Lösa lån och krediter i förtid - få mer pengar över!

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Lösa lån och krediter upp till 600 000 kr
Lös lånen före dröjsmålsräntan kommer
Betala av dina lån och få en bättre ränta
Lösa lån och krediter upp till 600 000 kr
Lös lånen före dröjsmålsräntan kommer
Betala av dina lån och få en bättre ränta

Att lösa dina lån innebär att du väljer att betala tillbaka hela kostnaden för ditt lån. Det skulle kunna vara för att du har fått ihop pengar till att lösa hela lånet via arv eller skatteåterbäring, det skulle kunna vara för att du inte behöver så stort lån som du tänkte, men oftast innebär det att du väljer att lösa ut dina dyra lån och krediter med ett större och mer förmånligt lån hos en annan långivare.

Att lösa dina lån kan även kallas refinansiering.

Lösa lån och krediter – vad innebär det?

Du är inte ensam om att ha glömt kolla räntesatsen på ett lån och sen tagit flera små lån till liknande ränta. Inga problem! Genom att använda Sambla kan vi hjälpa dig att lösa de dyra lån och krediter som du har och istället samla dina lån. Utöver att du kan få en billigare månadskostnad så får du också en bättre överblick över dina lån samt att du ökar din kreditvärdighet hos bankerna genom att ha löst dina smålån.

Jämför när du ska lösa lån för lägre ränta

Sambla samarbetar med över 40 banker och långivare. Det är helt kostnadsfritt att lösa dina gamla lån via oss och du kan lösa lån upp till hela 600 000 kronor.

Exempel på att lösa ett lån: Nils har ett privatlån på 50 000 kronor, en räntekostnad på 1500 kronor per år och en återbetalningstid på 5 år. Efter 3 år har Nils betalat av 30 000 kronor av lånet samt betalt räntekostnader i 3 års tid. Nils får tillbaka en stor summa i skatteåterbäring och väljer att lösa de resterande 20 000 kronorna av lånet. På så vis har Nils sparat in räntekostnader värda 3000 kronor genom att lösa lånet i förtid. Mer pengar i plånboken varje månad!

Så går det till att lösa lån och krediter genom Sambla

Har du aldrig löst dina lån tidigare kan processen verka lite ovan – men det hela är egentligen mycket enkelt. Så här går det till, steg för steg:

1. Ansökan

Du börjar med att ansöka i vårt formulär. Räkna då ihop det totala beloppet av skulderna du vill lösa och komplettera med dina personliga uppgifter. Bocka i att du är intresserad av att samla lån – eftersom det är det du gör när du löser dina tidigare krediter med ett nytt lån.

2. Jämför och hitta din lägsta ränta

Med endast en kreditupplysning via UC skickar vi in din ansökan till våra 40 samarbetspartners, som alla får chansen att ge dig ett erbjudande. Inom 24 timmar har alla svarat. Du erbjuds alltid hjälp av våra kunniga rådgivare för att välja lånet som är bäst för dig – men vill du går det att genomföra processen själv online.

3. Signering och utbetalning

När du valt samlingslånet som sänker din nuvarande ränta och månadskostnad mest återstår bara signering och utbetalning innan du kan lösa dina lån. Signering gör du tryggt och smidigt genom BankID och utbetalning sker sedan normalt till ditt bankkonto inom några dagar. Vissa långivare har som krav att de vill lösa lånet åt dig – medan du i vissa fall får pengarna på kontot så att du kan lösa lånet själv.

Varför är det en fördel att betala av lånen i förtid?

Ett lån har alltid en avbetalningsperiod och det finns en plan om hur din återbetalning ska ske till banken eller långivaren. Återbetalningsperioden kan vara allt mellan 115 år beroende på hur du väljer att lägga upp ditt lån när du ansöker. Skulle du inte ha betalat tillbaka ditt lån inom återbetalningsperioden så kommer något som kallas dröjsmålsränta att tas ut, detta vill du gärna undvika!

Slipp att betala onödiga avgifter

Skulder för kreditkort och smålån som du väljer att betala tillbaka under en lång period kan bli väldigt dyra för dig i slutändan. Utöver att räntan är hög finns det flera anledningar till att kostnaden kan sticka iväg, som uppläggningsavgifter, fakturaavgifter och skulle du glömma betala kommer förseningsavgifter och påminnelseavgifter därtill. Flera lån och krediter innebär en större risk att glömma av att betala in en faktura vilket blir en extra kostnad för dig.

Att då lösa ut dessa lånen genom att ta ett samlat lån kan smidigt ge dig mer pengar i plånboken varje månad!

Fördelar med att lösa dyra lån och krediter i förtid:

  • Bli av med avbetalningar, smålån och krediter
  • Undvik dröjsmålsränta
  • Få en bättre ränta
  • Samla alla dina lån och krediter på ett ställe
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Förbättra din kreditvärdighet

Bild som visar på hur man samlar ihop gamla lån

Lös ut lånen och slipp dröjsmålsränta

Som vi nämnde ovan finns det något som kallas dröjsmålsränta som kan läggas på om du inte har betalt av eller löst dina lån inom återbetalningsperioden. Finns inget sagt mellan långivaren och låntagaren har långivaren rätt att ta ut denna extra räntekostnad. Anledningen till att dröjsmålsräntan finns är för att bankerna och långivarna vill säkerställa att de får in sina pengar som de har lånat ut och dröjsmålsräntan fastställs en gång i halvåret av Riksbanken.

Undvik den extra kostnaden med en ny långivare

Istället för att riskera att betala en dröjsmålsränta när dina lån håller på att löpa ut kan du lösa ut hela eller delar av ditt befintliga lån via Sambla. På så vis får du ett nytt lån hos en ny långivare där du kan samla ihop alla lån och krediter. En sak som är säker är att det är bra att lösa lånen du har och samtidigt jämföra räntor och få den bästa räntan för dig!

Lös dyra lån och krediter via Sambla och få bättre ränta

En del av vår tjänst som låneförmedlare är att vi kostnadsfritt kan hjälpa dig att jämföra räntor hos väldigt många långivare samtidigt. Det fungerar som så att du fyller i dina uppgifter i formuläret, vill du lösa dina lån med ett nytt lån så kryssar du i det, sen skickas din ansökan ut till över 40 banker och långivare som vi samarbetar med och inom bara 24 timmar har vi fått in alla svar och du kan välja att lösa lånen med det mest förmånliga budet.

Vill du lösa lånen erbjuder flera av bankerna att göra denna processen åt dig. Du behöver alltså aldrig ens få in pengarna på ditt konto utan det sker från deras håll, smidigare blir det inte!

Vad kostar det att lösa ett bundet lån med Sambla?

Att lösa ett bundet lån i förtid är möjligt. Men det lär innebära att du måste betala ränteskillnadsersättning för den tiden som är kvar på din bindningstid för lånet. Det är för att banken enligt lag ska kompenseras för den uteblivna ränteintäkten.

Men ibland kan det vara värt att lösa ett bundet lån ändå – speciellt om det är ett av flera lån du vill lösa till ett större samlat lån.

Kostnadsfritt att lösa lån genom Sambla

Att använda Sambla för att jämföra låneerbjudanden istället för att lägga tiden på att göra det själv är helt kostnadsfritt. Utöver att vi jämför banker och långivare åt dig så görs det bara en UC vilket är viktigt för din kreditvärdighet.

Den enda kostnad som kan tillkomma när du väljer att lösa ut dina lån är en uppläggningsavgift på det nya lånet. Den kostnaden brukar vanligtvis ligga på några hundralappar och går att väva in i återbetalningsperioden.

Lösa delar av ett lån

Att ha lån och krediter innebär alltid kostnader i form av räntor och andra kostnader som kan tillkomma. Har du stora lån kan det vara svårt att ekonomiskt klara av att lösa hela lånet, men det brukar istället alltid gå att betala tillbaka och lösa delar av lånet. Genom att du löser något eller några av dina lån så kommer du varje månad att få mer pengar över i plånboken istället för att lägga dom på räntekostnader. I slutändan är det alltid bättre att lösa delar av dina lån och krediter än att inte göra det.

Går det att söka lån för att lösa kronofogdeskulder?

Ibland kan ekonomin ha kört ihop sig vilket kan göra att du hamnar med skulder hos Kronofogden. Det går inte att söka om ett lån för att lösa kronofogdeskulder genom oss. Det är för ditt eget bästa – om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden bör du fokusera på att betala av det först.

Däremot går det att söka om att lösa lån trots betalningsanmärkningar. Vissa av våra partners kan bevilja lån trots upp till tio stycken. Betalningsanmärkningarna kommer påverka din ränta och har du möjlighet att vänta ut dem är det bra – men att lösa nuvarande smålån trots betalningsanmärkningar kan också vara ett första steg mot ett stabilare privatekonomi.

Att ta den här typen av lån kallas ibland för ett nystartslån.

Lös andra lån och krediter med hjälp av ett större lån

Lösa lån genom att ta ett lån till? Det kan uppfattas som konstigt första gången man hör det, men att samla dina lån är oftast ett bra sätt för att få ner dina räntekostnader. Genom att lösa dina lån som håller på att gå ut undviker du risken att få dröjsmålsränta samtidigt som du samlar ihop dina lån hos en långivare.

Det är dock inte alltid säkert att du får en billigare ränta genom att lösa ut och samla ihop dina lån till ett.

Sänk din månadskostnad – steg för steg

Det vi rekommenderar att du gör för att få en bättre månadskostnad är:

1. Skriva ner alla dina lån och skulder, din totala räntekostnad och vad du betalar varje månad.

2. Kontakta Sambla så hjälper vi dig att jämföra lån hos över 40 långivare för att se om du kan få en mer förmånlig lösning och på så vis få lite mer spelrum i din ekonomi.

3. Betala in pengarna, lös dina gamla lån och nu har du en lägre ränta och ett mer förmånligt lån.

Fyll i formuläret om du vill lösa ut dina lån – en ansökan är helt kostnadsfri och du binder inte upp dig till något! Genom att lösa dina lån i förtid sparar du pengar varje månad som annars skulle gått till räntekostnader.

Har du frågor om du kan lösa dina lån eller hur du går tillväga så kolla Vanliga frågor och Svar nedan. Skulle det fortfarande uppstå frågor så är du självklart välkommen att kontakta våra trevliga medarbetare så hjälper vi dig lösa dina lån.

Frågor och svar

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Ja, du är alltid välkommen att lösa dina lån och krediter i förtid om du vill det!

Kan jag sänka min månadskostnad genom att lösa mina lån?

Ja det kan du. Genom att amortera mer på dina lån och krediter sparar du in räntekostnad, det innebär att du i slutändan får mer pengar över i plånboken.

Hur stora lån kan jag lösa?

Hos Sambla kan du får hjälp att lösa lån upp till 600 000 kronor.

Får jag en bättre kreditvärdighet genom att lösa krediter?

Att vara skuldfri är alltid bra för din kreditvärdighet. Om du kan visa långivarna att du klarar av att betala tillbaka dina lån och skulder i förtid så ger det dig en fördel i framtida besök hos banken. Du kan få hjälp att samla dina lån och krediter och på så vis endast ha ett stort lån, det ökar också din kreditvärdighet.

Vilka grundkrav finns för att lösa lån via Sambla?

För att lösa ut dina lån i förtid hos Sambla krävs:

  • Du ska vara minst 18 år gammal.
  • En månadsinkomst på 8400 kr.
  • Ha varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna.
Är det bindande att lösa lån med Sambla?

Nej, det är inte bindande att skicka in en ansökan om att lösa dina lån. Du binder dig inte förens du har valt att gå vidare med en långivare.

Kan jag lösa mina lån utan att byta bank?

Ja absolut! Du kan lösa och samla dina lån utan att byta bank.

Finns det andra alternativ än att lösa mina lån?

Du kan samla dina lån och krediter hos Sambla. På så vis löser du ut dina gamla skulder och samlar ihop det till ett lån.

Hur undviker jag dröjsmålsränta?

Dröjsmålsränta är en kostnad som långivaren kan välja att ta ut om du inte betalar tillbaka dina lån inom återbetalningstiden. Undvik dröjsmålsräntan genom att lösa dina lån via Sambla!

Vilken ränta kan jag få hos Sambla?

Räntan sätts individuellt utav de banker och långivare vi samarbetar med. Vi kan därför inte svara på vilken ränta som just DU kommer att få. Genom att vi jämför flera banker åt dig så får du den bästa möjliga räntan. 

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler