Hitta din bilfinansiering

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Sambla arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Hitta din bilfinansiering
Finansiera ditt bilköp
Olika typer av bilfinansiering

När du ska köpa bil finns det olika sätt att finansiera köpet. Du kan betala bilen kontant eller ta ett specifikt billån. Du kan även leasa bilen eller ta ett privatlån. Vanligt för företag är att sköta bilfinansieringen genom att leasa bilen. Vad som passar dig som privatkund bäst beror på din nuvarande livssituation.

Olika sätt att finansiera bilköpet

Vilket sätt som passar just dig beror på vad du behöver för bil, hur mycket du ska köra och hur din privatekonomi ser ut. Det är även klokt att räkna på billån innan du slår till. Nedan listar vi de olika finansieringslösningarna med för- och nackdelar.

Bilfinansiering med kontantinsats

Vissa banker och långivare erbjuder särskilda billån. Ofta kan du teckna billånen direkt via bilhandlaren, du betalar då en kontantinsats på 20 % av bilens kostnad vid köptillfället. Din bil omfattas sedan av ett så kallat ägarförbehåll – det innebär att du inte kan sälja bilen innan lånet har återbetalats.

Fördelar med billån med kontantinsats:

Eftersom bilen är säkerhet för lånet blir ofta räntan förhållandevis låg.

Nackdelar med billån med kontantinsats:

Även om den nominella räntan är låg på dessa lån, så är det oftast ett marknadsföringsknep. Det är praxis att bilhandlare tar ut en aviseringsavgift eller administrativ avgift, ofta på 60:- per månad. Detta gör att den effektiva räntan oftast är högre än på ett vanligt privatlån. Denna avgift går inte att förhandla bort.

En annan faktor är att man oftast inte kan sälja bilen utan att först lösa lånet. Om du vill göra dig av med bilen, men inte har pengarna, får du alltså problem. Lösningen kan vara att lösa ut lånet genom att sälja bilen till samma bilhandlare som du köpte hos. Eftersom bilhandlaren är medveten om ditt sämre förhandlingsläge kan det innebära att du får sämre villkor än på exempelvis blocket.

För att kunna ta ett billån med kontantinsats måste du i regel köpa bilen hos en auktoriserad återförsäljare, vilket begränsar bilutbudet.

Bilfinansiering med restvärde

Bilfinansiering med restvärde påminner om billån med kontantinsats, men innebär att du inte amorterar av hela lånet under lånets löptid. När lånetiden tar slut har du därför kvar en del av skulden. Lånet läggs oftast upp så att skulden blir lika stor som bilens värde när löptiden är slut.

Fördelar med bilfinansiering med restvärde:

Om du gillar att byta ofta har du i regel möjlighet att göra det efter lånets löptid. Om bilen är i gott skick kan det finnas ett restvärde som kan användas vid nästa bilköp.

Nackdelar med billån med restvärde:

Om restvärdet satts för högt riskerar du att bli kvar med en skuld som är större än värdet på bilen. Då hamnar du i en trasslig ekonomisk situation där du blir mindre flexibel.

Leasingbil

Leasing är den finansieringsform som tidigare var vanligast för företag, men som på senare år även har blivit populärt för privatpersoner. Privatleasing är en sorts långtidshyra som innebär att en fast månadsavgift betalas över en förutbestämd period – ofta mellan 12-36 månader. Ofta inkluderas även serviceavgifter och ibland även kostnaden för bilförsäkringen i månadsbetalningen.

När leasingperioden är slut bedöms bilens skick. Om slitaget är normalt behöver du inte betala något extra, men om bilen är extra sliten så tillkommer det ytterligare kostnader för detta. Hur långt du får köra avtalas också på förhand, vanligen handlar det om 1000 till 2000 mil per år. Har bilen gått längre än så tillkommer kostnadstillägg för den extra körningen. Det brukar även tillkomma en straffavgift om du vill bryta ett leasingavtal i förtid.

Fördelar med att leasa:

Leasing är att det är bekvämt och innebär en förbestämd månadskostnad.

Nackdelar med att leasa:

Du inte kan bryta avtalet i förtid utan att tvingas betala straffavgifter, du är alltså fast med bilen du valt att leasa. Du måste även hålla dig till avtalad körsträckan. Om din livssituation förändras med större familj eller exempelvis längre pendling kan det vara så att din leasade bil inte längre passar dig.

Bilpool

Ett alternativ till att äga en bil är att vara med i en bilpool. Detta alternativ är främst tänkt för de som behöver en bil mer sällan och är framför allt tillgängligt i storstäderna. Det finns både ideella bilpooler som drivs utan vinstsyfte och kommersiella alternativ som Sunfleet och DriveNow Car Sharing.

Fördelar med bilpool:

Du slipper utgifter för en bil som är mestadels står parkerad.

Nackdelar med bilpool:

Om du behöver använda bilen dagligen blir det dyrt för dig. Det finns inte heller någon garanti att det finns en bil tillgänglig just när du behöver. Eftersom du måste boka eller leta reda på en ledig bil finns det inte särskilt mycket utrymme för spontana bilutflykter.

Köpa bil kontant

Precis vad det låter som – om du har pengarna på ditt konto kan du köpa bilen rakt av utan lån.

Fördelar med att köpa bil kontant:

Du är helt fri sälja bilen när du vill om du har köpt den kontant, din ekonomiska situation blir alltså väldigt flexibel.

Nackdelar med att köpa bil kontant:

Även om din ekonomiska situation blir väldigt flexibel så är dina pengar låsta i bilen. Du kan alltså inte investera i något annat. Om avkastningen är högre än lånekostnaden är det faktiskt ekonomiskt smartare att finansiera bilköpet med ett lån till låg ränta.

Tänk igenom om du klarar av att köpa bilen kontant eller om det är mer fördelaktigt att finansiera den på annat vis.

Finansiera bilen med ett privatlån

Om du tar ett privatlån med låg ränta – via Sambla – för att finansiera köpet behöver du ingen kontantinsats. Det är nämligen du som står som låntagare, oberoende av vilken bil du ska köpa för lånet. Pengarna betalas ut inom ett par dagar och sedan kan du köpa din drömbil.

Fördelar med ett privatlån:

Eftersom bilen inte är pantsatt när du tar ett privatlån kan du köra hur långt du vill och sälja bilen om du skulle vilja det. Du behöver ingen kontantinsats utan kan låna till hela beloppet. Du kan köpa bilen från en bilhandlare eller privatperson och du bestämmer lånets återbetalningstid själv. Du slipper även oftast aviseringsavgifter och faktureringsavgifter, vilket gör att den effektiva räntan ibland kan hållas lika låg som på ett billån med säkerhet. Du kan också köpa en begagnad bil privat – och ändå låna till den, till skillnad från ett billån med säkerhet.

Nackdelar med ett privatlån:

Det finns många olika banker och långivare som erbjuder privatlån utan säkerhet, risken är därför att du tar ett lån med onödigt hög ränta. Det är därför Sambla jämför över 40 olika banker och långivare – så att du ska vara trygg med att du får lånet med absolut bäst villkor.

Jämför bilfinansiering med Sambla

Med Sambla kan du låna upp till 600 000 kronor från någon av våra över 40 olika långivare. Vilken bank som passar dig bäst är omöjligt att säga på förhand, alla specialiserar sig på olika typer av kunder.

Om du som privatperson går till flera olika banker för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du jämför billån med Sambla görs endast en kreditupplysning. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får i stället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Fler inlägg om bilar

Renovera kök – hur mycket kostar det?

Går du i tankar på att renovera köket, och vill räkna på vad det kostar? Här kan du läsa allt om kostnader som tillkommer vid en köksrenover...

Det här lånade svenskarna till 2022

Vi på Sambla har sammanställt de vanligaste anledningarna till att folk sökte lån genom oss under 2022 – se resultatet här!

Rotavdrag – så fungerar det

Vad är rotavdrag? Hur fungerar det? Här kan du lära dig allt om rotavdraget och hur du räknar ut det med rätt procent och summor för 2023.

Prisskillnader mellan matvarukedjorna – här finns billigaste julmaten

Vart finns den billigaste julmaten? Vi har undersökt priserna hos fem matvarukedjor runt om i Sverige för att hitta det billigaste julbordet...

Det söker svenskarna efter på rean

Resväskor, Airpods eller Moccamasters. Listan görs lång när vi har tittat på vad svenskarna söker efter allra mest under rean.

Kvinna sitter med sin dator på sitt hemmakontor

8 tips på hur du skapar ett effektivt och bra hemmakontor

Om du jobbar hemifrån på heltid är det viktigt att skapa en bra arbetsplats och hålla sina rutiner. Här är våra 8 bästa tips för hemmakontor...

Hund med hörlurar

14 ekonomipoddar du inte vill missa

Det finns många ekonomipoddar med tips och nyheter om sparande eller aktiemarkanden – här tipsar vi om våra 14 favoriter bland ekonomipoddar...

När är elen billigast?

Priset på el varierar kraftigt varje dag och många vill optimera sin förbrukning – men när är elen billigast? Och när är den dyrast? Läs här...

Bostadspriser

Dags att köpa bostad? Läs om vad som påverkar bostadspriserna, hur prisutvecklingen sett ut 2023 och hur prognosen framåt är.

Negativt elpris

Negativt elpris innebär att elen blir så billig att producenterna betalar dig för att använda el. Men varför händer det – och när? Läs allt ...

bil finansierad med billån

Bilfinansiering

Bilfinansiering med en månadskostnad som du klarar av. Vi hjälper dig att finansiera ditt bilköp och guidar dig till bra villkor.

Familj som nyss hämtat upp sin begagnade bil

Köpa begagnad bil tips

Ska du köpa en begagnad bil finns det stora möjligheter att göra en bra affär – om du vet vad du ska tänka på. Här är expertens viktigaste r...

nyrenoverat badrum

Pris för att renovera badrummet – vad kostar det?

Att renovera badrummet är ofta en bra investering – men hur mycket kostar det? Här är de bästa tipsen för att få ett bra och billigt badrum.

Mamma och barn leker med en lampa

Spara el

Hur kan man spara på el och således hålla nera elkostnaderna? Vi ger dig här våra 25 bästa tips för att spara på el 2023.

Familj som fikar

Anställningsformer och dess påverkan på din kreditvärdighet

En vanlig missuppfattning är att du måste ha en fast anställning för att få ett lån. Det stämmer inte! Men din anställningsform påverkar – l...

Man som renoverar med hjälp av sin sparade buffert

Därför är det viktigt att ha en buffert

I tider av ekonomisk osäkerhet är det viktigt att ha en buffert. En buffert gör dig bättre förberedd och trygg – läs våra bästa tips här.

Kvinna läser ekonomiböcker på mobilen

Ekonomiböcker du måste läsa

Vill du lära dig mer om privatekonomi? Här är våra bästa tips på ekonomiböcker – som är väldigt användbara för din vardag.

Man som ringer och försöker förbättra sin kreditvärdighet

Tips på hur du förbättrar din kreditvärdighet

Kreditvärdighet är ett mått på din förmåga att betala tillbaka pengar vid ett lån. Bättre kreditvärdighet ger lägre ränta – så här tar du di...

Frågor och svar om bilfinansiering

Hur ska man finansiera en bil?
Det finns flera olika sätta att finansiera sin bil privat, vilken basfinansiering som passar dig bäst kan inte vi svara på direkt. En traditionell bilfinansiering innebär att du betalar minst 20% i kontantinsats till lånet och resten betalar du av varje månad. Hos Sambla krävs ingen kontantinsats för att få hjälp med bilfinansiering. Läs mer om de olika alternativen här.
Hur funkar finansiering av bil?
Hos Sambla kan du låna upp till 600 000 kronor att använda som finansiering för ditt bilköp. Du kan låna antingen hela summan eller delar av summan och välja en återbetalningstid som passar din ekonomi. Det krävs ingen kontantinsats.
Finansiera begagnad bil?
Genom Sambla kan du finansiera både nya och begagnade bilar, du bestämmer själv vad pengarna ska gå till.
Vilken ränta kan jag få på bilfinansiering?
Räntan sätts helt individuellt av de banker och långivare som vi samarbetar med. Vi kan garantera att du får lägsta möjliga räntan.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Nordea logotype
SEB logotype
Bank Norwegian logga
Ica banken logga
Remember logga
Nordax Bank logga
Visa fler