Lån med BankID – det moderna sättet att visa vem du är

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Elektronisk identifiering med hög säkerhetsnivå
Snabbar upp låneprocessen
Underlättar vardagen
Elektronisk identifiering med hög säkerhetsnivå
Snabbar upp låneprocessen
Underlättar vardagen

Med BankID – en slags e-legitimation – kan du snabbt och enkelt identifiera dig och signera avtal online. Ett säkert alternativ som sparar mycket tid, inte minst när du ansöker om lån. 

Kanske tillhör du de drygt åtta miljoner användare som redan har BankID installerat? Då kan du ansöka direkt i formuläret. Om inte följer här en liten summering av vad BankID egentligen är:

Vad är BankID?

När du tar lån, köper saker på nätet, swishar pengar, tecknar abonnemang, kontaktar myndigheter eller skriver under viktiga dokument måste du alltid legitimera dig på något sätt. Idag är det allra snabbaste sättet att använda BankID – en e-legitimation som går att använda till en mängd olika tjänster i vardagen.

Olika typer av BankID

Det finns tre olika slags BankID:

  • på fil
  • på bankkort
  • i mobilen.

Av dessa tre använder majoriteten mobilt BankID – en app i telefonen där du skriver in en kod vid identifiering.

Att låna pengar via Sambla med BankID

Sambla förmedlar privatlån och samlingslån till konkurrenskraftig ränta. Istället för att vända dig till olika banker en och en, kan du via vår tjänst jämföra erbjudanden från över 40 banker och långivare samtidigt.

Bland våra samarbetspartners erbjuder nästan alla signering digitalt. När du hittat ett lån som passar dig, signerar du enkelt avtalet med BankID.

En ansökan – många erbjudanden

Genom att låta långivarna dela på din ansökan kan du vara säker på att få bästa möjliga erbjudande. Många gånger handlar det om att få bästa räntan, men även saker som löptid och avgifter är viktiga att ta med i beräkningen.

Då endast en kreditupplysning hos UC genomförs påverkas inte din kreditvärdighet mer än nödvändigt. Detta är viktigt då ett sänkt kreditbetyg påverkar dina framtida lånemöjligheter negativt.

Låna upp till 600 000 kr med BankID

Samblas samarbetspartners erbjuder privatlån på upp till 600 000 kronor. Exakt hur mycket du får låna, och till vilken ränta, är helt individuellt. Därför är det extra viktigt att jämföra alla erbjudanden innan du fattar ett beslut.

Kostnadsfritt för dig som kund

Att skicka in en ansökan via Sambla är helt kostnadsfritt och icke-bindande. Kanske är du bara intresserad av att få veta hur mycket du kan få låna och till vilken ränta? Du har inget att förlora bortsett från att en kreditupplysning tas.

Jämför, signera och få pengarna

Väljer du att gå vidare med ett erbjudande kan du smidigt signera med hjälp av BankID för att lånet ska betalas ut. Om långivaren har ett samarbete med din bank kommer pengarna ofta in på kontot samma dag. De flesta lån via Sambla betalas ut inom tre bankdagar.

Eftersom du legitimerar dig digitalt går det även att låna pengar utomlands med hjälp av BankID.

Så skaffar du BankID

Innan du kan ta ett lån med e-leg behöver du förstås skaffa och aktivera ditt BankID. Det gör du genom att vända dig till någon av de många banker i Sverige som utfärdar dem. SEB, Nordea, Handelsbanken, ICA Banken, Länsförsäkringar Bank och Swedbank är några exempel.

Kontakta din bank för att få hjälp.

Krav för att få ett BankID

Svenskt personnummer är, precis som med andra ID-handlingar, ett krav för BankID. Bankerna sätter sin egen åldersgräns. Vissa beviljar BankID för den som fyllt 13 år och har målsmans godkännande. Annars är 18-årsgräns det vanliga.

Om du redan har din ekonomi samlad hos en svensk storbank brukar det gå snabbt att beställa via dem. Processen kräver ibland att du blippar eller scannar en annan godkänd identitetshandling, som pass eller ID-kort.

Krav för att få låna pengar med BankID

När du lånar pengar måste du alltid kunna identifiera dig. BankID är det snabbaste sättet. Men kraven för att få låna pengar har egentligen ingenting med själva e-legitimationen att göra. Det är alltså fullt möjligt att låna pengar utan BankID. Vi rekommenderar att signera med BankID om det är möjligt för dig.

Finns det elektroniska alternativ till BankID?

De vanligaste alternativen till BankID är att få avtalet hemskickat med posten, få en PIN-kod i mobilen eller att identifiera sig via telefon. Men du kan även använda fintech-bolaget Instantor. Förutom BankID erbjuder de också signering med bankdosa.

Det ena ger det andra – samband mellan BankID och lån

Det finns ett indirekt samband mellan BankID och lån: Om du inte uppfyller kraven för att få en svensk identitetshandling kommer du inte heller få ta ett lån hos en svensk bank.

Uppfyller du långivarnas grundkrav för att få låna? Då kan du använda ditt BankID för att göra processen snabbare och smidigare.

Minimikraven för att få låna via Sambla – med eller utan BankID:

  • Du har fyllt 18 år.
  • Du har en månadsinkomst på minst 8400 kronor.
  • Du har varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
  • Du har inte haft ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna.

Läs också: IBAN-nummer

Fördelar med att låna pengar med BankID

Lån med BankID har många fördelar (och egentligen inga nackdelar). Tre stora plus är exempelvis:

  • Att låneprocessen blir mycket snabbare och smidigare än vid manuell hantering.
  • Att du slipper gå till banken eller skicka in en massa uppgifter och dokument med post, för att sedan sitta och vänta på svar i flera dagar.
  • Att teknologin har flera säkerhetsnivåer och kan anses pålitlig såvida din kod och enhet inte hamnar i fel händer. Kom ihåg att alltid läsa texten när du ska logga in och signera!

Signera lån snabbt med BankID

Att signera lån med BankID tar bara några sekunder. Allt som krävs är att du slår in din personliga kod på telefonen. När du får ett lån beviljat online och signerar avtalet kan du ofta få pengarna utbetalda samma dag. I vissa fall betalas lånet även ut på natten – du är alltså inte beroende av traditionella kontorstider.

Kan jag ta lån utan UC med BankID?

Det finns lån som inte kräver någon kreditupplysning. Det handlar dock oftast om snabblån på mindre belopp med hög ränta, där långivaren inte tar en lika stor risk. Du kan dock inte ta lån utan UC via Sambla – vi gör alltid en kreditupplysning via dem.

Vissa långivare anlitar också alternativa kreditupplysningsföretag som Bisnode och Creditsafe. UC har dock flest parametrar och används för alla lån med högre belopp, exempelvis privatlån.

Hur säkert är BankID?

Att låna med BankID anses idag vara ett mycket säkert alternativ. Bolaget bakom elektroniken är Finansiell ID-Teknik BID AB, vars ägare är ett flertal svenska storbanker.

BankID gör att lösenord och användarnamn – som lätt kan hamna i fel händer online – inte längre är en nödvändighet. När du tar ett lån med BankID signerar du istället genom att logga in med din personliga kod. Ditt BankID är direkt kopplat till ditt bankkonto och dina personuppgifter

Elektronik som går att lita på

BankID gör även att den mänskliga faktorn försvinner. Risken för att något går fel administrativt är extremt liten. Samtidigt har tyvärr elektronisk identifiering medfört en helt ny typ av brottslighet, med ligor som försöker lura folk att lämna ut inloggningsuppgifter.

Tänk på att aldrig lämna ut uppgifter eller signera med BankID om någon skulle ringa upp dig och be om detta. Det finns ingen bank som kontaktar dig och ber dig signera digitalt med ett e-leg. Lägg på luren direkt.

Kommer du i efterhand på att du kanske har råkat ge ut dina uppgifter till fel personer, kontakta din bank direkt och flytta dina pengar om möjligt.

 

Vill du veta mer om lån med BankID, Samblas smidiga ansökningsprocess eller hur vi arbetar med säkerhetsfrågor? Kontakta oss.

Vanliga frågor och svar - Lån med BankID

Kan jag låna med BankID helt utan kreditupplysning?

Någon form av kreditupplysning sker alltid när du tar ett lån, oavsett hur du identifierar dig. På Sambla sker alltid en kreditupplysning via UC. Vid mindre belopp använder vissa långivare sig av Bisnode eller Creditsafe istället för UC.

Får jag sämre ränta utan BankID?

BankID i sig påverkar inte villkoren för lånet alls. Däremot har du fler långivare att välja mellan om du har BankID aktiverat. Ju fler banker som kan ge dig ett erbjudande, desto större chans har du att få förmånlig ränta på ditt lån.

Hur snabbt får jag pengarna när jag lånar med e-leg?

Det beror på din bank. Ibland kan lånet betalas ut samma dag, oftast inom två-tre bankdagar från att du har signerat.

Vad gör jag om mitt BankID ligger nere när jag ska låna pengar?

Du kan kontrollera det på test.bankid.com. Självklart har du alltid alternativet att signera låneavtalet för hand eller identifiera dig på annat sätt än med BankID. Det kommer dock att ta längre tid. Då är det bättre och säkrare att invänta ditt BankID.