Låna 400 000 kronor

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

40 långivare
Endast en UC
Samla dina fakturor till en och samma
40 långivare
Endast en UC
Samla dina fakturor till en och samma

På förhand är det omöjligt att säga hur mycket ett lån kommer kosta dig. Det beror på att alla långivare sätter en individuell ränta vid varje låneförfrågan. Eftersom alla långivare riktar sig mot olika kundgrupper, är det smart att låta långivarna konkurrera om att få dig som kund. Sambla tar in erbjudanden från 40 banker och långivare så att du får det billigaste lånet.

Vad kan jag göra med pengarna?

När du tar ett privatlån utan säkerhet – med hjälp av Sambla – är det upp dig. Om du väljer att låna 400 000 kr kan du använda pengarna till att finansiera en ny bil, en renovering eller kanske kontantinsatsen för ditt bolån. Vissa egenföretagare lånar också för att kunna använda pengarna till sin firma. Med ett privatlån är pengarna inte bundna till något utan du kan använda dem där de behövs bäst.

Men oavsett vad du vill låna till är det smart att jämföra lån först. Vi på Sambla hjälper dig gärna att hitta det bästa lånet till kontantinsatsen för ditt nya boende, din bil – eller vad det än är du vill låna till.

Låna 400 000 och samla lån

Att samla dina smålån och krediter är alltid en bra idé – så bra att ett nytt privatlån med låg ränta i vissa fall kan spara dig flera tusen kronor varje månad. Smålån och krediter har nämligen oftast en högre ränta, samt ofta dolda kostnader som administrations- och fakturaavgifter.

Bättre överblick – och kreditvärdighet

Att göra sig av med smålån och krediter betyder även att du förbättrar din kreditvärdighet, det innebär att du kommer få ännu bättre lånevillkor i framtiden. Förutom allt det är det också ganska skönt att bara ha en räkning att betala i slutet av varje månad. Risken att missa en betalning minskar markant!

Du kan passa på att välja att samla dina nuvarande mindre lån samtidigt som du söker ett nytt lån genom oss. Då ska du söka ett lån för det du vill låna i dag + summan av dina tidigare lån. Skulle det sammanlagt vara över 400 000 kronor gör det ingenting – många av våra samarbetspartners erbjuder lån upp till 600 000 kronor.

Hur går det till när jag samlar lån?

Vid ett hopbakslån gör du först en kostnadsfri jämförelse och tar ett privatlån som motsvarar totalsumman för alla dina mindre lån och krediter. Du väljer själv en amorteringstid som passar dig. Självklart går det bra att samla skulder också, t.ex. kan du låna 150 000 till detta.

När du gör en ansökan via oss svarar du “JA” på frågan om du har lån du är intresserad av att byta ut.

Vad kostar det att låna 400 000 kronor?

Som vi nämnde i början av texten gör varje bank och långivare en individuell bedömning på dig när du söker ett lån. Därför går det på förhand inte att säga vilken ränta du kommer få – eller vilken långivare som har billigast lån. Eftersom bedömningen alltid görs individuellt kan det vara två olika långivare som ger dig och din vän den lägsta räntan.

Så kan du låna 400 000 kronor så billigt som möjligt

Så vad kan du då göra för att låna 400 000 kronor så billigt som möjligt? Till att börja med ska du alltid se till att jämföra lån. Det är det säkraste sättet att hitta långivaren som kan erbjuda dig lägst ränta. Genom Sambla kan du jämföra lån från över 40 långivare kostnadsfritt med bara en kreditupplysning från UC.

Se över din kreditvärdighet – och undersök möjlighet om medsökande

Du kan också passa på att se över din kreditvärdighet. Genom att säga upp outnyttjade krediter och vänta ut kreditupplysningar kan du höja din kreditvärdighet och bli erbjuden ett mer förmånligt lån.

Är ni ett par som söker lånet, till exempel till en renovering, kan det vara smart att ni båda står som medsökande på lånet. Det kan långivaren se som en extra säkerhet och erbjuder er därför i vissa fall lägre ränta.

Kostnadsxemepel – lån på 400 000 kronor

Det som framför allt gör skillnad i hur billigt du lånar är lånebeloppet, räntan och löptiden. Om vi antar att lånebeloppet är 400 000 kan räntan och löptiden göra stor skillnad för månads- och totalkostnaden. Se exemplet nedan där vi jämför två olika räntor och två olika löptider.

Lån Löptid Effektiv ränta Månadskostnad Totalkostnad
400 000 kr 10 år 6% 4 441 kr 532 895 kr
400 000 kr 12 år 6% 3 903 kr 532 092 kr
400 000 kr 10 år 8% 4 853 kr 582 377 kr
400 000 kr 12 år 8% 4 330 kr 623 492 kr

Här ser vi hur mycket en högre ränta påverkar ditt lån på lång sikt. Vi ser även hur en längre löptid sänker månadskostnaden – men ökar totalkostnaden. Överväg alternativen för att hitta upplägget som passar bäst för dig.

Hur lånar jag 400 000 kronor?

Att låna pengar billigt är mycket enkelt – från det att du börjar jämföra långivares erbjudanden med Sambla kan du ha dina pengar på kontot inom ett par dagar. Alla långivare sätter en individuell ränta vid varje förfrågan om ett nytt lån, därför går det inte att säga att en viss långivare är bättre än någon annan på förhand. Men något som är säkert är att det är klokt att låna 400 000 med många svar från långivarna!

Så här går det till:

  1. Du klickar i hur mycket du vill låna och vilken lånetid som passar dig
  2. Fyll sedan i dina personuppgifter
  3. Sedan är det bara att luta sig tillbaka och invänta långivarnas bud
  4. Inom 24 timmar har buden kommit in. Därefter kan du gå igenom buden, själv eller ihop med en av våra kunniga rådgivare
  5. Om du bestämmer dig för ett bud så signerar du det med penna eller BankID
  6. Inom ett par dagar har du sedan 400 000 kronor på ditt konto!

Frågor och svar

Går det att få utbetalt 400 000 kronor samma dag?

Det skiljer sig åt beroende på vilken långivare du väljer, signerar du med Bank-ID kan du få ett lån på 400 000 kronor redan samma dag.

Kan jag låna 400 000 kronor med betalningsanmärkningar?

Ja! Du kan låna 400 000 kronor med upp till 10 betalningsanmärkningar via Sambla.

Hur många banker jämför Sambla när jag vill låna 400 000 kronor?

Din ansökan skickas till över 40 banker och långivare, på så vis kan vi jämföra flera banker och erbjuda den bästa möjliga räntan.

Vad får jag för ränta på 400 000 kronor?

Långivarna sätter själva räntan utifrån hur din kreditvärdighet ser ut. Därför kan vi inte på förhand säga vilken ränta du kommer att få.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler