Billiga lån

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Fler än 40 samarbetspartners
Billiga lån upp till 600 000 kr
Hitta de billigaste lånen enkelt
Fler än 40 samarbetspartners
Billiga lån upp till 600 000 kr
Hitta de billigaste lånen enkelt

Vi kan hjälpa dig med att hitta det billigaste lånet med billigast ränta. Ansök smidigt på bara ett par minuter – och låt sedan oss göra jobbet. Vi jämför erbjudanden från över 40 banker och långivare – allt för att du ska få ett så billigt lån som möjligt.

Fördelar med att jämföra billiga lån

Enligt oss är det självklart att du hittar det billigaste lånet genom att låta banker och långivare konkurrera om att få dig som kund, snarare än att du ska behöva gå till banken med mössan i handen.

Genom oss kan du därför – med endast en ansökan:

  • Jämföra över 40 långivare för att få billigaste privatlånet
  • Låna billigt upp till 600 000 kronor
  • Låna utan krav på säkerhet

Med endast en kreditupplysning via UC skickar vi alltså ut din ansökan till över 40 banker och långivare. På så sätt kan du jämföra och vara säker på att du får det billigaste lånet på marknaden!

Billiga lån med låg ränta – på ett smidigt sätt

Genom att jämföra åt dig kan vi alltså hjälpa dig att hitta det billigaste lånet. Och det går snabbt och smidigt att ansöka. På helgfria vardagar får du svar inom 24 timmar – sedan kan du enkelt hitta det billiga lån som passar dig allra bäst.

Så hittar du billiga lån – steg för steg

1. Fyll i ansökan

Du börjar med att fylla i din ansökan om att låna pengar i vårt formulär. Du fyller i hur mycket du önskar låna samt dina personliga uppgifter. Det tar bara ett par minuter, sedan kan vi ta över. Du kan välja att söka allt från 5 000 till 600 000 kronor.

2. Vi jämför lånen åt dig – och hittar det billigaste

Med endast en kreditupplysning från UC skickar vi ut din ansökan till alla våra partners som får chansen att ge dig ett bud. Sedan kan du ta ställning och hitta det billigaste lånet för just dig. Du blir dessutom alltid erbjuden hjälp från våra kunniga rådgivare för att underlätta processen.

3. Signering och utbetalning av ditt billiga lån

När vi har jämfört lånen åt dig har du lätt kunnat lokalisera långivaren som kan ge dig det billigaste lånet. Då återstår bara signering – vilket du enkelt kan göra online – innan du får pengarna utbetalda till ditt bankkonto inom 2-3 arbetsdagar.

Vad är ett billigt lån?

Hur utläser man om lån är billiga eller inte? Finns det något enkelt sätt att jämföra? Absolut! Och det är faktiskt inte bara räntan som spelar roll.

Så vad är då billiga lån? En låg ränta i all ära – men det är faktiskt långt ifrån det enda du ska titta på som kund. När du letar efter ett billigt lån måste du också ta reda på:

  • Hur lång är återbetalningstiden?
  • Hur mycket blir månadskostnaden?
  • Hur hög blir den effektiva räntan?
  • Hur mycket blir den totala kostnaden för lånet?
  • Har lånet rörlig ränta så att jag kan förtidsinlösa lånet?

Den effektiva räntan är avgörande för billiga lån

När vi förmedlar lån utan säkerhet pratar vi alltid om den effektiva räntan med dig som kund. Varför då? Jo, det är nämligen den som speglar vad du som kund faktiskt kommer att betala varje månad.

Den effektiva räntan innebär nämligen räntan plus alla övriga avgifter som kommer med lånet. Avi-avgifter, uppläggningsavgifter och andra dolda avgifter kan vara väldigt höga hos vissa långivare och tittar man bara på den nominella räntan kan den vara missvisande för lånets totala kostnad.

Ser det för bra ut för att vara för bra för att vara sant? Då är det ofta det.

På nätet är det väldigt lätt att söka och få lån i dag. Men många av de “billiga lån” du kan söka på nätet är egentligen dyra eftersom det tillkommer den typen av dolda avgifter som vi precis nämnde.

Så läs noga igenom det finstilta, ta aldrig första bästa erbjudande och kom ihåg det klassiska talesättet: Det som ser för bra ut för att vara sant är ofta det.

Hos oss får du alltid personlig service när du sökt ett lån. På så vis kan du få svar på alla dina frågor och få så billiga lån som möjligt.

Mer än en låg ränta som avgör

Men med det sagt så är ändå billiga lån en definitionsfråga. Vad du anser vara ett billigt lån beror på vad du tittar på.

Är du ute efter att lånet ska kosta så lite pengar per månad som möjligt – eller att den totala kostnaden för lånet ska vara så låg som möjligt?

Under hur lång tid du vill betala tillbaka lånet – amorteringstiden – är den enskilt största faktorn som avgör både din månadskostnad och din totala lånekostnad.

Exempel: Hur du jämför billiga lån

Billiga lån tabell

Här ser vi tydligt hur ett lån som betalas av på fem år totalt kostar dig som låntagare mycket mindre pengar. Men månadskostnaden blir samtidigt mer än dubbelt så hög än om du hade valt att betala av det över 15 år.

Betala av snabbare för billigare lån

Varför betalar man inte alltid av lånet så snabbt som möjligt om det nu är billigaste? Det där blir en balansfråga som du själv avgör när du söker ett lån. Kan du betala av lånet snabbare kommer det att sänka din totala kostnad för lånet – men det kan vara tufft att avvara en så stor summa som krävs varje månad.

Alltid när du tar ett lån ska du vara säker på att du kommer fixa betalningarna – för att hamna efter kommer höja kostnaderna ännu mer.

Tips! Får du varje månad pengar över kan du välja att amortera av lånet snabbare och spara pengar! Mer om detta senare i texten.

Detta påverkar hur billigt lån du kan få

Först ska vi reda ut vilken roll du själv spelar i möjligheten att få ett så billigt lån som möjligt. Det finns nämligen en rad faktorer som bankerna tittar på när de utvärderar dig som möjlig kund. Man kan säga att de kollar på hur stor risk det är att låna ut pengar till just dig.

Räntan sätts nämligen alltid individuellt, baserat på en rad faktorer. Bland annat:

Anställningsform

Att ha en fast heltidsanställning uppskattas av bankerna och det gör det lättare att få ett billigt lån. Det är ett tecken på att du har en stabil och regelbunden inkomst. Om du i stället har en projekt- eller visstidsanställning kan det innebära att den effektiva räntan blir högre. Samma sak gäller om du är student eller arbetslös – då tycker bankerna att det är en högre risk att låna ut pengar till dig. Är du egenföretagare får du räkna med att ha haft ditt företag i två år för att kunna få ett billigt lån.

Boendesituation

Om du äger en bostad ses du generellt som mer kreditvärdig och det kan göra att du får bättre villkor på ditt lån. Bättre villkor = billigare lån!

Civilstatus

Om du är gift så ses det som positivt i långivarens ögon. Att ni är två personer i hushållet som kan axla det ekonomiska ansvaret gör att risken anses lägre.

Familjebildning

Har du minderåriga barn påverkar det din “Kvar att leva på”-kalkyl (KALP) som bankerna tittar på när de bedömer hur bra de tror du är på att betala tillbaka ett lån.

Inkomst

Det är inte bara din anställningsform som spelar roll utan även din inkomst. Har du en högre inkomst ser banken det som en lägre risk att låna ut till dig – då litar de på att du har tillräckligt med pengar för att betala av lånet. En lägre inkomst ses därför som en högre risk och kan påverka både din ränta och hur mycket du får låna.

Medsökande

På samma sätt som det hjälper dig att vara gift hjälper det dig ofta att ha en medsökande till lånet. Anledningen är också densamma – att ni är två personer som har ansvar för lånet tillsammans. Allra bäst är det om din medsökande har högre kreditvärdighet än dig. En medsökande garanterar inte ett billigare lån – men statistiskt sett är det en fördel.

Ålder

För att få låna pengar måste du vara 18 år gammal – men en för hög ålder kan också göra att villkoren blir sämre. Det kan vara svårare att få bra villkor när du över över 60 och vissa långivare har en övre åldersgräns på 65. Ibland är kravet också att lånet ska vara avbetalt tills du är 75.

Enligt SCB har svenska befolkningen som högt inkomst när de är mellan 45 och 50 år gamla. Då är du också som mest kreditvärdig och har bra förutsättningar för ett billigt lån.

Kreditvärdighet

Din kreditvärdighet spelar också roll när du söker lån. Bankerna gillar inte när det gjorts många kreditupplysningar på dig – det är tecken på att du tar många lån. En kreditupplysning ligger kvar i 12 månader, för billigast ränta ska du vänta tills de har gått ut innan du söker ett nytt lån. Det smidiga med vår tjänst är också att bara en kreditupplysning tas hos UC trots att du söker hos många långivare!

Bankerna använder en KALP-kalkyl

KALP-vadå? Jo, när bankerna och långivarna ska försöka räkna på om du har råd att betala tillbaka lånet du söker räknar de på hur mycket du har “Kvar att leva på” varje månad. KALP.

Säg att du söker lånet med din make eller maka och ni har två barn. Då tar banken båda era inkomster minus era ungefärliga utgifter.

De räknar på ett schablonbelopp från konsumentverket för hur mycket pengar ni lär lägga på saker som mat, kläder och försäkringar. För varje barn som finns i hushållet dras ytterligare ett schablonbelopp.

Räkna själv på dina KALP-pengar

Banken räknar då också med kostnaderna för lån, inklusive ränta och amortering. Det som blir kvar? Det är era KALP-pengar! Har du mycket pengar kvar att leva på varje månad ser banken dig som en säker kund och lär erbjuda er en lägre ränta – och vice versa.

Det kan vara bra också för din egen skull att ha koll på KALP-kalkylen. Räkna på din inkomst minus dina utgifter och se hur mycket du har råd att låna!

Så kan du få billigare lån

Många av de här parametrarna ovan är ju vad de är, lite grann. Du kan inte i handvändning påverka om du är gift, skild eller hur många barn du har. Men det finns faktiskt ett par grejer du kan göra för att få ett så billigt lån som möjligt.

Undvik många kreditupplysningar

Som vi nämnde tidigare tittar långivarna på din kreditvärdighet och hur många kreditupplysningar som tagits på dig det senaste året.

Många kreditupplysningar är lika med dåligt – då tolkar banken det som att du är någon som ofta tar lån, handlar på avbetalning eller skaffar nya kreditkort.

Vill du få en så låg ränta som möjligt ska du vänta tills så många av dina kreditupplysningar gått ut. Varje kreditupplysning ligger kvar i 12 månader.

Det som är bra med vår tjänst är som sagt att bara en kreditupplysning via UC tas. Här behöver du aldrig oroa dig för att kreditupplysningarna läggs på hög. Det räcker att du söker en gång så gör vi jobbet åt dig kostnadsfritt.

Undvik smålån och samla dina lån

Att lösa mindre lån med andra mindre lån är något som kommer straffa dig i längden. Mindre snabblån har ofta sämre villkor och när de läggs på hög blir räntekostnaderna snabbt högre – vilket i sin tur kan leda till skulder och betalningsanmärkningar.

Lånen blir i stället billigare om de är få! Hos oss kan du samla alla dina lån och krediter till en lägre samlad ränta och få bättre koll på din ekonomiska situation.

En samlad ekonomi ser bra ut i bankens ögon. Det kommer hjälpa dig att få ännu billigare lån i framtiden!

Ränteavdrag gör lån billigare – se till att du får rätt avdrag

Oavsett vilken typ av lån du har, förutom CSN-lån, är räntekostnader avdragsgilla genom ränteavdrag för privatlån. Det innebär att du får dra av 30 % av dina årliga räntekostnader på skatten. Det gäller räntekostnader upp till 100 000 kronor, därefter får du dra av 21 procent.

Det innebär att din slutgiltiga skatt blir mindre och att du får pengar över. Det är bara räntan du får göra avdrag på, inte övriga avgifter för lånet.

Avdraget görs i din inkomstdeklaration och då är räntekostnaderna oftast redan förifyllda av din långivare. Men du bör alltid kontrollera att beloppen stämmer så att du inte riskerar att betala för mycket i skatt – eller bli återbetalningsskyldig.

Läs mer: Ränteavdrag för bolån

Hitta det billigaste lånet för dig genom att jämföra

Ta först reda på hur mycket du har råd att betala varje månad för ditt lån. I vårt formulär kan du använda vår lånekalkyl för att se den ungefärliga månadskostnaden för olika lånetider.

Om alla lån du sedan vill jämföra har samma lånetid blir det betydligt enklare att jämföra lånen med varandra. Att jämföra lån med olika amorteringstid blir som att jämföra äpplen och päron – försök undvika det!

Läs också: Enkla lån

Lös lånet i förtid

Så länge du har rörlig ränta på ditt lån har du också alltid rätt att lösa in lånet i förtid om du skulle ha möjlighet. När du ansöker via oss är vi väldigt tydliga med att informera dig om ett lån skulle ha fast ränta. Men det är det nästan inga lån som har hos oss – endast en av våra samarbetspartners arbetar med fast ränta. Övriga har rörlig!

Billiga lån online

Långa förhandlingar på ett bankkontor hör till dåtiden. I dag hittar du billiga lån med låg ränta online! En smidig ansökan online hos oss är allt som krävs, sedan sköter vi kontakten med bankerna. Det gör inte bara att du får ett bättre och billigare lån – det gör också processen snabbare och smidigare.

Billigaste lånen 2024

När du ska låna pengar sätts alltid räntan individuellt efter din kreditvärdighet och dina egna förutsättningar. Men genom att titta på vilka spann de olika bankerna jobbar med kan det ge en föraning till hos vilken av våra samarbetspartners du kan bli erbjuden lägst ränta.

Topp 5 banker med lägst räntespann

Här är några av de banker, bland våra samarbetspartners, som erbjuder lägst möjliga ränta.

Långivare Räntespann
Moank 4,90–14,95 %
Lån & Spar 4,95–10,95 %
Nordnet 4,95–12,40 %
Sevenday Bank 4,99–17,99 %
Coop MedMera 5,20–16,95 %

Uppdaterad oktober 2023.

Inte säkert att just du blir erbjuden lägst ränta från någon av dessa aktörer

Men med tanke på att bankerna gör en egen bedömning i varje ansökan kan du inte vara säker på att banken som kan erbjuda den lägsta räntan kommer erbjuda just dig den lägsta räntan.

Olika banker och långivare har olika olika krav för att acceptera ett lån – och alla är inte beredda att låna ut lika mycket pengar.

Sök därför genom oss för att jämföra buden och låna pengar av de som gör det billigast för dig!

Billiga lån utan UC?

Ett lån utan UC innebär att kreditprövningen görs av ett annat företag än Upplysningscentralen (UC). Men en kreditprövning måste enligt lag alltid göras för den som ska låna pengar.

Att låna pengar utan en kreditprövning hos UC är oftast mycket dyrare och återbetalningstiden är ofta kortare.

Att kreditprövning hos UC görs är delvis ett skydd för långivaren – men det är också till för att säkerställa att du inte lånar mer pengar än du har råd med.

Genom oss görs alltid bara en (1) kreditupplysning hos UC som bankerna får dela på.

Billiga SMS-lån?

Av samma anledning bör du undvika långivare som marknadsför sig med att erbjuda “billiga SMS-lån”. Det betyder oftast att den nominella räntan är låg – men det gör ändå inte att lånet är billigt. I stället läggs dyra avgifter på som gör att SMS-lånet får en väldigt hög effektiv ränta. Dessutom är det oftast väldigt kort löptid på dessa “billiga lån” vilket gör att skulden riskerar att bli mycket större om du inte kan betala tillbaka pengarna direkt.

Krav för att få billiga lån genom oss

För att kunna låna pengar billigt hos oss krävs det att du är över 18 år gammal och svensk medborgare sedan 1 år tillbaka. Du ska också ha en inkomst på minst 8 400 kronor per månad, annars kan du söka med en medlåntagare.

Desto högre kreditvärdighet du har desto fler erbjudanden kommer du få – och räntan du erbjuds kommer samtidigt att bli lägre.

Då är det extra viktigt med ett billigt lån med låg ränta

Vid större lånebelopp kan någon liten decimal hit och dit göra väldigt stor skillnad. Då är det extra viktigt att få en låg ränta och ett billigt lån. Ska du till exempel ta ett handpenningslån eller låna till en stor renovering och lånet är på flera hundra tusen kronor är det extra viktigt att du tar billiga lån.

Självklart vill du alltid ha ett så billigt lån som möjligt – det finns ingen anledning till att betala onödiga räntekostnader.

Billig ränta bolån

Bolån är nästan alltid på miljonbelopp. Då kan små ändringar i ränta vara avgörande för hur mycket du har kvar i plånboken varje månad.

Du vet väl om att vi kan hjälpa dig hitta billigare bolån också?

Sammanfattning: Hur du hittar de billigaste lånen

För att summera det hela: ett billigt lån varierar från person till person. För en person kan ett billigt lån innebära en låg månadskostnad och för någon annan kan det vara att den totala lånekostnaden är lägre. Det hela beror på vilka förutsättningar du själv har.

Men något som alltid lönar sig är att jämföra olika billiga lån mot varandra. Låt banker och långivare tävla om att få dig som kund – oavsett hur mycket eller lite du ska låna.

Tveka inte att kontakta oss för att få hjälp längs vägen!

Frågor och svar om billiga lån

Hur hittar jag det billigaste lånet?

Det enkla svaret är genom att få många låneerbjudanden. Låt banker och långivare tävla om att få dig som kund! Till exempel samarbetar vi på Sambla med 40 banker och långivare. Dessutom, som ett extra plus i kanten tas endast en kreditupplysning oavsett hur många erbjudanden du får.

Kan jag hitta billiga lån utan UC hos Sambla?

Sambla kan inte erbjuda lån utan UC. Men tänk på att det generellt är dyrare att låna pengar utan UC och att alla långivare enligt lag, måste göra en kreditbedömning för att få låna ut pengar. Vid lån utan UC genomför långivaren istället en kreditupplysning via ett annat kreditupplysningsbolag än just UC.

Vad är det billigaste privatlånet jag kan få via Sambla?

Det är inte vi som bestämmer räntan utan våra samarbetspartners. Vilken räntesats och månadskostnad du får sätts individuellt och baseras bland annat på din betalningsförmåga och kreditrisk. En ansökan får du svar på inom 24 timmar under vardagar och din ansökan är inte bindande på något sätt.

Hur ansöker jag om lån via er?

Du fyller i ansökan som du hittar överst på sidan. Det hela tar ca. 2 minuter och är helt gratis. Sedan kommer långivare att buda och oftast får du första svaren redan inom några minuter. Utifrån alla låneerbjudandena väljer du det låneförslag du tycker passa dig bäst. Du signerar sedan lånehandlingen med BankID.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler