Skoterlån – låna till en skoter utan kontantinsats

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Flexibla lån till snöskoter
Skoterlån upp till 600 000 kr
Kom ihåg försäkringen
Flexibla lån till snöskoter
Skoterlån upp till 600 000 kr
Kom ihåg försäkringen

Få saker förgyller vintersäsongen som snöskoteråkning. Om andan faller på men sparkassan sviker, kan ett skoterlån komma väl till pass. Här går vi igenom allt du behöver veta.

Det finns många olika sätt att finansiera en snöskoter på. Vi rekommenderar att du i första hand använder sparpengar, för att eventuellt täcka upp för mellanskillnaden med ett snöskoterlån. Det kan låta som en självklarhet men tål att upprepas – låna bara om du absolut måste.

Ansök om snöskoterfinansiering hos Sambla

Via Sambla kan du ansöka om ett snöskoterlån upp till 600 000 kronor. Vi förmedlar skoterlån utan säkerhet, vilket innebär att du slipper betala kontantinsats på 20 % av beloppet.

Lånet, som i praktiken är ett vanligt privatlån, är heller inte knutet till objektet. Det gör att du kan sälja skotern vidare när du vill. För att ta ett skoterlån genom Sambla behöver du:

  • Vara minst 18 år
  • Ha en månadsinkomst på minst 8400 kr
  • Vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka
  • Vara skuldfri hos Kronofogden sedan minst sex månader tillbaka

Över 40 långivare med en ansökan

Vi samarbetar med över 40 banker och långivare. Alla delar på en och samma kreditupplysning när du ansöker, så att ditt kreditbetyg påverkas så lite som möjligt. Att skicka en förfrågan om skoterlån via Sambla är helt kostnads- och bindningsfritt.

Hur hittar jag det bästa snöskoterlånet?

Det bästa skoterlånet för den ena passar sämre för den andra. Men när det gäller lån till snöskotrar och andra fritidsfordon, finns det några olika saker att begrunda. Du kan antingen låna med skotern som säkerhet eller ta ett skoterlån utan säkerhet.

Här hittar du alla typer av lån till fritidsfordon.

Lån med skotern som säkerhet

Om du köper med skotern som säkerhet, vilket du bara kan göra av en auktoriserad handlare, måste du lägga minst 20 % i kontantinsats. Eftersom du binder skotern till lånet kan du inte bara kan sälja den vidare hur som helst. Långivaren räknar med att avbetalningsplanen för objektet följs till den dag lånet är löst. Fördelen är att finansieringen brukar lösas direkt på plats hos handlaren samt att du oftast får lite lägre ränta när långivaren har en säkerhet.

Skoterlån utan säkerhet

För många är en snöskoter något som endast används under en begränsad tid på året. Om så är fallet är du kanske inte supersugen på att lägga stora pengar på en helt ny modell? Andrahandsmarknaden på skotrar är lyckligtvis stor och när du köper av en privatperson finns det inget som heter ”säkerhet för lånet”. Däremot kan du med fördel finansiera köpet med ett skoterlån utan säkerhet.

Är du osäker vad du ska leta efter och vill vara på den säkra sidan? Det går självklart bra att använda ett snöskoterlån utan säkerhet för att köpa hos en handlare! Då får du oftast garanti på skotern under en viss tid.

Flexibla villkor för återbetalning av skoterlån

En stor fördel med att köpa av en privatperson är att du många gånger kan pruta ner priset på plats (handlare har ofta små vinstmarginaler, så där är chansen till ett riktigt klipp betydligt mindre).

Med lite tur behöver du alltså inte använda hela skoterlånet och kan då direkt betala tillbaka mellanskillnaden – vanligtvis avgiftsfritt. Det gör också att du kan omförhandla villkoren och räntan.

Kom ihåg att jämföra många olika låneerbjudanden samtidigt. Det är ett bra sätt att pressa ner räntan även på lån utan säkerhet.

Vad kostar en snöskoter i dagsläget?

Priset för en ny snöskoter ligger någonstans mellan 60 000–180 000 kronor. Begagnade skotrar hittar du istället för omkring 10 000 kronor och sträcker sig upp till 150 000 kronor.

Att tänka på vid köp av snöskoter

En snöskoter är egentligen som vilket fordon som helst – du får vad du betalar för. Om du planerar att använda skotern mycket, kanske till mer än bara nöjesåkning, brukar en större motor rekommenderas. Det gör skotern starkare men samtidigt dyrare i drift.

Planerar du att ta ett snöskoterlån är det bra att ta med värdeminskningen i beräkningen. Att köpa en helt ny eller dyr skoter du knappt kommer använda, som dessutom snabbt sjunker i värde, är att kasta bort pengarna. Det blir så klart extra onödigt om du måste betala av skotern, då lån alltid medför avgifter.

Kom ihåg försäkringen

Skoterolyckor är inte ovanliga trots att åkningen till stor del sker på speciella leder. När du tar ett skoterlån är det viktigt att du också räknar in försäkringskostnaderna.

Trafikförsäkringen, som täcker personskador samt skador på fordonet eller föremålet du krockar med, är obligatorisk.

Precis som med bilar och andra fordon kan du sedan lägga till halv- eller helförsäkring som även ersätter skador på din skoter. Du kan du spara många kronor på att jämföra försäkringar.

Vem får köra snöskoter?

Om du tog körkort eller traktorkort före den 1 januari 2000 får du köra snöskoter. Annars måste du ha ett kompletterande förarbevis. Du får inte köra om du är under 16 år.

Var är det tillåtet att köra snöskoter?

Det finns utmärkta skoterleder i svenska fjäll och skogar. Högertrafik gäller precis som vanligt. Att köra på allmän väg är inte tillåtet förutom om terrängen kräver det eller om du ska korsa vägen. Snöskoteråkning ingår inte i allemansrätten. Om du ska passera annans mark måste du göra det utan att störa eller förstöra. Den högsta tillåtna hastigheten är 70 km/tim.

Vi hjälper dig att hitta bästa skoterlånet

Om du kör vilse bland alla erbjudanden om skoterlån hjälper vi dig mer än gärna att navigera rätt igen. Sambla har hjälpt över 390 000 kunder att få optimala villkor och lägsta möjliga ränta på sina lån. Hör av dig så tittar vi närmare på just dina förutsättningar.

Relaterat: ATV-lån

Frågor och svar - Skoterlån

Vad kostar förarbeviset för snöskoter?

Förarbeviset för skoter kostar från 2000 kronor och uppåt. Förutom den teoretiska och praktiska delen, kan du behöva betala boendekostnad under perioden. Om du tar ett skoterlån utan säkerhet kan du ta med förarbeviset i det beräknade lånebeloppet.

Hur mycket sjunker skotrar i värde?

Även om det inte finns någon exakt statistik, får du räkna med att en helt ny snöskoter direkt sjunker omkring 15 000 kronor i värde när du köper den. Begagnade skotrar är billigare och har en lägre värdeminskning – men risken att de går sönder och behöver repareras är så klart större. Saker att tänka på om du ska låna till skoter.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler