Enkla lån – hitta lägsta räntan på ett smidigt sätt

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Så funkar enkla lån
Lånen att se upp med
Så hittar du rätt lån enkelt
Så funkar enkla lån
Lånen att se upp med
Så hittar du rätt lån enkelt

Enkla lån kan vara många olika saker beroende på vem du frågar. Vissa lån är exempelvis enkla att få, men kan snabbt leda till svårigheter om du inte betalar i tid. Här tittar vi närmare på vad ett enkelt lån egentligen innebär.

En smidig låneprocess gör alla lån enklare

Enkla lån bör självklart vara enkla att ta. En smidig låneprocess där du kan ansöka snabbt, få svar direkt, signera avtalet med BankID och få pengarna på kontot inom ett par bankdagar, är fördelar många letar efter när de vill låna pengar. Dessa saker är heller inte knutna till en viss typ av lån utan kännetecknar moderna lånelösningar överlag.

Precis så går det till när du söker ett lån genom oss. Du fyller i en ansökan på 2–3 minuter, vi jämför bud från över 40 långivare med endast en kreditupplysning – sedan signerar du online för att få pengarna på kontot ett par dagar senare. Ett enkelt sätt att hitta den lägsta räntan på ett privatlån.

Vilka är enklast att få lån hos?

Om du endast tittar på hur enkelt det är att få igenom lånet och hur snabbt det går att få in pengarna på kontot, är företag som erbjuder SMS-lån eller mikrolån den självklara vinnaren bland enkla lån.

Problemet med dessa lån är att du som låntagare alltid är förloraren, då räntan blir skyhög om du är det minsta sen med betalningen. Dessutom tillkommer ofta dyra avgifter som gör den effektiva räntan hög även om du betalar i tid.

Snabblån måste betalas tillbaka snabbt

En annan faktor som gör snabblån allt annat än enkla är den korta återbetalningstiden – ofta ska hela lånet vara återbetalt inom 30 dagar. Om du skulle drabbas av ekonomiska bakslag under tiden du har lånet, finns det knappt någon marginal.

Därför ska du vara vaksam på enkla lån utan UC

Dyra SMS-lån brukar ibland marknadsföras som lån utan UC. Det kan låta lockande för den som har låg kreditvärdighet, sitter med betalningsanmärkningar eller har svårt att få lån av andra orsaker.

Här gäller det dock att inte låta sig luras. Ett lån utan UC betyder inte att det blir enklare – bara att långivaren gör sin kreditupplysning hos ett annat företag istället för hos Upplysningscentralen. Din kreditvärdighet påverkas alltid när du ansöker om lån.

Kom ihåg! Om du har låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar bör du se över alla andra möjligheter innan du ansöker om nya lån. Och speciellt om du funderar på att ta så kallade enkla lån utan kreditupplysning.

Enkla lån med låg ränta

Många tänker nog att ett lån med låg ränta är ett bra lån. Det stämmer ibland men inte alltid. Erbjudanden om låg ränta kan i själva verket betyda hög effektiv ränta, vilket är räntan plus alla tillkommande avgifter.

Andra lån med låg ränta, exempelvis bolån, är svåra att få om du inte har tillräckligt bra ekonomi. Så att påstå att ett lån med låg ränta är enkelt är lite missvisande.

Läs fler av våra artiklar:

Privatlån – det kanske enklaste alternativet

Privatlån är lån på 5 000–600 000 kronor och kan beskrivas som enkla av en rad skäl. Här är några:

1. Du behöver ingen säkerhet för lånet

Privatlån är lån utan säkerhet. Du behöver alltså inte lämna någon pant för att få låna pengar. Privatlån är därför enklare att få än exempelvis bolån, där bostaden alltid fungerar som säkerhet.

2. Lånebelopp och villkor är individuella

Förutsatt att du uppfyller långivarens grundkrav kommer du att få ett erbjudande baserat på dina individuella ekonomiska förutsättningar. Du kommer aldrig att få låna mer än din ekonomi tillåter, vilket är bra både för dig och för långivaren.

Bankernas och kreditbolagens grundkrav varierar, men du måste alltid ha fyllt 18 år och ha en viss inkomst för att få ta ett privatlån. Vissa långivare accepterar betalningsanmärkningar.

3. Återbetalningstiden är flexibel

När du ansöker om privatlån får du också önska återbetalningstid på lånet. Att villkoren är så flexibla gör det enklare att betala tillbaka lånet. Kom bara ihåg att längre löptid innebär att lånet blir dyrare i slutändan, räknat i räntekostnad.

4. Du får använda pengarna till vad du vill

Alla lån med säkerhet är öronmärkta för ett specifikt ändamål – exempelvis att köpa en bostad eller en bil. Ett privatlån får du däremot använda till precis vad som helst. Numera kan du till och med ta privatlån till kontantinsatsen när du ska köpa en bostad, något som bolånebankerna tidigare sa nej till.

Enkelt och smidigt att ansöka hos oss

Vi är experter på privatlån. Genom vår förmedlingstjänst kan du snabbt och enkelt ansöka om privatlån från över 40 banker och långivare med en och samma ansökan. Alla delar på en och samma kreditupplysning så att ditt kreditbetyg inte påverkas mer än nödvändigt.

Våra grundkrav

Grundkraven för att få låna via Sambla:

  • Du har en inkomst på minst 8 400 kronor per månad
  • Du har fyllt 18 år
  • Du har varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
  • Du har inte haft något skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.

3 enkla steg till lånet

Förutsatt att du uppfyller grundkraven ovan är det fritt fram att börja ansöka. Processen sker i tre steg:

1. Fyll i din ansökan

Du fyller enkelt i dina uppgifter i formuläret här på sajten. Har du frågor får du gärna kontakta oss så hjälper vi dig!

2. Invänta erbjudanden

Inom kort kommer du börja få svar från de långivare som kan erbjuda dig privatlån. Exakt hur många erbjudanden du får och till vilken ränta är individuellt.

3. Signera med BankID

När du jämfört alla erbjudanden i lugn och ro kan du välja att gå vidare med det bästa lånet – alltså det som passar bäst för din ekonomi och din situation. Du signerar med BankID och pengarna betalas ut inom tre bankdagar.

Kom ihåg att inte bara titta på totalkostnaden för lånet! Att ha längre återbetalningstid kan göra totalkostnaden högre, men det kanske passar dig bättre då det inte kräver lika stora amorteringar i slutet av varje månad.

Enkelt att lösa lånet

En annan förmån med privatlån är att du kan lösa lånet kostnadsfritt om du inte skulle behöva pengarna – eller om du har omförhandlat lånet och fått en lägre ränta någon annanstans. Så länge du har rörlig ränta har du rätt att lösa det utan kostnad enligt konsumentkreditlagen. Om du inte är redo att lösa hela lånet, men vill öka din amortering, är det också möjligt. Typiska egenskaper för ett enkelt lån!

Vill du veta mer om vår enkla ansökningsprocess eller om de privatlån vi förmedlar? Kontakta oss!

Frågor och svar – Enkla lån

Var är det enklast att få lån?

Det är enklast att få lån hos företag som erbjuder SMS-lån och mikrolån. Kraven på dig som låntagare är mindre än på exempelvis privatlån och bolån, men nackdelen är att dessa lån är väldigt dyra – speciellt om du inte betalar i tid.

Vad gör ett lån enkelt?

Ett privatlån kräver ingen säkerhet. Räntan sätts individuellt beroende på din ekonomi och har en flexibel återbetalningstid. Det tycker vi är egenskaper som gör ett lån enkelt – utan att bli onödigt dyrt för dig som kund, vilket exempelvis snabblån kan bli.

Vilka banker ger lån utan kreditupplysning?

Inga! Vissa långivare erbjuder lån utan UC, men det betyder bara att de gör kreditupplysningen hos ett annat kreditupplysningsföretag istället.

Vad gör ett lån bra?

Låg ränta, inga dolda avgifter och flexibel återbetalningstid är tre positiva saker. En seriös långivare ska heller inte låna dig mer pengar än din ekonomi klarar av. Det bästa sättet att hitta ett enkelt, bra och flexibelt lån är att jämföra erbjudanden.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler