14 ekonomipoddar du inte vill missa

Hund med hörlurar

Letar du efter nya podcasts att lyssna på? Eller har de senaste svängningarna på börsen gjort dig sugen att komma in på aktiemarknaden? Vare sig om du är en börshaj eller vill lära dig mer om sparande i vardagen finns det många poddar som ger konkreta tips och nyheter inom det ekonomiska område du vill få mer kännedom om.

Nedan tipsar vi om poddar som du inte vill missa – oavsett vilken kunskapsnivå och intresse du har.

Poddar om sparande och privatekonomi

1. #Sparpodden

Vill du lära dig mer om sparande? #Sparpodden pratar om allt som rör din plånbok och ditt sparande.

2. RikaTillsammans

Varje vecka ger RikaTillsammans konkreta tips, råd, verktyg och inspiration för att du ska kunna ta din privatekonomi och ditt sparande till nästa nivå på ett enkelt och roligt sätt.

3. Avanzapodden

I Avanzapodden pratar Johanna och Nicklas om allt som hör privatekonomin till. Med nytt tema varje vecka hjälper de dig hitta rätt i spardjungeln och delar med sig av sina bästa tips.

4. Kapitalet

Kapitalet är en podd med fokus på ekonomi. Vem bestämmer när det är lågkonjunktur? Kapitalet tar med dig ned under världsekonomins motorhuven, med hopp om att kunna reda ut hur vi människor egentligen fungerar.

5. Pengar & Livet

SEB:s ekonomier Kristin Gejrot och Américo Fernández pratar om allt som har med pengar att göra. För dig som vill ha koll på hur dina ekonomiska val påverkar ditt liv.

Poddar om aktier och finans

6. #PrataPengar

PrataPengar är podden där Unga Aktiesparares tidigare VD Philip Scholtzé och Nicklas Andersson tar upp frågorna som rör sparande, aktier, fonder, privatekonomi, börsen, pension och mycket mer.

7. Börssnack med Hansén och Olavi

En av de största finanspoddarna som handlar om börsen och allt annat relevant som styr de finansiella marknaderna. Den riktar sig till dig som har ett intresse för aktier och investeringar.

8. Börspodden

Podden för dig som lever på börsen. Johan & John, som båda är daytraders med lång erfarenhet av finansvärlden, delar med av deras syn på aktuella bolagshändelser samt tankar och idéer om aktier och marknad.

9. Aktiepodden

I Aktiespararnas podcast pratas det börs, makro och enskilda aktier.

10. Investerarens Podcast

Din finansiella partner i den ekonomiska djungeln för att motivera och inspirera kring sparande och investeringar. Podcasten har som vision att skapa förutsättningar för dig att ta kommando över din ekonomiska situation och bli VD över din ekonomi.

11. Kvalitetsaktiepodden

Kvalitetsaktiepodden diskuterar i huvudsak kvalitetsbolag som kan handlas via svenska börshandelsplatser. Investeringsfilosofin som ligger till grund för samtalet är inspirerad av Warren Buffett och Peter Lynch.

12. MarketMakers

Market Makers är en investringspodcast fullmatad med aktie case, sektoranalyser och som bjuder in spännande gäster varje vecka.

13. Fill or Kill

I den här podcasten diskuteras händelser från börserna i Skandinavien och hur livet som trader kan vara.

14. EFN Marknad

Förutom att ge dig möjlighet att hålla koll på ditt långsiktiga sparande ger EFN Marknad dig din dagliga dos av investeringar, placeringar, aktier och fonder.

Därför ska du ta dig tid till att lyssna

Att bredda sin kunskap inom ekonomi kan ge goda resultat, utan att du behöver investera massor av tid. Ett poddavsnitt är i det flesta fall mellan 30-60 minuter och det är tid som de flesta av oss har möjlighet att ta vid ett eller flera tillfällen i veckan.

Passa på att lyssna så fort du får en stund över, eller varför inte under tiden du lagar mat, är på väg till jobbet eller när du är ute på promenad.

Fler inlägg

Kvinna sitter med sin dator på sitt hemmakontor

8 tips på hur du skapar ett effektivt och bra hemmakontor

Om du jobbar hemifrån på heltid är det viktigt att skapa en bra arbetsplats och hålla sina rutiner. Här är våra 8 bästa tips för hemmakontor...

Hund med hörlurar

14 ekonomipoddar du inte vill missa

Det finns många ekonomipoddar med tips och nyheter om sparande eller aktiemarkanden – här tipsar vi om våra 14 favoriter bland ekonomipoddar...

När är elen billigast?

Priset på el varierar kraftigt varje dag och många vill optimera sin förbrukning – men när är elen billigast? Och när är den dyrast? Läs här...

Bostadspriser

Dags att köpa bostad? Läs om vad som påverkar bostadspriserna, hur prisutvecklingen sett ut 2022 och hur prognosen framåt är.

Negativt elpris

Negativt elpris innebär att elen blir så billig att producenterna betalar dig för att använda el. Men varför händer det – och när? Läs allt ...

bil finansierad med billån

Bilfinansiering

Bilfinansiering med en månadskostnad som du klarar av. Vi hjälper dig att finansiera ditt bilköp och guidar dig till bra villkor.

Familj som nyss hämtat upp sin begagnade bil

Köpa begagnad bil tips

Ska du köpa en begagnad bil finns det stora möjligheter att göra en bra affär – om du vet vad du ska tänka på. Här är expertens viktigaste r...

nyrenoverat badrum

Pris för att renovera badrummet – vad kostar det?

Att renovera badrummet är ofta en bra investering – men hur mycket kostar det? Här är de bästa tipsen för att få ett bra och billigt badrum.

Mamma och barn leker med en lampa

Spara el

Hur kan man spara på el och således hålla nera elkostnaderna? Vi ger dig här våra 25 bästa tips för att spara på el 2022.

Familj som fikar

Anställningsformer och dess påverkan på din kreditvärdighet

En vanlig missuppfattning är att du måste ha en fast anställning för att få ett lån. Det stämmer inte! Men din anställningsform påverkar – l...

Man som renoverar med hjälp av sin sparade buffert

Därför är det viktigt att ha en buffert

I tider av ekonomisk osäkerhet är det viktigt att ha en buffert. En buffert gör dig bättre förberedd och trygg – läs våra bästa tips här.

Kvinna läser ekonomiböcker på mobilen

Ekonomiböcker du måste läsa

Vill du lära dig mer om privatekonomi? Här är våra bästa tips på ekonomiböcker – som är väldigt användbara för din vardag.

Man som ringer och försöker förbättra sin kreditvärdighet

Tips på hur du förbättrar din kreditvärdighet

Kreditvärdighet är ett mått på din förmåga att betala tillbaka pengar vid ett lån. Bättre kreditvärdighet ger lägre ränta – så här tar du di...