Finns det långivare som beviljar alla?

Fråga:

Jag har sökt lån utan att bli beviljad det. Finns det lån som beviljar alla?

Samblas svar:

Det finns inga långivare som kan säga att de beviljar alla – eftersom en kreditkoll alltid måste ske där låntagarens återbetalningsförmåga bedöms. Däremot kan det finnas långivare som har högre beviljandegrad än andra och alltså beviljar lån till lägre krav.

Däremot gäller dessa typer av lån oftast mindre lån till hög ränta och kort löptid – med andra ord lån att undvika.

Vi tycker i stället att du ska jämföra privatlån genom oss. Din ansökan går då ut till 40 banker och långivare och ökar möjligheten för dig att hitta en långivare osm passar just dig.

Blir du inte beviljad ett privatlån kan det finnas anledning att fundera på om du verkligen bör låna.

Här tittar vi närmare på olika alternativ och möjligheter!

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Finns det lån som beviljar alla?
Bättre alternativ till snabblån
Då ska du inte låna
Finns det lån som beviljar alla?
Bättre alternativ till snabblån
Då ska du inte låna

Vilka lån beviljar alla?

Av alla slags lån på marknaden är snabblån, även känt som SMS-lån, de som är enklast att få. SMS-lån brukar ha ett relativt lågt högsta belopp – omkring 10 000 kronor är vanligt – vilket gör att risken för banken inte är lika hög som vid ett större privatlån eller ett bolån.

Extremt höga räntor på SMS-lån

SMS-lån marknadsförs ofta med betalningsfria månader och att du kan ta dem utan kreditupplysning. Det är vanligen en sanning med modifikation, då någon form av bakgrundskontroll av din ekonomi alltid måste ske. Och missar du en betalning kommer räntan oftast att bli skyhög. Vissa som erbjuder SMS-lån har en fast och väldigt hög effektiv ränta redan från början.

Varför ska man inte ta SMS-lån?

Faran med lån som beviljar alla är att de i regel blir väldigt dyra om du inte kan betala igen pengarna i tid – och löptiden på SMS-lån är i regel väldigt kort. Om du behöver låna pengar snabbt kan SMS-lån och snabblån verka som en smidig lösning, men det kräver att du har kontroll över din ekonomi.

Om du gör SMS-lån till en vana och plötsligt hamnar i en ekonomisk svacka, kan de växande räntorna snabbt leda dig in i den klassiska skuldfällan.

Jämför alltid privatlån först

Privatlån, den typ av lån vi på Sambla förmedlar, har högre beloppsgräns och kräver mer av dig som låntagare. Men villkoren är i regel mycket bättre än på mindre nogräknade snabblån.

Därför är det alltid klokt att jämföra så många privatlån du kan med en och samma ansökan för att se om någon långivare kan tänka sig att bevilja ett lån. Om dörren är helt stängd kan det vara bra att fundera på om du bör låna över huvud taget. Kom även ihåg att det alltid är bättre att låna av någon privat än att ta dyra SMS-lån.

När du jämför hos oss skickar vi ut din ansökan till upp till 40 långivare – med endast 1 kreditupplysning via UC. Det skapar bäst möjligheter för dig att hitta en långivare som passar just dig.

Varför blir jag inte beviljad ett lån?

När du får avslag på en låneansökan beror det oftast på att din inkomst är för låg, att du har lågt kreditbetyg, att dina befintliga skulder är för stora eller att du har betalningsanmärkningar hos Kronofogden.

En kombination av dessa faktorer gör det mycket svårt att få ett lån beviljat. Det kan vara bra att veta att högre lånebelopp sätter högre krav på dig som låntagare, medan ett lägre sökt belopp kan vara enklare att få beviljat.

Läs mer om hur banken gör sin bedömning på vår sida om kreditvärdighet.

Vilken bank beviljar flest lån?

Var det är lättast att få lån varierar, men exempel på en långivare som ibland nämns i sammanhangen är Ferratum. Kombinationen av att de inte gör någon omfattande kreditupplysning hos UC, låga inkomstkrav och låga lånebelopp gör att fler får möjlighet att låna pengar hos dem.

Den effektiva årsräntan – räntan plus avgifter – hos Ferratum är 51,84 %. För att göra en jämförelse ligger snitträntan på bolån i dagsläget på omkring 4,80 %.

Läs också: Hur kan jag få lån när alla säger nej?

Finns det andra lån som beviljar alla?

Om alla, inklusive bankerna som erbjuder snabblån, ger avslag på din ansökan finns det goda anledningar att inte låna pengar alls. Men finns dock ett par alternativ att testa:

Samlingslån

Till skillnad från andra lån är syftet med ett samlingslån, eller ett omstartslån som det också kallas, att finansiera befintliga skulder. Genom att baka ihop utspridda lån och krediter till ett enda större lån, slipper du alla dyra avgifter och växande räntor.

Mellanskillnaden kan du lägga på att betala av ditt samlingslån och efter en tid kan du försöka omförhandla räntan. Det här är en klassisk metod för att bli skuldfri.

Det kan såklart vara svårt att bli beviljad även ett omstartslån, men det finns aktörer på markanden som specialiserar sig på just detta.

Medlåntagare

Genom att ansöka om lån med en medlåntagare kringgår du problemet. I stället för att långivaren granskar dig är det medlåntagarens ekonomi som ligger till grund för beslutet.

Det är också medlåntagaren som bär hela ansvaret för lånet om du inte skulle betala. Den här typen av överenskommelse handlar helt om förtroende, och vanligen är medlåntagaren en familjemedlem eller nära vän.

Lån med säkerhet

Ett tredje alternativ är att låna pengar mot en säkerhet. Lån med säkerhet kan exempelvis handla om ett billån där bilen står som säkerhet, eller att du tar ett lån på din bostad. Kom bara ihåg att långivaren har rätt att ta tillbaka panten i stället för att kräva in pengarna om du inte kan betala.

Vad är en bra ränta?

De flesta är nog överens om att hög ränta är dåligt för låntagaren. Samtidigt sätter banken många gånger räntan individuellt. Om det innebär stor risk att låna ut pengar till dig, kommer räntan helt enkelt bli högre än om du har en stabil inkomst och bra kreditbetyg. Så om du inte är nöjd med de erbjudanden du får, bör du försöka förbättra din ekonomiska situation innan du lånar pengar.

Genom att använda vår förmedlingstjänst får du automatiskt bästa möjliga ränta utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Blir lånet ändå för dyrt? Vänta med att låna!

Läs också: Vad är Vivus?

Hur kan jag göra för att bli beviljad ett lån?

Har du sökt lån genom oss utan att bli beviljad innebär det som vi nämnt att bankerna inte bedömer din kreditvärdighet vara tillräckligt hög. Men hur kan du göra för att ändra på detta? Här är några snabba tips:

  • Undvik många kreditupplysningar. Hög aktivitet blir en varningsflagg för långivarna. Undvik att ta många kreditupplysningar och vänta ut de du redan tagit. En kreditupplysning ligger kvar i 12 månader hos UC.
  • Säg upp outnyttjade krediter. Har du kreditkort eller kontokredit du inte använder? Säg upp dem, de påverkar nämligen din kreditvärdighet.
  • Fokusera på att betala av mindre skulder. Har du kanske redan tagit mindre lån eller gjort köp på avbetalning? Se om du kan betala av någon eller några av dessa. Färre skulder kommer att förbättra din kreditvärdighet.

Vanliga frågor och svar – Finns det lån som beviljar alla?

Finns det lån som beviljar alla?

Ett bevilja alla finns det ingen långivare som kan lova. SMS-lån är dock betydligt lättare att få än exempelvis privatlån eller bolån. Nackdelen är i stället att räntan är mycket högre på den typen av lån.

Finns det lån utan kreditupplysning?

Många marknadsför smålån med att de inte gör någon kreditupplysning hos UC. Men det betyder egentligen bara att de gör kreditupplysningen hos någon annan aktör i stället. Att kraven på låntagaren är mindre än hos andra långivare stämmer däremot.

Hur bra ränta kan jag få?

Förutom på SMS-lån med hög och fast ränta sätts många gånger räntan individuellt. Faktorer som inkomst, befintliga lån och din ekonomiska historik ligger till grund för om du kan få låna och till vilken ränta.

Går det att låna trots Kronofogden?

Även om du har betalningsanmärkningar och låg kreditvärdighet kan det finnas banker och långivare som erbjuder samlingslån för att lösa befintliga skulder. Men med skulder hos Kronofogden bör du vänta med att låna.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler