Låna 150 000 kr med låg ränta

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

40 långivare
Svar inom 2 minuter
Signera med BankID, utbetalt samma dag
40 långivare
Svar inom 2 minuter
Signera med BankID, utbetalt samma dag

Med Sambla kan du ta ett privatlån på 150 000 kronor och ha pengarna på ditt konto inom ett par dagar. Vi samarbetar med över 40 olika banker och långivare för att du ska få låg ränta och villkor som passar din ekonomiska situation.

Vad kostar det att låna 150 000 kronor utan säkerhet?

Det går inte på förhand att säga exakt vad det kommer kosta dig att låna 150 000 kronor, eftersom banker och långivare använder sig av individuell räntesättning när privatpersoner ansöker om lån utan säkerhet. Den individuella räntan baseras på hur god kreditvärdighet du som sökande har enligt banken eller långivaren.

Långivaren väger samman din kreditrisk:

 • Anställningsform
 • Boende
 • Nuvarande skulder
 • Eventuella betalningsanmärkningar
 • Antal kreditupplysningar

Kreditrisken vägs ihop tillsammans med din betalningsförmåga:

 • Inkomst
 • Utgifter

Kreditprövningen görs av ett kreditupplysningsföretag, i vårt fall UC, och helhetsbedömningen kallas för kreditvärdighet. Det är den som bankerna och långivarna tittar på när de ska bestämma vilken ränta du ska få på ett blancolån.

Jämför för att låna så billigt som möjligt

Men alla långivare gör bedömningen av din kreditvärdighet på sitt sätt, och det går inte att säga vilken ränta du kommer att erbjudas av vilken långivare på förhand. Långivaren som gav din granne lägst ränta i går är kanske inte densamma som ger dig lägst ränta i dag.

Därför är det alltid viktigt att jämföra lån. Genom att låta våra samarbetspartners konkurrera om dig som kund kan du vara trygg med att du får ett lån med så låg ränta som möjligt. Se vårt exempel på hur mycket pengar du kan spara genom att låna till lägre ränta nedan.

Skillnader i totalkostnad för ett lån på 150 000 kronor:

Lån Löptid Effektiv ränta Totalkostnad
150 000 kr 5 år 6% 173 992 kr
150 000 kr 5 år 8% 182 490 kr
150 000 kr 5 år 10% 191 223 kr
150 000 kr 4 år 10% 182 613 kr

Här ser vi att några få procents skillnad i effektiv ränta gör stor skillnad för dina totalkostnader på ett lån på 150 000 kronor. Pengar som du i stället kan se till att behålla genom att jämföra långivare och låta oss hitta den lägsta räntan åt dig.

I botten av tabellen kan du också se skillnaden i att korta löptiden på lånet, vilket gör ganska stor skillnad på totalkostnaden. Tänk bara på att detta ger dig en högre månadskostnad, i vårt exempel skulle månadskostnaden öka från 3 187 kronor till 3 804, om man kortar löptiden med tolv månader. Du ska alltid se till att du kan betala fakturan varje månad – eftersom kostnaderna snabbt ökar om du börjar dras med förseningsavgifter.

Vad kan jag låna till?

När du tar ett privatlån utan säkerhet – med hjälp av Sambla – är det helt upp till dig. Du kan låna 150 000 kr till en ny bil, en renovering eller något helt annat. När du tar ett lån utan säkerhet är inte pengarna bundna till något, som de är vi ett traditionellt bil- eller bolån.

Läs också: Låna 60 000

Samla lån för att sänka din månadskostnad

Du kan även samla ihop gamla dyra smålån och krediter, på så vis sparar du pengar varje månad. Ett större samlingslån ger nämligen dig ofta lägre ränta än flera smålån. Sambla hjälper dig kostnadsfritt att få lägsta möjliga räntan på ditt lån, oavsett om du ska samla lån, ta ett nytt lån eller både och. Självklart är det upp till dig hur mycket du vill låna, till exempel kan du även låna 200 000 kr!

Läs mer om att låna till renovering.

Hur lånar jag 150 000 kronor?

Genom Sambla kan du låna pengar och få besked direkt – från det att du börjar jämföra banker och långivare med Sambla kan du ha dina pengar på kontot inom ett par dagar.

En ansökan tar bara ett par minuter att fylla i, och du kommer sedan ha fått svar från samtliga av våra samarbetspartners inom 24 timmar. Se nedan hur det går till att låna pengar direkt genom oss, steg för steg.

Läs mer: Låna pengar snabbt

Så här går det till:

 1. Du klickar i hur mycket du vill låna och vilken återbetalningstid som passar dig
 2. Fyll sedan i dina personuppgifter
 3. Sedan är det bara att luta sig tillbaka och invänta långivarnas bud
 4. Inom 24 h har buden kommit in. Därefter kan du gå igenom buden
 5. Om du bestämmer dig för ett bud så signerar du det med penna eller BankID
 6. Inom ett par dagar har du pengarna på ditt konto!

Alla långivare sätter en individuell ränta vid varje förfrågan om ett nytt lån, alltså går det inte att säga att en viss långivare är bättre än någon annan på förhand. Därför är det klokt att jämför långivarna gratis med Sambla!

Frågor och svar

Kan jag samla andra lån med mitt lån på 150 000 kronor?

Ja det kan du absolut göra! Har du lån sedan innan kan du samla ihop dessa i ditt nya lån på 150 000 kronor och samtidigt sänka räntan och din månadskostnad!

När betalas lånet på 150 000 kronor ut?

Vanligtvis betalas ditt lån ut inom 1-3 arbetsdagar, lite beroende på vilken långivare du väljer.

Går det att låna utan UC?

Nej det går inte. Söker du ett lån på 150 000 kronor görs alltid en (1) enda UC. Denna använder sen över 40 banker och långivare för att ta fram en ränta till dig.

Kan jag låna 150 000 kronor med betalningsanmärkningar?

Ja det kan du! Flera av våra långivare accepterar lån över 150 000 kronor trots att du har upp till 10 anmärkningar.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler