Lån med betalningsanmärkning

Att få en betalningsanmärkning är aldrig en välkommen händelse. Men det kan även hända den bästa av oss. Kanske har man missat en räkning för att sedan åka på en längre semester. Eller så har man råkat ut för en ID-kapning och vägrat betala för något man inte ens har beställt från första början. I vilket fall är det tråkigt när det händer, speciellt om man behöver ett lån. Men det går faktiskt att få lån med betalningsanmärkning, förutsatt att din ekonomiska ställning har utrymme för det. Här kommer du få lära dig vart du kan vända dig för att få bästa möjliga lån med betalningsanmärkning.

Det går att låna pengar med betalningsanmärkning

Vi på Sambla förstår att alla har olika förutsättningar och att livet inte alltid blir som man tänkt sig. Därför samarbetar vi med över 35 banker och långivare för att kunna hjälpa så många som möjligt att hitta det bästa lånet. Med hjälp av Sambla kan du jämföra långivare och låna pengar med betalningsanmärkning.

Det finns dock ett fåtal villkor som du måste uppfylla för att våra samarbetspartners ska kunna bevilja dig ett lån. Villkoren finner du här nedan och skulle du inte nå upp till dessa så har vi även tips på vad du kan göra i sådana fall.

Villkor för att låna med betalningsanmärkningar

Du som vill låna med betalningsanmärkning har trots allt goda möjligheter att ansöka om ett lån. Det hela hänger på att ett antal villkor är uppfyllda, vilka du kan se i bilden nedan:

Lån med betalningsanmärkning villkor

Vissa av de banker och långivare Sambla samarbetar med accepterar alltså upp till 10 betalningsanmärkningar. Däremot måste alla skulder till Kronofogden ha betalats sedan 6 månader bakåt i tiden.

För dig som har betalningsanmärkningar och skulder till Kronofogden finns ändå hjälp att få i form av långivare som fokuserar på så kallade skuldfinansieringslån, vilket vi ska berätta mer om nu.

Långivare som beviljar lån med betalningsanmärkningar och skulder

Om du har hamnat i en så kallad skuldfälla, där du tar nya SMS lån med direktutbetalning för att betala på gamla lån, ökar din totala skuld ständigt. Då finns en stor risk att man till sist får både betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. För att ta sig ur en sådan ond cirkel finns det långivare som erbjuder skuldfinansieringslån. Det är ett sätt att få lån med betalningsanmärkningar och skulder till Kronofogdemyndigheten.

Följande långivare vi samarbetar med erbjuder skuldfinansieringslån:

Med ett skuldfinansieringslån kan du alltså låna pengar med betalningsanmärkning och skuld hos Kronofogden.

Men ett skuldfinansieringslån är inte den enda utvägen om du har lite disciplin och tålamod. Dessutom gynnar den här andra metoden din ekonomi i det långa loppet!

Lös dina skulder, låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet

Genom att prioritera om och se till att lösa dina skulder hos Kronofogden först, kan du så småningom söka ett omstartslån via Sambla.

Skär ned på onödig konsumtion och försök få in extrapengar via en timanställning eller hobby. Det viktigaste steget till att få ordning på privatekonomin är att först bli skuldfri hos Kronofogden. Sätt upp en långsiktig plan så är du snart på fötterna igen!

Tips: när ska du inte ansöka om lån med betalningsanmärkningar?

Vid följande situationer bör man inte söka lån med betalningsanmärkningar:

  • Om det nya lånet går till att betala på tidigare lån. Risken är då stor att du så småningom hamnar i en skuldfälla.
  • Lånet ska användas till onödig konsumtion eller spel.

Tips: när bör du söka lån med betalningsanmärkning...

Det finns tillfällen då du bör ansöka om lån med betalningsanmärkning, nämligen:

  • För att samla dyra lån och krediter, och på så vis få ned månatliga kostnaden för dina lån. På sikt kommer du då ha råd att betala tillbaka det hela nya lånet och bli skuldfri.
  • Om det är en akut situation, exempelvis att din bil har gått sönder och du inte kan ta dig till jobbet.

Därför är det svårare att få lån med anmärkning

Att bevilja någon ett lån som långivare är alltid förknippat med en viss risk. Även om man inte har någon betalningsanmärkning så finns ändå en viss risk att långivaren aldrig får tillbaka pengarna. Att då få lån med anmärkning kan vara svårare, speciellt hos storbankerna (Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank).

I nedan graf kan du se hur olika långivare resonerar kring lån med anmärkning:

Lån med betalningsanmärkning graf

När det kommer till storbankerna, nekar man lån redan vid första betalningsanmärkningen, med undantag för Nordea. Nordea uppger att betalningsanmärkning kan leda till att lånet inte beviljas, men att man gör en bedömning utifrån kreditupplysning hos UC och de uppgifter du lämnar. Att få ett privatlån med betalningsanmärkning hos Swedbank, SEB, Handelsbanken och Danske Bank är däremot inte möjligt.

För att vi på Sambla ska kunna hjälpa dig som vill ha ett lån trots anmärkning, samarbetar vi även med andra långivare. Som du kan se i grafen ovan innebär lån med anmärkningar högre risk, men att du ändå kan hitta och jämföra lån när du har upp till 10 betalningsanmärkningar. Om du däremot har fler än 10 betalningsanmärkningar, är din situation helt enkelt för riskfylld för alla våra samarbetspartners.

Sammanfattningsvis om lån med betalningsanmärkningar

Det går absolut att låna pengar med betalningsanmärkningar. Dock är det viktigt att ha en plan för vad pengarna ska användas till så att du kan få ordning på din framtida ekonomi. Om du har skulder hos Kronofogden är det viktigt att prioritera dem för att så småningom bli "prickfri".

För dig som vill hitta ett bra lån trots betalningsanmärkning och vill ha svar direkt, är det bästa och enklaste sättet att använda Samblas tjänst. Att låna pengar med anmärkning kan till och med vara bra, exempelvis om det rör sig om att samla ihop dyra lån eller krediter.

Lån med betalningsanmärkning
 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.

banker och långivare

Lån upp till 600 000 kr

Endast en kreditupplysning hos UC

Gratis & tar endast 2 minuter

Frågor och svar - Lån med betalningsanmärkning


Går det att få lån trots betalningsanmärkning?


Går det att få lån med betalningsanmärkning utan säkerhet hos Swedbank?Påverkas räntesatsen när jag vill låna pengar med anmärkningar?


Visa fler frågor

Här är ett urval av våra 35 långivare

Effektiv ränta från 3,01%-22,59%

Ikano
Swedbank
Resurs bank
Ica banken
Coop MedMera bank
Santander
Forex bank
Wasa kredit
Lendify
Komplett
Spring Finance/Bluestep
Marginalen bank
Sevenday finans
SveaDirekt
KonsumentKredit
Lån & spar bank
Goodcash
Fellow finance
BYAX
Brocc
Collector bank
Euroloan
MoneyGo
Nordax
Avida bank
Nordnet
Remember bank
Moank
Instabank

Varför ska jag jämföra många banker?

Räntan du erbjuds kan variera mycket mellan olika långivare. Det finns tyvärr inget facit som säger vilken långivare som kommer att ge just dig bäst erbjudande. Räntan sätts nämligen individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar och bankens upplevda risk.  Att jämföra många långivare på egen hand när du ska låna pengar är tidskrävande och du kommer även att få många kreditupplysningar hos UC. Jämför du istället med Sambla görs bara en enda kreditupplysning hos UC samtidigt som du får erbjudanden från olika banker och långivare. Vi räknar sedan ut din exakta besparing. Allt för att du ska känna dig trygg och spara pengar.

banker och långivare

Låna upp till 600 000 kr

Effektiv ränta 3,01–22,59 %

Steg 1

Börja jämför

Fyll i din ansökan. Det tar runt 2 minuter och är helt kostnadsfritt.

Steg 2

Långivarna budar

Sambla sammanställer låneförslag från över 35 långivare. Första svaret har du oftast inom ett par minuter.

Steg 3

Välj låneförslag

Få det bästa låneförslaget skickat till din e-post (eller brevlåda).

Steg 4

Pengarna på kontot

Signera lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). Pengarna betalas sedan ut inom ett par dagar.