Banklån – Jämför banklånen med lägsta räntan

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Banklån upp till 600 000 kr
Jämför 40 långivare
Endast en kreditupplysning hos UC
Banklån upp till 600 000 kr
Jämför 40 långivare
Endast en kreditupplysning hos UC

Ibland behöver man ett tillskott i kassan för ett större inköp eller en oförutsedd utgift. Då kan det vara en bra idé att ta ett banklån.

Många tycker att det är enklast att låna hos den bank man redan är kund hos – men ofta är det ett mindre klokt beslut för din plånbok. För att hitta banklånet med lägst ränta bör du alltid jämföra flera banker.

Jämför banklån upp till 600 000 kronor

Vi på Sambla samarbetar med över 40 banker och långivare som konkurrerar med varandra om att ge dig det bästa och billigaste lånet.

Vi gör jobbet åt dig – tjänsten är helt gratis och det görs bara en kreditupplysning hos UC. Genom att jämföra långivare genom oss kan du vara säker på att du hittar ett så billigt banklån som möjligt.

Du kan söka banklån från 5 000 upp till hela 600 000 kronor, med en avbetalningstid från 1 till 15 år.

Så ansöker du om att ta ett banklån via oss

 • Fyll bara i formuläret här på vår sajt där du anger hur stort banklån du vill söka. Med hjälp av den skickar vi kostnadsfritt ut din ansökan till alla våra samarbetspartners – med bara en kreditupplysning via UC.
 • Alla partners får då chansen att erbjuda dig ett så bra banklån som möjligt. Efter 24 timmar har du fått svar från alla och kan välja det med lägst ränta.
 • När du bestämt dig signerar du avtalet med BankID – och banklånet är sedan på ditt konto inom ett par dagar.

De banklån vi förmedlar är lån utan säkerhet, vilket innebär att du sedan kan använda pengarna hur du vill. Du erbjuds alltid hjälp under processen av våra kunniga rådgivare.

Vad är ett banklån?

Som ordet antyder är ett banklån ett lån från en bank. Banklån används ofta som ett samlingsnamn för alla möjliga typer av lån – eftersom de allra flesta lån är banklån.

I praktiken så innebär det att du ingår ett avtal med en bank för att få låna pengar. Kostnaden du betalar till banken för att få låna pengar kallas för ränta.

När du skriver på ett banklån ingår uppgifter om hur mycket du ska amortera, alltså betala av lånet, samt hur hög räntan är. Även löptiden, alltså på hur lång tid du ska ha betalat av lånet, avtalas på förhand.

När du tar hjälp av oss på Sambla för att jämföra banklån sköter vi allt det administrativa i låneprocessen.

Olika sorters banklån

Här är de vanligaste typerna av banklån:

 • Blancolån – ett lån utan säkerhet. Kallas även för privatlån. Går att använda till vad du vill, som att låna pengar till att renovera eller resa.
 • Billån, båtlån eller MC-lån – Lån avsedda att användas till att köpa bil, båt eller motorcykel, oftast med fordonet som säkerhet för lånet.
 • Bolån – Ett lån till köp av bostad. Både bolån och billån är en typ av hypotekslån, alltså lån med säkerhet.
 • Samlingslån – Ett banklån du tar om du behöver samla dina skulder och krediter på ett och samma ställe. Perfekt för att få en ännu bättre ränta och en mycket bättre överblick.
 • Företagslån – Ett banklån för företag.

Andra typer av lån – som inte är banklån

Ett banklån inbegriper de allra flesta typer av lån, allt från stora bolån till mindre snabblån. Ett alternativ till banklån kan vara att låna privat av ens nära och kära. Men det är något man ska vara väldigt försiktig med, eftersom det aldrig är roligt att stå i skuld till en familjemedlem eller vän.

Även peer-to-peer lån klassas ibland som ett alternativ till traditionella banklån. Det innebär att privatpersoner lånar ut pengar till varandra genom en digital plattform.

Krav att uppfylla för att få ta banklån

Får att kunna få ett banklån hos våra samarbetspartners måste du uppfylla några grundkrav:

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige sedan 12 månader tillbaka
 • Du får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden
 • Du måste ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor.

Det är grundkraven, men sedan gör varje bank en egen bedömning på dig som kund efter deras egna kravbild. Därför är det viktigt att jämföra lån från flera olika långivare, något du kan göra helt gratis hos oss.

Dessutom gör vi bara en kreditupplysning hos UC på dig, trots att vi samarbetar med över 40 banker och långivare. Det hjälper dig att hålla din kreditvärdighet uppe så att du även i fortsättning kan få låg ränta på dina banklån.

Så i stället för att på traditionellt vis gå till ett bankkontor kan du hemifrån ansöka och signera ett banklån – till en bättre ränta.

Vilken ränta får jag på mitt banklån?

Räntan som du får på ditt banklån sätts inte av oss, utan den sätts individuellt av de banker och långivare som vi samarbetar med.

Vi kan därför inte på förhand säga vilken ränta du kommer att få, då det beror på din återbetalningsförmåga. Långivaren tittar bland annat på din inkomst och dina övriga skulder genom en kreditupplysning.

Vad vi kan garantera är att vi kommer att hjälpa dig hitta den bästa möjliga räntan utifrån just din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Eftersom olika långivare riktar sig till olika typer av kunder ger en jämförelse dig bästa möjligheten att hitta det billigaste banklånet för just dig.

Vad innebär säkerhet på banklån?

Räntan på ett banklån kan i vissa fall bli ännu lägre om du använder det du köper som säkerhet för lånet. Det innebär däremot att om du inte kan betala av banklånet, så kan banken beslagta din säkerhet. Exempel på saker som kan användas som säkerhet är en bostad, ett fordon, värdepapper eller besparingar.

Extra säkerhet med en medsökande

En medsökande innebär att ytterligare en person delar betalningsansvaret för banklånet. Det kan egentligen vara vem som helst med stabil ekonomi, men oftast en nära vän eller släkting. När du ansöker om ett lån med två inkomster i samma ansökan, är det betydligt större chans att du får ett billigt banklån.

Du väljer enkelt i din ansökan att du har en medsökande och fyller även i hens uppgifter.

Att jämföra banklån

När du vill ansöka om ett banklån är det en bra affär att jämföra flera olika långivares erbjudanden, för att få det bästa lånet och den lägsta räntan. Det kan låta som ett stort och jobbigt projekt, men vi har gjort det så enkelt och smidigt det bara går. Det är bara att fylla i formuläret högst upp, så låter vi långivarna konkurrera med varandra om att ge dig det billigaste lånet.

Vad händer efter ansökan?

Inom 24 timmar har vi fått in alla bud från banker och långivare, och du kan vara helt säker på att du har fått det bästa möjliga erbjudandet. Sedan får du välja det bud som passar dig bäst. Vanligtvis tar det 1–3 dagar från det att du signerat lånehandlingarna tills du har pengarna på ditt konto.

Så får du ett så billigt banklån som möjligt

Den allra viktigaste aspekten i att få ett billigt banklån har vi redan tagit upp – det är att jämföra långivare. Även att ta hjälp av en medsökare har vi nämnt som ett sätt att få ner räntan – men det finns ytterligare knep.

Bankerna sätter nämligen din ränta utefter din kreditupplysning, där de kan se din kreditvärdighet. Har du möjlighet att förbättra din kreditvärdighet kan det innebär att du får ett billigare banklån.

Bättre kreditvärdighet ger billigare banklån

Bankerna gillar till exempel inte om det tagit många kreditupplysningar på dig tidigare under året, och kan du vänta ut dessa lär det hjälpa dig. Du kan också passa på att säga upp onödiga krediter och betala av smålån om du kan.

En annan bra metod att på sikt förbättra din kreditvärdighet är att samla dina lån. Ett större samlat lån ser nämligen bättre ut hos bankerna är flera små. Du kan ange att du vill samla dina lån samtidigt som du söker ett banklån genom oss – så hjälper vi dig med detta.

Återbetalning av banklån

Du och banken du väljer att ta ett lån hos kommer överens om en återbetalningstid och ett upplägg som passar din ekonomiska situation. Den absolut vanligaste låneformen hos oss är annuitetslån, eftersom det innebär att du betalar samma summa till banken varje månad under hela löptiden.

När du vill kan du också välja att betala mer på banklånet – eller betala av hela lånet direkt. Kontakta långivaren i fråga så hjälper dom dig med detta.

När du söker ett lån genom oss finns också med dig genom hela processen för att hjälpa dig kring frågor om amortering, ränta och avbetalningstid.

Frågor och svar – Banklån

Vad är ett banklån?

Banklån är ett samlingsnamn för flera olika typer av lån, det kan exempelvis vara privatlån, billån, båtlån eller bolån. Det innebär att du ingår ett avtal med en bank för att få låna pengar som du sen betalar tillbaka med en ränta.

Vilken ränta får jag på ett banklån?

Exakt vilken ränta du får kan Sambla inte svara på eftersom att det är varje enskild bank och långivare som utifrån en kreditupplysning sätter räntan. Genom att jämföra banklån så får du fram den bästa räntan, och det hjälper Sambla dig med!

Hur stort kan ett banklån vara?

Hos Sambla kan du ansöka om banklån mellan 5 000 – 600 000 kronor!

Är min ansökan bindande?

Nej! Du binder dig inte till något förens du har godkänt ett lån med en långivare.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler