Den stora guiden till en billig semester i Sverige 2024

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Bästa semestertipsen i Sverige
Så kan du bo under semestern
Detta får du betala
Bästa semestertipsen i Sverige
Så kan du bo under semestern
Detta får du betala

En svag svensk krona gör det dyrt för oss svenskar att resa utomlands. Med det i åtanke kan det vara mer ekonomiskt smart att semestra inrikes i sommar. Som tur är erbjuder Sverige en fantastisk mångfald av destinationer och aktiviteter som passar alla smaker och åldrar.

Oavsett om du reser med barn, din partner, hunden eller vännerna finns här något för alla. Här är våra bästa tips till en minnesvärd semester i Sverige!

Hoppa direkt till del:

Semester i Sverige för barnfamiljen

Sverige är fullt av roliga och spännande aktiviteter för hela familjen. Utöver utforskande skogspromenader och sandiga badstränder kommer här två förslag på aktiviteter som kräver lite mer planering:

Astrid Lindgrens värld

För de sagointresserade kan ett besök på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby vara ett utmärkt val. Där kan barnen träffa sina favoritkaraktärer från Astrid Lindgrens sagor och uppleva en magisk värld fylld av äventyr. I Vimmerby finns dessutom flera skogar, sjöar och ängar att uppleva utanför själva parken.

Boende

Här kan ni välja att bo på Astrid Lindgrens Världs egna gästboende, på en ställplats i anslutning till parken eller på något av de hotell, campingplatser och vandrarhem som finns runtom i Vimmerby.

40 minuter från Vimmerby ligger även Västervik med sitt lite större utbud av campingplatser, hotell och vandrarhem.

Läs också: Hur länge får man spara semesterdagar?

Ungefärligt pris

Endagsbiljetter för barn mellan 3-14 år kostar 375 kronor medan det för vuxna kostar ungefär en hundralapp extra, 495. Priset har höjts med ungefär 25 kronor sedan förra året.

Boendekostnaderna varierar, men ett ungefärligt pris för en stuga inne i parken för två vuxna och två barn ligger på 1 500 kronor till 2 500 kronor för en natt – medan en natt på närliggande camping eller vandrarhem kan bli betydligt billigare

Skara Sommarland

Skara Sommarland är en äventyrspark belägen i hjärtat av Västergötland. Här kan hela familjen njuta av en rad roliga attraktioner och vattenaktiviteter. Barnen kan ha kul i de spännande vattenrutschbanorna, leka på lekplatserna eller ta en tur i karusellerna. För de äldre barnen finns det utöver vattenland även berg- och dalbanor att testa på.

Boende

Vill ni bo i anslutning till parken finns det både stugor, lägenheter och camping att välja mellan. Runtom i Skara finns det både hotell, campingplatser och vandrarhem som inte ligger mer än några kilometer från parken.

Ungefärligt pris

Skara Sommarland erbjuder ett Sommarlandspaket. Då får ni övernattning, entré till både vattenland och tivoli samt parkeringsplats för ett och samma pris. För två vuxna och två barn ligger priset för en natt på mellan 2 000 kronor och 4 000 kronor beroende på vilken boendetyp ni föredrar.

Fler tips på en billig semester med barn

Även om semestrar inrikes ofta är billigare än att resa utomlands, kan vissa inrikesutflykter också kosta en slant. Här är ytterligare några tips på billiga eller gratis aktiviteter du kan göra med hela familjen under sommarsemestern:

  • Besök en 4H-gård – det är lantgårdar som finns i hela Sverige där barnen kan få träffa djur och ta del av verksamheten på gården – helt gratis!
  • Åk på cykelsemester – Sverige är fyllt av fina cykel- och landsvägar och det behöver inte bli ett så stort projekt som det låter som. Gör en dagsutflykt – eller packa med tältet och åk längre!
  • Gå på museum – för regniga dagar piggar ett museibesök alltid upp. Många är gratis och har interaktiva delar för barnen.

Semester i Sverige för par

Sverige är känt för sin vackra natur och sina romantiska miljöer. Passa på att utforska skärgården med båt eller besök några av de pittoreska småstäderna längs kusten – exempelvis Visby på Gotland eller Marstrand på Västkusten. Här är två tips på aktiviteter för par som kräver lite mer planering:

Treehotel i Lappland

Treehotel är en unik upplevelse belägen bland träden i den vackra naturen i Harads, Lappland. Här kan ni bo i fantastiska trädkojor som är designade av olika arkitekter och konstnärer. Varje trädkoja har sin egen unika stil och tema vilket gör varje upplevelse personlig och minnesvärd.

Ungefärligt pris

Här varierar priserna stort beroende på vilken boendetyp ni föredrar. En enklare stuga kostar runt 1 500 kronor per natt medan andra, mer spektakulära trädkojeboenden ligger på mellan 5 000 och 14 000 kronor.

Läs också: Billiga skidresor

Hotell Utter Inn

Hotell Utter Inn är en drömdestination för alla par som älskar vatten. Beläget mitt ute i Mälaren, strax utanför Västerås, erbjuder detta hotell en helt unik möjlighet att bo i ett undervattensrum där ni kan sova bland fiskar och annat marint liv.

Ungefärligt pris

En natt för två personer kostar runt 3 000 kr – då ingår även båttransport.

Läs också: Förnya pass

Semester i Sverige med hund

Sverige är ett hundvänligt land med gott om möjligheter för både äventyr och avkoppling med din fyrbenta vän. Ta en promenad längs någon av de vackra stränderna i Skåne eller ge er ut på en vandring i de svenska fjällen. Här är två tips på hundvänlig semester i Sverige:

Vemdalen

I Vemdalen hittar du Storhogna Högfjällshotell & Spa – en perfekt plats för semester tillsammans med din fyrbenta vän. Hotellet är känt för sin gemytliga atmosfär och sitt varma välkomnande mot husdjur.

Här kan ni njuta av vandringsleder, fjälltoppar och skogar. Ni kan också delta i olika aktiviteter som erbjuds i området som exempelvis mountainbikecykling, hike och fiske.

Ungefärligt pris

För en människa och en hund kan ett rum kosta mellan cirka 2 000 kronor och 4 000 kronor för två nätter. Frukost och entré till spa ingår alltid.

Hundvänliga Stockholm

Vill du och din hund utforska stadslivet erbjuder vår huvudstad flera hundvänliga aktiviteter och upplevelser. Här finns både restauranger och caféer som tillåter hundar. Du vill exempelvis inte missa Dog Bakery vid Vasaparken vilket är Sveriges första renodlade hundbageri eller de stora fälten på Gärdet där din hund får springa fritt.

Tips: Ladda ner appen TaMedHunden som guidar dig till alla Stockholms (och resten av Sveriges) hundvänliga caféer, restauranger, barer, hotell och boenden.

Boende och ungefärligt pris

Det finns flera hotell i Stockholm som har speciella husdjursrum. Vill ni bo i hjärtat av Stockholm är Hotell Villa Dagmar ett utmärkt alternativ. Där får din hund både en korg, leksaker och andra nödvändigheter. Priset för ett rum varierar men brukar ofta ligga på cirka 3 500 kronor och uppåt.

Läs också: Låna till resa

Semester i Sverige med vänner

Om du planerar en semester med dina vänner finns det gott om möjligheter till spännande och roliga aktiviteter i Sverige. Varför inte besöka en av Sveriges många festivaler eller testa på en kanottur i de svenska insjöarna? Här kommer två tips på roliga kompisresor:

Glamping

Är ni sugna på lite lyxig camping kanske Glamping kan vara något för er. I Sverige finns flera glampingboenden och ett av de mer prisvänliga finns på Tredenborgs camping i Blekinge.

Här kan du och dina vänner campa i tält som ser ut som lyxiga hotellrum med havsutsikt. Varje tält är 30 kvadratmeter stort och har plats för fyra vuxna. I priset ingår alltifrån duntäcken, morgonrockar och tofflor till en lyxig inredning.

Ungefärligt pris

Varje tält, som har plats för 4 personer, kostar 1 500 kronor. För ytterligare en hundralapp kan ni få frukosten inkluderad.

Holiday Club i Åre

Holiday Club är en av de mest kända och väletablerade anläggningarna i Åre och är perfekt för ett kompisgäng som söker både äventyr och avkoppling. Här finns ett enormt gym, en sim- och bastuvärld, yogarum med panoramautsikt, spa, shuffleboard, bowling och flertalet restauranger och barer. För de festglada har Åre dessutom ett livligt nattliv.

Ungefärligt pris

Här kan ni få ett rum i två nätter för fyra personer från 5 700 kronor. Ni kan även lägga till spellådor, spakit och andra aktiviteter när ni bokar.

Andra tips på en billig semester i Sverige

Semester i Sverige är ett ypperligt tillfälle att utforska naturen, kulturella rikedomar och historiska platser. Här är några generella tips för en trevlig Sverigesemester:

Utforska naturen

Ge dig ut på vandring i nationalparker som Abisko och Sarek eller ta del av mer lokala friluftsaktiviteter som paddling eller cykling. I storstäderna finns det flera företag som hyr ut både kanoter och kajaker till privatpersoner.

Utforska kulturarvet

Sverige har en rik historia och ett spännande kulturarv som är värt att utforska. Besök Gamla Stan i Stockholm för att uppleva medeltida charm, vandra bland historiska ruiner i Visby ringmur på Gotland eller utforska vikingarnas arv på platser som Birka eller Götaland.

Njut av vattenaktiviteter

Med vår långa kustlinje och många sjöar erbjuder Sverige fantastiska möjligheter till vattenaktiviteter. Hyr en båt, ge dig ut på fiskeäventyr eller prova på olika vattensporter.

Besök kulturella evenemang

Kolla in den lokala evenemangskalendern för att se om det finns några festivaler, konserter, teaterföreställningar eller andra evenemang som äger rum i din stad.

Kom ihåg att en semester inrikes faktiskt inte bara gynnar er ekonomi – det ger er också möjlighet att stötta den svenska turistnäringen och upptäcka de gömda pärlorna i ert eget land. Vi på Sambla önskar dig en trevlig semester!

Vanliga frågor och svar – Semester i Sverige

Hur får man en billig semester?

Vill du komma undan så billigt som möjligt är camping och egenlagad mat goda alternativ. Glöm inte bort att det ofta finns mycket att upptäcka även i ditt eget närområde.

Vad betyder Svemester?

Svemester är en sammanslagning av orden “Sverige” och “semester” och syftar på att semestra inrikes i Sverige istället för att resa utomlands. Begreppet blev särskilt populärt under 2020 då många på grund av pandemin valde att utforska sitt eget land för att undvika internationell resa.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler