Banklån

Ibland behöver man ett tillskott i kassan på grund av en oförutsedd utgift eller något som måste betalas snabbt. Då kan det vara en bra idé att ta ett banklån. Många tycker att det är enklast att låna hos den bank man redan är kund hos, men oftast är det ett mindre klokt beslut.

Vi på Sambla låter istället 35 banker och långivare konkurrera med varandra om att ge dig det bästa och billigaste lånet. Vi gör jobbet åt dig, tjänsten är helt gratis och det görs bara en kreditupplysning hos UC. Du kan låna allt från 10 000 kr upp till hela 600 000 kronor, från 1 till 15 år.

Vad är ett banklån?

Som ordet antyder är ett banklån ett lån från en bank. Banklån används ofta som ett samlingsnamn för flera olika typer av lån. I praktiken så innebär det att du ingår ett avtal med en bank för att få låna pengar. Man betalar sedan under ett antal år tillbaka lånet med ränta, och vi på Sambla sköter allt det administrativa i låneprocessen.

Olika typer av banklån

För att hjälpa dig genom lånedjungeln listar vi här de vanligaste typerna av banklån:

  • Privatlån - Ett lån utan säkerhet. Kallas även för blancolån. Genom Sambla kan du låna upp till 600 000 kronor.
  • Billån, båtlån eller MC-lån - Lån avsedda att användas till att köpa bil, båt eller motorcykel, oftast med fordonet som säkerhet för lånet.
  • Bolån - Ett lån till köp av bostad.
  • Omstartslån - Ett lån om du behöver samla sina skulder och krediter på ett och samma ställe.

Hur får jag ett banklån?

De flesta banker och långivare har ett par krav:

  • Fast inkomst.
  • Svensk medborgare.
  • Inget skuldsaldo hos kronofogden.

Vilken kund varje bank och långivare föredrar och vilka krav de har på dig som låntagare skiljer sig en hel del. Därför är det viktigt att jämföra lån från flera olika långivare, något du kan göra helt gratis hos oss. Dessutom gör vi bara en kreditupplysning hos UC på dig, trots att vi undersöker dina möjligheter hos 35 långivare.

Vad innebär säkerhet på lånet?

Räntan på ett banklån kan i vissa fall bli ännu lägre om du använder det du köper som säkerhet för lånet. Det innebär däremot att om du inte kan betala av banklånet, så kan banken beslagta din säkerhet. Exempel på saker som kan användas som säkerhet är en bostad, ett fordon, värdepapper eller besparingar.

Extra säkerhet med en medsökande

En medsökande kan egentligen vara vem som helst med stabil ekonomi. När du ansöker om ett lån med två inkomster i samma ansökan, är det betydligt större chans att du får ett billigt banklån.

Att jämföra banklån

När du vill ansöka om ett banklån är det en bra affär att jämföra flera olika långivares erbjudanden, för att få det bästa lånet och den lägsta räntan. Det kan låta som ett stort och jobbigt projekt, men vi har gjort det så enkelt och smidigt det bara går. Det är bara att fylla i formuläret på vår hemsida, så låter vi långivarna tävla med varandra om att ge dig det billigaste lånet.

Vad händer efter ansökan?

Inom 24 timmar har vi fått in alla bud från banker och långivare, och du kan vara helt säker på att du har fått det bästa möjliga erbjudandet. Sedan får du välja det bud som passar dig bäst. Vanligtvis tar det 1–3 dagar från det att du signerat lånehandlingarna tills du har pengarna på ditt konto.

Banklån
 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.

banker och långivare

Låna upp till 600 000 kr

Endast en kreditupplysning hos UC

Effektiv ränta från 3,01% - 22,59%

Gratis & tar endast 2 minuter

Här är ett urval av våra 35 långivare

Effektiv ränta från 3,01%-22,59%

Ikano
Swedbank
Resurs bank
Ica banken
Coop MedMera bank
Santander
Forex bank
Wasa kredit
Lendify
Komplett
Spring Finance/Bluestep
Marginalen bank
Sevenday finans
SveaDirekt
KonsumentKredit
Lån & spar bank
Goodcash
Fellow finance
BYAX
Brocc
Collector bank
Euroloan
MoneyGo
Nordax
Avida bank
Nordnet
Remember bank
Moank
Instabank

Varför ska jag jämföra många banker?

Räntan du erbjuds kan variera mycket mellan olika långivare. Det finns tyvärr inget facit som säger vilken långivare som kommer att ge just dig bäst erbjudande. Räntan sätts nämligen individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar och bankens upplevda risk.  Att jämföra många långivare på egen hand när du ska låna pengar är tidskrävande och du kommer även att få många kreditupplysningar hos UC. Jämför du istället med Sambla görs bara en enda kreditupplysning hos UC samtidigt som du får erbjudanden från olika banker och långivare. Vi räknar sedan ut din exakta besparing. Allt för att du ska känna dig trygg och spara pengar.

banker och långivare

Låna upp till 600 000 kr

Effektiv ränta 3,01–22,59 %

Steg 1

Börja jämför

Fyll i din ansökan. Det tar runt 2 minuter och är helt kostnadsfritt.

Steg 2

Långivarna budar

Sambla sammanställer låneförslag från över 35 långivare. Första svaret har du oftast inom ett par minuter.

Steg 3

Välj låneförslag

Få det bästa låneförslaget skickat till din e-post (eller brevlåda).

Steg 4

Pengarna på kontot

Signera lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). Pengarna betalas sedan ut inom ett par dagar.