0770 22 01 80

Renovera kök – kostnader och tips inför köksrenoveringen

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Sambla arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vad kostar det att renovera kök?
Det gäller för rotavdrag
Så sparar du pengar vid renovering
Vad kostar det att renovera kök?
Det gäller för rotavdrag
Så sparar du pengar vid renovering

Oavsett vilken budget du har kan en köksrenovering vara en bra investering för framtiden. Här går vi igenom olika kostnader för att renovera kök. Vi tittar även på saker du kan göra själv för att hålla kostnaderna nere.

Vad kostar det att renovera köket?

Vissa renoverar köket för 50 000 kronor. Andra lägger miljonbelopp. Generellt används siffran 10 000–15 000 kronor per kvadratmeter, men det är så klart alltid din budget som styr hur mycket din köksrenovering får kosta.

Experten: Så ser genomsnittliga priset ut för köksrenovering

För att få mer exakta siffror kontaktade vi en expert på ämnet – Rasmus Lindh, som driver byggkonsultbolaget Leadme.

– En byggoffert på en totalrenovering av ett kök brukar ligga mellan 80 000 kronor för ett mindre lägenhetskök, och upp till 150 000 kronor för ett större villakök. Det är efter rotavdrag, säger Rasmus och fortsätter:

– Då ingår rivning och bortforsling av gamla köket, montering av det nya samt kakelsättning – men inte priset för själva köket.

Kostnad för ett nytt kök

Så vad kostar då själva köket?

– Hur långt är ett snöre? Skämt åsido, men köksmarknaden är enorm och och det går att får i flera nivåer. Ett standardkök från IKEA inklusive vitvaror och bänkskiva kan börja på runt 100 000 kronor – medan ett kök från exempelvis Ballingslöv eller Marbodal kan komma upp i 300 000 kronor. Skulle du sedan vilja ha ett måttbeställt eller platsbyggt kök från ett snickeri är det inte ovanligt att det kostar en halv miljon kronor.

Delarna som påverkar priset för en köksrenovering

Ju mer du kan göra själv, desto billigare blir det. Men att renovera köket medför alltid kostnader av olika slag. Här är de vanligaste:

Arbetskostnader – ett måste för en del av köksrenoveringen

Att renovera köket helt på egen hand medför stora risker, eftersom det är viktigt att vatten och el installeras på ett korrekt sätt. Om installationen av belysning och vitvaror är felaktig kan du som bostadsägare bli skadeståndsskyldig den dag du säljer bostaden.

Anlita en fackman

Du bör därför alltid anlita certifierade hantverkare som hjälper dig med dessa saker. Använd en förmedlingstjänst och jämför så många firmor som möjligt. Var noga med referenser och tidigare kundomdömen. Att anlita en hantverkare kostar normalt mellan 300 och 700 kronor i timmen.

Materialkostnader – kan skilja mycket när du renoverar köket

En superexklusiv bänkskiva i Corian eller en budgetvariant i laminat för några hundralappar? Material för renovering av kök finns i alla prisklasser, men det är här många väljer att lägga större delen av sin budget.

Mer exklusiva materialval kan höja värdet på din bostad rejält – men det kan å andra sidan en snygg budgetrenovering också göra!

Leverantör påverkar priset

Det är inte bara materialen i sig som avgör priset, utan också var du handlar materialet. Nischade köksleverantörer är i regel betydligt dyrare än de stora byggvaruhusen. Ett fullt utrustat kök som inkluderar alltifrån skåp och bänkskivor till vitvaror behöver inte kosta mer än 50 000 kronor i material om du köper allt från byggvaruhusen.

Vänder du dig istället till en mindre butik får du ofta räkna med minst det dubbla i materialkostnader, men ditt kök blir mer exklusivt.

Vad kostar ett kök från IKEA?

För ett komplett kök från IKEA får du betala mellan 50 000 och 100 000 kronor, beroende på material. Kostnad för installation tillkommer såvida du inte väljer att renovera och montera allt själv.

Övrigt material

Att byta kök kan också innebära att du vill eller till och med måste byta golv och måla om. Priset för båda dessa arbeten brukar anges per kvadratmeter. Målning kostar omkring 300 kronor per kvadratmeter och golvarbete omkring 400 kronor per kvadratmeter.

Materialkostnaderna kan dock bli höga om du exempelvis vill ha ett exklusivt trägolv istället för ett laminatgolv.

Övriga kostnader

Utöver arbetskostnader och materialkostnader bör du ta med transport och avfallshantering i kalkylen. Slutpriset för detta beror på vad som ska fraktas, hur lång sträckan är och hur många körningar som krävs. Bortforsling kostar runt 1 500 kronor per lass exklusive moms. Fraktpriset startar runt 600 kronor per timme.

Om du väljer en byggfirma för hela köksrenoveringen brukar alla tillkommande kostnader specificeras i offerten.

Hur lång tid tar det att renovera ett kök?

Att renovera köket tar generellt mellan en och två månader. Exakt hur lång tid det tar har att göra med om du anlitar en byggfirma eller renoverar själv, vilket material du ska använda och hur lång leveranstiden är.

Vad kostar det att renovera ett kök på 10 kvm?

20 kvadratmeter brukar räknas som ett normalstort kök. Snittiden för att renovera detta är 160 arbetstimmar. Ett mindre kök på 10 kvadratmeter borde rimligen ta ungefär halva tiden, 80 timmar. Arbetskostnaden för en hantverkare som tar 500 kronor i timmen blir alltså 40 000 kronor innan rotavdrag.

Utöver arbetskostnaden tillkommer bland annat materialkostnad. Jämför alltid offerter innan du skriver avtal.

Hur ska man göra för att renovera kök billigt?

Det korta svaret är att renovera själv istället för att anlita en byggfirma. Såvida du inte är en hantverkare är det dock lättare sagt än gjort. Men många mindre åtgärder kan du faktiskt lösa på egen hand, vilket kan spara dig många tusenlappar i slutändan. Kom dock ihåg att lämna vatten och el till proffsen!

5 tips för att renovera kök med liten budget

 1. Måla om
  Att måla väggarna är varken svårt eller dyrt. Eftersom du sparar ett antal tusenlappar på att göra jobbet själv kan du kosta på dig en lite dyrare färg istället. Börja med att täcka sprickor med latexfog och sandspackla håligheter, då dessa inte går att endast måla över. Måla även taket i köket, då det kommer att se gult och smutsigt ut om endast väggarna får en uppfräschning.
 2. Måla även köksluckorna
  En burk lackfärg och ett par strykningar och dina gamla köksluckor blir som nya!
 3. Byt ut handtag
  Skinande handtag på luckor och skåp kan göra stor skillnad i köket. Det finns mängder av beslag, knoppar och handtag till överkomliga priser i de stora byggvaruhusen. Eller varför inte gå för en retrokänsla och hitta snygga vintage-handtag?
 4. Byt ut ditt gamla kakel
  Nytt kakel ovanför diskbänken gör mycket för helhetsintrycket i ditt kök. Om ditt gamla kakel sitter ordentligt kan du använda det som underlag till det nya. Om inte måste du först knacka bort det gamla, vilket är relativt enkelt. Utbudet på kakel i alla möjliga kulörer, mönster och former är enormt, så här har du en chans att sätta din unika prägel på köket till en låg kostnad.
 5. Lägg om golvet
  Att lägga nytt golv själv är lite svårare än de övriga tipsen, speciellt om du vill ha ett stengolv eller ett brädgolv. Men om du planerar att lägga ett klickgolv kan du lägga det över ditt befintliga köksgolv. Klickgolv kostar från cirka 100 kronor kvadratmetern och uppåt.

Expertens tips för att spara pengar på köksrenoveringen

Vi frågade även Rasmus Lindh på Leadme om hans bästa tips på hur man renoverar köket billigare.

Här är hans främsta tips:

 1. Riv och forsla bort det gamla köket själv. För det behövs inga certifikat eller lång erfarenhet utan bara tid och ett glatt humör. Be ett proffs om hjälp med frånkoppling av vatten och el först.
 2. Ett bra tips för mycket ”bang for the buck” är att köpa stommar och luckor från en billigare leverantör, för att sedan kosta på sig att kröna köket med en dyrare bänkskiva av sten. Det gör mycket för helhetsintrycket.

Områden i köket du inte bör snåla med

Vi frågade samtidigt Rasmus Lindh om vad man inte bör spara in på i sitt nya kök:

 1. Snåla inte på förarbetet med installationer. Vad är åldern och skicket på ledningar för el, vatten och avlopp som sitter under eller bakom köket? Tänk på att det nya köket ska sitta uppe i årtionden och då måste det som byggs in där bakom ha samma återstående livslängd.
 2. Snåla inte heller på elarbetet generellt. Gamla kök har i regel färre och mindre elslukande vitvaror och därför räcker ofta inte elen för det nya, moderna köket och du kan få problem med att säkringar slår ifrån och att du inte kan använda flera apparater samtidigt. Sannolikt behövs det dras fram mer ström från elcentralen. Och glöm absolut inte – om du inte redan har det – att installera jordfelsbrytare.
 3. Byt golv om det behövs. Det är enklare och snyggare att byta golvet i samband med att köket byts så enligt samma devis som ovan – byt golvet om det inte klarar det nya kökets livslängd.

Vad ökar värdet mest vid en köksrenovering?

Ökade förvaringsmöjligheter och platseffektivitet är typiska saker som höjer värdet på din bostad. I köket kan en modern spis och en energisnål kyl och frys höja attraktionsvärdet, då det sänker driftkostnaderna för köparen. Mäklare brukar rekommendera neutrala färgval vid väggmålning inför en försäljning, så att du kan attrahera fler potentiella köpare.

Öka vinsten genom att låna via Sambla

Om du planerar att låna till din köksrenovering kan du använda vår förmedlingstjänst. Genom oss skickas din ansökan ut till över 40 banker och långivare samtidigt och alla delar på samma kreditupplysning. På så sätt kan du vara säker på att få bästa möjliga ränta utifrån dina personliga ekonomiska förutsättningar. Med ett billigare lån blir din investering värd mer i slutändan.

Använd rotavdraget om du har möjlighet

Om du ska anlita en byggfirma för att renovera ditt kök bör du utnyttja rotavdraget. Det är en skatteförmån som ger dig rätt att dra av upp till 50 000 kronor per år i arbetskostnad för renovering, ombyggnad och tillbyggnad (ROT).

Hur mycket skatt du betalat in under föregående år avgör hur mycket du kan få i rotavdrag. Om du använt andra skatteförmåner, exempelvis för installering av grön teknik, påverkas också ditt rotavdrag.

Byggfirman anger pris efter ROT

När du tar in en offert på renovering av kök anger byggfirman pris innan och efter rotavdrag. De ansöker om avdraget hos Skatteverket åt dig, vilket gör att du inte behöver vänta på att få tillbaka några pengar. När arbetet är utfört betalar du alltså fakturabeloppet efter rotavdrag.

Läs mer på vår sida om rotavdrag.

Vill du veta mer om våra privatlån till renovering? Kontakta oss eller ansök direkt!

Vanliga frågor och svar – Renovera kök

Vad kostar det att renovera kök?
Storleken på köket, omfattningen av renoveringen, vilket material du använder och om du anlitar en byggfirma eller inte är avgörande faktorer för priset. Generellt får du räkna med en kostnad mellan 100 000 och 400 000 kronor innan rotavdraget.
Vad kostar ett kök på 10 kvm?
10 kvadratmeter räknas som ett litet kök och kostar runt 100 000–150 000 att renovera. Mindre kök är dock lättare att renovera och montera på egen hand, vilket sänker kostnaderna betydligt.
Vad är dyrast att renovera i en bostad?
Generellt är badrum och kök dyrast. Det finns dock många sätt att spara in pengar när du renoverar dessa rum, exempelvis genom att beställa materialet från byggvaruhus och göra delar av jobbet själv.
Är badrumsrenovering en avsevärd värdeförbättring?
Även om värdet höjs när du renoverar badrummet eller bygger ett nytt kök, är det inte tillräckligt för att räknas som avsevärd förbättring. Det måste handla om en större tillbyggnation eller ombyggnation av bostaden.

Fler inlägg om renovering

Alternative Banknotes Of The World

Ever considered what countries’ banknotes would look like if the person depicted on them was chosen by their popularity? Se all the pictures...
Hund med hörlurar

14 ekonomipoddar du inte vill missa

Det finns många ekonomipoddar med tips och nyheter om sparande eller aktiemarkanden – här tipsar vi om våra 14 favoriter bland ekonomipoddar...

Bästa banken för bolån

Att hitta bästa banken för bolån handlar mer om bara den lägsta räntan. Se vilka som är de populäraste bolånebankerna här – och jämför bolån...

Vad kostar det att byta tak?

Dags för ett takbyte? Vilka plattor du använder kommer att påverka priset – här ser du alla olika kostnader för att byta tak på huset.

Hur ska jag tänka pengasmart på semestern?

Semestern närmar sig med stormsteg för de flesta. För att inte spendera för mycket, få smarta tips från vår vardagsekonom.

Vad händer med min ränta?

De flesta har märkt att ens räntekostnader ökat tre till fyra gånger eller mer på ett år. Hur ska man tänka framåt kring sina räntor och rän...

Kan man slå ihop två lån?

Att slå ihop två – eller fler – lån kan hjälpa dig att sänka din ränta och få dig att spara pengar. Läs här om hur det går till att slå ihop...

Vad kostar det att anlita flyttfirma? Priser och tips

Kostnaden för en flyttfirma beror på många olika faktorer. Här går vi igenom priser för flyttfirma och vad du ska tänka på inför anlitandet.

Vad krävs för att få ett bolån? Här är alla krav för att få bolån

Dags för dig att ta ditt första bolån? Det finns ofta en rad krav som du måste uppfylla för att bli beviljad ett bolån. Läs om allt här!
Man som ringer och försöker förbättra sin kreditvärdighet

Renovera lägenhet – kostnader och tips

Dags för att helrenovera lägenheten? Här är pris och kostnader ihop med viktiga tips inför att du ska renovera din lägenhet.

Förbättra ditt låneläge när räntorna stiger

Många svenskar har aldrig upplevt så höga räntor som vi har nu. Upplever du att räntekostnaderna tar en allt större del av dina inkomster? S...

Odla på balkong – här är 7 saker du enkelt kan odla hemma

Att odla kryddor och grönsaker hemma är både roligt och ekonomiskt. Här listar vi 7 saker som du enkelt kan odla på din balkong!

Att köpa bostadsrätt – steg för steg-guide

Funderar du på att köpa bostadsrätt? Kul! Här är vår guide med viktiga tips med allt från bolån till budgivning och kontraktskrivning.

Kostnad för att bygga ut huset

Ska du bygga ut huset? Så här mycket får du räkna med att det kostar – och detta bör du tänka på inför tillbyggnad av huset.

Tankat bensin i dieselbil? Så ska du göra vid feltankning

Att råka tanka bensin i en dieselbil är lätt hänt. Det kan dock innebära stora skador på bilen – läs här vad du ska göra vid feltankning.

Radon i hus – tänk på detta innan du köper hus med radon

Vill du köpa ett hus med radon? Det kan innebära en del kostnader. Här är allt du behöver veta om radonhus och radonsanering.
Man som renoverar med hjälp av sin sparade buffert

Köpa tomt och bygga hus – så går det till

Ska du köpa tomt för att bygga hus? Här våra bästa tips för tomtköp och husbygge – allt från att hitta en bra tomt till hur du gör med bolån...

Checklista flytt – här är allt du bör tänka på inför flytten

Boka flyttfirma, adressändra, packa och flytta bolån. Det finns mycket att tänka på inför en flytt – här är vår checklista med allt du inte ...

5 procent i kontantinsats – förslag om startlån för bostäder

Går det att köpa en bostad med endast 5 procent i kontantinsats? Så här ser upplägget för startlån för bostäder ut – och då kan det bli verk...

Stor guide – här är Sveriges bästa loppisar 2023

Sambla har genomfört en sammanställning över var i landet man är bäst på att samla sina lån och krediter – se resultatet här!

Förstagångsköpare? Detta är viktigt att veta om bolånet

Hur gör man med bolån som förstagångsköpare av bostad? Finns det ett särskilt startlån för förstagångsköpare? Läs allt du behöver veta här!

Mest prisvärda hundraserna att äga

Vill du köpa hund? Innan kan det vara värt att veta vad en hund kommer att kosta dig under dess livstid. Här är de dyraste och mest prisvärd...

Värdera din bostad online och med app

Vill du veta hur mycket din bostad är värd? Att värdera sin bostad går att göra online – här berättar vi hur det går till.
Man som renoverar med hjälp av sin sparade buffert

Bygga altan – kostnad och tips

Att bygga altan eller trädäck är ett härligt sätt att göra livet i trädgården härligare. Men vad kostar det? Vilket material ska man ha? Läs...

Flyttstädning – priser och checklista

Hur mycket kostar en fltytstädning? Vad ingår? Se allt här. Vill du flyttstäda själv har vi också en checklista med allt som ska ingå!

Matbutikerna prissänker varor – hela listan från priskriget 2023

ICA, Coop, Lidl och Willys alla sagt att de sänker priserna på många matvaror sedan priserna tidigare ökat kraftigt. Här är varorna som bliv...

Så klarar du av lågkonjunkturen

Vill du vara bättre rustad inför tuffare tider? Lågkonjunkturen är här och tuffare ekonomiska tider väntas. Här är bästa tipsen för att klar...

Inflation: Vad betyder det för mig?

Den senaste tiden pratar alla ekonomi och ett ord som vi hör särskilt ofta är inflation. Vad betyder det egentligen och vad betyder det för ...

Spara till kontantinsats

Att lyckas spara ihop till en kontantinsats är det första steget inför ditt bostadsköp. Du behöver ha sparat 15 % av bostadens värde – så hä...

The Most Expensive Dog Breeds of All Time

Do you want to get a dog, but you're not sure you can afford it? Here is the complete list of the 20 most expensive – and most afforable – d...

Köpekontrakt för bostadsrätt

Ska du köpa eller sälja en bostadsrätt? Det finns mycket att tänka på vad gäller köpekontrakt och överlåtelseavtal – här går vi igenom allt ...

Boendekostnad – här är allt som räknas in

Boendekostnad är alla de kostnader som uppstår i samband med att du hyr eller äger en bostad. Till exempel hyra, ränta och avgifter. Läs mer...

Gå på grannens visning – vad gäller?

Det är lätt att bli nyfiken och vilja gå på visning hos grannen. Det är ett vanligt fenomen, men vad gäller egentligen? Här går vi igenom hu...

Sälja hus och bostadsrätt privat – köpekontrakt

Funderar du på att sälja din bostad privat? Det kan ibland vara billigare. Läs vad som gäller när du säljer hus privat – och hur gör med köp...

Checklista inför tillträde

Inför tillträdet till nya huset eller lägenheten finns det mycket att tänka på. Här är en checklista på 12 saker du ska hinna med innan till...
Par i bil på väg till visning av lägenhet

Gå på visning – en checklista

Att gå på visning är spännande – men vad ska man tänka på och leta efter? Allt det och mycket anant har vi samlat ihop här. Samt en checklis...

Lån till jordbruksfastighet

Är du intresserad av ett lån för jordbruksfastigheter? Här är allt du behöver veta om denna typ lån, inklusive vad som räknas som en jordbru...

Tillträde för hus

Vad betyder tillträde och vad ska man tänka på som säljare och köpare? Allt det och mycket annat går vi igenom här - allt för att du ska var...

Bygga utekök – en guide

Vill du bygga ett utekök? Här är vår steg för steg-guide – inklusive viktiga tips för hur du kan bygga utekök billigare eller med lastpallar...

Byta fönster – kostnader och vad du bör tänka på

Fönsterbyte kan kosta olika beroende på vilken typ av fönster du vill byta till och hur mycket du kan göra själv. Läs mer om kostnaderna här...

Måla om huset – så mycket kostar det

Är det dags att måla om huset? Här går vi igenom kostnader och andra viktiga saker att tänka på inför en ommålning av husfasaden.
mamma och dotter försöjer elen i hemmet med solceller

5 Tips för en bättre vardagsekonomi

Har du också märkt att matpriserna stiger och elen blivit dyrare? Här är 5 knep på hur du kan spara pengar i vardagen och få en bättre ekono...

Undersökning visar – här är man bäst på att se över sin ekonomi

Sambla har genomfört en sammanställning över var i landet man är bäst på att samla sina lån och krediter – se resultatet här!

Bergvärme – så mycket kostar installation och drift

Funderar du på att installera bergvärme? Här kan du läsa om kostnad för både installation och drift – och räkna på hur mycket du kan spara.

Vad kostar dränering? Allt du behöver veta

Dränering kan vara en tråkig utgift – men det är ofta en bra investering för ditt hus. Här kan du läsa hur du kan räkna på kostnad för dräne...

Bästa länderna att arbeta i 2023

Drömmer du också om att flytta till ett annat land? Vi på Sambla har sammanställt vilka länder i världen som är bäst att flytta till för att...

Rutavdrag – så fungerar det

Rutavdrag är en skattereduktion du kan få för hushållstjänster som städning, tvätt och trädgårdsarbeten. Läs allt om rutavdraget här.

The best countries to work in the world in 2023

We’ve all thought about moving somewhere new. Here is Samblas study on the best countries to work in the world in 2023.

Renovera kök – hur mycket kostar det?

Går du i tankar på att renovera köket, och vill räkna på vad det kostar? Här kan du läsa allt om kostnader som tillkommer vid en köksrenover...

Det här lånade svenskarna till 2022

Vi på Sambla har sammanställt de vanligaste anledningarna till att folk sökte lån genom oss under 2022 – se resultatet här!

Rotavdrag – så fungerar det

Vad är rotavdrag? Hur fungerar det? Här kan du lära dig allt om rotavdraget och hur du räknar ut det med rätt procent och summor för 2023.

Prisskillnader mellan matvarukedjorna – här finns billigaste julmaten

Vart finns den billigaste julmaten? Vi har undersökt priserna hos fem matvarukedjor runt om i Sverige för att hitta det billigaste julbordet...

Det söker svenskarna efter på rean

Resväskor, Airpods eller Moccamasters. Listan görs lång när vi har tittat på vad svenskarna söker efter allra mest under rean.
Kvinna sitter med sin dator på sitt hemmakontor

8 tips på hur du skapar ett effektivt och bra hemmakontor

Om du jobbar hemifrån på heltid är det viktigt att skapa en bra arbetsplats och hålla sina rutiner. Här är våra 8 bästa tips för hemmakontor...

När är elen billigast?

Priset på el varierar kraftigt varje dag och många vill optimera sin förbrukning – men när är elen billigast? Och när är den dyrast? Läs här...

Bostadspriser

Dags att köpa bostad? Läs om vad som påverkar bostadspriserna, hur prisutvecklingen sett ut 2023 och hur prognosen framåt är.

Negativt elpris

Negativt elpris innebär att elen blir så billig att producenterna betalar dig för att använda el. Men varför händer det – och när? Läs allt ...
bil finansierad med billån

Bilfinansiering

Bilfinansiering med en månadskostnad som du klarar av. Vi hjälper dig att finansiera ditt bilköp och guidar dig till bra villkor.
Familj som nyss hämtat upp sin begagnade bil

Köpa begagnad bil tips

Ska du köpa en begagnad bil finns det stora möjligheter att göra en bra affär – om du vet vad du ska tänka på. Här är expertens viktigaste r...
nyrenoverat badrum

Pris för att renovera badrummet – vad kostar det?

Att renovera badrummet är ofta en bra investering – men hur mycket kostar det? Här är de bästa tipsen för att få ett bra och billigt badrum.
Mamma och barn leker med en lampa

Spara el

Hur kan man spara på el och således hålla nera elkostnaderna? Vi ger dig här våra 25 bästa tips för att spara på el 2023.
Familj som fikar

Anställningsformer och dess påverkan på din kreditvärdighet

En vanlig missuppfattning är att du måste ha en fast anställning för att få ett lån. Det stämmer inte! Men din anställningsform påverkar – l...
Man som renoverar med hjälp av sin sparade buffert

Därför är det viktigt att ha en buffert

I tider av ekonomisk osäkerhet är det viktigt att ha en buffert. En buffert gör dig bättre förberedd och trygg – läs våra bästa tips här.
Kvinna läser ekonomiböcker på mobilen

Ekonomiböcker du måste läsa

Vill du lära dig mer om privatekonomi? Här är våra bästa tips på ekonomiböcker – som är väldigt användbara för din vardag.
Man som ringer och försöker förbättra sin kreditvärdighet

Tips på hur du förbättrar din kreditvärdighet

Kreditvärdighet är ett mått på din förmåga att betala tillbaka pengar vid ett lån. Bättre kreditvärdighet ger lägre ränta – så här tar du di...

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

img
img
img
img
img
img
Visa fler