Lån med betalningsanmärkning – Låna trots anmärkning

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Upp till 10 betalningsanmärkningar
Endast en UC
Långivare som beviljar lån trots anmärkning
Upp till 10 betalningsanmärkningar
Endast en UC
Långivare som beviljar lån trots anmärkning

Att låna med betalningsanmärkning behöver inte vara en omöjlighet, förutsatt att din nuvarande ekonomi har utrymme för det. Att få en betalningsanmärkning är aldrig en välkommen händelse, men det kan även hända den bästa av oss. Vad som än ligger bakom är det tråkigt när det händer, speciellt om du behöver ett lån. Här kommer du få lära dig vart du kan vända dig för att få bästa möjliga lån trots din anmärkning – och vad du bör tänka på innan du lånar med betalningsanmärkningar.

Kan man låna med betalningsanmärkning?

Vi förstår att alla har olika förutsättningar och att livet inte alltid blir som man tänkt sig. Därför samarbetar vi med över 40 långivare för att kunna hjälpa så många som möjligt att hitta det bästa lånet – oavsett din privatekonomiska situation.

Ansök så hjälper vi dig hitta bäst möjliga lån

Med hjälp av vår tjänst kan du jämföra långivare och låna pengar med betalningsanmärkning. Fyll i din ansökan så hjälper vi dig hitta bästa matchning med en långivare trots dina anmärkningar.

 • Alltid kostnadsfri jämförelse
 • Vi jämför 40 för att hitta långivaren som passar dig bäst
 • Svar inom 24 timmar
 • Snabb och smidig ansökan.

Det finns dock ett fåtal villkor som du måste uppfylla för att våra samarbetspartners ska kunna bevilja dig ett lån. Villkoren finner du här nedan och skulle du inte nå upp till dessa så har vi även tips på vad du kan göra i sådana fall.

Villkor för att låna trots betalningsanmärkningar

Du som vill låna med betalningsanmärkning har trots allt möjligheter att ansöka om ett lån. Det hela hänger på att ett antal villkor är uppfyllda, vilka du kan se i bilden nedan:

bild på villkor - lån med betalningsanmärkning

Vissa av de banker och långivare vi samarbetar med accepterar alltså upp till 10 betalningsanmärkningar. Däremot måste alla skulder till Kronofogden ha betalats sedan 6 månader bakåt i tiden. Ofta tittar långivare på hur nära i tiden dina betalningsanmärkningar ligger – då äldre anmärkningar kan spela lite mindre roll för dina chanser att få lån.

Tänk dock alltid på om du verkligen behöver låna pengar – speciellt om du har en eller flera anmärkningar. Vi kan rekommenderar att du söker för att refinansiera dina nuvarande lån, men tycker att du bör tänka ett varv extra innan du söker ett nytt lån.

För dig som har betalningsanmärkningar och skulder till Kronofogden kan det även finnas hjälp att få i form av långivare som fokuserar på så kallade skuldfinansieringslån, vilket vi ska berätta mer om nu.

Långivare som beviljar lån med betalningsanmärkningar och skulder

Om du har hamnat i en så kallad skuldfälla, där du tar nya snabblån med direktutbetalning för att betala på gamla lån, ökar din totala skuld ständigt. Med SMS-lån och mobillån finns en stor risk att man till sist får både betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden.

För att ta sig ur en sådan ond cirkel finns det långivare som erbjuder skuldfinansieringslån. Det är ett sätt att få lån trots betalningsanmärkningar och skulder till Kronofogden.

Följande långivare vi samarbetar med erbjuder skuldfinansieringslån:

 • Svea Ekonomi
 • Marginalen Bank

Med ett skuldfinansieringslån kan du alltså låna pengar med betalningsanmärkning och skuld hos Kronofogden. Det handlar då alltså inte om ett nytt lån, utan endast om att refinansiera dina nuvarande lån för att kunna betala av dina skulder till Kronofogden och eventuellt andra inkassobolag.

Så fungerar det att låna med betalningsanmärkning

När vill låna pengar med betalningsanmärkning via oss kommer vi att skicka ut din ansökan till alla de långivare vi samarbetar med. Det gör vi för att kunna hitta den långivare som kan erbjuda det bästa lånet till dig trots en eller flera betalningsanmärkningar.

Alla långivare riktar nämligen in sig på olika sorters kunder, precis som i exemplet ovan gällande skuldfinansieringslån. Det gör att vissa av långivarna vi samarbetar med tillåter lån med betalningsanmärkning – vissa till och med upp till 10 stycken.

Låna pengar med betalningsanmärkning – steg för steg

Här är en liten steg för steg guide till hur det går till att låna pengar med betalningsanmärkning:

 1. Fyll i din ansökan. Har du andra skulder kan du med fördel inkludera dessa i din ansökan och ange att du vill samla dina lån till en ny och lägre ränta.
 2. Med endast en kreditupplysning från UC låter vi våra samarbetspartners ta del av din ansökan och ge dig ett bud
 3. Inom 24 timmar har alla svarat och vi hjälper dig hitta lånet till lägst ränta
 4. Du signerar sedan låent online med BankID och har lånet utbetalt på ditt konto inom några arbetsdagar.

Viktigt att jämföra lån med betalningsanmärkning

Med tanke på att du har en betalningsanmärkning blir det extra viktigt för dig att hitta det bästa möjliga lånet för just din situation. Se därför alltid till att jämföra många långivare innan du tar ett lån, eftersom betalningsanmärkningen i många fall påverkar dina möjligheter till en låg ränta.

Genom att jämföra kommer du hitta långivaren som är beredd att låna dig pengar trots betalningsanmärkning till den lägsta möjliga räntan. Kanske hade du inte ens hört talas om långivaren som passade bäst för just dig innan du bestämde dig för att söka!

Lös dina skulder, låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet

Att låna pengar för att få bättre ekonomi kan verka omvänt, men ibland kan ett lån med betalningsanmärkningar användas för att samla ihop dina skulder och att komma på fötter igen.

Genom se till att lösa dina skulder hos Kronofogden först, kan du så småningom söka ett omstartslån upp till 600 000 kronor via oss.

Skär ned på onödig konsumtion och försök få in extrapengar via en timanställning eller hobby. Det viktigaste steget till att få ordning på privatekonomin är att först bli skuldfri hos Kronofogden.

Sätt upp en långsiktig plan så är du snart på fötterna igen! Därefter kan vi hjälpa dig att samla dina skulder till en lägre ränta – trots att betalningsanmärkningarna finns kvar.

Lån med betalningsanmärkningar – utan UC?

Det kan verka lockande att söka ett lån utan UC med betalningsanmärkningar. Om du har gjort många förfrågningar och har sämre kreditvärdighet hos UC på grund av dina betalningsanmärkningar kan det vara lätt att tro att det är ända utvägen.

Därför vill du undvika lån utan UC med betalningsanmärkningar

Faktum är dock att dessa lån oftast är betydligt dyrare än ett vanligt privatlån med UC, som vi förmedlar. Den effektiva räntan blir ofta skyhög eftersom den typen av långivare riktar in sig på kunder som har svårt att få lån. Sök och jämför i stället många långivare samtidigt med oss, så hjälper vi dig hitta rätt lån till lägre ränta.

Läs mer: Lån som beviljar alla – finns det?

När ska du inte ansöka om lån med betalningsanmärkningar?

Vid följande situationer bör man inte söka lån med betalningsanmärkningar:

 • Om det nya lånet går till att betala på tidigare lån. Risken är då stor att du så småningom hamnar i en skuldfälla.
 • Lånet ska användas till onödig konsumtion eller spel.

När bör du söka lån med betalningsanmärkning?

Det finns tillfällen då du bör ansöka om lån med betalningsanmärkning, nämligen:

 • För att samla dyra lån och krediter och på så vis få ned månatliga kostnaden för dina lån. På sikt kommer du då ha råd att betala tillbaka det hela nya lånet och bli skuldfri. Dessa typer av lån kan även kallas hopbakslån.
 • Om det är en akut situation, exempelvis att din bil har gått sönder och du inte kan ta dig till jobbet.

Därför är det svårare att få lån med anmärkning

Att bevilja någon ett lån som långivare är alltid förknippat med en viss risk. Även om man inte har någon betalningsanmärkning så finns ändå en viss risk att långivaren aldrig får tillbaka pengarna. Att då få lån med anmärkning kan vara svårare, speciellt hos storbankerna – alltså Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank.

I grafen nedan kan du få en bild av hur olika långivare resonerar kring lån med anmärkning:

bild av graf som beskriver risknivå och antal betaningsanmärkningar

När det kommer till storbankerna nekar man lån redan vid första betalningsanmärkningen, med undantag för Nordea. Nordea uppger att betalningsanmärkning kan leda till att lånet inte beviljas, men att man gör en bedömning utifrån kreditupplysning hos UC och de uppgifter du lämnar. Att få ett privatlån med betalningsanmärkning hos Swedbank, SEB, Handelsbanken och Danske Bank är däremot inte möjligt.

För att vi på Sambla ska kunna hjälpa dig som vill ha ett lån trots anmärkning, samarbetar vi även med andra långivare. Som du kan se i grafen ovan innebär lån med anmärkningar högre risk, men att du ändå kan hitta och jämföra lån när du har upp till 10 betalningsanmärkningar. Om du däremot har fler än 10 betalningsanmärkningar, är din situation helt enkelt för riskfylld för alla våra samarbetspartners.

Sammanfattningsvis om lån med betalningsanmärkningar

Det är inte omöjligt att få lån med betalningsanmärkningar. Dock är det viktigt att ha en plan för vad pengarna ska användas till så att du kan få ordning på din framtida ekonomi. Om du har skulder hos Kronofogden är det viktigt att prioritera dem för att så småningom bli “prickfri”.

För dig som vill hitta ett bra lån trots betalningsanmärkning och vill ha svar direkt, är det bästa och enklaste sättet att använda Samblas tjänst. Att låna pengar med anmärkning kan till och med vara bra, exempelvis om det rör sig om att samla ihop dyra lån eller krediter.

Frågor och svar – Lån med betalningsanmärkning

Spara tusenlappar genom att samla ihop lån trots betalningsanmärkning?

Ja! Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor genom att samla ihop sina lån till ett. Testa kostnadsfritt du också – trots tidigare anmärkningar!

Går det att låna med betalningsanmärkningar?

Ja det går att låna via Sambla trots att du har upp till 10 betalningsanmärkningar.

Kan jag endast ansöka om snabblån om jag har anmärkningar sedan tidigare?

Nej du kan välja att låna helt vanligt. På Sambla har vi flera samarbetspartners som kan låna ut privatlån trots att du har anmärkningar sedan tidigare. Snabblån är ett sämre val då du får en högre ränta och en dålig avbetalningsplan.

Kan jag få en bra ränta på mitt lån trots anmärkningar?

Vi samarbetar med över 40 banker och långivare vilket gör att vi kan få fram den bästa räntan till dig.

Är det enkelt att låna pengar med betalningsanmärkningar?

Ja, du ansöker enkelt via formuläret och får svar redan samma dag!

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler