Begagnad familjebil eller kraftfull sportbil – det är upp till dig

Vad vill du låna till

Låna till bil

Kanske är det dags för din första egna bil. Eventuellt har du kommit till det där stadiet i livet där du faktiskt kan  unna dig sportbilen du alltid drömt om. Eller så är du nöjd med din nuvarande bil men mindre nöjd med billånet.

Billån

Olika sätt att finansiera bilköpet

Ingen livssituation är den andra lik. Det är därför vi jämför bankernas erbjudanden så att just du, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga lånet till din bil.

Ett upplägg som blivit allt mer populärt är att privatleasa istället för att köpa. Det är dock viktigt att alltid påminna sig om att leasa egentligen betyder att betala en prenumerationsavgift till ett bilföretag, att hyra alltså. Fördelen med leasing är att du slipper oroa dig för bilens andrahandsvärde, det så kallade restvärdet. En stor nackdel är att det kan bli trista extrakostnader för dig om bilen skadas eller om du råkar köra för många mil.

Bilhandlarna själva brukar rekommendera sina egna finansieringslösningar, vilket i själva verket är ett annat namn för ett billån med restvärde. Restvärde betyder att långivaren bedömer vad bilen förväntas vara värd efter en tidsperiod som du bestämmer. Sedan görs en amorteringsplan där den kvarvarande lånesumman är identisk med bilens värde när tidsperioden är över. Ett billån med restvärde har flera fördelar men också några nackdelar. Du kan behöva upp till 20% av bilens värde kontant vid köptillfället. Långivaren har även bilen som säkerhet för lånet, vilket gör din ekonomiska situation mindre flexibel.

Ett tredje alternativ är att finansiera ditt bilköp med ett privatlån utan säkerhet. Då äger du bilen helt själv, samtidigt som du inte behöver någon kontantinsats. Ett privatlån har flera fördelar. Du kan låna upp till 500 000 kr. Pengarna betalas ut till ditt konto inom ett par dagar och eftersom du själv väljer återbetalningstid kan du betala tillbaka lånet i din egen takt. Om du bestämmer dig för att ta ett privatlån är det klokt att få bästa möjliga ränta genom att jämföra låneerbjudanden från många banker och långivare med Sambla.

Om du redan har ett billån

Då kan det vara klokt att använda Sambla för att undersöka om du kan sänka räntan på det lånet. Dessutom kan du samla dina andra lån tillsammans med billånet för att spara pengar och få bättre koll på din ekonomi.

Jämför med Sambla

Sambla är den nya generationens låneförmedlare. Med oss kan du låna upp till 500 000 kr till ett av marknadens bästa lånevillkor (effektiv ränta varierar mellan 3,01–22,59 %) och du bestämmer själv din återbetalningstakt. Tjänsten är kostnadsfri och det görs bara en enda kreditupplysning hos UC. Vi låter olika banker och långivare se din ansökan och alla ger sitt bästa erbjudande för att få dig som kund. Inom 24 timmar har vi fått in alla bud. Sedan får du, tillsammans med en av våra personliga rådgivare, välja det bud som passar dig bäst. Pengarna betalas sedan ut till ditt konto inom ett par dagar.

Ansök och jämför idag

0 500 000 kr

1 159 kr

Säker jämförelse i samarbete med
Verisign Secured - UC

banker och långivare

Låna upp till 500 000 kr från 2,95% ränta

Du binder dig inte till något och det är helt gratis.

Frågor och svar


Jag vet inte om jag kommer köpa bilen. Binder jag upp mig till något?


Måste jag ha någon kontantinsats när jag lånar till bilen?


När betalas pengarna ut till mitt konto?


Blir det något restvärde på bilen?


Vad krävs för att ta ett billån med Sambla?Hur mycket kan jag låna?


Görs det bara en kreditupplysning?


Hur kan det vara kostnadsfritt att jämföra med Sambla?


Vilka banker samarbetar Sambla med?


Bankerna vi jämför

I dagsläget samarbetar vi med 18 olika banker och långivare. Exakt vilka banker som du får erbjudande från beror på hur mycket du vill låna samt dina ekonomiska förutsättningar. Alla banker och långivare har nämligen olika målgrupper. De lånar ut upp till 500 000 kr.

Effektiv
 ränta från
3,01 %

Varför ska jag jämföra många banker?

Räntan du erbjuds kan variera mycket mellan olika banker. Det finns tyvärr inget facit som säger vilken bank som kommer att ge just dig bäst erbjudande. Räntan sätts nämligen individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar och bankens upplevda risk.  Att jämföra många banker på egen hand när du ska låna pengar är tidskrävande och du kommer även att få många kreditupplysningar hos UC. Jämför du istället med Sambla görs bara en enda kreditupplysning samtidigt som du får erbjudanden från olika banker och långivare. Vi räknar sedan ut din exakta besparing. Allt för att du ska känna dig trygg och spara pengar.

banker och långivare

Låna upp till 500 000 kr

Effektiv ränta 3,01–22,59 %

Du binder dig inte till något och det är helt gratis.

step 1

Börja jämföra

Fyll i belopp, lånetid samt dina personuppgifter och klicka på ”nästa steg”. En enda kreditupplysning görs hos UC. Sedan kontaktar vi våra 18 utvalda banker och långivare, helt kostnadsfritt.

step 2

Bankernas bud

Bankerna och långivarna får dina uppgifter, önskat lånebelopp och lånetid. Bankerna kommer sedan ge sitt bästa erbjudande för att få dig som kund. Inom 24 h får vi deras bud.

step 4

Välja rätt

När alla bud inkommit går vi igenom dem tillsammans. Känner du att ett bud är extra intressant skickas det till din e-post (eller brevlåda). Om budet sedan inte känns bra är det helt okej att säga nej tack.

step 4

Pengarna på kontot

Känner du dig nöjd med budet signerar du lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). När banken eller långivaren mottagit din påskrivna lånehandling betalas pengarna ut inom ett par dagar.

Vad passar dig?

För att påbörja din jämförelse så kan du klicka nedan eller ringa oss. Du kan även fylla i ditt telefonummer så kontakar vi dig så  snart vi kan. Sambla har hjälpt över 150.000 kunder sedan starten 2014 och en kund sparar i genomsnitt 30 000 kr genom vår tjänst. Jämför bankerna!

Jag vill jämföra nu

Jag vill ringa direkt

...vill du att vi ringer dig?

Ring upp mig