Hos Sambla får du alltid reda på den effektiva räntan så att du vet vad lånet egentligen kommer att kosta dig.

Genom att baka ihop lånen behöver du endast hålla reda på en återbetalning per månad, vilket är ett bra första steg mot en stabilare ekonomi. Så finns möjligheten bör du absolut ta ett samlingslån.

Refinansiering via Sambla – så fungerar det

För många lån påverkar din kreditvärdighet negativt. Och för varje ny låneansökan görs en ny kreditupplysning vilket försämrar bilden ytterligare. Här är det alltså lätt att hamna i en ond cirkel. För att kringgå detta kan du istället ansöka om ett samlingslån via Sambla.

Vi skickar din ansökan till över 40 banker och långivare samtidigt och alla delar på en och samma kreditupplysning. Då bankerna konkurrerar om dig som kund kan du vara säker på att få bästa möjliga ränta, förutsatt att du uppfyller grundkraven för att få ett samlingslån.

Refinansiering kan låta för bra för att vara sant, men våra samarbetspartners fokuserar på din nuvarande ekonomiska situation snarare än på din historik. Skulle du ändå få ett nej kan du istället ansöka tillsammans med en medlåntagare. Då är det han eller hon som tillsammans med dig blir ansvarig för lånet om du inte skulle klara av betalningarna.

Refinansiering – steg för steg

Refinansiering hos oss på Sambla är väldigt smidigt och självklart kostnadsfritt! Nedan följer en guide som beskriver processen för att refinansiera hos oss steg för steg:

  1. Börja med att noga gå igenom hela din ekonomi så att du verkligen får med alla lån och krediter som du vill samla ihop i ett refinansieringslån. Detta kan innefatta allt från större lån och avbetalningsköp till kreditkortsskulder och eventuella SMS-lån.
  2. Börja ansökan om ett refinansieringslån i formuläret genom att först fylla i den summa som du vill låna. Eftersom syftet med refinansieringslånet är att du ska kunna betala av dina nuvarande lån och krediter, bör summan uppgå till den samlade summan för dina lån och krediter. Vill du låna mer utöver väljer du det – du kan låna upp till 600 000 kronor.
  3. Välj amorteringstid i formuläret. Här är det bra att tänka på att en längre amorteringstid innebär ett dyrare lån i slutändan. Därmed är det alltid bra att försöka betala av din refinansiering så snabbt du kan. Om du till exempel får mer pengar över en månad kan du självklart välja att amortera mer just den månaden. Du är då välkommen att kontakta oss eller långivaren du har lånet hos för att få hjälp!
  4. När du har fyllt i både lånebeloppet och amorteringstiden trycker du i Ja på “Jag vill samla lån”. Eftersom vi på Sambla samarbetar med över 40 banker och långivare kan du vara säker på att du får en så låg ränta som möjligt på ditt refinansieringslån hos oss.
  5. Efter att du har fått refinansieringen beviljad hos oss kommer lånet att betalas ut till dig inom några dagar. Banken kan hjälpa till att lösa dina befintliga krediter direkt om du så önskar, annars betalas pengarna ut till ditt bankkonto inom ett par arbetsdagar.
  6. Vi rekommenderar att du 1-2 gånger per år ser över om du kan omförhandla dina lån och få bättre villkor. Starta då om på steg 1.

Flytta lånet med refinansiering

När du ansöker om att refinansiera dina lån så skickas ansökan till över 40 banker och långivare så att vi kan hjälpa dig jämföra olika villkor. Ofta kan det löna sig att byta bank för att få ner kostnaderna på lånet, men det finns inget som säger att din nuvarande bank inte kan erbjuda bäst villkor.

Du blir presenterad alla erbjudanden och kan tillsammans med våra handläggare välja det upplägget som passar dig bäst.

Sammanfattning av refinansiering hos Sambla

Hos Sambla kan du ansöka om ett lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor. Det bästa är att försöka samla alla dina krediter i det nya lånet, förutsatt att beloppet inte överstiger lånetaket.

Genom att ta alla utspridda lån och samla dessa i ett nytt lån så kommer din kreditvärdighet att stärkas samtidigt som du ger dig själv bättre förutsättningar att blid skuldfri tidigare.

Det kan vara så att din nuvarande bank erbjuder bäst villkor, men ofta kan det löna sig att byta bank för lånet.

Genom vår tjänst har över 390 000 nöjda kunder fått möjlighet att låna till rimlig ränta och förbättra sin privatekonomi. Testa du också!

Frågor och svar - Refinansiering

Är ett refinansieringslån rätt för mig?

Att refinansiera blir ofta mer fördelaktigt ju fler utspridda lån och krediter du har. Om du har flertalet olika lån och krediter har du också flera olika avgifter som uppläggningskostnader och aviavgifter och den månadsvisa effektiva räntan du betalar för lånen kan bli mycket hög. Genom att samla dina lån i ett refinansieringslån så får du en bättre överblick, en bättre kreditvärdighet och en lägre månadskostnad. I snitt sparar våra kunder 17 500 kronor genom att refinansiera sina lån.

Kan jag få ett refinansieringslån om jag har betalningsanmärkningar?

Det går att få ett refinansieringslån trots en eller till och med flera betalningsanmärkningar. Har du både anmärkningar och ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden försämras däremot dina chanser till refinansiering avsevärt. Bankerna har olika regler och villkor men generellt gör betalningsanmärkningar att maxbeloppet du kan låna blir lägre. Testa att ansöka med en medsökande för att få bättre villkor.

Hur får jag det bästa refinansieringslånet?

Det säkraste sättet att få det bästa refinansieringslånet på är genom att jämföra räntan och villkoren hos flertalet banker och långivare. Det är just därför vi på Sambla samarbetar med över 40 banker och långivare. På så sätt kan vi erbjuda dig ett refinansieringslån med en så låg ränta som möjligt!

Kan jag förbättra min kreditvärdighet med ett refinansieringslån?

En faktor som kan leda till en högre kreditvärdighet är att du har färre lån. Därmed kan ett refinansieringslån som täcker alla dina smålån och krediter absolut bidra till att förbättra din kreditvärdighet. Dessutom är det bra att ha i åtanke att din kreditvärdighet kan påverkas negativt om du på egen hand jämför långivare eftersom varje långivare du ansöker hos ger dig en kreditupplysning. Därför är det mycket bättre att kostnadsfritt söka ett refinansieringslån genom oss på Sambla eftersom vi jämför över 40 banker och långivare åt dig medan vi endast tar en kreditupplysning hos UC!

Varför ger ett samlingslån bättre ränta?

Smålån har oftast kort återbetalningstid och hög ränta. Då beloppet på ditt samlingslån blir högre, innebär det också att återbetalningstiden blir längre vilket gör att du kan få bättre ränta. För att få ett samlingslån måste du uppfylla ett antal kriterier och det viktigaste är att du kan visa upp en stabil inkomst. Om banken ser att din ekonomi håller – oavsett historik – kan de också erbjuda en lägre ränta på lånet.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler