Låna till bröllop – jämför bröllopslån och räkna på vad bröllop kostar

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vad är bröllopslån?
Så hittar ni billigaste lånet
Så gör ni en bröllopsbudget
Vad är bröllopslån?
Så hittar ni billigaste lånet
Så gör ni en bröllopsbudget

Att låna till bröllop går alldeles utmärkt och det är ett väldigt vanligt sätt att finansiera er stora dag. Ett bröllopslån kan vara alltifrån litet till väldigt stort – allt beroende på vilken typ av bröllopsfest ni vill arrangera. Här går vi igenom hur det fungerar att låna till bröllop och vad ni kan göra för att hålla nere kostnaderna.

Hur går det till att låna till bröllop?

Ett bröllopslån är tekniskt sett ett lån utan säkerhet. Högsta möjliga lånebelopp och ränta bestäms individuellt efter låntagarens ekonomiska förutsättningar och inkomsten är den viktigaste faktorn. Om ni båda står som medlåntagare på lånet räknas era ekonomier samman, vilket ökar era chanser till en bra ränta markant.

Jämför bröllopslån för att lägre ränta

Ett bröllopslån är pengar ni gör av med direkt. Sedan måste ni betala tillbaka lånet över tid, och om beloppet är högt kan det ta flera år. Ju längre tid ni har lånet, desto mer kostar det. Om ni exempelvis har en budget på 100 000 kronor för ert bröllop, kommer det i slutändan att kosta betydligt mer än så om ni tar ett bröllopslån. Det bästa sättet att få ner räntan är att jämföra så många bröllopslån som möjligt.

Över 40 banker och långivare med en och samma ansökan

Genom oss kan ni ansöka om bröllopslån från över 40 långivare med endast en ansökan. Genom att ställa dem mot varandra pressar ni automatiskt ner räntan till lägsta möjliga nivå. Alla banker och långivare delar dessutom på en och samma kreditupplysning från UC, så att er kreditvärdighet inte påverkas mer än absolut nödvändigt.

Vad är högsta möjliga lånebelopp?

Sambla förmedlar privatlån på upp till 600 000 kronor. Om ni vill låna mer än så till ert bröllop kan ni istället ansöka om ett lån var. Kom dock ihåg att era ekonomiska förutsättningar styr lånebilden – det är alltid värt att tänka över vad två stora lån gör för hushållet när festen är över.

Villkoren varierar från lån till lån

Villkoren för privatlån skiljer sig åt mellan långivarna. Även om två banker kan erbjuda samma lånesumma och ränta, kan exempelvis avgifter och återbetalningstid påverka den egentliga kostnaden.

Lånets totalkostnad kallas för effektiv ränta – ränta plus tillkommande avgifter – och ska alltid stå med i långivarens beskrivning av lånet. Det är alltid den effektiva räntan vi presenterar till dig som kund, eftersom det ger den mest rättvisa bilden av vad lånet faktiskt.

Vilket bröllopslån är bäst?

Det är lätt att stirra sig blind på räntan, men när ni ska låna till bröllop är det viktigt att budgetera utifrån hur er ekonomi kommer att se ut framåt. Om ni vet att utgifterna under en period kommer att bli stora, kanske ni ska leta efter ett bröllopslån med betalningsfria månader. Låt behovet styra och ta inte första bästa lån!

Vad kostar ett bröllop?

När par börjar planera sitt bröllop är budgeten oftast steg ett, speciellt om sparmedel saknas och det krävs ett lån till festen. Så, vad kostar ett bröllop? Olika experter ger olika siffror, men det vanliga i Sverige är att notan hamnar på 50 000–100 000 kronor.

Varför kostar ett bröllop så mycket?

Buketter, tårta, transport och trycksaker – pengarna rinner iväg snabbt när det vankas bröllop. För många är dock bröllopet den kanske största dagen i livet och därför känns kostnaderna inte lika stora som de faktiskt är. Men även om det är väl använda pengar, finns det ju ingen mening att betala mer än nödvändigt. Speciellt om ni måste ta ett bröllopslån eller har svårt att få ihop er budget med sparmedel. Här är några exempel på vanliga kostnader och vad ni kan göra för att få ner dem.

Ringar

Inga ringar, inget bröllop. Fina ringar är dyra, men kan samtidigt vara en bra investering då ädelmetaller som guld och silver ofta stiger i värde. Ett billigare alternativ är att leta bland släktklenoderna eller att köpa något fint vintage.

Lokal

Platsen för vigseln och festligheterna är extremt viktig för många brudpar. Men om ni planerar att ta ett bröllopslån kan det vara en bra idé att tänka bort vingården i Toscana och istället satsa på en plats inom landets gränser som ni båda har en emotionell koppling till.

Ett bra tips är att låna eller hyra en festlokal av någon bekant, istället för att hyra en hel restaurang. Att ta hjälp av familj och vänner med logistiken är fullt acceptabelt i bröllopssammanhang.

Bröllopskuvert

Kostnaden per gäst på ett bröllop kallas för kuvert. Ett sätt att få budgeten att hålla är att ta ut en så kallad kuvertavgift. Det innebär att gästerna själva betalar för maten och drycken utifrån ert estimerade pris. Bröllop är sällan någon gratisfest för gästerna, och ett sätt att motivera kuvertavgiften är att den räknas som bröllopspresent.

Mat och dryck

Att låta professionella kockar laga bröllopsmenyn är inte gratis. Kanske känner ni någon som är bra på att laga mat och som kan göra det för en billigare peng? En bar till självkostnadspris är ett annat bra sätt att gå plus minus noll på drycken.

Musik

Att ha ett bra band och en DJ kan absolut höja feststämningen. Men varför inte låta gästerna bidra till en spellista istället?

Blommor

Blomsterarrangemang är ofta väldigt dyra. För en mer personlig prägel kan ni istället köpa blommor och göra buketterna på egen hand – eller plocka dem själva direkt från ängen.

Bröllopskläder, smycken och styling

En bröllopsklänning brukar i snitt kosta mellan 5000–10 000 kronor. Men prisspannet på kläder till bruden och brudgummen är så klart omöjligt att estimera. Vissa menar att brudparet även bör stå för kläderna till best man och tärnan. Smycken och professionell styling kan också bli kostsamt.

Ett bra budgetalternativ är att hyra allt istället. Tänk på att bröllopskläderna förhoppningsvis bara kommer att användas en gång i livet!

Bröllopsfotograf

Bröllopsfotografen kan ofta sluka en ganska stor del av budgeten – priserna för en professionell fotograf startar runt 20 000 kronor. Men kanske känner ni någon duktig fotograf som kan göra det billigare? Det här är dock en post ni inte vill ta alltför stora risker med, då bilderna från bröllopet kommer att följa med er genom livet.

Hur gör man en bröllopsbudget?

Börja med att ta fram en prioriteringslista. Skriv ner vilka delar som är viktigast för er, vad ni vill bjuda på och inte, samt vilka saker som ska ingå i budgeten. Räknas exempelvis bröllopsresan in eller ska den bekostas med separata pengar?

Var noga med gästlistan

Varje gäst ni bjuder in kostar pengar, oavsett om de betalar för vissa delar av bröllopet. För att hålla er budget är det väldigt viktigt att veta exakt antal gäster redan från början. För många är gästlistan det allra svåraste med bröllopet. Hur många ska bjudas? Och ännu viktigare – vilka?

Kom ihåg – det finns inga regler för det perfekta bröllopet

Kom ihåg att det egentligen inte finns några regler för hur ett bröllop ska se ut. Med lite kreativitet kan även ett budgetbröllop bli magiskt och många gånger blir det roligare om gästerna är med och styr upp allt.

Om budgeten är begränsad, varför inte önska er pengar i bröllopspresent? Ju mindre ni behöver låna till ert bröllop, desto mer pengar kan ni lägga på er framtid tillsammans.

Vill ni veta mer om att låna till bröllop? Kontakta oss så hjälper vi er att hitta det bästa bröllopslånet utifrån era behov och förutsättningar.

Vanliga frågor och svar – Låna till bröllop

Kan jag ta ett privatlån till bröllop?

Privatlån får användas till vad som helst och är därför ett vanligt sätt att finansiera bröllop. Det är alltid en bra idé att i första hand betala för bröllopet med sparpengar. Gör en budget och se till att inte låna mer än nödvändigt.

Vad kostar ett bröllop i genomsnitt?

De flesta lägger mellan 50 000–100 000 kronor på sitt bröllop. Anledningen till att bröllopet vanligtvis äger rum ett år efter förlovningen är att brudparet ska hinna spara ihop så mycket pengar som möjligt innan.

Hur blir bröllopet billigare?

Om ni måste låna till ert bröllop bör ni försöka få ner kostnaderna så mycket som möjligt innan. Ni kan exempelvis laga maten själva istället för att ha catering, plocka egna blommor och ha bar till självkostnadspris.

Vad kostar en vigsel?

Om en i brudparet är medlem i svenska kyrkan kostar själva vigselgudstjänsten ingenting. Såväl lokal som präst och musiker ingår i medlemsavgiften som betalas via skatten.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler