Tjäna pengar snabbt – 16 tips för både online och utanför hemmet

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Så kan du tjäna pengar snabbt
Tjäna extra pengar online eller utanför hemmet
Så kan barn tjäna pengar
Så kan du tjäna pengar snabbt
Tjäna extra pengar online eller utanför hemmet
Så kan barn tjäna pengar

Det finns stunder i livet då man vill tjäna pengar snabbt. Stunder som dessa har dessutom en tendens att bli desto vanligare under lågkonjunkturer och hög inflation. Kanske har du fått lite fler utgifter på halsen eller så vill du lägga undan lite extra pengar till sparande?

Det finns flera olika sätt att tjäna pengar på – både för dig som vill göra det online och för dig som föredrar att tjäna pengar utanför hemmet. Här får du våra bästa tips på hur du kan tjäna pengar vid sidan av jobbet. I slutet av artikeln hittar du dessutom några tips på hur barn kan tjäna lite extra pengar.

Tjäna pengar online

Idag är det enkelt att tjäna pengar snabbt från bekvämligheten av sitt eget hem. Det enda du behöver för att tjäna pengar hemifrån är en dator, en internetuppkoppling och lite extra tid över. Det finns en mängd olika sätt att göra det på. Här kommer våra 8 bästa tips på hur du tjänar pengar online:

1. Frilansa

Sitter du på någon specifik kompetens? Kanske är du en fena på grafisk design, copywriting eller programmering? Om så är fallet kan du tjäna pengar genom att jobba som frilansare. Som frilansare kan du ta dig an både små och stora uppdrag som du sedan fakturerar för.

Antingen hör du av dig direkt till olika företag eller så ansöker du via en gigplattform. Det finns flera webbplatser som exempelvis Gigstr, Upwork och Fiverr där du kan erbjuda dina tjänster.

Läs också: Spara pengar – de bästa sparknepen

2. Sälj saker du inte längre behöver

Passa på att göra en ordentlig rensning hemma och sälj saker du inte längre behöver. Det kan vara alltifrån kläder till porslin och elektronik. Webbplatser som Blocket, Tradera och Facebook Marketplace är typiskt bra ställen att sälja prylar på.

Läs också: Renovera möbler själv

3. Undervisning och konsultation

Om du är kunnig inom ett specifikt ämne eller område kan du erbjuda onlinekurser eller konsultationstjänster. Det finns flera plattformar som Teachable och Coursera där du kan sätta upp och sälja dina kurser.

4. E-handel

Ett annat sätt att tjäna pengar på är genom att starta en e-handel. Du kan sälja allt från hantverk till kläder och elektronik. Shopify och WooCommerce är två plattformar som gör det enkelt att komma igång.

5. Fyll i betalda undersökningar

En enkel metod för att tjäna pengar hemifrån är genom att fylla i betalda undersökningar. Företag som jobbar med marknadsundersökningar söker nämligen ständigt efter åsikter och feedback från konsumenter. Genom att registrera dig på plattformar som SveaPanelen och Triaba kan du dela dina åsikter om olika produkter och tjänster och få ersättning för din tid.

6. Bli virtuell assistent

Att bli en virtuell assistent är ett annat sätt att tjäna pengar på. Som virtuell assistent kan du hantera uppgifter som e-posthantering, kalenderhantering, datainmatning och mycket mer – allt från bekvämligheten av ditt eget hem. Med en efterfrågan på virtuella assistenter som ständigt ökar är detta ett onlinejobb som kan vara både lönsamt och givande.

7. Blogg och Youtube

Om du har en passion eller en hobby som du gärna delar med dig av kan du starta en blogg eller en Youtube-kanal. Det kanske inte är det snabbaste tillvägagångssättet, men när du väl har börjat bygga upp en publik kan du börja tjäna pengar på annonser och sponsoravtal.

8. Aktier och fonder

Investeringar i aktier och fonder kanske inte alltid är det snabbaste sättet att tjäna pengar på – men det kan ge hög utdelning på lång sikt. Det finns flera olika onlineplattformar och appar som kan hjälpa dig att börja investera.

Läs mer: Investeringssparkonto

Tjäna pengar utanför hemmet

För dig som vill tjäna extra pengar utanför hemmet finns det flera bra alternativ. Här kommer våra 6 bästa tips:

9. Extrajobb

Ett av de vanligaste sätten att tjäna extra pengar på utanför hemmet är genom att ta ett extrajobb. Det finns en mängd olika företag i olika branscher som behöver extra personal på kvällar och helger. Det kan handla om allt från butiksjobb till inom vården eller restaurang.

Kolla arbetsannonser på exempelvis Indeed och LinkedIn eller fråga direkt hos företag du är intresserad av.

10. Hundpromenader eller djurpassning

Om du gillar djur kan hundpromenader eller djurpassning vara ett utmärkt sätt att tjäna extra pengar på. Det finns flera tjänster som kopplar ihop djurägare med tillfälliga djurvakter såsom Rover, Pawshake och Care.com. Du kan även gå med i diverse djurgrupper på Facebook och erbjuda dina tjänster där.

11. Taxitjänster eller budkörningar

Med tjänster som Uber och Foodora kan du tjäna extra pengar genom att köra taxi eller leverera mat. Att jobba extra som cykelbud kan vara perfekt för dig som vill kombinera rörelse med lite extra pengar. Tänk dock på att du i vissa fall behöver ha tillgång till bil eller cykel själv.

12. Erbjud läxhjälp

Om du är någorlunda duktig inom ett skolämne – exempelvis matte – kan läxhjälp vara ett bra sätt att tjäna extra pengar på. Kolla in Studybuddy eller Läxhjälp.nu om du är intresserad av att bli studiecoach.

13. Hyr ut din bostad

Om du ska resa bort, antingen under en längre period eller bara för några dagar, kan du testa att hyra ut din bostad. Det kan vara ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar på. Självklart kan du också enbart hyra ut ett rum om du har ett över – och om du är villig att dela bostad med någon annan. Hyr ut bostaden genom exempelvis Airbnb för att få extra trygghet i form av försäkringar om du hyr ut till en främling.

Bor du i en större stad lär det inte vara några problem att hyra ut din bostad både snabbt och under en kort period.

14. Loppis

Har du en massa prylar och kläder hemma som du inte längre vill ha? I så fall kan du tjäna en slant genom att sälja dessa saker på loppmarknad. Antingen anordnar du en egen liten loppmarknad eller så hittar du en loppis i din stad där du kan boka ett eget bord.

Läs också: Sveriges bästa loppisar

Hur kan man tjäna pengar som barn?

Har du ett barn som börjat visa intresse för att tjäna lite egna pengar? Att tjäna egna pengar ger barnet en möjlighet att lära sig grundläggande ekonomiska principer samtidigt som hen får lära sig mer om ansvar och självständighet. Här har vi två förslag på lättare arbete som passar för barn:

15. Hushållssysslor och grannhjälp

Barn kan tjäna pengar genom att hjälpa till med hushållssysslor hemma eller genom att hjälpa grannen att klippa gräset eller skotta snö. Många vuxna är villiga att betala en slant för denna typ av hjälp.

16. Försäljning av bakverk eller hantverk

Ett roligt och lärorikt sätt för barn att tjäna pengar på är genom att sälja egengjorda hantverk eller bakverk. Detta kan exempelvis göras i närheten av hemmet eller vid olika evenemang.

Tänk på att barn under 13 år endast får utföra väldigt enkla och ofarliga arbetsuppgifter. Har barnet däremot fyllt 13 år kan den börja söka lite enkla jobb själv. Att assistera i kiosk eller på café under några timmar i veckan är möjliga jobb för lite äldre barn.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler