0770 22 01 80

Renovera lägenhet – kostnader och tips

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Sambla arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Kostnad för att renovera lägenhet
Det kan du göra själv
Finansiering av renovering
Kostnad för att renovera lägenhet
Det kan du göra själv
Finansiering av renovering

Att renovera en lägenhet kan kosta alltifrån ett par tusen till en miljon kronor eller mer. Prislappen för en helrenovering beror dels på materialval och dels på hur mycket du kan göra själv. Här går vi igenom olika kostnader för att renovera lägenhet.

Vad innebär en helrenovering av lägenhet?

Omfattningen på renoveringen styr kostnaden. Medan en ytskiktsrenovering handlar om saker du kan göra själv, som puts och målning, kräver en helrenovering av lägenhetens boyta ofta experthjälp. Att på egen hand försöka riva upp golv och väggar, lägga rör och installera elektricitet eller ändra planlösningen, kan i slutändan kosta mycket mer än att anlita en fackman från början.

Vad räknas som boyta?

Kök, badrum, sovrum och hall räknas till boytan. Om du dessutom vill byta fönster, flytta bärande konstruktioner eller liknande blir kostnaderna betydligt högre.

Vad kostar en lägenhetsrenovering?

Arbetskostnaden är ofta den största utgiftsposten vid en lägenhetsrenovering. Priserna varierar beroende på byggfirmans erfarenhet och var i Sverige arbetet ska utföras. Det bästa sättet att hitta rätt entreprenör är att jämföra så många offerter som möjligt. Vid valet av byggfirma är det också bra att läsa kundrekommendationer.

12 000 per kvadratmeter – ett riktmärke

Många anger ett ungefärligt pris på 12 000 kronor per kvadratmeter för en helrenovering. Då ingår även materialkostnaden. Men det går även att komma undan betydligt billigare än så.

Olika kostnader för olika rum

Olika rum kostar olika mycket att renovera. Många väljer att investera mest i kök och badrum, vilket också är de dyraste rummen att renovera. Här tittar vi på några prisexempel:

Renovera kök i lägenhet

En köksrenovering är i regel kostsam eftersom det brukar krävas nya apparater, vitvaror, skåp och ett nytt golv. För en omfattande renovering av köket bör du räkna med en kostnad på 150 000–300 000 kronor, medan kostnaden för att renovera ett mindre kök brukar bli 50 000–100 000 kronor.

Arbetstiden för ett normalstort kök på 20 kvadratmeter brukar estimeras till 160 arbetstimmar. Du kan få rotavdrag med 30 % av arbetskostnaden upp till 75 000 kronor. Är ni två i hushållet kan ni slå samman era rotavdrag för ett och samma projekt.

Renovera badrum i lägenhet

Att renovera badrummet kan också bli dyrt eftersom det kräver rörmokare och elektriker. En mindre renovering kan kosta omkring 30 000 kronor medan en större som innefattar kakel, väggpanel, badrumsmöbler och maskiner brukar kosta minst 100 000 kronor.

En vanlig estimering på arbetskostnaden är 15 000–20 000 kronor per kvadratmeter. Om ditt badrum är 5 kvadratmeter stort innebär det en arbetskostnad på minst 75 000 kronor före rotavdrag.

Renovera sovrum och vardagsrum i lägenhet

Sovrummet och vardagsrummet är generellt billigare att renovera än andra rum eftersom det oftast inte kräver stora förändringar eller dyra apparater. En mindre renovering kan kosta runt 20 000–40 000 kr, medan en mer omfattande renovering med nya golv, väggar och möbler kan kosta 50 000–100 000 kr eller mer.

Materialkostnad för renovering

Material vid renovering är nästan helt en fråga om tycke och smak. Här har du stor möjlighet att påverka totalkostnaden för renoveringen. Prisspannet på kakel, klinker, färg, trä och vitvaror på marknaden är mycket brett – och även billigare material kan räcka långt för att ge din lägenhet en ansiktslyftning.

Obligatoriska materialkostnader

Om du ska göra en helrenovering är dock vissa materialkostnader ett måste. Nya el- eller avloppssystem kräver exempelvis att materialet är godkänt enligt modern byggstandard. Byggentreprenören du anlitar kan hjälpa dig att hitta rätt material, ofta till ett mer förmånligt pris än du kan få på egen hand.

Hur lång tid tar det att renovera en lägenhet?

Att renovera en lägenhet kan ta alltifrån en månad till ett halvår eller ibland ännu längre tid. Faktorer som bostadens storlek, hantverkarnas tillgänglighet och om du ska göra delar av renoveringen själv spelar in. Vid en helrenovering behöver du ordna ett annat boende under tiden för arbetet.

När får man renovera i lägenheten?

Juridiskt får du renovera när du vill, men självklart handlar det om sunt förnuft. Både bostadsrättsföreningar och hyresrättsföreningar brukar ha ordningsföreskrifter för störande ljud. Vanliga rekommendationer är att renoveringsarbeten endast ska ske 08–22 på vardagar och 10–21 på lördagar och söndagar. Det är viktigt att meddela grannarna innan du sätter igång med renoveringen.

Hur finansierar man en lägenhetsrenovering?

Privatlån är ett smidigt sätt att finansiera en renovering. Du får använda pengarna till vad du vill och kan själv välja återbetalningstid. Det sista är extra bra vid projekt som renoveringar eftersom ekonomin i regel är ansträngd. Genom att välja en längre löptid påverkar lånet inte månadsutgifterna i lika hög grad, men samtidigt blir lånet lite dyrare i slutändan. Det gäller att hitta en balans som passar.

Ansök direkt med oss

Vi förmedlar privatlån på upp till 600 000 kronor, vilket räcker en bra bit på en renovering. Din ansökan skickas till över 40 banker och långivare samtidigt – en garanti för att du ska hitta bästa möjliga ränta och villkor utifrån dina personliga ekonomiska förutsättningar.

Läs mer: Renoveringslån

Se till att du har utrymme för att låna

Om du funderar på att köpa ett renoveringsobjekt eller en lägenhet som kräver omfattande renovering för att passa din smak, gäller det att se över ekonomin. Även renoveringsobjekt säljs dyrt på dagens bostadsmarknad och tar du ett högt bolån kan det bli svårt att få andra lån till renoveringen.

Genom att samla dina befintliga smålån samt avsluta sovande abonnemang och krediter kan du förbättra din kreditvärdighet, vilket ger dig bättre förutsättningar att få ett privatlån till bra ränta.

Vad kan man renovera själv i lägenheten?

Eftersom renovering oftast innebär stora utgifter, är det bra om du kan göra delar av jobbet själv. Här är 4 relativt enkla saker att testa om du är händigt lagd:

1. Måla väggar och tak

Att måla om kan göra stor estetisk skillnad i en lägenhet och är dessutom inte speciellt svårt. Däremot kräver det stor noggrannhet eftersom ett slarvigt jobb kan göra att du behöver måla om igen.

Kostnader inkluderar färg, täckpapper, tejp, penslar och tillbehör. Slipmaskiner, stegar och annat som kan behövas går att hyra om du inte vill göra en investering för framtida bruk. Räkna med en totalkostnad på 5 000–10 000 kronor för att måla om en normalstor lägenhet.

2. Lägga nytt golv

Att byta ut ett golv är betydligt svårare än att måla, men med viss erfarenhet av att jobba med trä eller laminat ska det inte vara några problem. En klickparkett – vilket kräver minst förkunskaper – kostar från 150 kronor per kvadratmeter, medan massivt trä börjar på omkring 300 kronor per kvadratmeter.

3. Installera belysning

Om du har viss erfarenhet av elinstallationer kan du försöka byta ut belysningen i din lägenhet på egen hand. Kostnaden beror på antalet ljuskällor samt kvaliteten på belysningen. Räkna med en kostnad på 500–2000 kronor per rum. Tänk dock på säkerhetsrisken – tryggheten du får med en elektriker kan vara värd en extra kostnad.

4. Installera köks- och badrumsbeslag

Eftersom kök och badrum generellt är dyrast att renovera, är det också här du bör försöka få ner kostnaderna så mycket det bara går. Ett enkelt sätt är att byta ut eller installera alla köks- och badrumsbeslag själv. Kranar, duschhuvuden och handduksstänger är enkelt att sätta in. Prisspannet på produkter är stort, men räkna med en kostnad på 1 000–3 000 kronor per rum.

Kom ihåg! Kostnaderna varierar utifrån behoven för varje enskild lägenhet. Se också till att du verkligen har förmågan att utföra arbetet – och följ alltid säkerhetsföreskrifterna.

Så sparar du pengar när du renoverar

Att göra delar av renoveringen själv är bara ett av många sätt att hålla kostnaderna nere. Här är 6 andra tips på hur du kan spara pengar:

1. Gör en budget

För att undvika oväntade kostnader är det viktigt att planera renoveringen noggrant och att göra en tydlig budget för varje enskilt rum och för projektet i sin helhet. Om du är osäker kan du anlita en hantverkare eller en inredningsarkitekt för att hjälpa till med planeringen.

2. Använd återvunnet material

Att använda återvunnet material istället för att köpa nytt sparar pengar och minskar avfall. Gamla trägolv och dörrar kan exempelvis rustas upp istället för att bytas ut. Du kan också hitta bra material second hand.

3. Tänk enkelt och prisvärt

Om du har en begränsad budget bör du alltid leta efter enklare material – de kan vara nog så bra som dyrare och mer komplexa alternativ. Köp in så mycket du kan från stora byggvaruhus eftersom de oftast har bättre priser än mindre och nischade butiker.

4. Rör inte rören

Undvik att flytta elektriska ledningar och rör om det inte är absolut nödvändigt. Det brukar nämligen vara dyrt. Försök istället att planera en eventuell ombyggnad av rummen så att dessa komponenter inte behöver flyttas.

5. Tänk hållbart och långsiktigt

Att installera energieffektiv utrustning kanske kostar lite extra, men det betalar sig i princip alltid på sikt i form av minskade elkostnader. Dessutom har du rätt till avdrag för installation av grön teknik i hemmet.

6. Jämför priser

Oavsett vad du ska köpa lönar det sig alltid att jämföra priser från olika leverantörer. Många droppar små gör stor skillnad när du ska renovera lägenhet.

Kom ihåg! Bara för att du vill spara pengar behöver du inte alltid välja det billigaste alternativet. Försök istället att hitta en balans mellan att hålla kostnaderna nere och att få det önskade resultatet av renoveringen. Ju bättre resultat, desto bättre investering!

Vill du veta mer om våra privatlån till renovering? Kontakta oss eller ansök direkt och börja jämföra erbjudanden!

Vanliga frågor och svar – Renovera lägenhet

Vad kostar det att renovera lägenhet?
En siffra som förekommer frekvent är 12 000 kronor per kvadratmeter. Den faktiska renoveringskostnaden beror dock alltid på komplexiteten i renoveringen och på materialvalen. Om du kan renovera själv blir det billigare.
Vilka renoveringsåtgärder lönar sig mest?
Om du renoverar din lägenhet för att få upp försäljningspriset bör du effektivisera planlösningen och skapa bättre förvaring. Du bör också satsa på energieffektiva lösningar där det är möjligt. En annan rekommendation är att inte bortse från fastighetens byggår och stil.
Vilket rum är bäst att renovera?
Undersökningar visar att köpare bryr sig mest om köket. Kök och badrum är dyrast att renovera, men samtidigt kan du få tillbaka investeringen med råge den dag du säljer.
Hur får jag bra lån till lägenhetsrenovering?
Genom att jämföra så många erbjudanden som möjligt med en och samma ansökan kan du hitta lånet som ger bäst ränta och villkor utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Genom oss går din ansökan ut till över 40 banker och långivare samtidigt.

Fler inlägg om renovering

Alternative Banknotes Of The World

Ever considered what countries’ banknotes would look like if the person depicted on them was chosen by their popularity? Se all the pictures...
Hund med hörlurar

14 ekonomipoddar du inte vill missa

Det finns många ekonomipoddar med tips och nyheter om sparande eller aktiemarkanden – här tipsar vi om våra 14 favoriter bland ekonomipoddar...

Bästa banken för bolån

Att hitta bästa banken för bolån handlar mer om bara den lägsta räntan. Se vilka som är de populäraste bolånebankerna här – och jämför bolån...

Vad kostar det att byta tak?

Dags för ett takbyte? Vilka plattor du använder kommer att påverka priset – här ser du alla olika kostnader för att byta tak på huset.

Hur ska jag tänka pengasmart på semestern?

Semestern närmar sig med stormsteg för de flesta. För att inte spendera för mycket, få smarta tips från vår vardagsekonom.

Vad händer med min ränta?

De flesta har märkt att ens räntekostnader ökat tre till fyra gånger eller mer på ett år. Hur ska man tänka framåt kring sina räntor och rän...

Kan man slå ihop två lån?

Att slå ihop två – eller fler – lån kan hjälpa dig att sänka din ränta och få dig att spara pengar. Läs här om hur det går till att slå ihop...

Vad kostar det att anlita flyttfirma? Priser och tips

Kostnaden för en flyttfirma beror på många olika faktorer. Här går vi igenom priser för flyttfirma och vad du ska tänka på inför anlitandet.

Vad krävs för att få ett bolån? Här är alla krav för att få bolån

Dags för dig att ta ditt första bolån? Det finns ofta en rad krav som du måste uppfylla för att bli beviljad ett bolån. Läs om allt här!
Man som ringer och försöker förbättra sin kreditvärdighet

Renovera lägenhet – kostnader och tips

Dags för att helrenovera lägenheten? Här är pris och kostnader ihop med viktiga tips inför att du ska renovera din lägenhet.

Förbättra ditt låneläge när räntorna stiger

Många svenskar har aldrig upplevt så höga räntor som vi har nu. Upplever du att räntekostnaderna tar en allt större del av dina inkomster? S...

Odla på balkong – här är 7 saker du enkelt kan odla hemma

Att odla kryddor och grönsaker hemma är både roligt och ekonomiskt. Här listar vi 7 saker som du enkelt kan odla på din balkong!

Att köpa bostadsrätt – steg för steg-guide

Funderar du på att köpa bostadsrätt? Kul! Här är vår guide med viktiga tips med allt från bolån till budgivning och kontraktskrivning.

Kostnad för att bygga ut huset

Ska du bygga ut huset? Så här mycket får du räkna med att det kostar – och detta bör du tänka på inför tillbyggnad av huset.

Tankat bensin i dieselbil? Så ska du göra vid feltankning

Att råka tanka bensin i en dieselbil är lätt hänt. Det kan dock innebära stora skador på bilen – läs här vad du ska göra vid feltankning.

Radon i hus – tänk på detta innan du köper hus med radon

Vill du köpa ett hus med radon? Det kan innebära en del kostnader. Här är allt du behöver veta om radonhus och radonsanering.
Man som renoverar med hjälp av sin sparade buffert

Köpa tomt och bygga hus – så går det till

Ska du köpa tomt för att bygga hus? Här våra bästa tips för tomtköp och husbygge – allt från att hitta en bra tomt till hur du gör med bolån...

Checklista flytt – här är allt du bör tänka på inför flytten

Boka flyttfirma, adressändra, packa och flytta bolån. Det finns mycket att tänka på inför en flytt – här är vår checklista med allt du inte ...

5 procent i kontantinsats – förslag om startlån för bostäder

Går det att köpa en bostad med endast 5 procent i kontantinsats? Så här ser upplägget för startlån för bostäder ut – och då kan det bli verk...

Stor guide – här är Sveriges bästa loppisar 2023

Sambla har genomfört en sammanställning över var i landet man är bäst på att samla sina lån och krediter – se resultatet här!

Förstagångsköpare? Detta är viktigt att veta om bolånet

Hur gör man med bolån som förstagångsköpare av bostad? Finns det ett särskilt startlån för förstagångsköpare? Läs allt du behöver veta här!

Mest prisvärda hundraserna att äga

Vill du köpa hund? Innan kan det vara värt att veta vad en hund kommer att kosta dig under dess livstid. Här är de dyraste och mest prisvärd...

Värdera din bostad online och med app

Vill du veta hur mycket din bostad är värd? Att värdera sin bostad går att göra online – här berättar vi hur det går till.
Man som renoverar med hjälp av sin sparade buffert

Bygga altan – kostnad och tips

Att bygga altan eller trädäck är ett härligt sätt att göra livet i trädgården härligare. Men vad kostar det? Vilket material ska man ha? Läs...

Flyttstädning – priser och checklista

Hur mycket kostar en fltytstädning? Vad ingår? Se allt här. Vill du flyttstäda själv har vi också en checklista med allt som ska ingå!

Matbutikerna prissänker varor – hela listan från priskriget 2023

ICA, Coop, Lidl och Willys alla sagt att de sänker priserna på många matvaror sedan priserna tidigare ökat kraftigt. Här är varorna som bliv...

Så klarar du av lågkonjunkturen

Vill du vara bättre rustad inför tuffare tider? Lågkonjunkturen är här och tuffare ekonomiska tider väntas. Här är bästa tipsen för att klar...

Inflation: Vad betyder det för mig?

Den senaste tiden pratar alla ekonomi och ett ord som vi hör särskilt ofta är inflation. Vad betyder det egentligen och vad betyder det för ...

Spara till kontantinsats

Att lyckas spara ihop till en kontantinsats är det första steget inför ditt bostadsköp. Du behöver ha sparat 15 % av bostadens värde – så hä...

The Most Expensive Dog Breeds of All Time

Do you want to get a dog, but you're not sure you can afford it? Here is the complete list of the 20 most expensive – and most afforable – d...

Köpekontrakt för bostadsrätt

Ska du köpa eller sälja en bostadsrätt? Det finns mycket att tänka på vad gäller köpekontrakt och överlåtelseavtal – här går vi igenom allt ...

Boendekostnad – här är allt som räknas in

Boendekostnad är alla de kostnader som uppstår i samband med att du hyr eller äger en bostad. Till exempel hyra, ränta och avgifter. Läs mer...

Gå på grannens visning – vad gäller?

Det är lätt att bli nyfiken och vilja gå på visning hos grannen. Det är ett vanligt fenomen, men vad gäller egentligen? Här går vi igenom hu...

Sälja hus och bostadsrätt privat – köpekontrakt

Funderar du på att sälja din bostad privat? Det kan ibland vara billigare. Läs vad som gäller när du säljer hus privat – och hur gör med köp...

Checklista inför tillträde

Inför tillträdet till nya huset eller lägenheten finns det mycket att tänka på. Här är en checklista på 12 saker du ska hinna med innan till...
Par i bil på väg till visning av lägenhet

Gå på visning – en checklista

Att gå på visning är spännande – men vad ska man tänka på och leta efter? Allt det och mycket anant har vi samlat ihop här. Samt en checklis...

Lån till jordbruksfastighet

Är du intresserad av ett lån för jordbruksfastigheter? Här är allt du behöver veta om denna typ lån, inklusive vad som räknas som en jordbru...

Tillträde för hus

Vad betyder tillträde och vad ska man tänka på som säljare och köpare? Allt det och mycket annat går vi igenom här - allt för att du ska var...

Bygga utekök – en guide

Vill du bygga ett utekök? Här är vår steg för steg-guide – inklusive viktiga tips för hur du kan bygga utekök billigare eller med lastpallar...

Byta fönster – kostnader och vad du bör tänka på

Fönsterbyte kan kosta olika beroende på vilken typ av fönster du vill byta till och hur mycket du kan göra själv. Läs mer om kostnaderna här...

Måla om huset – så mycket kostar det

Är det dags att måla om huset? Här går vi igenom kostnader och andra viktiga saker att tänka på inför en ommålning av husfasaden.
mamma och dotter försöjer elen i hemmet med solceller

5 Tips för en bättre vardagsekonomi

Har du också märkt att matpriserna stiger och elen blivit dyrare? Här är 5 knep på hur du kan spara pengar i vardagen och få en bättre ekono...

Undersökning visar – här är man bäst på att se över sin ekonomi

Sambla har genomfört en sammanställning över var i landet man är bäst på att samla sina lån och krediter – se resultatet här!

Bergvärme – så mycket kostar installation och drift

Funderar du på att installera bergvärme? Här kan du läsa om kostnad för både installation och drift – och räkna på hur mycket du kan spara.

Vad kostar dränering? Allt du behöver veta

Dränering kan vara en tråkig utgift – men det är ofta en bra investering för ditt hus. Här kan du läsa hur du kan räkna på kostnad för dräne...

Bästa länderna att arbeta i 2023

Drömmer du också om att flytta till ett annat land? Vi på Sambla har sammanställt vilka länder i världen som är bäst att flytta till för att...

Rutavdrag – så fungerar det

Rutavdrag är en skattereduktion du kan få för hushållstjänster som städning, tvätt och trädgårdsarbeten. Läs allt om rutavdraget här.

The best countries to work in the world in 2023

We’ve all thought about moving somewhere new. Here is Samblas study on the best countries to work in the world in 2023.

Renovera kök – hur mycket kostar det?

Går du i tankar på att renovera köket, och vill räkna på vad det kostar? Här kan du läsa allt om kostnader som tillkommer vid en köksrenover...

Det här lånade svenskarna till 2022

Vi på Sambla har sammanställt de vanligaste anledningarna till att folk sökte lån genom oss under 2022 – se resultatet här!

Rotavdrag – så fungerar det

Vad är rotavdrag? Hur fungerar det? Här kan du lära dig allt om rotavdraget och hur du räknar ut det med rätt procent och summor för 2023.

Prisskillnader mellan matvarukedjorna – här finns billigaste julmaten

Vart finns den billigaste julmaten? Vi har undersökt priserna hos fem matvarukedjor runt om i Sverige för att hitta det billigaste julbordet...

Det söker svenskarna efter på rean

Resväskor, Airpods eller Moccamasters. Listan görs lång när vi har tittat på vad svenskarna söker efter allra mest under rean.
Kvinna sitter med sin dator på sitt hemmakontor

8 tips på hur du skapar ett effektivt och bra hemmakontor

Om du jobbar hemifrån på heltid är det viktigt att skapa en bra arbetsplats och hålla sina rutiner. Här är våra 8 bästa tips för hemmakontor...

När är elen billigast?

Priset på el varierar kraftigt varje dag och många vill optimera sin förbrukning – men när är elen billigast? Och när är den dyrast? Läs här...

Bostadspriser

Dags att köpa bostad? Läs om vad som påverkar bostadspriserna, hur prisutvecklingen sett ut 2023 och hur prognosen framåt är.

Negativt elpris

Negativt elpris innebär att elen blir så billig att producenterna betalar dig för att använda el. Men varför händer det – och när? Läs allt ...
bil finansierad med billån

Bilfinansiering

Bilfinansiering med en månadskostnad som du klarar av. Vi hjälper dig att finansiera ditt bilköp och guidar dig till bra villkor.
Familj som nyss hämtat upp sin begagnade bil

Köpa begagnad bil tips

Ska du köpa en begagnad bil finns det stora möjligheter att göra en bra affär – om du vet vad du ska tänka på. Här är expertens viktigaste r...
nyrenoverat badrum

Pris för att renovera badrummet – vad kostar det?

Att renovera badrummet är ofta en bra investering – men hur mycket kostar det? Här är de bästa tipsen för att få ett bra och billigt badrum.
Mamma och barn leker med en lampa

Spara el

Hur kan man spara på el och således hålla nera elkostnaderna? Vi ger dig här våra 25 bästa tips för att spara på el 2023.
Familj som fikar

Anställningsformer och dess påverkan på din kreditvärdighet

En vanlig missuppfattning är att du måste ha en fast anställning för att få ett lån. Det stämmer inte! Men din anställningsform påverkar – l...
Man som renoverar med hjälp av sin sparade buffert

Därför är det viktigt att ha en buffert

I tider av ekonomisk osäkerhet är det viktigt att ha en buffert. En buffert gör dig bättre förberedd och trygg – läs våra bästa tips här.
Kvinna läser ekonomiböcker på mobilen

Ekonomiböcker du måste läsa

Vill du lära dig mer om privatekonomi? Här är våra bästa tips på ekonomiböcker – som är väldigt användbara för din vardag.
Man som ringer och försöker förbättra sin kreditvärdighet

Tips på hur du förbättrar din kreditvärdighet

Kreditvärdighet är ett mått på din förmåga att betala tillbaka pengar vid ett lån. Bättre kreditvärdighet ger lägre ränta – så här tar du di...
Visa fler

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

img
img
img
img
img
img
Visa fler