Låna 300 000 kr utan säkerhet – till en lägre ränta

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Låna 300 000 kronor utan säkerhet
Jämför 40 långivare
Endast en kreditupplysning via UC
Låna 300 000 kronor utan säkerhet
Jämför 40 långivare
Endast en kreditupplysning via UC

Med Sambla slipper du att pruta och förhandla på egen hand med bankerna. Det gör vi åt dig – helt kostnadsfritt! Vi samarbetar med över 40 olika banker och långivare så att du ska kunna vara helt säker på att du får det billigaste privatlånet när du lånar 300 000 kronor utan säkerhet.

Låna 300 000 kronor utan säkerhet

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det betyder att du kan göra vad du vill med dina lånade pengar – köpa en ny bil, betala handpenning på ditt bostadsköp eller samla dyra lån.

Lånet är inte bundet till något, till skillnad från till exempel ett traditionellt billån eller ett bolån. Det gör att privatlån, ibland även kallat blancolån, är en låneform med stor frihet. Som låntagare är det upp till dig att använda pengarna där de behövs mest.

Vad kan jag använda ett lån på 300 000 till?

Flera av våra kunder använder ett privatlån på 300 000 kronor för att göra investeringar i bostaden, som att renovera kök och badrum eller som ett solcellslån för att göra hemmet mer miljövänligt. Du kan också använda hela eller delar av ditt lån på 300 000 kronor till att samla dina tidigare skulder till en ny och lägre ränta.

Vi jämför lån åt dig

Vi hjälper dig att hitta det billigaste privatlånet eftersom vi samarbetar med över 40 olika banker och långivare. Du kan låna upp till 600 000 kronor och välja en amorteringstid som passar dig. Ansök om privatlån direkt!

Hur lånar jag 300 000 till lägre ränta?

Nyckeln till att hitta så låg ränta på ditt lån som möjligt är att jämföra långivare. Som vi redan nämnt samarbetar vi med över 40 långivare, och vi skickar ut din ansökan till alla dessa när du söker ett lån hos oss.

När långivarna får konkurrera om dig som kund gör det att räntan pressas och du kan vara säker på att hitta billigast möjliga lån för just dig – oavsett om du vill låna 300 000 kronor eller något annat belopp, till exempel om du vill låna 60 000.

Bara en kreditupplysning – och kostnadsfritt

Hade du sökt ett lån hos alla dessa långivare själv hade det förutom att vara väldigt tidskrävande också inneburit en smärre katastrof för din kreditvärdighet. Varje långivare hade nämligen gjort en egen kreditupplysning på dig, och en så pass hög aktivitet ser inte bra ut i bankernas ögon.

Men med vårt smarta system kan vi låta alla långivare titta på en och samma kreditupplysning – och vi behöver därför bara ta en kreditupplysning via UC per ansökan. Detta alltså trots att din ansökan går ut till över 40 långivare. Fiffigt, va?

Det fina i kråksången är också att vår tjänst är helt kostnadsfri för dig som kund. Det kostar alltså dig inte en krona extra att söka lånet genom oss.

Hur mycket kostar det att låna 300 000?

Alla banker och långivare använder sig av individuell räntesättning när privatpersoner ansöker om privatlån utan säkerhet. Den individuella räntan baseras på hur god kreditvärdighet du som sökande har enligt banken. De gör sin bedömning utifrån kreditupplysningen som tas på dig.

Saker banken tittar på när de avgör din kreditrisk:

 • Anställningsform
 • Boende
 • Nuvarande skulder
 • Eventuella betalningsanmärkningar
 • Antal kreditupplysningar

Kreditrisken vägs sedan ihop med din betalningsförmåga:

 • Inkomst
 • Utgifter

Helhetsbedömningen kallas alltså för kreditvärdighet. Det går alltså inte att säga vilken ränta du kommer erbjudas på förhand, eller att någon bank ger lägre ränta än någon annan. Men genom att låta våra samarbetspartners konkurrera om dig kan du vara trygg med att du får ett lån med så låg ränta som möjligt för just dig!

Lån på 300 000 kronor – skillnader i kostnad efter ränta

Du kanske tänker att några procentenheter hit och dit inte gör så stor skillnad. Men på ett så pass stort lån som 300 000 kronor kan bara en lite lägre ränta göra skillnad på tusenlappar i totalkostnaden för lånet.

Räkneexempel – 300 000:

Lån Löptid Effektiv ränta Månadskostnad Totalkostnad
300 000 kr 10 år 6% 3 331 kr 399 671 kr
300 000 kr 10 år 8% 3 640 kr 436 778 kr
300 000 kr 10 år 10% 3 965 kr 475 744 kr

Här ser vi hur skillnaden i ränta på ett större lån med lång löptid kan påverka kostnaden markant. Både den totala kostnaden och månadskostnaden.

Hur lånar jag 300 000 kronor?

Att låna pengar online går smidigt med Sambla. En ansökan tar bara ett par minuter att fylla i – och du har sedan fått svar av samtliga av våra samarbetspartners inom 24 timmar. När du sedan har signerat lånet med lägst ränta och bäst villkor för dig så har du pengarna på kontot inom ett par dagar.

För att allt ska bli så bra som möjligt erbjuds du alltid hjälp av våra kunniga rådgivare, men du kan också välja att göra hela processen själv på nätet.

Så här går det till – steg för steg:

 1. Du klickar i hur mycket du vill låna och vilken lånetid som passar dig
 2. Fyll sedan i dina personuppgifter
 3. Sedan är det bara att luta sig tillbaka och invänta långivarnas bud
 4. Inom 24 timmar har buden kommit in. Därefter kan du gå igenom dem
 5. Om du bestämmer dig för ett bud så signerar du det smidigt med BankID
 6. Inom ett par dagar har du 300 000 kr på ditt konto!

Alla långivare sätter en individuell ränta vid varje förfrågan om ett nytt lån, därför går det inte att säga att en viss långivare är bättre än någon annan på förhand. Men något som är säkert är att det är klokt att jämföra villkor innan du lånar 300 000 kronor – med endast en förfrågan hos UC.

Låna 300 000 utan UC?

Om du har sämre kreditvärdighet för tillfället kan det verka lockande att låna 300 000 kronor utan UC. Men att låna utan UC innebär endast att kreditprövningen sker via ett annat företag – och att räntan och avgifterna i regel är dyrare.

Satsa i stället på att jämföra långivare med endast en kreditupplysning från UC – så kan vi hjälpa dig att hitta den bästa långivaren för dig utan att försämra din kreditvärdighet nämnvärt. Ett mycket bättre alternativ när du vill låna 300 000 utan säkerhet till låg ränta.

Frågor och svar

Vad får jag använda mitt lån på 300 000 kronor till?

Du får använda ditt lån till vad du vill när du lånar 300 000 kronor genom Sambla.

Kan jag samla andra lån med lånet på 300 000 kronor?

Ja det kan du absolut göra! När du skickar in din ansökan väljer du “samla lån” så hjälper vi dig att samla ihop dina lån så att du kan få en bättre ränta och sänka dina månadskostnader.

Hur många banker jämförs när jag lånar 300 000 kronor?

När du ansöker om ett lån på 300 000 kronor jämför vi över 40 banker och långivare. Detta för att du ska få en så bra ränta som möjligt på lånet!

När får jag mina 300 000 kronor utbetalda?

Det skiljer sig lite beroende på vilken långivare du väljer att gå vidare med. Signerar du med Bank-ID så kan du ha ditt lån på 300 000 kronor inom 1-2 dagar, kanske redan i eftermiddag!

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler