Hopbakslån - Baka ihop dina lån till ett och samma

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

40 långivare
Baka ihop lån upp till 600 000 kr
Betala dina lån med en faktura istället
40 långivare
Baka ihop lån upp till 600 000 kr
Betala dina lån med en faktura istället

Ett hopbakslån kan låta bekant för den som kollat på TV3-programmet Lyxfällan. Men om du inte sett programmet, kan det enklast förklaras som ett samlingslån. När du samlat på dig ett flertal dyra lån och krediter kan ett hopbakslån vara en bra lösning för att sänka din ränta och komma ner i månadskostnad.

Vad är ett hopbakslån?

Hopbakslån, eller ett samlingslån som det även kallas, är ett nytt lån som täcker befintliga lån och krediter. Genom att samla ihop de mindre skulderna till ett större lån, slipper du betala dyr ränta och aviavgift på varje enskilt lån och får istället ett hopbakslån. Att gå från flera mindre lån till ett större, ökar dina chanser att förbättra din lånesituation. Ett hopbakslån kan även kallas för ihopbakslån.

Figur som visar hur ett hopbakslån fungerar

Fördelar med hopbakslån

Ett hopbakslån kan hjälpa dig att komma på fötter och styra upp din ekonomi. Resultatet av ett hopbakslån blir färre fakturor att betala i slutet av månaden, då tidigare lån och krediter samlats under ett och samma lån.

De avgifter och höga räntorna som varje enskild skuld haft, ersätts med det nya hopbakslånet som har en lägre ränta, vilket leder till en billigare månadskostnad. Ibland kallas hopbakslån också för omstartslån – eftersom det hjälper dig att starta om din ekonomi.

Så ansöker du om ett hopbakslån

När du ansöker om ett hopbakslån går du tillväga på samma sätt som du gör när du ansöker om ett privatlån. Vid båda fall, är det klokt att använda sig av en låneförmedlare. Via en låneförmedlare kan du jämföra ett flertal olika banker och långivare innan du ansöker om ett hopbakslån.

Hos Sambla kan du ansöka om 600 000 kronor utan säkerhet, få svar från ett flertal långivare inom 24 timmar – helt kostnadsfritt. Du väljer själv hur lång avbetalningstid du vill ha och ansökan är inte bindande. Genom att jämföra erbjudanden innan du bestämmer dig kan du med all säkerhet veta att du fått bästa möjliga villkor till ditt hopbakslån.

Att tänka på innan du tar ett hopbakslån

Själva syftet med ett hopbakslån är att samla de befintliga skulderna som finns och baka ihop dessa till ett mer fördelaktigt lån. Att ta ett hopbakslån som är större än det belopp som skulderna står för kan fortsätta den dåliga trenden av att låna pengar till saker man egentligen inte har råd med. Räkna därför ut, innan du ansöker om ett hopbakslån, din totala skuld så att du vet hur mycket du behöver låna för att täcka skulden i ett ihopbakslån.

Genom att lösa dina befintliga lån kan du få ner din månatliga kostnad och spara pengar!

Börja med det dyraste lånet först

Om du inte blir beviljad hela skulden du är skyldig, börja då med att betala av de lån som är dyrast med ett mindre hopbakslån. Den största skulden behöver nödvändigast inte vara det dyraste. Gör därför en kalkyl på alla lån och se på så sätt vilket lån som har högst ränta.

Jämför hopbakslån innan du bestämmer dig

Alla banker specialiserar sig på olika typer av kunder. Det går därför inte att säga på förhand vilken långivare som kommer erbjuda den lägsta räntan till ett hopbakslån. Just därför är det viktigt att jämföra olika låneerbjudande för att hitta den bank eller långivare som passar dig bäst.

Om du som privatperson går till flera olika långivare för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra hopbakslån med Sambla görs endast en kreditupplysning hos UC. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse.

Frågor och svar - Hopbakslån

Kan jag sänka min månadskostnad med flera tusenlappar genom ett hopbakslån?

Ja! Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor genom att baka ihop befintliga lån till ett. Bakar man ihop sina utspridda lån och krediter leder det oftast till en lägre månadskostnad, en bättre översikt och ett bättre lån i slutändan.

Hur många & stora lån kan jag baka ihop?

Det största hopbakslånet du kan få beviljat av oss är 600 000 kronor. D.v.s att du kan baka ihop hur många lån du vill, bara det inte överstiger 600 000 kronor totalt.

Kan jag få ett hopbakslån trots betalningsanmärkningar?

Ja det är möjligt att få ett hopbakslån ändå, så länge du har en fast månadslön på minst 8400 kronor och att du har varit skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader tillbaka.

Är det bara lån & krediter jag kan baka ihop?

Nej, vi kan hjälpa att baka ihop allt från SMS-lån, krediter, blancolån, privatlån, billån, båtlån, andra fordonslån, renoveringslån, reselån, avbetalningsköp, kreditkortsbetalningar, topplån och lån till kontantinsats. Om vi mot förmodan inte listade din lånekredit kan vi säkert hjälpa dig ändå.

Får jag bättre kreditvärdighet när jag hittar ett hopbakslån?

Ja, genom ett hopbakslån via Sambla och våra 40+ banker och långivare får du alltid bättre kreditvärdighet då du kommer ha färre lån. Desto fler lån & krediter man har desto sämre kreditvärdighet leder det till. Därför är det alltid en god idé att ha så få lån & krediter som möjligt för att bibehålla en bättre kreditvärdighet, som i sin tur leder till bättre villkor på dina lån.

Vilka grundkrav finns det för söka om ett hopbakslån med Sambla?

För att bli beviljat ett hopbakslån krävs följande:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Ha en månadsinkomst på minst 8400 kr.
  • Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
  • Inte ha haft något skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.
Är det bindande att söka om hopbakslån med Sambla?

Nej! Det är helt kostnadsfritt och bindningsfritt. Hittar du inget förslag på ett samlingslån har det inte kostat dig något alls. Lånet blir bindande först när du valt förslag och gått vidare med banken i fråga.

Vilken ränta får jag på mitt hopbakslån?

Räntan på ditt hopbakslån sätts individuellt efter en sedvanlig kreditupplysning hos UC. Därför kan vi i förväg inte svara på vilken ränta du kommer att få. Eftersom att du jämför räntor hos flera banker och långivare får du den lägsta möjliga räntan för just din ekonomi.

Kan jag lösa mitt hopbakslån i förtid?

Ja, efter att du har bakat ihop dina lån till ett kan du alltid betala tillbaka ditt lån i förtid utan extra avgifter. Det du betalar är endast ränta fram tills det datum då du väljer att betala tillbaka hela lånebeloppet. Behöver du hjälp med detta kan du alltid kontakta våra medarbetare eller ringa till banken i fråga.

När får jag svar från långivarna?

De flesta svaren får du inom några minuter. Eftersom att vi jobbar med över 40 banker och långivare så kan det ta upp till 24 h innan alla långivare har svarat.

När betalas ett hopbakslån ut?

Alla långivare skiljer sig lite åt, men generellt får du pengarna inom 3 bankdagar från den dag då du signerat – vissa långivare redan samma dag!

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler