Hitta det billigaste MC-lånet

Ett lika säkert vårtecken som fågelkvitter och krokusar är att Sveriges alla motorcykelfantaster tar fram sina hojar ut garage och förråd. Om du är sugen på att skaffa din första motorcykel eller vill byta upp dig är det klokt att jämföra långivarnas erbjudanden innan du slår till. Ett MC-lån påminner om ett billån – det är ett lån med kontantinsats på 20 % och med motorcykeln som säkerhet.

Att låna till MC

En bra och trygg motorcykel kostar ofta en hel del pengar. Har du inte kontanterna tillgängliga, eller om dina pengar är uppbundna i andra projekt kan det vara motiverat att ta ett nytt lån. Det går att låna med hojen som säkerhet, långivarna kallar ofta de lånen för MC-lån. Ett annat sätt är att ta ett privatlån utan säkerhet via Sambla.

Vad är ett MC-lån?

En del banker och långivare erbjuder särskilda lån för motorcyklar. De kan ofta även tas hos återförsäljaren. MC-lånet påminner om billån. Det innebär att det är lån med 20 % kontantinsats och med motorcykeln som säkerhet för lånet. Kostar din MC 150 000 kr behöver du själv betala 30 000 kr direkt, resten kan du låna. Att betala en kontantinsats är inte samma sak som handpenning, även om dessa formuleringar ofta blandas ihop. En handpenning är en förskottsbetalning på ett köp.

Eftersom banken har en säkerhet för lånet minskar risken med att låna ut pengarna till dig och du kan ofta få en låg nominell ränta. Samtidigt betyder det att du inte kan sälja hojen hur som helst utan att först lösa ut lånet. Du behöver även köpa motorcykeln hos en auktoriserad MC-handlare, du kan alltså inte fynda på blocket. Något som många inte tänker på är att MC-handlare nästan alltid har höga administrativa avgifter för lånet. Detta medför att den effektiva räntan i slutändan ofta blir högre än på ett vanligt privatlån.

Var hittar jag det billigaste MC-lånet?

Det går inte att säga på förhand. Därför är det viktigt att verkligen jämföra vilka låneerbjudanden du kan få innan du slår till. Granska villkoren noga för att ta reda på vilka avgifter och räntor som gäller. Kontrollera även om du behöver betala någon kontantinsats och vad som gäller med lånets säkerhet. Vill du slippa kontantinsatsen är ett privatlån via Sambla ett mycket bra alternativ. Tänk på att du även kan använda vår tjänst till att hitta branschens bästa billån. När du lånar till MC via Sambla har du pengarna på ditt konto inom ett par dagar, sedan är det bara att ge sig ut på vägarna!

MC-lån utan kontantinsats via Sambla

Om du tar ett privatlån via Sambla för att finansiera motorcykeln så får du större ekonomisk frihet. Du kan köpa hojen av både en auktoriserad handlare men även av en privatperson och du kan sälja hojen när du känner för det utan att behöva lösa lånet först. Du kan ansöka om ett lånebelopp på upp till 600 000 kr och ha pengarna på ditt konto inom ett par dagar. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta det bästa privatlånet för just dig!

Jämför lån med Sambla

Med Sambla kan du låna upp till 600 000 kronor från någon av våra närmre samarbets långivare. Vilken långivare som passar dig bäst är omöjligt att säga på förhand, alla specialiserar sig på olika typer av kunder. Om du som privatperson går till flera olika banker och långivare för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning hos UC. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Fördelar med att finansiera motorcykeln via Sambla:

  • Låna upp till 600 000 kr
  • Det är helt kostnadsfritt
  • Du binder dig inte till någonting
  • Enkelt att samla befintliga lån
  • Det görs endast en kreditupplysning hos UC
  • Du får personlig service
  • Vi samarbetar med över 35 olika banker och långivare
  • Du kan köpa din MC av en privatperson

Vilka är vi?

Sambla grundades 2014 och sedan dess har vår filosofi alltid varit densamma - att jämföra långivarans erbjudanden så att alla, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga banklånet. Vi är stolta över att vi sedan start hjälpt över 320 000 svenskar med att hitta ett bättre lån. Med ett betyg på över 4.8/5 på Trustpilot vet vi att våra kunder är mycket nöjda med villkoren på de lån vi förmedlat. Din trygghet är också viktig för oss. Vårt egenutvecklade affärssystem kommunicerar direkt med långivare genom en SSL-certifierad och krypterad anslutning. Detta för att garantera din integritet och att känsliga uppgifter skyddas.

Mclån
 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad: 134 794 kr eller 1 248 kr/månad fördelat på 108 månader.

banker och långivare

Låna upp till 600 000 kr

Effektiv ränta från 3,01% - 22,59%

Gratis och aldrig bindande

Endast en kreditupplysning hos UC

Frågor och svar


Måste jag ta MC-lånet om jag testar att jämföra?Måste jag ha någon kontantinsats när jag lånar till motorcykel?


Visa fler frågor

Långivarna vi jämför

I dagsläget samarbetar vi med olika banker och långivare.

Effektiv ränta från 3,01%-22,59%

Ikano
Swedbank
Resurs bank
Ica banken
Coop MedMera bank
Santander
Forex bank
Wasa kredit
Lendify
Komplett
Spring Finance/Bluestep
Marginalen bank
Sevenday finans
SveaDirekt
KonsumentKredit
Lån & spar bank
Goodcash
Fellow finance
BYAX
Brocc
Collector bank
Euroloan
MoneyGo
Nordax
Avida bank
Nordnet
Remember bank
Moank
Instabank
Steg 1

Börja jämför

Fyll i din ansökan. Det tar runt 2 minuter och är helt kostnadsfritt.

Steg 2

Långivarna budar

Sambla sammanställer låneförslag från över 30 långivare. Första svaret har du oftast inom ett par minuter.

Steg 3

Välj låneförslag

Få det bästa låneförslaget skickat till din e-post (eller brevlåda).

Steg 4

Pengarna på kontot

Signera lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). Pengarna betalas sedan ut inom ett par dagar.