MC-lån - låna till en motorcykel utan kontantinsats

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

MC-lån upp till 600 000 kr
Låna till motorcykel utan säkerhet
Jämför lån hos över 40 långivare
MC-lån upp till 600 000 kr
Låna till motorcykel utan säkerhet
Jämför lån hos över 40 långivare

Är du sugen på att skaffa din första motorcykel? Eller vill byta upp dig från din nuvarande? Då är det klokt att jämföra långivarnas erbjudanden innan du slår till. Traditionella MC-lån påminner om ett billån – det är ett lån med kontantinsats på 20 % och med motorcykeln som säkerhet. Men genom oss kan du istället låna till din motorcykel utan kontantinsats.

Att låna till MC

En bra och trygg motorcykel kostar ofta en hel del pengar. Har du inte kontanterna tillgängliga, eller om dina pengar är uppbundna i andra projekt kan det vara motiverat att ta ett nytt lån. Det går att låna med hojen som säkerhet, långivarna kallar ofta de lånen för MC-lån.

Slipp kontantinsatsen med privatlån för motorcykeln

Ett annat sätt är att låna till MC är att ta ett privatlån utan säkerhet genom oss. Då slipper du betala kontantinsatsen och har möjlighet att köpa motorcykeln av en annan privatperson. Ansök så hjälper vi dig hitta ett MC-lån med låg ränta – eller läs vidare så berättar vi mer om hur det fungerar.

Så går MC-lån genom oss till

Har du bestämt dig för ett MC-lån utan kontantinsats? Smart, det ger dig större frihet vid både köpet och i ditt kommande ägande. Så här gör du för att hitta MC-lånet till lägst ränta:

 1. Ansök i vårt formulär. Fyll i dina uppgifter och hur mycket du vill låna – upp till 600 000 kronor.
 2. Jämför dina bud. Med endast en kreditupplysning kollar vi med alla våra partners vilken ränta de är beredda att ge dig på ditt MC-lån. Sedan återkommer vi till dig inom en arbetsdag.
 3. Välj bästa budet och signera. Sedan är det bara välja MC-lånet med lägst effektiv ränta och signera. Våra rådgivare finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig.

När du lånar till en motorcykel genom har du pengarna på ditt konto inom ett par dagar efter signering, sedan är det bara att ge sig ut på vägarna!

Vad är ett MC-lån?

En del banker och långivare erbjuder särskilda lån för motorcyklar. De kan ofta även tas hos återförsäljaren. MC-lånet påminner om billån. Det innebär att det är lån med 20 % kontantinsats och med motorcykeln som säkerhet för lånet.

Kostar din MC 150 000 kr behöver du själv alltså betala 30 000 kr direkt. Resten kan du låna. Att betala en kontantinsats är inte samma sak som handpenning, även om dessa formuleringar ofta blandas ihop. En handpenning är en förskottsbetalning på ett köp.

För- och nackdelar med traditionella MC-lån

Eftersom banken eller långivaren har en säkerhet för lånet minskar risken med att låna ut pengarna till dig och du kan ofta få en låg nominell ränta. Samtidigt betyder det att du inte kan sälja hojen hur som helst utan att först lösa ut lånet. Du behöver även köpa motorcykeln hos en auktoriserad MC-handlare, du kan alltså inte fynda på blocket.

Något som många inte tänker på är att MC-handlare nästan alltid har höga administrativa avgifter för lånet. Detta medför att den effektiva räntan i slutändan kan bli högre än på ett vanligt privatlån.

Se också:

MC-lån utan kontantinsats

Om du tar ett privatlån för att finansiera motorcykeln så får du större ekonomisk frihet. Du kan köpa hojen av både en auktoriserad handlare men även av en privatperson och du kan sälja hojen när du känner för det utan att behöva lösa lånet först.

Du kan ansöka om ett lånebelopp på upp till 600 000 kronor och ha pengarna på ditt konto inom ett par dagar efter signering. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta det bästa privatlånet för just dig!

Läs också: Båtlån

Fördelar med att jämföra MC-lån

Med Sambla kan du låna upp till 600 000 kronor från någon av våra 40 samarbetspartners. Vilken långivare som passar dig bäst är omöjligt att säga på förhand, då alla specialiserar sig på olika typer av kunder.

Vi hjälper dig hitta lägst ränta till ditt motorcykellån

Om du som privatperson går till flera olika långivare för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig hos UC. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med oss görs endast en kreditupplysning hos UC.

Tjänsten är dessutom helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Läs också: Tips för att köpa begagnad bil

Fördelar med att finansiera motorcykeln genom oss:

 • Låna upp till 600 000 kr
 • Det är helt kostnadsfritt
 • Du binder dig inte till någonting
 • Enkelt att samla befintliga lån
 • Det görs endast en kreditupplysning hos UC
 • Du får personlig service
 • Vi samarbetar med över 40 långivare
 • Du kan köpa din MC av en privatperson
 • Du kan låna pengar snabbt

Var hittar jag det billigaste MC-lånet?

Det går inte att säga på förhand vilken långivare som kommer att ge dig lägst ränta. Räntan på MC-lånen vi förmedlar sätts nämligen alltid individuellt.

Därför är det viktigt att verkligen jämföra vilka låneerbjudanden du kan få innan du slår till. Granska villkoren noga för att ta reda på vilka avgifter och räntor som gäller. Kontrollera även om du behöver betala någon kontantinsats och vad som gäller med lånets säkerhet. Vill du slippa kontantinsatsen är som vi nämnt ett fritidslån, även kallat privatlån, ett mycket bra alternativ.

Så får du lägre ränta på ditt MC-lån

Förutom att du alltid ska jämföra MC-lån för att hitta låg ränta finns det ett par andra knep du kan ta till för att kunna få så låg ränta som möjligt till din MC:

 • Undvik att ta många kreditupplysningar. Med en ansökan hos oss tar vi alltid bara en (1).
 • Ta hjälp av en medlåntagare. Står ni två stycken på lånet ser banken det som en extra säkerhet.
 • Säg upp outnyttjade krediter. Dessa kan dra ner din kreditvärdighet.

Vilka är vi?

Sambla grundades 2014 och sedan dess har vår filosofi alltid varit densamma – att jämföra långivarnas erbjudanden så att alla, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga banklånet. Vi är stolta över att vi sedan start hjälpt över 390 000 svenskar med att hitta ett bättre lån. Med ett betyg på över 4.8/5 på Trustpilot vet vi att våra kunder är mycket nöjda med villkoren på de lån vi förmedlat.

Din trygghet är också viktig för oss. Vårt egenutvecklade affärssystem kommunicerar direkt med långivare genom en SSL-certifierad och krypterad anslutning. Detta för att garantera din integritet och att känsliga uppgifter skyddas.

Frågor och svar om MC-lån

️Vad blir räntan på ett MC-lån?

När du ansöker om MC-lån via Sambla jämförs räntor hos över 40 banker och långivare. På så vis kommer du att få flera olika låneerbjudanden att välja mellan. Räntan sätts av långivarna därför kan Sambla inte på förhand veta vilken ränta du kommer att få.

Vad innebär ett MC-lån utan säkerhet?

Ett MC-lån utan säkerhet innebär att du inte låser upp lånet i din motorcykel. I ett mer traditionellt MC-lån används motorcykeln som en säkerhet hos banken och du kan inte sälja hojen för du har betalat av lånet. Du måste även stå för 20% av lånet i en kontantinsats, vilket du inte behöver om du lånar via Sambla.

Kan jag låna pengar till en begagnad motorcykel?

Eftersom att lånet är utan säkerhet kan du använda det till att köpa en begagnad MC utan problem. Du ansöker om ett MC-lån och inom några dagar har du pengarna på kontot, sen är det fritt fram att välja och vraka hoj!

Får jag mitt MC-lån utbetalt snabbt?

Signerar du med Bank-ID så kan du ha ditt MC-lån på kontot redan inom 1-3 dagar.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler