26 vinteraktiviteter som inte kostar skjortan

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

26 billiga eller gratis vinteraktiviteter
Detta kan du göra under vintern i Sverige
9 vinteraktiviteter i Stockholm, Göteborg och Malmö
26 billiga eller gratis vinteraktiviteter
Detta kan du göra under vintern i Sverige
9 vinteraktiviteter i Stockholm, Göteborg och Malmö

När kylan sveper in och snön täcker marken kan det vara svårt att veta vad man ska hitta på för att ta tillvara på den kalla årstiden – inte minst om man samtidigt vill hålla nere kostnaderna. Här har vi listat 26 billiga eller helt gratis vinteraktiviteter för både vuxna och barn. 

Hoppa direkt till aktiviteter för:

3 vinteraktiviteter för småbarnsfamiljen

Oavsett var i Sverige du bor finns det flera aktiviteter anpassade för barn. Här är tre förslag som kostar väldigt lite:

1. Åka skridskor

Skridskoåkning är en klassisk vinteraktivitet för både vuxna och barn. Många orter har gratis skridskobanor utomhus, och om ni inte har egna skridskor kan ni antingen låna gratis på Fritidsbanken eller hyra på exempelvis Sporthyra.se. Där kan ni hyra skridskor för 300 kronor som ni sedan får använda hela vintern.

2. Snögubbetävling

Anordna en snögubbetävling! Dela upp er i lag och forma de mest fantasifulla snögubbarna ni kan tänka er. Det är en kreativ och rolig vinteraktivitet som inte kostar ett öre – men som kan hålla hela familjen sysselsatt länge.

3. Skogstur med picknick

Är ni ute efter ett äventyr i naturen kan en skogstur vara ett bra alternativ. Ta med er en ryggsäck fylld med enkla picknickmåltider och snacks. Kanske kan en grillplats vara slutmålet, där ni kan laga mat över öppen eld? Glöm då inte bort att packa med er kol och tändstickor för att tända brasan.

Läs också: Så gör du en hushållsbudget

3 vinterutflykter för kompisarna

Här är tre billiga vinterutflykter som passar utmärkt för kompisgänget – oavsett var ni befinner er i landet.

1. Pimpelfiske

Ge er ut på isen och testa på pimpelfiske. Detta är en rolig och avkopplande vinteraktivitet som varken kräver särskilt mycket pengar eller utrustning. Enkla fiskespön, en isborr och lite tålamod är allt ni behöver. Dessutom är det ofta gratis att fiska på allmänna isar. Med lite tur kan ni fånga kvällens middag!

Läs också: Så firar du en billig jul

2. Besök en nationalpark

Vill ni röra på er kan ni utforska någon av Sveriges nationalparker under vintern. Nationalparker erbjuder ofta en drös olika aktiviteter som vandring och skidåkning. Antingen gör ni en dagsutflykt eller så planerar ni för en övernattning i stuga eller tält.

3. Pulkatävling

Vem har sagt att pulkaåkning bara är för barn? Samla kompisarna och arrangera en pulkatävling. Leta upp en sluttning eller backe i ert närområde och tävla om vem som kan åka snabbast eller längst. Glöm inte bort att fixa ett bra pris för att sporra tävlingsnerven!

Läs också: Billiga skidresor

3 resmål i vinter för paret

Vill du och din partner passa på att skapa lite minnesvärda stunder under vintern? Här är tre billiga saker att göra med din pojkvän eller flickvän på vintern:

1. Baklucke-picknick

Letar du efter billiga saker att göra med din pojkvän eller flickvän på vintern kan ni som har bil ta er ut på en baklucke-picknick. Fyll bilens baklucka med kuddar och täcken, ladda upp med massa gott snacks och åk till en plats med fin utsikt. Kanske vid havet eller vid en äng? För extra mysfaktor kan ni utsmycka bilen med ljusslingor.

2. Åk längdskidor

För par som gillar friluftsliv är längdskidåkning en utmärkt vinteraktivitet. Antingen tar ni er ut till ett skidspår i ert närområde eller så planerar ni för en mindre resa till en fjälldestination.

På Fritidsbanken kan ni låna skidutrustning gratis i upp till 14 dagar så länge rätt utrustning finns i deras sortiment. Ni kan också hyra längdskidor av privatpersoner för så lite som 100 kronor per dag på Hygglo.se.

3. Vinterbada

Vill ni verkligen omfamna kylan bör ni överväga ett vinterbad eller kallbad. Vill ni göra det till en längre aktivitet finns det flera anläggningar runt om i landet som erbjuder kallbad i kombination med bastu eller andra aktiviteter.

Läs också: Bästa tipsen för att spara pengar

Vinteraktiviteter i storstaden

Bor du i en storstad är utbudet av billiga och/eller gratis vinterutflykter stort. Här är några tips på vad du kan göra på vintern i Stockholm, Göteborg och Malmö:

Vinterutflykt i Stockholm

 • Skridskotur i Kungsträdgården – Stockholms mest centrala skridskobana med gratis åkning
 • Åka skidor i Hammarbybacken – Åk slalom nerför 4 olika pister
 • Besök ICEBAR – världens första bar av is mitt i Stockholm.

Vinterutflykt i Göteborg

 • Skidåkning på Delsjöområdet – elbelysta spår i fantastisk omgivning
 • Jul på Liseberg – Julaktivitet med låg entréavgift, gratis för barn under 110 centimeter
 • Åk skridskor på Angered Arena – skridskoåkning inomhus med möjlighet att hyra utrustning på plats.

Vinterutflykt i Malmö

 • Åk skridskor i Folkets park – Stor isbana med fri entré och stämningsfull musik
 • Kallbada på Ribersborgs kallbadhus – Vinterbada och bada bastu mitt i Malmö
 • Ät äcklig mat på Disgusting Food Museum – Rolig inomhusaktivitet för den okänsliga.

Läs också: Bästa ekonomiapparna

8 snabba tips på billiga vinteraktiviteter

 • Besök museum med inget eller lågt inträde
 • Kolla in slott och herrgårdar i närområdet
 • Åk skridskor
 • Åk skidor
 • Snöskulptera
 • Ha snöbollskrig
 • Ät runt öppen eld
 • Vintertälta

Läs också: Recept på billiga matlådor

Vanliga frågor och svar – Vinteraktiviteter

Vad kan man göra ute på vintern som inte kostar pengar?

Det finns många roliga vinteraktiviteter som är gratis. Du kan gå på en vinterpromenad, bygga en snögubbe, åka pulka, åka skridskor på en isbana, grilla, åka skidor eller bara njuta av vinterlandskapet och naturen.

Vad kan man göra med sin familj på vintern?

På vintern kan ni åka skridskor tillsammans, bygga snöslott eller snögubbar, ha en snöbollskamp, ordna en picknick i snön, baka eller ta en tur till en julmarknad eller en vinterfestival som har gratis inträde och prisvärda aktiviteter för familjer.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler