14 ekonomipoddar du inte vill missa

Hund med hörlurar

Letar du efter nya podcasts att lyssna på? Eller har de senaste svängningarna på börsen gjort dig sugen att komma in på aktiemarknaden? Vare sig om du är en börshaj eller vill lära dig mer om sparande i vardagen finns det många poddar som ger konkreta tips och nyheter inom det ekonomiska område du vill få mer kännedom om.

Nedan tipsar vi om poddar som du inte vill missa – oavsett vilken kunskapsnivå och intresse du har. Och längst ner får du vad som kanske kan bli årets sommarplåga!

Läs också: Här är de bästa ekonomiapparna

Poddar om sparande och privatekonomi

1. #Sparpodden

Vill du lära dig mer om sparande? #Sparpodden pratar om allt som rör din plånbok och ditt sparande.

2. RikaTillsammans

Varje vecka ger RikaTillsammans konkreta tips, råd, verktyg och inspiration för att du ska kunna ta din privatekonomi och ditt sparande till nästa nivå på ett enkelt och roligt sätt.

3. Avanzapodden

I Avanzapodden pratar Johanna och Nicklas om allt som hör privatekonomin till. Med nytt tema varje vecka hjälper de dig hitta rätt i spardjungeln och delar med sig av sina bästa tips.

4. Kapitalet

Kapitalet är en podd med fokus på ekonomi. Vem bestämmer när det är lågkonjunktur? Kapitalet tar med dig ned under världsekonomins motorhuven, med hopp om att kunna reda ut hur vi människor egentligen fungerar.

5. Pengar & Livet

SEB:s ekonomier Kristin Gejrot och Américo Fernández pratar om allt som har med pengar att göra. För dig som vill ha koll på hur dina ekonomiska val påverkar ditt liv.

Poddar om aktier och finans

6. #PrataPengar

PrataPengar är podden där Unga Aktiesparares tidigare VD Philip Scholtzé och Nicklas Andersson tar upp frågorna som rör sparande, aktier, fonder, privatekonomi, börsen, pension och mycket mer. Har inte kommit med nya avsnitt sedan december 2022, men det finns många avsnitt att lyssna på ändå.

7. Börssnack med Hansén och Olavi

En av de största finanspoddarna som handlar om börsen och allt annat relevant som styr de finansiella marknaderna. Den riktar sig till dig som har ett intresse för aktier och investeringar. Har inte kommit med nya avsnitt sedan september 2022, däremot finns det 176 avsnitt att hugga in i.

8. Börspodden

Podden för dig som lever på börsen. Johan & John, som båda är daytraders med lång erfarenhet av finansvärlden, delar med av deras syn på aktuella bolagshändelser samt tankar och idéer om aktier och marknad.

9. Aktiepodden

I Aktiespararnas podcast pratas det börs, makro och enskilda aktier.

10. Investerarens Podcast

Din finansiella partner i den ekonomiska djungeln för att motivera och inspirera kring sparande och investeringar. Podcasten har som vision att skapa förutsättningar för dig att ta kommando över din ekonomiska situation och bli VD över din ekonomi.

11. Kvalitetsaktiepodden

Kvalitetsaktiepodden diskuterar i huvudsak kvalitetsbolag som kan handlas via svenska börshandelsplatser. Investeringsfilosofin som ligger till grund för samtalet är inspirerad av Warren Buffett och Peter Lynch.

12. MarketMakers

Market Makers är en investringspodcast fullmatad med aktie case, sektoranalyser och som bjuder in spännande gäster varje vecka.

13. Fill or Kill

I den här podcasten diskuteras händelser från börserna i Skandinavien och hur livet som trader kan vara.

14. EFN Marknad

Förutom att ge dig möjlighet att hålla koll på ditt långsiktiga sparande ger EFN Marknad dig din dagliga dos av tips kring investeringar, placeringar, aktier och fonder.

Därför ska du ta dig tid till att lyssna

Att bredda sin kunskap inom ekonomi kan ge goda resultat, utan att du behöver investera massor av tid. Ett poddavsnitt är i det flesta fall mellan 30-60 minuter och det är tid som de flesta av oss har möjlighet att ta vid ett eller flera tillfällen i veckan.

Passa på att lyssna så fort du får en stund över, eller varför inte under tiden du lagar mat, är på väg till jobbet eller när du är ute på promenad.

När du har lyssnat klart på tips och tricks om ekonomi så kan du lyssna på Samblas egna låt – Samla med Sambla. God lyssning!