ATV-lån – snabb och enkel finansiering av din fyrhjuling

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Flexibla lån till ATV/fyrhjuling
Bra priser på andrahandsmarknaden
För yrkesverksamhet & nöje
Flexibla lån till ATV/fyrhjuling
Bra priser på andrahandsmarknaden
För yrkesverksamhet & nöje

Stock och sten, inga problem! ATV, som är samlingsnamnet för terrängfordon, kommer från engelskans ”All Terrain Vehicle”. Men i Sverige säger vi oftast bara fyrhjuling. Här går vi igenom vad du behöver veta när du ska ta ett ATV-lån.

Yrkesfordon eller leksak? Både och, är det enkla svaret. Även om terrängfordon främst är framtagna för att underlätta framkomst och arbete inom skog och industri, är det för många en spännande hobby att köra fyrhjuling.

Transportstyrelsen räknar in fem olika fordonstyper i kategorin fyrhjuling. Dessa är:

  • Fyrhjulig motorcykel
  • Traktor
  • Fyrhjulig moped
  • Motorredskap
  • Terränghjuling

Se alla våra Fritidslån här

Så lånar du till ATV

ATV sjunker liksom de flesta fordon snabbt i värde. Därför är det alltid en god idé att betala så mycket som möjligt av köpet ur egen ficka, för att sedan täcka mellanskillnaden med ett ATV-lån. Vi rekommenderar att du endast tar lån du kan betala tillbaka inom fem års tid.

ATV-lån utan kontantinsats – upp till 600 000 kronor

Sambla förmedlar ATV-lån utan säkerhet. Det innebär att du slipper lägga 20 % i kontantinsats och att lånet inte är låst till fyrhjulingen. Alltså kan du när som helst sälja fordonetigen, utan att riskera några avgifter.

De pengar du får ut vid försäljningen kan du disponera fritt – det finns alltså inget krav på att du måste återbetala ditt lån på en gång. Ditt ATV-lån utan säkerhet får användas både för köp av privatperson och handlare.

Att ansöka om ATV-lån

Din ansökan via Sambla skickas ut till över 40 banker och långivare samtidigt, vilket skapar stora möjligheter att få förmånlig ränta. Dessutom delar samtliga på en och samma kreditupplysning – en stor fördel då för många UC under kort tid kan påverka din kreditvärdighet negativt. Utbetalning till ditt bankkonto sker normalt inom tre bankdagar när ditt lån beviljats.

Varför inte ta ett lån med säkerhet istället?

Alternativet är att du tar ett lån med fyrhjulingen som säkerhet, vilket i regel ger lite bättre ränta. Förutsättningen är dock att du kan betala 20 % av köpesumman i kontantinsats, samma upplägg som du kan få på ett MC-lån. Du får dock endast köpa av en auktoriserad handlare och lånet är helt låst till objektet.

Exempel: Köper du en fyrhjuling för 150 000 kronor behöver du kunna betala 30 000 kronor ur egen ficka.

Om du skulle vilja sälja innan amorteringstiden löpt ut, måste du alltså betala tillbaka hela lånet direkt. Dessutom kan avgifter tillkomma.

Att tänka på vid köp av ATV

Skick, användningsområde och pris är tre saker att ta hänsyn till när du ska köpa ett ATV-fordon. Om du ska använda fyrhjulingen i det dagliga arbetet kan det vara värt att gå upp i pris för att slippa skavanker och reparationsbehov. Men ska du endast ha den för nöjesåkning räcker säkerligen en begagnad med bra motor.

Kostnad för ATV

Prisspannet på fyrhjulingar sträcker sig mellan ca 5 000–250 000 kronor. Är du intresserad av att meka kan du använda ditt ATV-lån utan säkerhet till att rusta upp en fyrhjuling i dåligt skick. Själva fordonet kan du hitta för några tusen men du kommer att behöva lägga desto mer på reservdelar.

Här får du köra

Var en ATV får köras beror på vilken typ av fyrhjuling det är och hur den är registrerad. I allmänhet får du endast köra terrängfordon på enskilda vägar men undantag görs bland annat för arbete inom jord- och skogsbruk och transport av olika slag. Om du tog körkort före 1 januari år 2000 får du även köra terränghjuling utan särskilt förarbevis.

För motorcykelregistrerad fyrhjuling – som får köras på allmänna vägar och gator – krävs B-körkort. De flesta hobbyförare kör bara sin fyrhjuling på inhägnat område. I Sverige finns det ett stort utbud på ATV-banor för nöjesåkning och tävling.

Försäkring ett krav

Lagen kräver att du har en trafikförsäkring för din ATV. Den täcker skador som du orsakar andra. Men om du köper en dyrare fyrhjuling eller planerar att tävla ska du helst teckna en hel- eller halvförsäkring som även ger ersättning för skador på ditt eget fordon. Jämför alltid försäkringar och räkna in kostnaden i totalbilden för ditt köp.

Vill du veta mer innan du gasar loss? Kontakta oss så går vi igenom dina lånemöjligheter tillsammans.

Frågor och svar - ATV lån

Får jag köra fyrhjuling på annans mark i terrängen?

Det är förbjudet att köra fyrhjuling i skogen eller i terrängen på barmark, såvida fordonet inte är vägregistrerat eller om du äger marken. Om så är fallet får du använda din ATV som arbetsredskap.

Vad kostar en försäkring på ATV?

Räkna med omkring 1500 kronor per år i försäkringskostnad. Priserna varierar mellan försäkringsbolagen och därför är det en bra idé att jämföra erbjudanden. Tänk på att inkludera försäkringen när du räknar på kostnaderna, speciellt om du tänker ta ett ATV-lån.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler