Omöjligt att få lån? Vi kan hjälpa dig

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Det är inte omöjligt att få lån
Över 40 banker & långivare
Låna upp till 600 000 kr
Det är inte omöjligt att få lån
Över 40 banker & långivare
Låna upp till 600 000 kr

Ibland kan det kännas helt omöjligt att få lån, framför allt om du har många kreditupplysningar hos UC och betalningsanmärkningar sedan tidigare. Extra svårt att få lån kan det även vara om man är ung, studerande, har låg inkomst eller är utan jobb. Dessa saker gör det svårare, men det är inte helt omöjligt att låna pengar ändå.

Öka dina chanser att få lån genom att jämföra långivare

Känns det omöjligt att få ett lån? Då gör du bäst i att jämföra flera långivare med varandra!

Via oss så skickar du endast in en låneansökan som sedan kostnadsfritt skickas vidare till över 40 banker och långivare som vi samarbetar med.

Hitta långivaren som passar dig bäst

Olika långivare riktar sig till olika banker och även om du fått nej från någon av storbankerna kan det finnas goda chanser att ändå bli beviljad ett lån om du tar hjälp av vår tjänst. Kanske hade du aldrig själv ens tänkt på att söka ett lån hos just den långivare som erbjuder dig lån till lägst ränta genom oss.

Skicka in din ansökan i formuläret och fortsätt läsa om hur vi på Sambla hjälper dig som annars har det svårt att få lån.

Hand som håller i mynt

Anledningar till att det är svårt att få lån

Det är många saker som kan göra det svårare för dig att få lån. Det kan vara att du har en låg inkomst, många kreditupplysningar senaste året, har en skuld hos kronofogden, studerar eller är utan jobb.

Oavsett din ekonomiska situation så gör vi på Sambla allt för att hjälpa dig att få ett lån. Här är några exempel på varför det kan verka omöjligt för dig att få lån.

Många kreditupplysningar

Det vanligaste till att man har svårt att få ett lån utbetalt är för att man har tagit på sig för många kreditupplysningar via UC det senaste året. Varje gång man ansöker om ett lån så sker en kreditupplysning för att långivaren ska veta hur den ekonomiska situationen ser ut hos personen som söker lånet och detta är ett måste enligt lag.

Kreditupplysningar ligger kvar i 12 månader

Flera kreditupplysningar påverkar tyvärr din kreditvärdighet negativt och kan göra det svårare att få ett lån. Men det behöver inte vara helt omöjligt ändå. Det bästa du kan göra är att kommande månader inte ansöka om något nytt lån så att du inte får fler kreditupplysningar gjorda på dig. En kreditupplysning ligger nämligen bara kvar i 12 månader.

När din kreditvärdighet har höjts igen så använder du en låneförmedlare, som Sambla är, och skickar in din ansökan där det endast görs en kreditupplysning via UC. På så vis sänker du inte din kreditvärdighet drastiskt och du skickar ändå i väg din ansökan till över 40 banker och långivare, för att kunna hitta lägst ränta.

Trots att det är svårt att få lån – undvik snabblån

Det finns även aktörer som erbjuder snabblån och lån utan UC – det kan verkar som att dessa långivare beviljar alla –  men dessa bör du undvika för att inte hamna i en sämre ekonomisk situation. Dessa lån är nämligen som regel mycket dyrare.

Hos tjänsten MinUC kan du beställa ett kreditupplysningsutdrag för att se vilka lån du har och hur din kreditvärdighet ser ut.

Betalningsanmärkningar sedan tidigare

Att söka blancolån med betalningsanmärkningar kan kännas svårt och helt omöjligt, men så är det inte alls! Många av de långivare vi samarbetar med ser inte tillbaka på hur din situation har sett ut tidigare utan de kollar på hur din kreditvärdighet ser ut den dagen du skickar in din ansökan.

Självklart är det aldrig bra att ha en betalningsanmärkning, men eftersom vi samarbetar med så många banker och långivare är det möjligt att hitta en som kan betala ut ditt lån. Tänk dock på att en betalningsanmärkning lär påverka din möjlighet att få låg ränta på ditt lån – och kan du vänta ut den är det oftast bättre.

Läs också: Lån med betalningsanmärkning

Låg inkomst kan försvåra att få ett lån

Ett krav för att få lån via Sambla är att du har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor, detta för att vi inte vill riskera att du inte klarar av att betala tillbaka lånet och hamnar i en svår ekonomisk situation.

Däremot är det inget krav att du måste ha fast anställning eller heltidsjobb. Har du ingen inkomst eller undrar vad som räknas som inkomst kan du kontakta oss eller läsa mer om att låna utan inkomst här.

Läs mer: Så påverkar din anställning din kreditvärdighet

Skuld hos Kronofogden

Har du skuldsaldo hos Kronofogden går det inte att bli beviljad ett lån genom oss. Det är för din egen skull, har du skulder hos Kronofogden bör du fokusera på att bli av med dem först. När du löst dina skulder hos Kronofogden är du välkommen att söka lån igen.

Känns det helt omöjligt att få lån? Så här kan du öka dina chanser

Sök med en medlåntagare

Du kan välja att skicka in din låneansökan tillsammans med en medlåntagare. Har du sedan tidigare svårt att få lån så ökar det dina chanser mycket. Det är viktigt att tänka på att även din medlånsökare uppfyller gränsen på inkomst.

Samla dina gamla lån och krediter

Har du lån sedan tidigare kan du i stället för att söka ett nytt lån ansöka om att samla dina gamla lån. Genom att samla dina lån så kan du få en bättre räntekostnad samtidigt som du stärker din kreditvärdighet för framtiden.

Vill du slå ihop dina lån så väljer du det i formuläret när du skickar in din ansökan. Den typen av omstartslån är ett bra första steg att få bättre ordning på din ekonomi.

Säg upp krediter

Har du ett eller flera kreditkort som ligger och skräpar så ring upp kortutgivarna och säg upp dessa.

Även gamla lån som du har betalt av kan ligga kvar och tynga ner din kreditvärdighet, kontakta dessa banker och be dom berätta för UC att du har betalt av din skuld.

På MinUC kan du se vilka krediter som är skrivna på dig.

Förhoppningsvis känns det nu lite mer hoppfullt för dig att få ett lån. Påbörja din ansökan genom att fylla i formuläret högst upp på sidan.

Vanliga frågor och svar – Omöjligt att få lån

Det känns helt omöjligt att få lån, kan ni hjälpa mig?

Ja! Hos Sambla skickas din låneansökan till över 40 banker och långivare samtidigt. Detta gör att dina chanser till att få lån ökar. Förhoppningvis är det inte längre helt omöjligt för dig att få ett lån.

Varför är det svårt att få lån?

Banker och långivare har grundkrav för att låna ut pengar. Det handlar om hur din ekonomiska situation ser ut och hur bra du klarar av att betala tillbaka lånet. Har du en låg inkomst eller många kreditupplysningar kan det vara svårt att få ett nytt lån, men vi gör allt för att hjälpa dig.

Hur hjälper Sambla mig som har svårt att få lån?

Sambla är en låneförmedlare som samarbetar med flera banker och långivare som kan betala ut lån till dig som annars har svårt att få lån, även om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Vilka är kraven för att få lån?
  • Du måste vara minst 18 år.
  • Ha en månadsinkomst på minst 8400 kr.
  • Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
  • Inte ha haft något skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler