Jämför företagslån utan säkerhet – hitta lägsta räntan

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Jämför företagslån
Då är företagslån bra för er
Företagslån för alla typer av bolag
Jämför företagslån
Då är företagslån bra för er
Företagslån för alla typer av bolag

Att låna är ett vanligt sätt att finansiera ett företags verksamhet – speciellt om det är nytt och i behov av investeringar. Men det är inte alltid nya företag eller mindre bolag blir beviljade ett traditionellt företagslån.

Då kan du i stället undersöka möjligheten att ta ett företagslån utan säkerhet. Skillnaden är att lånet då står på dig som företagare och att du tar det som ett privatlån. Här kan du söka företagslån genom privatlån upp till 600 000 kronor.

Vi erbjuder företagslån utan säkerhet i form av ett privatlån. Det innebär att de lån vi förmedlar inte ställer några krav på ditt företag, utan prövningen görs på dig som privatperson. Vi jämför över 40 banker och långivare för att du ska få så låg ränta som möjligt. En ansökan är kostnads- och bindningsfri.

För att kunna söka ett företagslån utan säkerhet via oss krävs att du:

 • är 18 år gammal
 • är skuldfri hos Kronofogden
 • har varit folkbokförd i Sverige i 12 månader
 • har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor i månaden.

Varför låna till sitt företag?

Det kan finnas många anledningar till att ett företag behöver låna pengar. Ett företagslån kan vara bra för att expandera snabbare, investera i nya maskiner, renovera, eller flytta till större lokaler.

En vanlig anledning till ett företagslån är också att företaget helt enkelt är nytt. Kanske behöver du kapital för att få i gång ditt företag – antingen för investeringar eller för att bara kunna betala de första räkningarna innan pengarna börjar rulla in. Kraven för att ta ett företagslån kan dock vara tuffa – och därför kan det vara ett alternativ att söka ett företagslån utan säkerhet via oss på Sambla.

Vad är ett företagslån?

När vi pratar om ett företagslån utan säkerhet menar vi att du som företagare tar ett privatlån, även kallat blancolån. Det innebär att lånet skrivs på dig som privatperson och att det är du som är återbetalningsskyldig. På så sätt kan du lättare bli beviljad ett lån till företaget, och i vissa fall kan du få bättre ränta. Här går vi igenom skillnaderna och för- och nackdelar med de olika låneformerna.

Traditionellt företagslån

När man pratar om företagslån menar man normalt pengar som är lånade på ett företag för att finansiera dess verksamhet. Den här typen av lån kan vara mycket större än ett privatlån – ibland upp till flera miljoner kronor. Vanligtvis krävs det en säkerhet för ett företagslån, det kan vara alltifrån fastigheter och utrustning till lagervaror och kundfakturor. Ibland krävs det också att en eller flera personer från företaget går i borgen för lånet.

Det kan vara bra att veta att löptiden för den här typen av företagslån ofta är kortare än hos ett privatlån, ofta maximalt fem år. Vissa banker och långivare kräver också att företaget ska ha varit aktivt i minst sex månader. Detta gör det svårt för dig om du nyss har startat eller vill starta ditt företag.

Företagslån utan säkerhet

Om du inte har startat bolaget ännu, eller om det fortfarande är nytt, kan det vara svårare att bli beviljad den typen av företagslån vi precis beskrivit. Då kan ett bra alternativ vara att söka ett företagslån utan säkerhet i form av ett blancolån.

Då är det du, plus eventuell medlåntagare, som lånet skrivs på. Pengarna använder du sedan för att investera i företaget.

Genom oss kan du söka och jämföra företagslån utan säkerhet mellan 5 000 och 600 000 kronor.

3 fördelar med företagslån utan säkerhet

En stor fördel med att ta ett företagslån i form av ett privatlån har vi redan nämnt – det kan vara lättare att få beviljat. Speciellt om du precis ska bilda bolaget eller om det fortfarande är relativt nytt.

1. Frihet i hur pengarna ska användas

Väljer du företagslån genom ett privatlån är inte pengarna bundna till företaget utan du kan också använda dem till privata utgifter för att hålla dig flytande medan du får ditt nya företag på fötter. Det är en låneform som ger dig som låntagare stor frihet.

2. Går att få längre löptid

Dessutom har du möjlighet att välja en längre löptid än vad som generellt erbjuds inom traditionella företagslån. Vanligt för företagslån är att de ska vara återbetalda inom fem år – men många av våra långivare erbjuder en löptid upp till 15 år, och vissa till och med upp till 20 år.

3. Nackdelar med företagslån utan säkerhet

Eftersom inte något från företaget används som säkerhet för lånet kan det hända att du får något högre ränta med ett företagslån i form av ett privatlån. Men det kan också vara tvärtom, eftersom räntan på ett privatlån sätts efter dina ekonomiska förutsättningar som privatperson.

Därför ska du alltid jämföra lån innan du tar ett. Här kan du jämföra bud från 40 långivare med bara en kreditupplysning.

Det kan också vara svårare att få bra ränta på ett privatlån om du inte har en fast anställning. Den här typen av företagslån passar alltså ofta bra om du håller på att starta upp en verksamhet vid sidan av ditt nuvarande heltidsjobb.

Tips! Se det som att du lånar ut pengar till ditt företag när du tar ett privatlån till företaget. Se alltså till att betala tillbaka till dig själv först när ditt företag gör framtida inkomster.

Så jämför du företagslån utan säkerhet

Du kan ansöka om att ta ett företagslån utan säkerhet direkt i formuläret här på vår sajt. Det tar bara ett par minuter. Så här går det till:

 1. Fyll i ansökan. Ange hur mycket du vill låna och fyll i dina personuppgifter.
 2. Du blir sedan uppringd av en av våra kunniga rådgivare som presenterar dina erbjudanden.Vill du göra processen själv online går det också bra.
 3. När du valt lånet med bäst villkor för dig återstår bara signering och utbetalning, och normalt har du pengarna på kontot inom ett par dagar efter signering.

Starta eget-lån – hur fungerar det?

Ett vanligt behov bland nya företagare är ett lån för att komma igång och kunna starta företaget. Det brukar kallas för starta eget-lån. Vid ett sådant tar banken hänsyn till din företagsidé och hur mycket de tror på företaget du tänker starta.

Starta eget-lån kan tas hos vissa banker eller Almi

Det finns vissa banker som erbjuder särskilda lån för att starta eget. Då gör banken en bedömning av ditt företag, där en ny idé bedöms ha högre risk och ett beprövat koncept bedöms ha lägre. Räntan för ditt lån sätts sedan därefter.

Ibland ställs dessutom ytterligare krav, till exempel att företaget ska vara registrerat hos Bolagsverket eller att det inte får finnas betalningsanmärkningar eller tidigare konkurser i bagaget. Tar du ett stort lån kan banken också kräva en säkerhet för lånet, till exempel din bostad.

Almi-lån

Starta eget-lån erbjuds också av Almi. Almi är statligt ägt och ska främja nya företagsidéer. Räntan är ofta högre än hos ett banklån och lånet är som högst 200 000 kronor. Ett lån från Almi brukar ses som ett komplement till ett banklån. Almi tar hänsyn till dig som person och bedömer affärsidéen och anpassar räntan efter det.

För- och nackdelar med starta eget-lån

Fördelen med ett starta eget-lån är att du med en bra och tydlig affärsplan som banken gillar kan få ett stort lån till bra ränta. Söker du ett starta eget-lån genom Almi kan de också ge dig rådgivning längs vägen.

Nackdelen kan dock vara om de bedömer din affärsidé till att ha hög risk. Det kommer göra att du får högre ränta och ditt lån kan bli mycket dyrare. Tar du i stället ett företagslån utan säkerhet genom ett privatlån bedöms endast din privatekonomi. Har du bra ordning på din ekonomi kan du i vissa fall få lägre ränta genom ett privatlån än vad du får på ett starta eget-lån.

Tips! Vi tycker att du ska undersöka de olika möjligheterna för att se var du får bäst villkor. När du söker ett lån hos oss jämför vi 40 långivare samtidigt, så att vi kan hitta hittar lägsta räntan åt dig. Samtidigt tar vi bara en kreditupplysning.

Vad krävs för att jämföra ett företagslån utan säkerhet?

För att ta ett företagslån genom ett privatlån spelar som sagt inte din företagsidé någon roll. I stället tittar de långivare vi samarbetar med på dina ekonomiska förutsättningar som privatperson, och gör en riskbedömning utifrån det.

Men det finns några grundkrav för att du ska kunna bli beviljad ett lån via Sambla. Du måste:

 • vara 18 år gammal
 • vara skuldfri hos Kronofogden
 • vara folkbokförd i Sverige sedan tolv månader tillbaka
 • ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor.

Företagslån trots betalningsanmärkningar?

Som vi nämnde tidigare kan vissa banker ha krav på att det inte ska finnas några betalningsanmärkningar vid företagslån eller starta eget-lån.

När du tar ett företagslån genom ett privatlån finns inte de kraven på samma sätt. Här kan du söka om ett lån trots att du har upp till tio betalningsanmärkningar. Men du ska också ha med dig att räntan kan bli högre med fler betalningsanmärkningar.

Ränta på företagslån

Snitträntan på företagslån är svår att säga eftersom att varje bank och långivare själv erbjuder dig en ränta utifrån företagets betalningsförmåga och ekonomisk situation.

Detsamma gäller ett privatlån du söker för företagets skull – med skillnaden att det endast är betalningsförmågan hos dig som privatperson som banken tittar på.

Räntan kan variera stort mellan olika långivare, men genom att jämföra räntor hos flera långivare via en låneförmedlare så säkerställer du att du får den absolut lägsta räntan och bästa villkoren som en bank kan erbjuda just dig och ditt företag.

För att ta reda på vilka villkor bankerna kan erbjuda ditt företag måste du därför skicka in en ansökan.

Företagslån för småföretag

För småföretagare är det vanligt att behöva ett företagslån för att kunna öka företagets lönsamhet. Gällande småföretag är det vanligare att banken kräver att ägaren går i personlig borgen för lånet. Det kan vara både en eller flera personer som går i borgen beroende på hur ägarstrukturen i företaget ser ut. Det innebär att borgensmannen blir skyldig att betala tillbaka lånet om företaget inte kan.

På så sätt liknar den typen av företagslån ett blancolån. Där är det också du som låntagare som har betalningsansvaret – som kan delas med flera personer genom att använda medsökande på lånet.

Går det att få ett företagslån utan borgen?

Även om de flesta långivare brukar kräva personlig borgen – är svaret ja. Men då innebär det oftast andra krav. Oftast krävs det ett större företag som kan visa tydliga tecken på lönsamhet eller som äger fastigheter eller annat som kan användas som säkerhet för lånet. För mindre företag är det ovanligt att det går att få ett företagslån utan borgen.

Går det att söka företagslån utan UC?

Det finns aktörer som marknadsför sig med att erbjuda lån utan UC. Det innebär dock inte att en kreditupplysning inte görs, för det måste alltid göras enligt svensk lag innan ett lån utbetalas. Ett “företagslån utan UC” innebär helt enkelt att kreditprövningen görs via ett annat företag än UC, till exempel Bisnode.

Vi använder UC för våra kreditupplysningar eftersom de är anförtrodda och marknadsledande – men vi tar alltid bara en upplysning per ansökan, så att din kreditvärdighet inte ska påverkas i någon större utsträckning.

Det kan ett företagslån användas till:

Marknadsföring

Att växa ditt företag innebär ofta att synas mer, där kommer marknadsföringen in i bilden. Genom ett företagslån kan du annonsera i fler kanaler och öka intäkterna till ditt bolag snabbt.

Det är viktigt att ha en plan redan före du ansöker om lånet och när du har påbörjat marknadsföringen ska du ha tålamod. Välj kanaler där din målgrupp finns och om du gör det rätt kommer varje investerad krona att växa bolaget.

Likviditet

Det är väldigt vanligt att det någon gång är brist på likviditet hos ett bolag. Ett lån kan hjälpa företaget att betala fakturor tills dess att nästa inbetalning sker från en kund.

Tar du ett företagslån för att täcka en likviditetsbrist så kan du när pengarna kommer in betala av företagslånet på förtid. Kontakta din långivare så hjälper dom dig med detta. Läs mer om att betala av företagslån i förtid längre ner.

Nyanställning

Att anställa innebär att ditt företag växer eller att ni behöver ha in kompetens som ni inte redan har på plats. Ett företagslån kan hjälpa till att snabbt få in kompetensen som behövs för att ni ska lyckas möta den efterfrågan som finns.

Före en anställning är det viktigt att verkligen se över att en anställning behövs. Ibland kan en konsult eller ett bemanningsföretag vara bra att testa under en period för att se att det verkligen behövs en person till på företaget.

Betala av företagslån i förtid

Skulle företaget få in mer pengar än vad ni har räknat med så kan ni när som helst betala av hela eller delar av lånet på företaget. Desto snabbare lånet är betalt desto billigare blir den totala räntekostnaden.

I vissa fall kan långivaren ta en avgift för att lösa ett lån, men då ska det framgå tydligt vid ansökan. Annars ska det vara fritt fram att lösa ett företagslån när ni vill.

Om du står som borgensman på lånet eller du lånat till företaget genom ett privatlån tycker vi att du ska betala av det så fort som möjligt. Det för att minska den ekonomiska risken för dig som privatperson.

Går det att teckna företagslån för alla typer av företag?

Ja, företagslån går att teckna för aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag. Villkoren ser likadana ut för alla typer av bolagsformer, det som skiljer villkoren åt är betalningsförmåga och ekonomi i bolaget som söker lånet.

Utöver företagets ekonomi så spelar borgensmannens ekonomi en stor del i vilka villkor och ränta som du får på ett lån. När du vill låna till företaget genom ett privatlån är låntagarens ekonomi det enda som spelar roll.

Är du nyfiken på hur låg ränta du kan få på ett företagslån utan säkerhet? Ansök nu!

Frågor och svar om företagslån

Hur mycket får jag låna till mitt företag?

Ett företagslån brukar sträcka sig från 50 000 – 5 000 000 kronor när du ansöker via en låneförmedlare. Det finns alltså lån från små och medelstora företag, till större bolag! Hos Sambla erbjuder vi idag inte företagslån, däremot kan du ansöka om ett privatlån upp till 600 000 kronor och använda pengarna till ditt företag.

Vilken ränta får jag på ett företagslån?

Räntan är på förhand omöjlig för oss att säga eftersom att varje enskild bank och långivare gör en egen riskbedömning och erbjuder dig en ränta. Jämför flera företagslån för att få en så låg ränta som möjligt till ditt företag.

Går det att låna trots betalningsanmärkningar?

Ja det går att låna till företaget trots flera betalningsanmärkningar. Det kan ofta innebära en något högre ränta eftersom att det blir en större risk för långivaren.

Vad kostar det att söka ett företagslån?

Det kostar ingenting att skicka in en ansökan och du binder inte heller upp dig till något. Det du sen betalar för är eventuell uppläggningskostnad, ränta och eventuella aviavgifter.

Kan jag låna till enskild firma?

Du kan låna oavsett vilken bolagsform det gäller!

Hur jämför jag företagslån bäst?

Genom att använda en tjänst som Sambla kan du jämföra flera olika företagslån via en enda ansökan och med endast en kreditupplysning hos UC. Med en bra överblick på dina erbjudanden väljer du sen det företagslån som passar företaget bäst.

Hur snabbt kan jag få mitt företagslån utbetalt?

Vanligtvis har du fått alla låneerbjudanden inom 24 timmar och från att du har valt långivare har du pengarna på företagskontot inom några få dagar, oftast inom 1-2.

Kan jag låna pengar till ett nystartat företag?

Ja det finns långivare och banker som lånar ut pengar om du har ett nystartat bolag. En del långivare ser dock gärna att företaget har varit aktivt i minst 6 månader.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler